Extreem druk kind

Laatste reactie 14/05/2017 16:54 door Roos
· Markeren als ongelezen
Hellen Bruskoek 3 jaar geleden geplaatst
Ik ben even heel eerlijk, ik hou met hart en ziel van mijn zoon maar zijn gedrag is energie vretend.. heel soms is mijn batterij leeg. Maar na een goede nachtrust begin ik de dag weer met goede moed!

Aanvulling: Mijn zoon is 10 jaar en gebruikt Concerta 36. Samen (ik en hij) ontvangen persoonlijk begeleiding bij Eleos. Dit is tot nu toe positief.
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Hallo@hellenbruskoek

Met heel je hart van je kind houden en hem af en toe achter het behang willen plakken, hem uit logeren willen sturen of niet meer weten hoe je jouw energie weer op moet laden staat gelukkig helemaal los van elkaar.
Elke ouder op dit forum zal zich in jouw verhaal herkennen. Doodmoe worden we soms van onze kinderen, zo fijn als ze eindelijk in bed liggen en we nog een heel klein stukje van de avond voor ons zelf hebben om weer even gewoon mens te zijn.
En elke ochtend weer met goede moed opnieuw beginnen tot die moed opeens weer door het douche putje verdwenen is.

Wat fijn dat jullie bij Eleos de ondersteuning vinden die jullie samen nodig hebben, begeleiding die werk wens ik elke ouder toe.

Met warme groet,
Nicole
Finn En Lotte Hijmensen 3 jaar geleden geplaatst
@hellenbruskoek

Hoi Hellen,

Welkom hier :). Het is zoals Nicole zegt is het heel normaal dat je ze af en toe achter het behang wil plakken. En de tomeloze energie is ook vermoeiend. Daarom is het ook zo nodig om goed voor jezelf te blijven zorgen. Fijn dat de begeleiding voor jullie werkt :)

groetjes Lotte
Roos Bakker 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Hellen,
herkenbaar hoor... mijn zoon is 8 jaar en gebruikt sinds 3 kwart jaar ook Concerta 36. Ik hou hoe dan ook heel veel van hem. Zolang hij dit gebruikt is hij prima te handelen, maar wat blijft zijn zijn ongeduld en woede uitbarstingen. Blinde woede. Dit vreet energie en maakt dat ik op mn tenen loop af en toe, daar waar ik bij mn dochter zonder adhd nog wel straf durf te geven en grenzen durf aan te geven. ik merk dat ik bij mn zoon sneller geneigd ben om te dreigen en te waarschuwen en het daarbij te laten want ik weet dat de boel daarna escaleert... wat je zegt: energievretend,... Wij zijn nu aan het kijken voor een Stop, Denk, Doe training... ook werkt die Concerta natuurlijk niet 24/7 en is het rond ca 16:30/17 uur uitgewerkt, hoe is dat bij jullie? Hierdoor zitten we eind van de dag en met etenstijd met een enorm prikkelbaar kind met kort lontje wat moeite heeft te blijven zitten en zo'n onwijze bewegingsdrang heeft... echt ZO vervelend... hoe gaan jullie daarmee om?
Ik vind onze zoon nog wat jong om een tabletje kortwerkend ernaast te vragen juist voor de avond. Hij zit ook op voetbal en krijgt steeds meer huiswerk. Dus ook voor die situaties, maar zeker ook voor de sfeer in huis overweeg ik het wel...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 May 2017 om 19:42
Aantal lezers 18
Aantal reacties 4