Ervaring dexamfetamine retard van de Regenboogapotheek?

Laatste reactie 20/12/2017 12:54 door Jolanda
· Markeren als ongelezen
Roos Bakker 2 maanden geleden geplaatst
Heeft iemand ervaring met het bestellen bij de regenboogapotheek? Eigen apotheek levert de langwerkende dexamfetamine niet, dus moet noodgedwongen bestellen bij de regenboogapotheek, de enige die dit maakt/ levert... Vind het allemaal een beetje gek gaan?
reactie op @roosbakker2:
Jolanda Hoi roos 
Ook ik krijg de dexamfetamine  retard voor mijn zoon via de regenboog apotheek  je krijgt het per week thuis gestuurd in een baxter rol . 
Bij mij komen de zakjes wekelijks  binnen 1 keer per jaar moet ik herhaling recept indienen . 
Het antwoorden van de apotheek is idd vreemd af en toe of gewoon helemaal niet  en antwoorden over de Nota kun je ook lang op wachten ik kreeg hem pas na een jaar .... 
Dit is idd wel de enige apotheek die de retard bereid . 
Je krijgt geen nota indien je zorgverzekering  het vergoed zijn maar een paar zorgverzekering die dit vergoeden . Ik zit bij DSW en die vergoed het vanuit het basis pakket lees nu zijn ze nog in onderhandeling met regenboog apotheek  ... 
Groetjes jolanda 

1 maand geleden

Beantwoorden

Angel A 2 maanden geleden geplaatst
Ben ik ook meteen nieuwsgierig, hoeveel kost de dex retard bij deze apotheek. Ik heb de kortwerkende maar vergeet echt heel vaak mijn pilletjes op tijd te slikken...
Annemiek van der Meijden 2 maanden geleden geplaatst
Ja een flinke rekening omdat het niet meer vergoed werd ze sturen het pas na een half jaar of langer. we hebben daar 2 jaar de dex retard en de kortwerkende dex geleverd gekregen via de post. Maar er ging vaak wat fout met de medicatie zakjes(tijd) of de verkeerde die werden opgestuurd. Ik ben overgestapt naar een andere apotheek. mail eerst je verzekering of het vergoed wordt!! zo ja blijf het in de gaten houden of het niet halverwege niet meer vergoed wordt. Anders krijg je een flinke rekening!!
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker @annemiekvandermeijden​:  welke apotheek levert ze nog meer dan? Ik dacht dat de regenboogapotheek de enige was?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Annemiek van der Meijden 2 maanden geleden geplaatst
@roosbakkerDe dex retard alleen de regenboog de dex kort meerdere apotheken. Nu is mijn zoon over gestapt naar andere medicatie wat echt langwerkend voor hem is. Want de langwerkende had hij ook 3x per dag. Maar dat kan aan de persoon zelf liggen. Ik vind het fijner om het maar 1x per dag te geven.
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker Oja, dan begrijp ik het goed ja. Kortwerkende leveren ze idd overal wel. Welke gebruikt hij nu dan?
Dex retard werkt bij onze zoon ook maar 5/5,5 uur. Kortwerkend 2,5 uur. Strattera is het laatste alternatief maar op de dex retard gaat hij nu wel heel goed dus laat het maar zo. Als hij ouder wordt en langer nodig heeft dan zien we wel weer verder.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Roos Bakker 2 maanden geleden geplaatst
Inmiddels wel wat ervaring nu. De communicatie verloopt heel vreemd. De betreffende apotheker komt op mij laconiek en laks over. Doet vaag, krijg geen concrete antwoorden. Op de site van de regenboogapotheek kan je wel meer vinden over de kosten per pil en de vergoedingen per zorgverzekeraar. Zoon gebruikt 2xd dex retard 10 mg en dat kost 0,54ct per pil. Mijn verzekeraar vergoed er niks van. Vind het nog wel meevallen, concerta is ook ca 1 euro per dag, maar realiseer me dat het niet voor iedereen zomaar op te hoesten is misschien? Ik vind het t wel waard... het alternatief was 4xd slikken... en aangezien zoon pas 8 is, lag de verantwoordelijkheid bij opa/oma, exman/ juf/ gastouder etc... niet te doen.
Maar heb er gemengde gevoelens bij. Ik moest een mail sturen met een ingescand recept en dag erna krijg je voor een week pillen in een medicijnrol in huis. Zonder vooraf te betalen. Tijden die erop staan kloppen indd niet, maar dat hou ik zelf wel in de gaten. Maar tis me nog onduidelijk of de herhaalrecepten automatisch komen of dat ik nu iedere week receptjes moet inscannen?
Vind het ook vervelend dat ik geen antwoord krijg op de vraag wanneer ik de nota krijg.
Lees nu dat het wel eens in het half jaar kan zijn... lekker dan...
Maar volgens mij heb ik weinig keuze en is dit de enige leverancier van de langwerkende?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 November 2017 om 10:57
Aantal lezers 27
Aantal reacties 8