Ervaringen ADHD RED dieet?

Laatste reactie 03/06/2017 20:50 door Coen
· Markeren als ongelezen
Hennie Gerards 2 jaar geleden geplaatst
Welke ouders hebben ervaringen met dit ADHD RED-dieet? Dit is een dieet op natuurbasis dus geen ADHD medicatie van toepassing.

Wat is het RED-DIEET?
Voor de ouder die niet weet wat het RED-Dieet betekent of inhoud heb ik het als volgt beschreven:
RED is de officiële afkorting van populaire Restricted Elimination Dieet. Het RED ADHD dieet is een zogenoemd few food dieet dat vaak wordt toegepast bij kinderen met een adhd stoornis. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het RED-dieet een groot effect kan hebben bij kinderen met ADHD, hiervan zijn ook bewijzen beschikbaar.

Afijn, ik zou dus graag jullie ervaringen willen weten met dit speciale dieet dat gericht is op ADHD.
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
@henniegerards

Ik ben net door een post van @charlottekoomen voor het eerst geattendeerd op het RED dieet.
Via de volgende link krijg je heel veel informatie hierover.

http://www.ru.nl/@797678/adhd-sterke-verbetering-red-dieet/ Ik krijg zelf de link niet open maar als je hem kopieert en plakt in Google lukt het wel.

Het klinkt in ieder geval zeer veelbelovend en zo wie zo altijd de moeite waard om te proberen.
Ik denk dat niet veel mensen hier al ervaring mee hebben gezien het feit dat jouw post al wel vaak gelezen is maar nog niemand een antwoord heeft gegeven.
Charlotte geeft in ieder geval aan dat zij hier binnen kort mee wil gaan beginnen bij haar zoon van zeven jaar oud.
@charlottekoomen, wil jij ons op de hoogte houden van het effect wat het dieet voor jouw kind heeft gedaan?

Met warme groet,
Nicole
Charlotte Koomen 2 jaar geleden geplaatst
Ja zeker Nicole! We starten echter pas na de zomervakantie, dat is dus pas in September.
Roos Bakker 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben wel benieuwd om welke voedingsmiddelen het gaat welke weggelaten moeten worden? En is het iets wat je het leven lang vol moet houden? Persoonlijk kijk ik er een beetje sceptisch tegenaan, omdat ik weet wat voor moeilijke eter mn zoon is. Blijft er überhaupt wat over wat hij binnen krijgt?
Ook vraag ik me af wat het weglaten van bepaalde voedingsmiddelen voor effect heeft op de functie van de hersenen, wat bij adhd toch even anders werkt... dus: hoe kan dat werken?! Jammer dat daar niet op in wordt gegaan in het artikel. Ik ben wel heel benieuwd naar de resultaten!
Angel A 2 jaar geleden geplaatst
Het RED- dieet is zwaar om te volgen omdat je inderdaad steeds voedingsstoffen elimineert. En later soms weer toevoegt. Het duurt lang en vereist discipline. Voor kinderen niet echt prettig omdat alle lekkere dingen niet mogen.
Suikers en ongezonde vetten weghalen schijnt sowieso goed te zijn voor ADHD-ers. En gebruik van de vette visolie, Omega 3 vetzuren schijnt goed te zijn.
Charlotte Koomen 2 jaar geleden geplaatst
Ik zal een apart topic openen over onze ervaringen. Het dieet is voor ieder kind anders, maar de basis is(wat ik heb kunnen vinden) steeds het zelfde: rijst, peer, water, sla, kalkoen. Dit wordt aangevuld met kind specifieke voedingsmiddelen. Dat zullen er weinig zijn maar dus voor ieder kind anders...
wij hebben pas 1 afspraak gehad en daarin alleen formulieren ingevuld. Ik zal het in mijn aparte topic dieper op in gaan.
reactie op @charlottekoomen:
Coen Olde Bijvank Dat zou super zijn @charlottekoomen heel goed idee overigens. Een topic dat jezelf bij kunt houden, fijn dat je dit met ons wilt gaan delen. Ik ben heel erg benieuwd.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 May 2017 om 15:25
Aantal lezers 70
Aantal reacties 7