Ervaring dexamfetamine retard van de Regenboogapotheek?

Laatste reactie 05/07/2019 14:24 door Coen
· Markeren als ongelezen
Roos Bakker 2 jaar geleden geplaatst
Heeft iemand ervaring met het bestellen bij de regenboogapotheek? Eigen apotheek levert de langwerkende dexamfetamine niet, dus moet noodgedwongen bestellen bij de regenboogapotheek, de enige die dit maakt/ levert... Vind het allemaal een beetje gek gaan?
reactie op @roosbakker2:
Jolanda Hoi roos 
Ook ik krijg de dexamfetamine  retard voor mijn zoon via de regenboog apotheek  je krijgt het per week thuis gestuurd in een baxter rol . 
Bij mij komen de zakjes wekelijks  binnen 1 keer per jaar moet ik herhaling recept indienen . 
Het antwoorden van de apotheek is idd vreemd af en toe of gewoon helemaal niet  en antwoorden over de Nota kun je ook lang op wachten ik kreeg hem pas na een jaar .... 
Dit is idd wel de enige apotheek die de retard bereid . 
Je krijgt geen nota indien je zorgverzekering  het vergoed zijn maar een paar zorgverzekering die dit vergoeden . Ik zit bij DSW en die vergoed het vanuit het basis pakket lees nu zijn ze nog in onderhandeling met regenboog apotheek  ... 
Groetjes jolanda 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Angel A 2 jaar geleden geplaatst
Ben ik ook meteen nieuwsgierig, hoeveel kost de dex retard bij deze apotheek. Ik heb de kortwerkende maar vergeet echt heel vaak mijn pilletjes op tijd te slikken...
Annemiek van der Meijden 2 jaar geleden geplaatst
Ja een flinke rekening omdat het niet meer vergoed werd ze sturen het pas na een half jaar of langer. we hebben daar 2 jaar de dex retard en de kortwerkende dex geleverd gekregen via de post. Maar er ging vaak wat fout met de medicatie zakjes(tijd) of de verkeerde die werden opgestuurd. Ik ben overgestapt naar een andere apotheek. mail eerst je verzekering of het vergoed wordt!! zo ja blijf het in de gaten houden of het niet halverwege niet meer vergoed wordt. Anders krijg je een flinke rekening!!
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker @annemiekvandermeijden​:  welke apotheek levert ze nog meer dan? Ik dacht dat de regenboogapotheek de enige was?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Annemiek van der Meijden 2 jaar geleden geplaatst
@roosbakkerDe dex retard alleen de regenboog de dex kort meerdere apotheken. Nu is mijn zoon over gestapt naar andere medicatie wat echt langwerkend voor hem is. Want de langwerkende had hij ook 3x per dag. Maar dat kan aan de persoon zelf liggen. Ik vind het fijner om het maar 1x per dag te geven.
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker Oja, dan begrijp ik het goed ja. Kortwerkende leveren ze idd overal wel. Welke gebruikt hij nu dan?
Dex retard werkt bij onze zoon ook maar 5/5,5 uur. Kortwerkend 2,5 uur. Strattera is het laatste alternatief maar op de dex retard gaat hij nu wel heel goed dus laat het maar zo. Als hij ouder wordt en langer nodig heeft dan zien we wel weer verder.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Roos Bakker 2 jaar geleden geplaatst
Inmiddels wel wat ervaring nu. De communicatie verloopt heel vreemd. De betreffende apotheker komt op mij laconiek en laks over. Doet vaag, krijg geen concrete antwoorden. Op de site van de regenboogapotheek kan je wel meer vinden over de kosten per pil en de vergoedingen per zorgverzekeraar. Zoon gebruikt 2xd dex retard 10 mg en dat kost 0,54ct per pil. Mijn verzekeraar vergoed er niks van. Vind het nog wel meevallen, concerta is ook ca 1 euro per dag, maar realiseer me dat het niet voor iedereen zomaar op te hoesten is misschien? Ik vind het t wel waard... het alternatief was 4xd slikken... en aangezien zoon pas 8 is, lag de verantwoordelijkheid bij opa/oma, exman/ juf/ gastouder etc... niet te doen.
Maar heb er gemengde gevoelens bij. Ik moest een mail sturen met een ingescand recept en dag erna krijg je voor een week pillen in een medicijnrol in huis. Zonder vooraf te betalen. Tijden die erop staan kloppen indd niet, maar dat hou ik zelf wel in de gaten. Maar tis me nog onduidelijk of de herhaalrecepten automatisch komen of dat ik nu iedere week receptjes moet inscannen?
Vind het ook vervelend dat ik geen antwoord krijg op de vraag wanneer ik de nota krijg.
Lees nu dat het wel eens in het half jaar kan zijn... lekker dan...
Maar volgens mij heb ik weinig keuze en is dit de enige leverancier van de langwerkende?
John Dex 5 maanden geleden geplaatst
Zijn er meer mensen met ervaring met dexamfetamine van de regenboog  ?

En van de regenboog apotheek zelf ik lees namelijk bijzonder veel klachten over slechte levering, foute rekening of slechte response op vragen.
Nick Leijenhorst 5 maanden geleden geplaatst
Heb toevallig vandaag een email gestuurd naar deze apotheek om te kijken of ze me kunnen assisteren in het vinden van nieuwe medicatie, ik wil eigenlijk ook de retard versie gaan proberen. 
reactie op @nickleijenhorst:
Coen Olde Bijvank Topper!! Ik dacht dat alles goed ging.. of wil je gewoon nieuwe medicatie proberen?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Daniel V 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb vorige week vrijdag een mail naar de regenboog apotheek gestuurd omdat mijn nieuwe dex van de collegiale bereiders slecht werkte bij mij. De volgende dag kreeg ik een mail dat ik via een recept van mijn dokter hun Dex zou kunnen proberen. En deze kwam gisteren via de post binnen in handige zakjes waar dag/tijdstip op staan. En nog veel belangrijker....deze dex werkt perfect voor mij...Ik ben weer alert, en energiek en niet meer somber en futloos. Binnen een dag voel ik me zoveel beter dan de afgelopen dagen.. Dus dat dex wel degelijk kan verschillen per bereider is wel duidelijk geworden. Mijn ervaring met de Regenboog is dus top!
reactie op @daniel:
Nick Leijenhorst Echt super om te horen, welke dex heb je uiteindelijk gekozen? De kortwerkende of langwerkende?
5 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Allereerst goed om te horen dat het nu weer goed met je gaat!

Bedankt voor deze informatie
Ik ga maandag overleggen om deze ook te gaan proberen

Hou er wel rekening mee dat deze bij de meeste verzekeraars NIET word vergoed !
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Hoe werkt dit ook weer anno 2019? Niet vergoed is eigen risico + max. eigen bijdrage van €250 toch? En begreep dat het ook uitmaakt als je arts echt voorschrijft dat je een specifiek middel moet hebben.
5 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex 2.5mg diverse merken en 5mg amfexa is bij de meeste vergoed retard valt onder eigen bijdrage
Als je een voorkeur hebt een een arts die mee denkt krijg je wat de arts voor schrijft


Of het wel of niet vergoed wordt zou ik altijd even je verzekering voor Bellen is per verzekeraar verschillend en regenboog apotheek word bij veel verzekeraars niet vergoed !

5 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Ik heb hem nu ook geprobeerd en doet bij mij helemaal niets word er alleen zwaar depressief van ik ben na 3 dagen gestopt
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
Dexamfetamine regenboog apotheek
https://adhdblog.nl/dexamfetamine/
Alfamale ... 5 maanden geleden geplaatst
Hoe lang werkt kortwerkende dex,iemand?
Ik neem ze om de 2 tot 3 uur,de ene zegt 2uur de andere 3uur de andere 5uur!?
reactie op @alfamale:
War Hoofd Om de 5 uur.   Om de 2 uur is meestal de metylfenidaat.  Dexamfetamine  is sterker per pil.  Wat heb je voor geschreven gekregen  ?  Ga dat dan eerst doen. Gewoon op de voorgeschreven gezette tijden en niet dan een keer een, even later.nog een enz. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Is natuulijk per persoon verschillend maar bij mij ongeveer 4 uur

Ritalin is idd wel vaak een stuk korter
5 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Ben het eens met Warhoofd en John. Hou je aan de voorgeschreven tijden, anders krijg je ook geen goed beeld. 

Kortwerkende dexamfetamine zou tussen de vier en vijf uur moeten werken en kortwerkende methylfenidaad tussen de twee en vier uur. Bij de stimulantia wordt ook gevraagd om te kijken wat het effect is en hoelang het aanhoudt. Vervolgens hoog je volgens voorschrift van de behandelaar per week langzaam op. Ik ben hier op het forum mensen tegengekomen die om verschillende redenen in het ziekenhuis zijn beland. Als het niet het gewenste effect heeft of het voelt niet goed, dan is het verstandig om contact op te nemen met je arts.


5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
Is dit dexamfetamine die alleen bij de regenboogapotheek te verkrijgen is?
War Hoofd 5 maanden geleden geplaatst
Geen idee Coen, zover ik begrijp levert de regenboog als enige de langwerkende dexamphetamine.  Verder weet ik het ook niet. Ik wist ook niet dat je iets te kiezen had eigenlijk, dat las ik hier ergens laatst. Ik dacht dat je het met degene die je kre erg moest doen . 
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank hmm oke, wat bijzonder dat één apotheek dit medicijn levert en de rest in Nederland niet.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 November 2017 om 10:57
Aantal lezers 64
Aantal reacties 25