Ervaringen met Dexamfetamine? (ADHD)

Laatste reactie 08/04/2020 14:54 door Rahma
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Wat zijn jouw ervaringen met het gebruik van Dexamfetamine?
reactie op @coenoldebijvank:
Esther Cals Hoi ik heb sinds 1 mei geen ADHD medicatie meer omdat de vergoeding is veranderd en ik het simpel weg niet kan betalen ik nam 55 mg per dag dexamfetamine. Voor mij was dat een uitkomst die medicatie eindelijk een beetje meer rust en overzicht in mijn leven. Kon ook taken uitvoeren en afmaken zonder al te veel afgeleid te worden door de honderdduizenden dingen\ gedachtes die ik nog allemaal in mijn hoofd heb zitten, ben nu ook erg moe en heb een kort lontje ben totaal veel meer onrustig dan met de medicatie opgejaagd gevoel. Jammer genoeg werken andere ADHD medicatie niet afdoende genoeg tegen over deze medicatie!!!!!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Martine van Balen-Kuijper Er zijn wel mogelijkheden je recept aan te laten passen. Het moet wel door je behandelaar gedaan worden.


Als die je recept aanpast naar een verdeling die uitkomt op 2.5 mg dan kan het vergoed worden.


Ik slik bijv. 3 x 7.5mg en 1 x 5mg en in de avond 2.5mg wegens rebound gevoel.


Op die manier mag je apotheek 2.5mg leveren omdat bij doorbreken van amfexatabletten niet gegarandeerd wordt dat je per helft ook ècht 2.5mg binnenkrijgt
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jannie Bos 4 jaar geleden geplaatst
Heb wel een ervaring gevonden van iemand hoe het is om een dag zonder Dexamfetamine te leven: http://adhdblog.nl/een-dag-zonder-dexamfetamine/
reactie op @janniebos:
Coen Olde Bijvank Haha, leuk Jannie. De ervaringen met Dexamfetamine komen van ADHD blog Nederland, dit is inderdaad een ervaring van iemand met ADHD die een dag geen Dexamfetamine inneemt in verband met de prijsverhoging van dit medicijn.Als je meer wilt weten over Dexamfetamine, is het wellicht handig om het volgende artikel even te lezen: http://forum.adhdblog.nl/conversations/belangrijke-informatie-over-dexamfetamine
4 jaar geleden

Beantwoorden

Eli vd Wal 3 jaar geleden geplaatst
Onze zoon is op ruim 18 jarige leeftijd gestopt met het slikken van adhd medicatie. Wat wij merken; snel afgeleid, onrustig, druk, spreekt met luide stem, pint zich vast op een ding. Nou hebben wij niet het gevoel dat hij hier zelf veel 'last' van heeft. Voor ons is de omgang met dit 'nieuwe' gedrag nog wel eens -een weg in de omgang vinden-.
Jolanda | ADHD Coach 3 jaar geleden geplaatst
@elivdwal vaak hebben mensen met ADHD dit zelf niet door. Voor hun lijkt dit allemaal normaal, maar zoals je zelf al zegt de omgeving heeft er meer 'last' van dan hij of zij zelf.
Martine van Balen-Kuijper 3 jaar geleden geplaatst
Leuk Jannie Bos.....dat verhaal schreef ik een paar maanden terug toen ik mijn dexamfetamine een dag liet staan!


Voor mij is dex nog steeds een goede uitkomst!


Ik kan beter focussen, doe 1 ding tegelijk in plaats van de chaos in mn hoofd is er rust!
reactie op @martinevanbalenkuijper:
Jolanda | ADHD Coach @martinevanbalenkuijper hoe is het met jou? Gebruik je nog steeds naar alle tevredenheid Dexamfetamine?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Esther Cals 3 jaar geleden geplaatst
Ja ik heb ruim 2 maanden geen dexamfetamine gekregen door dat besluit van mevr schippers en ben nu gelukkig sinds 2 maanden ook weer gestart met 2,5 mg dex . En ik moet zeggen die 2 maanden zonder was niet best alles wordt op de kop gezet ben alleenstaande moeder van 2 jonge kinderen dus ik moet het wel allemaal doen nou ik was veel boos en opgejaagd mijn hart bonkte in mijn lichaam was met honderden dingen tegelijk bezig en niets kwam af nu ik weer dex slik is er weer rust gekomen ben ook vriendelijke in de omgang niet meer zo boos en gefrustreerd heb weer overzicht en een beetje meer rust en dat is heel prettig zonder dex wordt ik geleefd en nu beleef ik mijn leven weer zelf kan beter genieten van mijn kleine kindjes en alles erom heen!!!!!
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Mocht je je afvragen waarom Dexamfetamine als bijwerking in het begin pijnlijk kaken veroorzaakt? Dit wordt haarfijn in het volgende topic uitlegt

http://forum.adhdblog.nl/conversations/dexamfetamine
Anoniempje 94 3 maanden geleden geplaatst
ik zit nu officieel op 3x 5mg per dag. Eigenlijk voel ik bijna niet tot geen werking hiervan. Ik wordt wel heel ietsjes rustiger in mijn hoofd maar het effect is wellicht 5-10%

Ik ben een aantal keren vergeten of ik mijn medicatie wel genomen had, toen later kwam ik na inname er toch achter dat ik het toch ingenomen had. Toen werkte het wel aanzienlijk.. dan gaat het om 10mg dex ipv 5mg

Maarja wat zeg ik tegen de psychiater?
reactie op @anoniempje94:
Mr B Dit wat je hier schrijft?

Normaal ga je i.o.m. een arts omhoog "titreren". Oftewel in stapjes de dosering opvoeren naar de dosis die goed werkt op je symptomen, met met nog zo min mogelijk bijwerkingen.

Als je wat pilletjes overhebt kun je ook zelf een keer 7,5mb of 10mg proberen. 5mg per keer is niet heel veel, en je zit nog lang aan de maximale dagdosering.

Ik zou het dus voorstellen/vragen..
3 maanden geleden

Beantwoorden

P B 3 maanden geleden geplaatst
Ik zit sinds een week op 4x daags 5mg om de vier uur. Hiervoor Methylfenidaat geslikt maar ik kreeg op een gegeven moment veel depressieve gevoelens. Vandaar de overgang op Dex.

De eerste 4 dagen licht euforisch, veel energie, weinig slaap, druk druk druk! Wel energie, maar alsnog erg chaotisch. Mijn concentratie is ook niet verbeterd. Maar ik had wel energie om dingen te doen, wat voor mij heel fijn was.

Nu sinds twee dagen heel moe, futloos, geïrriteerd en chagrijnig. Eigenlijk terug bij af zoals bij de Methylfenidaat. Ik vraag me af of ik een te hoge of een te lage dosering heb. Aangezien ik ook wel eens lees dat bij een te hoge dosering ook juist moeheid kan optreden? Of dat het gewoon wennen is...
Mr B 3 maanden geleden geplaatst
@pvdberg​  Wat gebruik je, Amfexa of de "apothekersDex? Dit klinkt eerder als een te hoge dosering denk ik..

Druk druk druk, veel energie en chaotisch en geen verbetering op concentratie is volgens mij precies niet de werking die beoogd wordt.

Ik lees hier wel eens van ADD-ers dat het ze helpt bij vermoeidheid. Dat is uiteraard mooi meegenomen, maar je zou dan op z'n minst ook meer mentale kalmte/focus mogen ervaren..
reactie op @bbking:
P B Ik heb de apothekers Dex gekregen, geen Amfexa.

Ik zit inderdaad ook te denken aan een te hoge dosering. Bij de Methylfenidaat is de dosering ook telkens opgehoogd, waarnaar ik me achteraf gezien steeds slechter voelde. Meer moe en slechtere concentratie. En daarom telkens een hoge dosering. Vandaar de overgang naar Dex. Terwijl ik nu denk, misschien was het eerder een kwestie van een te hoge dosering in plaats van een te lage...

Ik heb de laatste twee doseringen gehalveerd en dit lijkt beter te werken, in plaats van te verhogen. Ik ga dit de komende dagen proberen!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Dat heb ik ook gedaan met Methylfenidaad en voelde me veel beter. Men wil te snel ophogen, maar dit is niet altijd het antwoord op het probleem. 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Rahma Suykens 1 maand geleden geplaatst
Hallo iedereen,  ik heb een tijdje relatine genomen 80 mg per dag, na een tijdje voelde ik daar niet veel meer van, sinds vandaag overgestapt naar dex van apotheek dus de echte, 2 maal 20 mg per dag. Na de eerste pil werd ik echt moe.... en was precies wat dronken😳😳, heb nu net mijn 2 de genomen en ga zien wat dat zal geven.... heb niet veel zin om iets te doen... alles gaat veel trager...terwijl ik met rilatine toch mijn klusjes kon afwerken en een duwtje in de rug kreeg, althans in het begin. Nu is mijn vraag, is dit normaal en zal het beteren en komt mijn energie terug? Of zal het aan de dosis liggen? Help.....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 May 2016 om 16:01
Aantal lezers 130
Aantal reacties 18