“I have more thoughts before breakfast than most people have all day”

Laatste reactie 28/02/2019 08:43 door Charlotte
· Markeren als ongelezen
Charlotte Stoop 4 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier, dus ik stel me even voor! Ik ben Charlotte, ik ben 28 jaar en ik woon in Ede. Ik werk momenteel (parttime) als orthopedagoog. Het zal je waarschijnlijk niets verbazen, maar het werken met kinderen met ADHD vind ik natuurlijk het allerleukst ;).

Ik ben altijd al een onzeker, spontaan, enthousiast, impulsief en expressief persoon geweest. Ik kan een echte flapuit zijn en ik houd van lachen, dansen, zingen en gek doen. Als ik me ergens op mijn gemak voel, schaam ik me niet snel, ben ik volledig mezelf, open, energiek en is er vrijwel altijd leven in de brouwerij. Ik beleef alles heel intens, zowel de dingen die ik meemaak als de dingen die ik voel. Ik ben dan ook een echte levensgenieter en kan soms een tikje overenthousiast zijn. Ook ben ik heel gevoelig, sociaal, kan ik snel verbanden leggen en kan ik me goed inleven in anderen. Ik heb ook een extreem sterk rechtvaardigheidsgevoel. Aan de andere kant kan ik mij ook snel extreem verdrietig, bang of gekwetst voelen met continu piekeren en malen als gevolg. Mijn hoofd staat nooit stil en draait vaak overuren, en ik vind het moeilijk om mijn hoofd even “stil” te krijgen als ik daar behoefte aan heb.

Sinds ik 5 jaar geleden de diagnose ADHD heb gekregen, zijn er veel puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Het voelde echt als een grote opluchting (“hé, ik ben dus niet dom, raar, achterlijk, abnormaal?!”). Jammergenoeg is mijn zelfvertrouwen al die jaren, mede dankzij de ADHD en alles wat ik eromheen heb meegemaakt, flink door de grond gezakt. Mede hierdoor ervaar ik op mijn werk en relaties regelmatig problemen.

Zo ben ik op mijn werk snel het overzicht kwijt, perfectionistisch en stel ik extreem hoge eisen aan mezelf, waardoor ik het gevoel heb dat ik de controle verlies en me snel overbelast voel. Ik werk dan ook “maar” 3 dagen per week, meer lukt mij momenteel niet omdat ik mezelf door mijn hoge eisen dan teveel uitput. Moeilijke of complexe taken stel ik het liefst uit, omdat ik bang ben dat ik het niet kan, maar als ik er dan aan begin dan raak ik in hyperfocus, hoor ik niets meer om me heen en maak ik alles in één ruk af. Achteraf voel ik me dan trots maar ben ik compleet afgemat. Ik ben dan ook vaak moe en kan moeilijk mijn bed uitkomen.

In relaties merk ik vooral dat ik extreem onzeker kan zijn, vooral wanneer ik geen bevestiging krijg. Ik ben regelmatig bang ben dat ik niet goed genoeg ben zoals ik ben en dat mensen mij gaan verlaten. Dit zorgt ervoor dat ik, als ik een vervelende situatie meemaak of het moeilijk heb, extreem veel kan piekeren met somberheid en angstgevoelens als gevolg. Ik klamp me ook snel vast aan belangrijke anderen, omdat ik snel denk dat ik dingen niet alleen kan, foute beslissingen maak en andere mensen nodig heb om het leven aan te kunnen. Ik word dan ook graag aan het handje gehouden en hoor graag van iemand anders wat ik precies moet doen en wanneer. Zo voel ik me veilig en krijg ik overzicht en duidelijkheid (wat mijn hoofd moeilijk zelf kan creëren als het gestresst is), maar dit is alles behalve gezond. Ik volg ook al lange tijd therapie hiervoor. Zo heb ik vanaf mijn 20e gesprekken gehad met een psycholoog in verband met mijn negatieve zelfbeeld, EMDR gehad ivm vervelende gebeurtenissen in mijn jeugd en volg ik momenteel schematherapie in groepsverband. Ik heb veel aan deze therapie gehad en ik merk dat het al veel beter met me gaat! Ik heb ook ADHD-medicatie geprobeerd (methylfenidaat en dexamfetamine), maar beide medicijnen werkten niet voor mij. Ik kreeg er extreme stemmingswisselingen van en werd er heel somber van. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met het slikken van een antidepressivum (omday ik toen in een depressie belandde) en ik merk dat dit medicijn mij wat helpt om mijn heftige negatieve gedachtes en emoties iets meer onder controle te houden en het piekeren iets sneller te stoppen. De scherpe kantjes zijn er vanaf, maar het is nog steeds hard werken.

Ik heb nog wel vaak het gevoel alsof ik overal buiten val of “abnormaal” ben door mijn onzekerheden en mijn chaotische, onrustige en piekerende hoofd. Ik hoop onder andere dat dit forum mij hierbij kan helpen. Verder hoop ik met behulp van dit forum ervaringen en gevoelens te kunnen uitdelen met lotgenoten die zich herkennen in mijn verhaal en lekker te kunnen kletsen! Zo ben ik in mijn directe omgeving ongeveer de enige ADHD’er, en dat begin ik toch wel te merken haha! ;)

Groetjes,

Charlotte
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
welkom @charlottestoop​ en wat tof dat je jouw ervaringen hier wilt delen.. heel veel erkenning. 

je schrijft ook onzeker, spontaan, enthousiast, impulsief en expressief GEWEEST.. nu niet meer dan?

onzekerheid moet ik zeker nog aan werken.. 

EMDR zou ik ook wel graag willen... velen hebben hier goede ervaringen mee.. hierover heb ik ook een topic gestart.. wellicht kun je daar jouw ervaringen https://forum.adhdblog.nl/conversations/emdr-ervaringen-jeugdtrauma

"Ik heb nog wel vaak het gevoel alsof ik overal buiten val of “abnormaal” ben door mijn onzekerheden en mijn chaotische, onrustige en piekerende hoofd."

Je bent zeker niet abnormaal, je bent een mooi mens. Echter snap ik heel goed wat je bedoeld.. het blijft zeker zwaar.. het gevoel van nooit geaccepteerd worden etc.. 

echter bescherm ik dat door GEEN nieuwe relaties aan te gaan.. ik heb een leuke, lieve en betrouwbare mensen om mij heen.. die je op twee handen kunt tellen..

zou je een keer willen afspreken met bijvoorbeeld 10 andere ADHD'ers bij van de Valk hotel in Hengelo o.i.d. ? Zo ja.. dan ga ik dat doorzetten.. dit wil ik al zolang.. wellicht heb je daar ook behoefte aan..

anders kun je ook altijd even een e-mail sturen.. naar coenoldebijvank@gmail.com 

graag hoor ik van jou.. en waar je hulp bij nodig hebt..

SAMEN KOMEN WE VERDER!!

reactie op @coenoldebijvank:
Charlotte Stoop Dankjewel voor je reactie!

Onzeker, spontaan, impulsief, enthousiast en expressief ben ik nog steeds hoor ;) alleen dat onzekere he.. kom er ook maar niet vanaf. Vooral vanwege mijn afhankelijke persoonlijkheidstrekjes. Lijkt me lastig dat jij je juist beschermt door geen/weinige nieuwe relaties aan te gaan! Ik snap dat wel heel goed en ken veel mensen in mijn omgeving die hetzelfde doen.. Ik zou willen dat ik me er soms iets meer kon tegen beschermen. Ik doe, om met mijn onzekerheid om te gaan, juist het tegenovergestelde en stel me heel afhankelijk op naar anderen. Ook erg lastig, want daardoor kan ik snel claimerig overkomen (en evt mensen afschrikken) of ga ik door mijn heftige gevoelens (veel te snel verliefd) overal veel te snel in, maar houd ik ook te lang vast aan mensen (wil altijd het goede blijven zien in mensen). Of ze nu goed of fout voor me zijn.. Vervolgens ben ik dan weer kapot van liefdesverdriet als het fout afloopt. Ik mag leren het rustiger aan te doen en eerst iemand goed te leren kennen voordat ik een relatie aanga oid. Maar vooral, leren dat ik geen bevestiging nodig heb van buitenaf, maar dit juist aan mijzelf moet geven, eigen keuzes (en dus ook fouten!) mag maken en voelen dat ik geen man of iemand anders nodig heb om waardevol en belangrijk te zijn en iets te kunnen in het leven ;)

Mbt het afspreken met andere ADHD’ers: lijkt me een heel leuk idee! Hengelo is alleen iets te ver voor mij haha. Iets meer in het midden van het land zou voor mij een betere optie zijn! Ik heb namelijk ook geen eigen vervoer. Ik hoop dat dit mogelijk is!

Groetjes,

Charlotte
4 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Welkom !
reactie op @warhoofd:
Charlotte Stoop Dankjewel!
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 February 2019 om 11:10
Aantal lezers 10
Aantal reacties 5