Gezocht: Proefpersonen voor instelsoftware Methylfenidaat

Laatste reactie 18/03/2021 10:49 door Annelies
· Markeren als ongelezen
Frank vB 1 jaar geleden geplaatst
In 2018 kreeg ik op 37-jarige leeftijd de diagnose ADHD en ik startte direct met Stimulantia (= Dexafetamine of Methylfenidaat). Wat zo goed begon werd een 8 maanden durende nachtmerrie. Hoewel iedereen mij op het hart drukte dat de manier van instellen door de verschillende preparaten te proberen echt de enige manier was, kon en wilde ik mij daar niet mij neerleggen. Noem het wanhoop. 

Maar tijdens mijn instelperiode ontdekte ik een principe waardoor dit wel mogelijk zou moeten zijn en in de 7 maanden daarna verdiepte ik me, als niet-medicus, in alles wat met ADHD medicatie te maken had. Hoe werken ze? Wat doet het in het brein? Waarom werkt het ene wel en het andere niet? Wat zijn de verschillen? Alles van dit onderwerp vrat ik op. Ik verwerkte de methode in een werkende module. 

Inmiddels zijn er 10 mensen, waaronder ikzelf, ingesteld of ‘bijgesteld’ met deze module en blijken allemaal spot on. Dat is veelbelovend, maar dat zijn nog te weinig mensen om de werking echt te kunnen bevestigen. 

Daarom zoek ik enkele ADHD-ers die de onderstaande gegevens met mij willen delen. De software maakt daarmee een grafiek voor je waarop het verloop van de medicatie over de dag wordt weergegeven. Daarop kan je zien of en waar de dippen zitten en/of de dosering niet te hoog of te laag is. Naar aanleiding daarvan verneem ik graag of je dit herkend. 

Gegevens:
- Geslacht
- Leeftijd
- Lengte
 -Gewicht
- Mate van activiteit van 1 tot 5 (1 = iemand die nauwelijks beweegt, 5 is een topsporter)
- Hoe lang duurt het voor een kortwerkende Methylfenidaat-pil gaat werken (tijd in minuten en dosering van 5 of 10mg)
- De huidige instelling (merk en wanneer wordt ingenomen)
- Eventueel eerdere instellingen

Het doel is om dit uiteindelijk voor iedereen beschikbaar te maken, zodat het instellen van Methylfenidaat en straks ook Dexamfetamine geen maanden hoeft te duren, maar er binnen één uur na inname van een kortwerkend preparaat een definitieve instelling en opbouwschema klaar ligt. 
Mirjam Klaster 6 maanden geleden geplaatst
Dag Frank, zeker geïnteresseerd om daarmee kennis te maken nu 2 dagen aan t proberen.

Mvg Mirjam
Annelies van Bragt 6 maanden geleden geplaatst
Hallo Frank
Ik zou graag meer willen weten!
Ik ben sinds 6 maanden ongeveer begonnen met methylfenidaat 8 uur 54mg langwerkend 13.00 uur 36mg langwerkend 18.00 uur 10 mg kortwerkend Mylan.
Tijdje best goed gegaan na steeds veranderingen! Veel rebounds! Nu al een tijdje het gevoel dat ik constant rebounds heb! Als ik in de avond onrust heb slaap ik niet en heb ik het idee dat de onrust in de ochtend gewoon weer doorgaat al voordat ik iets in heb genomen!
En dan gaat het of heel de dag zo door of na de 2e pil gaat het wat beter!
Mvg
Annelies
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 July 2020 om 22:18
Aantal lezers 36
Aantal reacties 3