Even voorstellen

Laatste reactie 17/11/2020 00:38 door
· Markeren als ongelezen
Astrid W 1 maand geleden geplaatst
Hallo, 
 
Ik wil me even voorstellen. 
Ik ben Astrid (48), Nederlandse en woon in het Duitstalige gedeelte van België. 
Ik ben gescheiden en heb 2 zonen (9 & 13) 
De diagnose ADHD  van mijn jongste zoon maakte duidelijk  dat  ADHD in onze familie veel voorkomt. Mijn oudste zoon, vader en oma en ook ik zelf hebben allemaal ADHD. 
Voor mij was dat toen (2 jaar geleden), een totale verassing, daar had ik nooit aangedacht. 
Na de diagnose kwam de vraag, "ben je niet opgelucht dat je dit nu weet?". Ik voelde best een briesje van opluchting, maar het weten dat "het" dus echt allemaal aan mij ligt, weegt zwaar. De drama's uit mijn verleden, de problemen waarin ik steeds verkeerde en het verlies van contacten bovenal. 
Naast de typische ADHD symtomen heb ik het meest moeite met het niet controleren van mijn emoties en de consequenties die daaruit voortvloeien. 
Door het verlies van contacten tijdens mijn leven wordt ik steeds eenzamer. Mensen vinden mij raar, onmogelijk, te heftig. Ik merk dat ook mijn beide zonen hetzelfde ondergaan en ik voel me hierover schuldig. 
Ik neem geen medicijnen, heb wel ritaline geprobeerd maar de bijwerkingen waren groter dan de voordelen. Over andere medicijnen heeft de arts in België nooit gesproken.
Ik woon erg afgelegen en er is helaas geen ADHD café in deze buurt, ik hoop op dit forum mensen te leren kennen die begrijpen wat het is om ADHD te hebben.

Astrid
Tim Vrancken 1 maand geleden geplaatst
Hoi Astrid,

Welkom!! 

Je beschrijft een aantal gebeurtenissen in je leven, die een behoorlijke impact hebben (gehad), en daarbij leg je de schuld bij jezelf...Heb je het dan over de scheiding? Ben niet zo hard voor jezelf! In een relatie is er altijd een wisselwerking en samenspel tussen de partners. Soms is dat samenspel verstoord en is de relatie spijtig genoeg voorbij. Het is niet de schuld van 1 persoon maar van beide! 
De ontdekkingsreis die je maakt, waarbij je steeds meer over jezelf leert is nog lang niet ten einde. Uiteindelijk draait het om zelfliefde en zelfacceptatie... Pas dan zul je je balans hervinden! ❤️
Astrid W 1 maand geleden geplaatst
Hey Tim,

Bedankt voor je reactie.
Je hebt gelijk dat het leven draait om zelfliefde en zelfacceptatie. 
Accepteren dat het is zoals het is.
Ik besefte me na de diagnose dat ik zelf verantwoordelijk was voor de moeilijke omgang met mensen. Ik vond mijn reactie altijd "normaal", maar nu weet ik dat ik te heftig reageer en dat ik daarom steeds meer contacten verloren heb.
Ik bedoel hierbij contacten tussen mens en mens, niet zozeer Man en Vrouw. Het heeft dus minder te maken met mijn scheiding maar met contacten in de ruimere zin.
En ja daar ben ik heel hard voor mezelf, da's waar.
Thanks,
Astrid
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 October 2020 om 15:10
Aantal lezers 14
Aantal reacties 3