Ervaringen met Medikinet

Laatste reactie 08/04/2019 21:35 door Sabrina
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Wat zijn jullie ervaringen met Medikinet?
natascha de Jongh 3 jaar geleden geplaatst
Voordat onze zoon concerta kreeg, heeft hij medikinet gebruikt.

Helaas moesten wij daar mee stoppen. Hij werd er erg agressief van en ontwikkelde tics.

Met Concerta geen last.
reactie op @nataschadejongh:
Sabrina Hagoort Mag ik vragen in welke vorm? En na hoeveel tijd?
Groetjes 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sanneke van Belzen 3 jaar geleden geplaatst
Onze zoon heeft een paar maanden medikinet gebruikt, tussen de ritalin en concerta in. Was geen succes, had net als met de ritalin enorm last van rebound.
reactie op @sannekevanbelzen:
Sabrina Hagoort Waar uitte zich dat in? En na hoe lang gebruik?
Groetjes 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Irene P. 3 jaar geleden geplaatst
Mijn dochter (6 jaar, ~23 kg) krijgt sinds 1,5 week Medikinet, we zijn nog aan het zoeken naar de juiste dosis etc. De eerste week begonnen met 10 mg in de ochtend, en in de middag de kortwerkende ritalin. Ze werd in de middag echter erg druk en sliep niet voor 10 uur 's avonds. Daarom besloten in de tweede week de dosis te verhogen naar 20 mg medikinet in de ochtend, en dan 10 mg medikinet in de middag tegen de rebound. Echter, nu is ze nog steeds heeel druk in de middag, het lijkt wel of medikinet haar drukker maakt vnl in de middag, al vanaf 3 uur, terwijl de medikinet dan nog effect zou moeten hebben. Is dit normaal? Moeten we doorzetten en over 3 dagen nog hogere dosis geven?
Ellen Schilders 2 jaar geleden geplaatst
Mijn zoontje 10 gebruikt nu sinds een maand medicamet daarvoor mythielfenidraat maar daar had hij veel last van rebounds nu met de medicamet werkt het duidelijk maar 6uur achter elkaar en dan is er als het ware een explosie van energie ik geef hem dan nog een 5mg methylfenidraat maar wat is beter toch overstappen op concerta of het zo oplossen?
Nard D 1 jaar geleden geplaatst
Ik gebruik sinds een aantal maanden ook Medikinet 30 mg., al merk ik dat ik de laatse 4 weken er niet heel erg lekker op ga. Totaal geen eetlust, als ik wel honger heb smaakt mijn eten totaal niet,ik heb last van kaakspanningen en ik begin steeds warriger te worden naar mijn eigen idee. Ook merk ik dat ik heel erg gefocust ben op bepaalde gedachten en dit zijn niet de positieve helaas en blijf hier heel erg in hangen. Dit vreet zoveel energie dat ik op de helft van de dag helemaal uitgeblust ben. Ik ervaar op het moment meer bijwerkingen dan dat het voor mij oplevert. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 March 2016 om 13:56
Aantal lezers 71
Aantal reacties 8