Gespannen kaakspieren Ritalin

Laatste reactie 07/12/2017 20:14 door Daniëlle
· Markeren als ongelezen
Hanna Pulscher 1 jaar geleden geplaatst
Sinds een paar weken gebruik ik Ritalin en heb erg last van trekkende kaken.

Voor de rest veel positieve ontwikkelingen; meer rust, concentratie, hyperfocus en ik kan rustige gesprekken voeren met mensen wat voorheen altijd een probleem was.

Als ik dus Ritalin slik trekken mij kaken helemaal heen en weer, een erg raar en naar gevoel.

Iemand enig idee hoe dit kan?
reactie op @hannapulscher:
Daniëlle Moerman Hoi Hanna,

Ik heb de kaaktrekkingen bij het gebruik van Dexafetamine gehad. Ik stond toen op een te hoge dosering. Nu de dosering verlaagd is heb ik er minder last van. Alleen als ik gestrest ben dan wordt het wel erger.
Heb je al een oplossing gevonden? Ik vond het erg vervelend en als het niet zou veranderen wilde ik er echt mee stoppen. Mijn tanden gingen er zelfs kapot van en dat vond ik het echt niet waard.
Succes!

Groetjez Daniëlle
10 maanden geleden

Beantwoord

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Hallo @hannapulscher ik heb dit even opgezocht voor jou en alle anderen die meelezen op dit ADHD forum en de bijwerkingen van Ritalin zoals je beschrijft zijn normaal en bekend.

Het medicijn Ritalin kan verschillende bijwerkingen vertonen waaronder het samen spannen van kaakspieren. Dit is vaak alleen het geval in de eerste paar weken dat men Ritalin gaat gebruiken. Het kan zijn dat de bijwerkingen blijven bestaan maar dit is in uitzonderlijke gevallen.

Mochten de bijwerkingen blijven bestaan, kun je overwegen om andere ADHD medicatie te gebruiken zoals Strattera, Concerta, Medikinet etc.. bespreek dit wel eerst met jouw huisarts, psycholoog of psychiater.

Hopelijk heb je hier wat aan, in ieder geval succes en goed om te horen dat Ritalin ook positieve effecten heeft op jou als persoon.
Wendy F 10 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar. Bij mij kwam het vooral de eerste paar weken voor. Net zoals de bijwerking: vlinders in je buik te voelen en gejaagd zijn. Dit neemt meestal met een paar weken af. Maar misschirn zou een lagere dosering of een langzamere opbouw voor minder hevige reacties kunnen zorgen? Dat zou je kunnen overleggen met je behandeld arts. :)
Hendruk Vuur 8 maanden geleden geplaatst
Hallo
in het begin had ik pijnlijke kaken, maar nu is het nog erger geworden.
ik sta gewoon strak af en toe, nu moet ik wel zeggen dat we een hoop stress hebben in de familie met ziekte. is het dan raadzaam om de dosering iets te verhogen?
Het is best moeilijk om de juiste dosering te bepalen. want ik ben hemelhoog en aardediep.
Soms denk ik dat ik over zou moeten gaan op een ander medicijn dan Dex.
maar ik heb daar zo geen zin in. ben het overleven zat.
weet die molen van uit proberen brrr.
reactie op @hennievandevuurst:
Daniëlle Moerman Ik kreeg kaakspanningen van de Dex. Nu ben ik een week met Ritalin bezig. 3x 10 mg en krijg wederom de kaakspanningen. Ik word er echt gek van. De tandarts vertelde mij gisteren dat mijn glazuur kapot gaat en mijn kiezen slijten als een gek. Ik moet nu aan zo'n beetstrip  om mijn tanden te beschermen. Morgen weer contact met mijn psychiater. ?
1 maand geleden

Beantwoord

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 November 2016 om 16:55
Aantal lezers 26
Aantal reacties 6