Ervaringen met Concerta

Laatste reactie 19/08/2017 12:46 door Maayke
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Welke ervaringen hebben jullie met het medicijn Concerta voor ADHD?
Boeleke Illie 4 jaar geleden geplaatst
Ben ik benieuwd naar
CJ Schram 4 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon slikte Concerta 72mg, ik moet zeggen dat het medicijn goed werkte bij hem. Het heeft in het begin even geduurt voordat hij over de bijwerkingen heen was maar toen dat achter de rug was werkte het goed, echter moet je er wel rekening mee houden als je ermee stopt, je ook echte afkick verschijnselen krijgt.

Overigens wil ik ook nog iets vragen, ik heb nog medicatie over misschien iemand geinteresseerd? ik heb nog 3 potjes staan van 30 stuks 36mg. ik vraag er €75,00 want ik heb zelf de volle mep ervoor moeten betalen, zijn nog van recent aangezien mijn zoon pas 2 maanden is gestopt.
reactie op @cjschram:
Stefan Keus Ik vind 72 mg voor uw kind wel een erg hoge dosering. Ik ben zelf 35 jaar. Ben 1.93 lang en 90 kilo zwaar en vind 54 mg eigenlijk al net iets too much. Ik begrijp dat de werking per individu verschilt, maar met 72 mg is wel veel hoor
3 jaar geleden

Beantwoorden

Maayke 92

72 mg is inderdaad aan de hoge kant, maar voor een ieder werkt het toch weer anders... ik heb u een email gestuurd @cjschram​​!  


2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Een goede kennis van mij zegt dat Concerta maagzuur veroorzaakt. Kan iemand dit bevestigen?

Zelf gebruik ik namelijk Ritalin en dat bevalt mij beter dan Concerta.
Tom X 3 jaar geleden geplaatst
Ik heb zelf concerta gehad. Ik werd er heel gesloten van. Het voelde als of ik in een metro zat met de flitsende lichten die langs me heen zoemden. Nu aan de dex en dat bevalt prima.
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Een van mijn kinderen is indertijd Concerta gaan slikken omdat hij een te snelle stofwisseling had voor Methylfenidaat. Dit betekende voor hem dat hij steeds een te grote rebound (terugslag) had. Het voordeel van Concerta is dat de werk tijd langduriger is. Het nadeel dat het langer duurt voordat je er op bent ingeschaald. Op Concerta deed hij het wel goed. Bleef druk maar voor hemzelf acceptabel. Hij kreeg trouwens ook 2 keer daags 36 mg. Heb hem nooit horen "klagen"over maagzuur wel in het begin over buikpijn maar dat ging na een week over.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 April 2016 om 11:03
Aantal lezers 102
Aantal reacties 8