Ervaringen met dexamfetamine

Laatste reactie 13/01/2019 15:46 door Joyce
· Markeren als ongelezen
Esther Cals 3 jaar geleden geplaatst
Hoi ik heb nu sinds 2 jaar deze medicatie dexamfetamine ik ben er opzich tevreden over mijn vraag is wie bekend is met deze medicatie en hun ervaringen hierover.
reactie op esther:
Coen Olde Bijvank Hier nog uitgebreid artikel over Dexamfetamine https://adhdblog.nl/dexamfetamine/
3 jaar geleden

Beantwoorden

Joyce van Dijk geruik het nu 3 jaar en totally bye bye sex drive
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Geralda Holster 3 jaar geleden geplaatst
Heee Ik heb vorig jaar een paar maanden deze medicatie gebruikt. Mijn ervaringen waren eigenlijk niet zo goed. Het voelde alsof ik buiten de wereld stond en alles ging langs mij heen. Ik reageerde amper op mijn omgeving dus ik ben al snel overgstapt naar een andere medicatie.
reactie op @geraldaholster:
Coen Olde Bijvank Ok @geraldaholster dat is minder om te horen. Welke medicatie gebruik jij nu?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Geralda Holster Beetje erg late reactie, maar ik gebruik nu medikinet
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ron J Was een lagere dossering een optie geweest? Al mee zitten experimenteren? Mijn ervaring is namelijk dat het toch verschil maakt voor mij of ik 2 x 10 mg dex neem of 2 x 7,5 mg. Eerste voel ik me vlak, tweede voel ik me beter bij, lagere dossering doet bij mij niet veel.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Agneta Pieneman-hofland 3 jaar geleden geplaatst
Hoi, ik gebruik deze medicijnen nu ongeveer 10 maanden. Het werkt niet optimaal zoals zou moeten maar toch wil ik niet zonder. Mijn concentratie is er nog steeds niet maar ik merk wel dat mijn emmer minder snel vol is en ik me er beter door voel en vrolijker en positiever ben als ik ze neem.
reactie op @agnetapienemanhofland:
Coen Olde Bijvank Gaat het nu al helemaal stabiel @agnetapienemanhofland ?

Anders kun je ook altijd even in het Dexamfetamine topic kijken: http://forum.adhdblog.nl/boards/dexamfetamine
2 jaar geleden

Beantwoorden

Inneke Brugman 3 jaar geleden geplaatst
Hallo, na enkele maanden Methylfenidaat te hebben gebruikt zonder het gewenste resultaat ben ik ongeveer 2 1/2 jaar geleden overgestapt op 3x daags 5 Mg Dexamfetamine. De eerste weken merkte ik, afgezien de bijwerkingen als slapeloosheid en geen eetlust, geen effect. Na ongeveer 4 weken namen de bijwerkingen af en merkte ik dat het middel werkte. Goede concentratie, rust in mijn hoofd. Geen extreme rebounds, zoals ik wel had bij Methylfenidaat.

Succes!
Kelly Otte 3 jaar geleden geplaatst
Ik heb dexamfetimine zelf maar 2 maanden geslikt het deed niet veel voor mij alleen maar suf op de bank in mijn eigen wereldje ik heb zelf add broertje van ADHD ik heb veel dingen geleerd zoals plannen rust Nemen met plannen bereik je hoop Zonder je medicijnen te slikken

Groet kelly
Meinte de Groot 3 jaar geleden geplaatst
Gebruik het nu dik een jaar, nooit meer anders. Reageer veel beter dan ritalin, veel minder last van rebounts.

Enige nadeel zijn voor mij de af en toe de agresieve uitbarstingen als iets echt niet lukt. Maar ik slaap beter, eet beter, heb minder last van hoge pieken en diepe dalen.
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Goed en leuk om deze ervaringen van Dexamfetamine te lezen en wordt maar eens bevestigd dat het ADHD medicijn Dexamfetamine weinig tot geen bijwerkingen heeft en dat de rebound effecten nihil zijn. Onderstaand er ervaringen en reviews van 238 mensen die Dexamfetamine gebruiken.

bron mijnmedicijn
Hendruk Vuur 2 jaar geleden geplaatst
Hai een vraagje:

Ik ben nu 3 weken bezig met de dexamfetamine,
en begin me zorgen te maken omdat ik wel rustiger ben voor een ander maar de chaos in mijn hoofd en huis niks veranderd .
mijn man vind me niet meer leuk en mist me. ik voel me ook wel wat gelaten, zo van zoek het maar uit allemaal.
Volgende week moet ik weer naar de psychiater zij zei dat we dan weer iets anders gaan proberen .
ik zie dat niet zitten.
nu lees ik van Inge dat het wel 4 weken duurt, dus moet ik misschien nog wat geduld hebben?
eerlijk gezegd zit ik er wel wat doorheen, ik durf niet meer naar mijn werk, had gedacht:
diagnose, medicatie, aan het werk.
ik zit nu de hele dag in huis te niksen , vanmorgen wel een was in de machine gedaan, maar die zit er nog in, en ik ben zeker niet lui, maar het lijkt wel of ik vast zit.
ik gebruik nu: 2x 10 mg. en 1x 5 mg. met tussenpozen van ongeveer 4/5 uur.
vannacht om 3 uur naar bed gegaan, en niet kunnen slapen. een fotoboek gemaakt en Pinterest uit mijn hoofd geleerd.
mijn man komt thuis uit het werk, en o jah wat eten we?
net als gisteren. ik baal van mezelf.
moet ik nou verhogen die medicatie of juist niet?
als ik zo lees heb is dex. wel een goeie medicatie en zou ik blij moeten zijn dat ik deze heb.
sorry voor het missen van de punten komma's en hoofdletters maar anders hou ik mezelf niet bij.
lieve radeloze groeten van Hennie*
reactie op @hennievandevuurst:
Wim Tuitert Prachtige quote, past precies bij ADHD :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kristof W 1 jaar geleden geplaatst
Weet er iemand of de langwerkende Dex van apotheek Regenboog te bestellen is door iemand vanuit België?  Blijkbaar via mail hebben ze geen zin me te antwoorden.

Wat is de kostprijs zonder tussenkomst van een verzekering?

Het gewone preparaat door de apotheek gebruikte ik vroeger regelmatig en werkte mij prima.
reactie op @kristof:
Edith Freson Vroeg mij dit ook af, maar zover ik weet is het niet mogelijk voor Belgen om dit soort medicatie in Nederland te bestellen. Heb jij een oplossing gevonden?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Ron J 1 jaar geleden geplaatst
Mijn ervaring met Dex sinds een maand of 5 zijn tweeledig. De eerste twee weken is het best wel een wondermiddel voor mij, ik denk omdat ik met de dosering ook meteen redelijk in de goede richting zat, ik slik 2,5 mg pilletjes, dit zijn de enige die niet gepatenteerd zijn en dus gratis, overige 5 of 10mg Dex betaal je voor. Ik heb nu sinds 4 maanden 10mg ( 4 x 2,5mg ) en in het begin realiseerde ik dat ik van binnen kalmer werd, scherper, geen 24000 gedachten had waar ik niets mee kon, veel minder vluchtte voor complexere vraagstukken, zelfverzekerder werd, zelfs lopen ging op een rustiger tempo, en dat allemaal zonder het gevoel te hebben om afgevlakt te worden, prima dus. Sinds enkele weken heb ik echter de indicatie dat het OF minder helpt, OF dat ik er zo aan gewend raakte dat ik me niet realiseren kon hoe ik ooit heb gefunctioneerd, danwel mijzelf voelde, zonder Dex. Voorlopig zit ik nog thuis en heb vorige week bewust geen medicatie genomen in het weekend met als reden om even terug te gaan naar het gevoel hoe het zonder medicatie aan zou voelen. Het verschil was eigenlijk al de volgende dag duidelijk, maar ik dacht, ik doe de zondag erbij... resultaat was dat ik weer opvliegers kreeg, mij zenuwachtig en nerveus voelde, zelfverzekerdheid daalde ook meteen, begon weer sneller te praten en weer meer te wiebelen met armen en benen en samenhang in een gesprek, hoe simpel ook, was weer een stuk minder. Maandagmorgen weer om 8.30 uur braaf mijn medicatie genomen, ik snakte er eigenlijk naar en na een uur was ik weer de oude nieuwe ik, met verminderde complicaties en functioneerde ik weer als een “ normaal mens “
Angel A 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Ron,
Je verhaal is herkenbaar voor me. Ik slik sinds een jaar dex. 3x 7.5 mg. Ook ik heb het gevoel dat mijn onrust in mijn hoofd langzaam terugkomt. Of dat de dex soms minder werkt. Ook ik ben al een paar keer even gestopt om te kijken hoe ik ben zonder. Maar na 1 dag grote onrust.
Wat ik me afvraag of dit geen ontwenningsverschijnselen zijn ipv adhd die duidelijker naar voren komt. Na een weekend wil ik zo graag van die onrust af dat ik weer begin om weer een beetje te kunnen functioneren.... Ik kan me ook niet herinneren dat ik de onrust en het nerveus zijn zo sterk had voordat ik aan dex begon. Ik ben in mijn volwassen jaren een redelijk rustige adhder geworden. en voelde me op de dagen dat ik stopte echt naar.
Heb toch stiekum ergens het gevoel een beetje niet zonder te kunnen. Baart me wel zorgen.
War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Fysiek niet ergens last van. Wel gaat alles wat sneller, hartslag en rest van het lijf. Daardoor moet ik meer drinken per dag. Daar ben ik ook niet goed in dus moet daar echt goed op letten .
Ik drink thee de hele dag als ik thuis ben en de werkdagen zijn wisselend qua hoeveelheid. Maar moet er goedop letten. Mogelijk komt daar ook je hoofdpijn, misschien deels, vandaan
 
Joyce van Dijk 7 maanden geleden geplaatst
8x 5 mg per dag bye bye sexdrive voor 3 jaar al
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 March 2016 om 02:36
Aantal lezers 177
Aantal reacties 21