Ff voorstellen

Laatste reactie 04/07/2018 18:12 door Zara
· Markeren als ongelezen
Danny de Graaff 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben Danny, 36 jaar.
Mijn leven lang weet ik dat ik anders ben. Op mijn 14 de is er ADHD geconstateerd en ritalin voorgeschreven. In die periode, we praten immers over 22 jaar terug was er weinig bekend over ritalin. Ik begon ze te misbruiken. Na een hoop jaren van ellende zoals verslaving etc etc ben ik mijn ex tegen gekomen. In de periode van 12 jaar samen was het leven te doen. Mijn ex is compleet anders dan ik en zorgde er stiekem voor stabiliteit.
Ik riep toen ik heb geen ADHD. 3 jaar terug zijn we gescheiden en sindsdien moet ik het zelf doen. Wat een hell. Ik trok weer vrij snel naar de alcohol en Coke. 22 weken terug ben ik hulp gaan zoeken. Onder begeleiding zit ik aan de ritalin, vrij hoge dosis. Ik merk dat de ritalin dezelfde uitwerken als Coke heeft. Op alle nadelige gevolgen na. Het sust mijn hersenen. Eindelijk rust en niet de hele dag door alles doordenken, overdenken etc.
Het voelt zo ontspannen nu de prikkels gedoofd zijn.
Waar ik bang voor ben, is de ritalin genoeg. Gebruik ik het als vervanger of gebruikte ik vroeger om de ADHD te sussen. Ik heb zoveel vragen. Waarom werkt alles anders, waarom altijd de spanning opzoeken, waarom gelden regels voor mij niet. Ik heb een goed IQ waarom is dat niet voldoende.
Zara Vermeulen 11 maanden geleden geplaatst
Hoi Danny,

Allereerst: wat goed dat je hulp heb gezocht. Je verhaal grijpt me aan. En ook alle vragen die je hebt. Zo herkenbaar. Ik ben zelf ook na mijn diagnose met ADD  twee jaar geleden op zoek naar hoe het toch zit in mijn hoofd. Met al die neurotransmitters zoals dopamine, serotonine en melatonine. 

Ik kreeg als medicatie Dexamfetaminen voorgeschreven. Omdat ik ook in een burn-out zit en een slaapstoornis heb, ben ik daar uiteindelijk mee gestopt want de medicijnen hadden voor mij ook nadelen. Ik had vooral last van de rebound, als de medicijnen waren uitgewerkt en ik iets te laat was met het innemen van mijn volgende dosis. Dan zakte mijn dopamine opeens sterk en raakte ik heel prikkelbaar en ook somber gestemd. En ik sliep dus slecht in door de medicijnen. Momenteel gebruik ik CBD-olie, ben ik net mee begonnen. Ik ervaar vooral ontspanning daardoor. Dat is wat ik ook het meeste nodig heb op dit moment. 

Ik zeg niet dat medicijnen bij niemand helpen hoor, ik geef gewoon aan wat mijn ervaring is. En dat bij jou Ritalin niet de nadelige gevolgen heeft, dat klinkt heel positief. Een vraag die bij me opkomt: heb je nog begeleiding van een arts die om de paar maanden controleert of de medicatie goed zijn werk doet bij je? 

Oh en een nabrander: wat fijn dat je een goed IQ hebt, daarmee kun je snel veel kennis opdoen over je ADHD!

groet, Zara
reactie op @zaravermeulen:
Danny de Graaff Goedemiddag Zara,
Bedankt voor je reactie. Fijn dat de olie jou rust geeft. Lijkt me heerlijk. Ritalin blijft toch een middel wat je liever niet neemt. Heeft jou zoektocht je vragen beantwoord? Ik weet niet hoe oud je bent maar als de diagnose pas 2 jaar terug vastgesteld is dan kan ik me voorstellen dat je het best zwaar hebt gehad op sommige momenten.
Ik heb laatst een heel helder filmpje gevonden over ADHD en burnout. Zal de link toevoegen.Ik gebruik moment medikinet 20 mg en daarna 2x2 normale ritalin. Ik slaap er gelukkig wel op. De in en uitwerken is idd vervelend maar de stop met het zoeken naar verdoving om de prikkels te remmen is weg en als het er is zeer controleerbaar. Ik sta momenteel onder begeleiding van mijn huisarts tot ik terecht kan bij een instelling die gespecialiseerd zijn. Het is wel de bedoeling om af te bouwen maar dat is een zorg voor later.
Ik ben zelf de afgelopen weken wat gaan spelen met de dosering, niet helemaal de bedoeling maar iedere keer naar de huisarts om te overleggen ziet niet echt in mijn aard ( ik weet het het is een van de behandeling punten, iets met eigenwijs zijn 😉)

Nogmaals dank voor je reactie, ik hoop dat je burnout snel te behandelen is. Iedere keer die wachtlijsten is ook geen pretje.

Fijne avond.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Zara Vermeulen 11 maanden geleden geplaatst
Hoi Danny,
Bedankt voor het filmpje. Ik ben het nog steeds aan het verwerken. Ik dacht altijd: ik ben dan wel anders maar het is een zegen dat ik intelligent ben want dat maakt het iets makkelijker, ook al voelde het niet zo. Door het filmpje ga ik weer anders kijken. Dit hoort dus ook bij mijn zoektocht. Ik verwerk dingen het beste door ze op te schrijven. Ben zelfs gaan bloggen, dat is ook grappig want dan komen er ook reacties terug op wat ik schrijf. In mijn zoektocht ben ik momenteel aan het nagaan wat de invloed is van adhd op mijn burn-out en wat van de opvoeding die ik heb genoten (van ouders met vermoedelijk allebei een vorm van adhd) en de ervaringen die ik daarna heb opgedaan (relatie met narcistische man en opvoeden van drie kinderen waarvan één met add + gedragsproblemen). Ik heb nóg een filmpje gekeken van de dame die het filmpje insprak dat jij doorzette. Dat gaat over een emmer die steeds voller wordt, precies waar ik tegenaan ben gelopen. Erg duidelijk verbeeld ook in het filmpje. Oh en ik ben 47 :-).  En ik heb een behandeling via de specialistische GGZ. Dit is vooral gericht op adhd en minder op burn-out, ik heb het maar zo gelaten want nog meer erbij zoeken is zo'n energievreter en rust is voor mij het belangrijkste. En delen van ervaringen met anderen helpt me nu ook merk ik.
Wat fijn dat je goed slaapt. Dat is de basis voor een goede gezondheid weet ik nu uit eigen ervaring. Ik hoop dat jij ook snel een passende behandeling kunt volgen, ook dat kan veel steun geven. En met dat eigenwijze is toch niets mis ;-) 

fijne avond nog, groet Zara
reactie op @zaravermeulen:
Danny de Graaff Goedemiddag Zara, excuses voor mijn late reactie. Ik hoop je verder in het verhaal duidelijk te maken waarom dat is.
Leuk dat het filmpje goed gevallen is.
Het was voor mij echt een eye-opener, ik zie het als een grote puzzel. Die van mij heeft dan toevallig heel veel puzzel stukjes 🙈😂 maar na dit filmpje vielen er toch heel veel op hun plek.
Heb je een nare jeugd gehad? Een narcistische man. Lastig, ik heb helaas die stempel gedragen. Achteraf blijkt het wat anders te zijn maar raakvlakken heeft het zeker. Heb je een gevoel van minder waarde overgehouden na je relatie? Ik ben ook niet al netjes naar mijn ex geweest. Zij was heel onzeker, ik ben vrij duidelijk in wat ik wil. Ik kan ook heel vrijgevend zijn hoor. Met de juiste vrouw naast me. Mijn ex en ik gingen steeds verder uit elkaar staan. Mijn ego heeft na de scheiding wel een tik gekregen. Alleen lukt het me ook niet. Het gaat nu de juiste kant op maar toch de heeft 3 jaar gekost.
Je had het over dat het zoeken energie vreet. Dat is iets wat ik herken. Daarom mijn late reactie. Ik kan zo bezig zijn met alles, opzoek naar antwoorden die ik nooit zal vinden.
Ik vind het wel leuk om zo te praten met iemand die ik eigenlijk helemaal niet ken. Ik probeer ook zo open mogelijk te zijn.
Succes met je zoektocht want uiteindelijk is dat het.
Kan me zo goed voorstellen dat als je normaal energiek bent en je nu met een burnout zit je even niet weet hoe verder.
Hopelijk was het weekend oké!

Fijne zondag nog.
Groetjes
Danny
11 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T Zo dat filmpje kom best hard aan en heel herkenbaar. Bedankt voor de link
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Zara Vermeulen 10 maanden geleden geplaatst
Hoi Danny,

Uhm wat zal ik zeggen bij mijn nog veel latere reactie :-). Excuses zijn gewoon nooit nodig op deze site van lotgenoten. Ik ben informatie aan het herkauwen. Zoals in het filmpje zo mooi wordt uitgelegd, ben er erg blij mee nog steeds.

Nog als antwoord op jouw vragen: ik heb een jeugd gekend van emotionele verwaarlozing. Inmiddels ben ik er ook achter, dat ook dat zijn sporen achterlaat in je ontwikkeling, letterlijk. Mocht je interesse hebben om erover te lezen, kun je - bij goedvinden van de moderator - klikken op de volgende link:
https://zaraslife.com/emotionele-verwaarlozing-tijdens-jeugd-verandert-hersenen/

En wat apart dat je het stempel narcist kreeg wat dus onjuist bleek. Zelf zie ik niet die relatie tussen ADHD en narcisme, ik zie eerder dat ze lijnrecht tegenover elkaar staan, maar misschien begrijp ik je niet helemaal goed hoor, het is complexe materie ten slotte. Mocht je er meer over kwijt willen, lees ik het uiteraard met interesse.

Het is een hele zoektocht inderdaad, maar stap voor stap wordt de waas weggenomen merk ik, heb jij dat ook? Dat als het eenmaal helder is dat dan de ruimte ontstaat voor verbetering? Bij mij zit het ook erg in grenzen: weten welke het zijn, ze aangeven en de consequenties accepteren (ook de minder leuke). Het maakt mij krachtiger door zo te leven. 

En zeker, praten met onbekenden, die wél lijken te begrijpen wat er speelt, is heel apart. Ik blijf dit forum nog wel even volgen.

Hartelijke groet,
Zara

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 June 2018 om 17:58
Aantal lezers 22
Aantal reacties 7