Gevaarlijke situaties door impulsiviteit!

Laatste reactie 12/06/2019 18:07 door Sanneke
· Markeren als ongelezen
Rs Roelofs 3 weken geleden geplaatst
Ik ben heel erg benieuwd of ouders dit herkennen? Of dat mijn zoon een enorme uitzondering op de regel is.

Hij is 4jaar en ik vermoed adhd. Zn oudere zus en ik zelf hebben ook adhd. Maar niet zulke stunts.
Hij doet een hoop impulsieve dingen maar sommige dingen zijn gewoon ronduit gevaarlijk waardoor ik regelmatig doodsangsten met hem uitsta🙈
Hier een kleine opsomming van dingen:
Kleren door wc willen spoelen
Als manneke pis van de trap plassen
Water in de werkende fohn laten lopen en dan zeggen ik zag bliksem in de fohn (hij zou zo een opdonder krijgen)
Water in de werkende stofzuiger gieten
Stenen in de tankdop van de auto.
Door de school steppen.
Er is ook geen peil op te trekken hij doet dit  als ik hem even niet in het oog heb maar soms ook als ik er bij ben en hij is zich echt van geen kwaad bewust. Ik wilde alleen maar even kijken hoe dat werkt hoor ik vaak.
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen...


Ann V 1 week geleden geplaatst
Niet echt gemakkelijk, lijkt me. Zo een onvoorspelbare situaties. Vier jaar is nog jong natuurlijk, fantasie en werkelijkheid loopt op die leeftijd nog sterk door elkaar waardoor ze moeilijk kunnen inschatten wat kan en wat niet kan. Is het een terugkerend gedrag of steeds iets nieuws, is het op bepaalde momenten of niet. Misschien kan je eens kijken of je een rode draad kan vinden of niet. Misschien kan je ook met kleuren leren werken, rood stopbord voor gevaar of zo. Ik weet het niet. Mijn zoon stelde vooral lang gevaarlijk gedrag op straat, kon niet inschatten wat het verkeer betekende, hij liep zo op zijn 3 recht vanuit de deur een drukke straat over, maar echt crossen alsof het een spelletje was... ik viel ver flauw, heb hem lang in het oog gehouden op straat. Ook is hij eens uit de raam gaan hangen , 6 jaar, benen erover omdat hij super boos was. Is niet gemakkelijk he, ze zeer goed in het oog houden want blijkbaar kunnen ze zelf niet goed aanvoelen wat potentieel gevaarlijk is.
Ann
Sanneke van Belzen 1 week geleden geplaatst
Heel herkenbaar ja 😶
Naast de nodige ziekenhuisbezoekjes door onhandig speelgedrag (langs de verkeerde kant op de glijbaan, zonder handen: scheur in de oorschelp, 6 hechtingen, van een stijl dijkje af terwijl ze net 2 dagen zonder zijwieltjes fietst: duim uit de kom, gekke dansjes in dr blootje  - net voor het douchen- in de gang met een glazen deur: diepe snijwonden in de zij - wel stoer trouwens, 20 hechtingen, nét niet zoveel als Freek Vonk die in diezelfde week toen door een haai gebeten was. En ook heel interessant om je lichaam eens aan de binnenkant te kunnen bekijken. Die praatjes kreeg ze overigens pas nadat ze morfine had gekregen tijdens het hechten 🤣), 'gewone' fiets ongelukjes: knie lijmen en diverse keren kin laten lijmen bij de huisarts..

Maar ook veel bijna-ongelukjes door grenzen opzoeken. Met name als ze boos/verdrietig is.. 😶 Op het balkon op een ladder klimmen met een stuk loshangend waslijn om dr nek, uit het raam hangen, net te hoog in de boom klimmen..

Ik hou mijn hart vast.... Ooit gebeurt er echt iets ernstigs. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 June 2019 om 20:56
Aantal lezers 15
Aantal reacties 3