Fidget Spinner Ervaringen ADHD en Autisme

Laatste reactie 12/07/2017 19:19 door Rafael
· Markeren als ongelezen
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Lees in dit topic alle Fidget Spinner ervaringen en reviews van mensen met een vorm van Autisme, maar het meeste gericht op ADHD en ADD. De namen zijn weggelaten i.v.m. ons privacy beleid en natuurlijk van de persoon zelf die zijn / haar ervaring of review over de fidget spinner heeft achter gelaten.

De content van de Fdget Spinner is afkomstig van Pieter Klok, werkzaam voor de Volkskrant.

Fidget Spinner: Modern speelgoed tegen Autisme, ADD en ADHD?
Dat kinderen gebiologeerd zijn door objecten die dankzij een minieme weerstand eeuwig blijven draaien, weten we al sinds de jaren vijftig toen de jeugd massaal in de ban was van priktol en bromtol. Je gaf er een slinger aan en hij bleef eindeloos spinnen. De tol is terug, in vermomming en onder een merkwaardige naam: Fidget Spinner. Omdat de verkopers wel doorhadden dat ze het niet zouden redden met een reclameleus als 'de tol, nu geheel vernieuwd', gooiden ze het over een andere boeg. De fidget spinner zou de ideale remedie zijn tegen autisme en adhd en ook angstaanvallen de kop indrukken.

En ziedaar: een hype is geboren. Geen ouder of leraar durft het ding nog te weigeren. We moeten vrezen dat meer speelgoed voortaan zo in de markt wordt gezet. De voetbal wordt straks 'een medicijn tegen depressie'.


Lees hieronder alle reacties, ervaringen en reviews die mensen hebben gegeven over de fidget spinner.

1. Ik had ook altijd een friemel ding bij me als kind en kan me voorstellen dat het werkt maar niet voor iedereen. Zal het eens testen op mijn zoon die heeft pdd-nos.

2. Ik denk dat het per kind verschilt. Bij mijn kinderen werkt het ook niet. Oudste klassiek autisme, middelste ADHD & PDD-NOS en de jongste wordt nog getest.

3. Mijn zoontje heeft wel een tangel die hij in de klas mag gebruiken. De juf heeft al wel aangegeven dat hij de spinner niet mag gebruiken. Mogen de andere kinderen ook niet... Alleen tijdens de pauze en vrije momenten.

4. Ach boeiend elk jaar hebben ze een hype nu gelukkig een betaalbaar speeltje. En of het werkt of niet dl vind ze helemaal leuk.. azijnzeikerds hou je altijd zelf hun kindertijd vergeten.waar ze ook rages hadden.

5. Hier helpt het de Fidget Spinner niet. Dochter (hooggevoelig en moeite met de prikkelverwerking) heeft wel een Tangle en een kauw armband waar ze ook mee friemelt. Die werken beter dan een spinner. Want daar blijft ze naar kijken....En ik wordt er zelf helemaal kriegel van van steeds dat gedraaid voor mijn neus van die dingen. Ze vinden het wel leuk maar rustig wordt ze er echt niet van. Een tangle werkt beter.

6. Mij niet gezien, ik zou daar juist onrustig van worden. Ik ben een muziek/filmliefhebber. Ik heb zelf de subwoofer en de rears afgekoppeld. Was mij veel te onrustig, dus nu de 2 zuilen als fronts en de center voor de films, anders heb je tegenwoordig zo goed als geen stemgeluid met film kijken.

7. Nou mijn zoon met ADHD en pdd-nos vind het heel fijn om iets in zijn handen te hebben en zeker als het dan ook nog leuk is is ik heb er geen probleem mee.

8. Mijn dochter zit op een reguliere school en toevallig met nog 2 hooggevoelige meisjes in de klas. Bij ons zijn wiebelkussens, koptelefoons, tangles en friemel doekjes of kauw sieraden allemaal toegestaan. 1 meisje heeft zelfs een speciaal bord om tussen de tafeltjes te klemmen zodat ze niet afgeleid wordt.
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
9. Nou, bij onze zoon werkt het averechts. Hoe kun je ook bedenken dat een ding dat je draaiend moet houden met lichtjes erin niet afleidend zou werken..

10. Hier gewoon nog de Tangels haha al zeurt hij al weken om dat ding.

11. Kletskoek geef mij maar een xBox helpt veel beter.

12. Ik hoop niet dat de kinderen van mijn zussen zo'n onding hebben. Want hij mag niet gebruikt worden in mijn gezelschap. Word letterlijk doodziek van dat geflikker en gedraai.

13. Ik weet niet of het zozeer op school helpt, maar hier thuis helpt het wel. Vooral tijdens het voorlezen ipv 1 blz kan ik er nu 3 voorlezen. Ook even rustig op de bank zitten bij de tv werkt beter met een spinner. Wij hadden ze ook al voor de rage, beetje jammer dat daardoor het idee voorbij gaat.

14. Weg met die vage reclamestunt van zo'n fidget spinner. Uw kind wordt er rustiger van.. aha. Ja als je iets aanzet op tv waar kids graag naar kijken worden ze ook rustiger. Oftewel de truc van het gebiologeerd maken van een kind en er later over gaan zeuren.

15. Haha onze zoon zij het ook, mam daar word je rustig van en kan jij je beter concentreren. Nou zei ik lieve jongen, jij hebt ADD en moet juist iets minder rustig worden en concentreren? Ja ja alleen op de spinner en daarnaast kan de wereld vergaan en je merkt het niet eens hihi. Niet in de klas dus die dingen.

16. Klopt! Bestaat al 20 jaar en werd gebruikt bij therapie. Voor stress stoornissen en autisme bij kinderen. Uitgevonden door een therapeut! Is dus nu opnieuw onder de aandacht en valt het onder speelgoed ineens.. maar.. mijn kind met PDD-NOS word er rustig van en focus verbeterend werkt het ook.

17. Deze dame (Engelse) had toentertijd in 2005. Toen haar patent verliep op de spinner geen geld om te verlengen. Speelgoedfabrikanten pikte dat op en heeft dus de rechten over deze 'fidget spinner' en in de verkoop gebracht als speelgoed met allerlei extra's zoals glow in the dark spinners, lichtjes en felle kleuren.. de originele zullen zwaarder aanvoelen, beter materiaalkeuze, veel namaak modellen worden er verkocht en inmiddels door de hype heen, verdubbeld qua prijs. Maar het volk volgt massaal deze nieuwe rage.

18. Mijn jongen heeft ADHD en lichte autisme en is al jaren in de ban van tollen. Nu hij de spinner heeft, dat maakt hem zeker rustiger en het gamen is een stuk minder. Liever in gedachtes verdwalen met de spinner dan verdwalen in het gamen en alsmaar binnen hangen.

19. Voor beide kinderen één kopen (tot heden beide geen symptomen van ADD, ADHD etcetera) en voor mezelf natuurlijk. Want ik zelf heb adhd en ben benieuwd of de fidget spinner wel of niet helpt.
Bram Jansen 2 jaar geleden geplaatst
We hebben wel een spinner, zonder lichtjes. Echt helpen doet het niet. 's avonds op de bank speelt ons zoontje er wel mee en lijkt kalmerend. Maar dat kan ook zijn dat ie in de gaten heeft dat ie naar bed moet en ineens 'zoet' wordt haha. Verder willen we een wiebelkussen bestellen, heeft iemand hier ervaring mee?

In de klas zijn er meer kinderen die op zo'n kussen zitten, en het schijnt ze wat rust te geven tijdens het 'opletten'. Ik ga ook na het eten altijd een half uurtje wandelen met hem, lekker even eruit, maar ook mooi even wat energie kwijt. Voor mezelf ook niet slecht trouwens..
Bram Jansen 2 jaar geleden geplaatst
Inmiddels hebben we zon wiebelkussen gekocht. 2 weken zit hij erop nu. Lijkt voor zijn drukte in de klas wel effectief. We hebben vooraf wel een paar goede tips gekregen. Niet de hele tijd op het wiebelkussen zitten, want dan went het lichaam van de kleine druktemaker eraan en is het effect weg. Dus wat afstemming gedaan met de juf, die hier gelukkig voor open stond (kwam er achter dat zij dit al vaker had meegemaakt, niets nieuws onder zon dus, behalve voor ons als ouders, duhuh.) hij zit er nu voor de middag en half uurtje op en na het overblijven ook nog. Hier stonden de tips en zo: https://www.zitwigkussens.nl/product-categorie/wiebelkussens maar ik denk dat bol.com er ook zat aanbiedt. We hebben wel een kussen met veel kleurtjes genomen, voor het 'draagvlak' haha. Maar goed de juf geeft aan dat hij er wel een stukje rust van krijgt en aan concentratie wint dus wij zien het als een grote verbetering voor ons lieve alle-dagen-heel-druk mannetje. Heeft iemand anders nog tips hierover? Dank en prettige dag allemaal.
Rafael Schelhaas 2 jaar geleden geplaatst
Mijn dochter add/autisme zit er vaak mee te klooien achter de pc, en dan ook alleen achter de pc.... ik zelf vind die dingen echt ontzettend irritant en raar in de handen liggen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 May 2017 om 16:05
Aantal lezers 23
Aantal reacties 5