Ervaring Amfexa? Hoe nu verder zonder dexamfetamine?

Laatste reactie 15/01/2020 09:21 door John
· Markeren als ongelezen
John Dex 4 maanden geleden geplaatst
Een paar vragen over de overstap van 2.5mg Dexamfetamine naar Amfexa?1.Hoe was jullie ervaring met Amfexa?

2.met welke medicatie gaan jullie nu verder ?
-Amfexa
- Dexamfetamine via (Regenboog apotheek)
-Lisdexamfetamine
-Methylfenidaat
Anders zoals .............

3.heeft het verbod op de 2.5mg Dexamfetamine veel impact op jou leven gehad?
Kim ... 4 maanden geleden geplaatst
1. Mijn ervaring met amfexa is tot nu toe prima. Heb wel idee dat iets sneller uitwerkt.
2. Gebruik 5mg amfexa en 2,5 dexamfetamine per keer. En hier blijf ik ook mee doorgaan.
3. Enige wat ik heel vervelend vind zijn de kosten.
Ik ga straks helemaal over op amfexa omdat de kosten anders pan uitreizen als je beide middelen blijft gebruiken!

Had laatst apotheker als patiënt en heb wat info van hem gevraagd.
Hij zei dat alleen geld klopperij is van zorgverzekering en/ fk.
En t wel iets anders kan werken maar toch hetzelfde resultaat geeft.
reactie op @kimw:
John Dex Bedankt voor je reactie.

Voor amfexa is een terugbetaal regeling:
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/apothekers/amfexa

Ik weet dat apothekers en dokters vaak zeggen dat het hetzelfde is.
Deze mensen hebben zelf geen ervaring met dit medicijn en vertellen alleen wat hun wordt verteld.
Ik heb meerdere merken dexamfetamine gebruikt en er zit zeker verschil in werking, bijwerking en werkingsduur.

Amfexa heb ik helaas nog niet geprobeerd.
ik twijfel nog tussen amfexa of lisdexamfetamine.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Ehh Kim, wat bedoel je precies met kosten?

- Dex 2,5mg wordt vergoed (maar gaat ten koste van eigen risico)
- Amfexa is eerst bijbetalen (Eigen bijdrage met een max van €250/jaar), maar wordt dus terugbetaald. Zelde geldt voor Lisdexamfetamine.

Welk medicijn je ook gebruikt (of allebei), je bent nooit meer kwijt dan je eigen risico? Enige is dat je de eigen bijdrage Amfexa moet voorschieten, maar je krijgt het gewoon terug dan.

Over de ervaringen.. Heel veel mensen lijken slecht te gaan op Amfexa, maar als deze combi voor jou werkt, prima.. Ik denk dat ik het gezien de vrijwel unaniem nagatieve reviews ook niet ga proberen. Dan eerst maar ff nieuwe regels/vergoedingen 2020 afwachten..
4 maanden geleden

Beantwoorden

Kim ... Bedoel dat k beide middelen gebruik.
Dus nu al €385 eigen risico kwijt aan dexamfetamine en €250 eigen bijdrage amfexa vind k veel geld !!!

Weet dat er terugbetalingsregeling is. Maar vind €635 toch veel geld!!

Denk dat je gewoon moet proberen vriendin van mij heeft t ook geprobeerd en die gaat er ook prima op. Proberen kan sws geen kwaad
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Maar na de terugbetaling ben je bij Amfexa+Dex toch €0 meer kwijt dan nu met alleen Dex?? Dus er rijst dan toch niks de pan uit, of begrijp ik je niet?
4 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Die 635 euro moet je rond maart april wel ff hebben liggen.
En dat is niet voor iedereen het geval.

Amfexa terugbetaal regeling word dacht ik ook niet meteen maar verdeeld over het gehele jaar terug betaald dus je bent 250 euro wel een deel van het jaar kwijt althans je kan het dan niet gebruiken.

Buiten dat ben ik het wel met mr b eens 
Amfexa met dex of alleen amfexa maak financieel geen verschil
tenzij je amfexa zou kunnen laten vallen en dat is niet mogelijk dus het maakt eigenlijk financieel niks uit denk ik.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Kim ... Ben nu paar maanden verder en ben acuut gestopt! Ontzettend veel bijwerkingen.
Knallende hoofdpijn en op t werk juist chaotischer, licht ontvlambaar en emotioneel voel ik me een wrak.
Overleg gehad met adhd centraal die adviseren over te gaan op lisdexamfetamine. Ga eerst paar wkn zonder medicatie proberen.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Eliza Reinders Krijgt de producent van Amfexa met de Hevo-regeling hiervoor dan heel veel gegevens terug? Zoals: welke apotheken leveren de meeste Amfexa, welke de minste, wat is het gemiddelde, hoeveel mensen gebruiken het, in welke dosis. 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Ivo Van 4 maanden geleden geplaatst
Afgelopen maandag mijn eerste 2 amfexa's genomen.
30min later leek het of de griep op kwam zetten.
Kreeg het benauwd flinke druk op me borst.
Bem als long patient veel gewend en niet snel angstig maar maandag schrok ik flink.
Had al veel negatieve dingen gelezen maar had dit niet verwacht.
Huisarts gebeld en langs gegaan.
Had een hartslag van 135 terwijl ik stil zat.
Ha heeft apotheek gebeld en recept voor 90st uitgeschreven. Apotheek  had nog 60st 2.5mg dex van DMB vandaag derde potje opgehaald.
Ben nu bezig om het toch weer op recept te krijgen. Apotheek en huisarts zijn in overleg.
Ik net fagron gebeld daar werd mij verteld dat hun voorraad nog voldoende is en dat ze blijven leveren totdat ze het echt niet meer mogen.
Ik hoop dus nog op een lading dex aangezien ik dus wss een allergische reactie met astma aanval tot gevolg heb gehad. 
Bij mij komt er geen amfexa meer in.
Neem dan nog liever een kwart van een xtc pil
Of kleine dosis mdma. Word van beide rustig en ontspannen.
reactie op @ivovanwely:
Marc de Schipper xtc of mdma tja maar is de uitwerking erna wel zo prettig ipv amfexa? en ja amfexa werkt bij mij ook voor geen meter...maar ik heb een medische verklaring dwz ik slik 2.5mg dexamfetamine van regenboog apotheek..gr marc 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg 4 maanden geleden geplaatst
Graag deel ik mijn ervaring met Amfexa.1. gestart met gebruik op 3 oktober 2019, de eerste dag was even wennen, maar dacht: dat zal wel erbij horen. Wereld voelde beetje surrealistisch ofzo, alsof ik niks registreerde in mijn brein maar het op autopilot deed. Kan het niet zo goed omschrijven. Ik was wat licht in mijn hoofd af en toe en merkte evengoed datzelfde rare zenuwgevoel bij maagstreek als met methylfenidaat, wanneer het uitwerkt(rebound effecten). dat was tevens al na een uur of 3.  Tot en met zaterdag gin het best oké. Zondag begon de ellende. Er kam weinig uit mijn handen. Nergens focus op, super chaotisch, neerslachtig, sip en kon niks hebben. Dat drong pas goed door in de supermarkt. Ik werd besluiteloos, kon mijn hoofd er niet bijhouden, kwam een  bekende tegen. Raakte aan de praat,  ik vergat continu waar ik het over had, voelde mij lichamelijk ook niet prettig(onrustig, rare maag zenuwachtig, rusteloos). Toen begon ik mij te bedenken: zou het door deze medicatie komen?

 Maandag, ging het helemaal mis: Het effect wat de medicijnen zouden moeten geven werkte compleet contra. Ik was mijn oude ik ineens van voor welke ADHD medicatie ook, en dat eigenlijk nog een stapje erger. Ik kon niet veel hebben, was down, depri, verdrietig, irriteerde mij kapot aan alles, zelf het gemiauw van de kat. Alles kwam zo megahard mijn hoofd binnen. Ik werd boos en licht agressief. Kon niet meer nadenken, en zat verder alleen maar voor mij uit te kijken. Lichamelijk ging het ook niet oké. Trillerig, hoofdpijn, suis in oren, onrustig gevoel, moeite met dingen lezen, de letters deden raar, ik voelde mij eigenlijk een soort van opgefokte zombie. 

Mijn arts proberen te bellen, aan de assistente het verhaal uitgelegd,voor zover mogelijk, ik kwam niet eens meer uit mijn woorden, ademhaling ging niet goed, (als ik stress enzo heb, dan ga ik hoog in mijn borst ademen, of  loop mijn adem in te houden.) Helaas heb ik hem niet meer kunnen spreken. Toen bedacht ik: ik neem maar contact op met de Poliklinische apotheek. Daar werd mij verteld dat ik daar wel gewoon de 2.5 dex kon ophalen. Ik was blij dacht ik. Kwam daar aan, was het dus niet zo, vanwege inderdaad de amfexa regeling. Daar sta je dan... en nu? Ik heb maar uit eigen zak een potje van 30 stuks dex 2.5 betaald, want wist het anders ook niet meer.

Ondertussen wel contact gehad met arts, een collega arts van mijn eigen arts, en het verhaal uitgelegd. Zij gaan in overleg, maar kunnen natuurlijk niets beloven.

Ik vind het zelf vooral erg krom, dat ik die wel 2.5 milligram dex nodig heb, maar de amfexa moet doorbreken, terwijl dat niet mag. Dat men een gepatenteerd merk invoert voor de 5 milligramgebruikers is al erg genoeg, maar dit vind ik nog belachelijker. Tevens vind ik het een krom iets om mensen die iets nodig hebben met een ander middel op te schepen wat blijkbaar, uit ervaring nu, niet geschikt is.

Ik wil niet meer terug naar de hel van afgelopen dagen, nu 2 en halve dag de gewone dex, en ik voel mij goed, zoals ik mij gewoon zou willen, kunnen en moeten voelen.

reactie op @jolandaversteeg:
John Dex Heftig
Misschien is lisdexamfetamine iets voor jou
Werkt 12uur
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg Wellicht het proberen waard. Ik ben na mijn amfexa avontuur, een week lang bezig geweest om te zorgen dat ik nu dex 2.5 op basis van medische noodzaak voorgeschreven krijg. Hopelijk dat ik nu zonder verder gedoe fijn aan mijn leven verder kan gaan.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @jolandaversteeg

Ik gebruik de Lisdexamfetamine nu een paar dagen, en voor mij is het veel fijner dan de "oude" Dex. 0 bijwerkingen, de in- en uitwerking is heel smooth en het werkt inderdaad een uur of 12. Wat me van de gewone Dex stoorde is dat je de hele dag a/h tunen bent om schommelingen in energie/humeur te voorkomen. Daarnaast voelde het lichamelijk minder prettig, af en toen hartkloppingen en een strak gevoel zonder dat dat wat opleverde. Ik weet dat iedereen anders reageert op hetzelfde medicijn, maar wellicht kun je het proberen. Onder de streep is het even duur! 😄
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Am Mlr 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook een negatieve ervaring met Amfexa. Afgelopen maandag begonnen met een halve tablet (2.5 mg) 2x daags. Vandaag een kwart tablet opgebouwd. Na 2 uur begon de ellende. Chaos, misselijk, paniek gevoelens, depri etc etc.. Nooit weer die zooi! 
reactie op @annergy:
Dorien Do Ik ben ook sinds twee weken met amfexa begonnen (2x per dag 5 mg) en voel me binnen een half uur na inname zeer beroerd en hyper. Ik wilde met een lagere dosering gaan experimenteren, maar het blijkt dat je de pillen niet zomaar kunt halveren, omdat de fabrikant niet garandeert dat in elk deel van de pil evenveel milligram zit. De breukvlakken zitten er dus niet in om de pil in 4 gelijke delen qua werkzame stoffen te verdelen, maar om inname te vergemakkelijken.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen 4 maanden geleden geplaatst
https://www.dexamfetamine.nl Hebben jullie deze burgerpetitie over dexamfetamine al getekend? 
reactie op @andriesb:
John Dex Is een site uit 2016
Word helaas niet onderhouden en is allemaal oude informatie
Ik heb geprobeerd om met ze in contact te komen maar is niet gelukt

En mail werkt niet meer en tel word niet op gereageerd
4 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Excuus! Goed dat je het zegt! 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Volgens mij uit 2016 John 😄

Maar het is inderdaad (deels) verouderde informatie uit de tijd dat de eigen bijdrage nog niet gemaximeerd was op €250/jaar. En als de campagne niet meer actief is hebben we er niks aan..
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Esther M 4 maanden geleden geplaatst
Hii allemaal, 

Ik slik sinds 2014 dexamfetamine voor ADD. In juli dit jaar werd me de Amfexa opgedrongen. Ik weigerde en heb het een tijdje zonder geprobeerd. 

Uiteindelijk wanhopig aan de ritalin gegaan. Pff wat was dat naar zeg. Ik voelde me zo verdoofd en apathisch. Halverwege een zin kom ik mezelf er niet meer toe zetten om verder te praten. Echt verschrikkelijk. 

Dus toen toch maar aan de Amfexa. Ik voelde me een stuk beter, maar dat kwam volgens mij vooral doordat ik met de ritalin was gestopt. Van te voren was ik behoorlijk bang voor alle bijwerkingen die online worden genoemd. Dat viel me alles mee. De eerste dag wel een enorm hoge hartslag, maar dat verminderde makkelijk toen ik mijn avonddosis verlaagde. Grootste bijwerking was mijn eetlust. Wel honger, maar nergens zin in. Bijwerkingen dus niet heel erg, maar de werking merkte ik verder weinig van. Dosis verhogen zorgde alleen voor een opgefokt gevoel. Dus na 2 weken gestopt.

Mijn psychiater heeft weer de oude dexamfetamine 2.5 nu voorgeschreven. Op het recept staat nu 'medische noodzaak'. Volgens Google is dat geen geldige reden, maar de apotheek ging ermee akkoord. Afgelopen woensdag heb ik mijn oude dex gewoon meegekregen!
reactie op @estherm:
Mr B @estherm

Op zich is "medische noodzaak" wel een geldige reden om de oude Dex i.p.v. Amfexa te krijgen. Alleen wat precies medische noodzaak is, daar verschillen de meningen wel eens over. Officieel moet dat bv. een allergische reactie zijn op een (hulp)stof. En bijwerkingen zijn, hoe vervelend ook, geen allergische reactie. 

Anyway, jouw arts denkt (gelukkig) met je mee en je apotheek accepteert de noodzaak. Lijkt me voor jouw situatie prima! 😄
4 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen 4 maanden geleden geplaatst
Fantastisch @estherm Hoe gaat het nu je weer gewoon je normale medicatie gebruikt? 
Elja M 3 maanden geleden geplaatst
Vanmiddag eerste amfexa geslikt. Ben heel huiverig ervoor, maar wil me ook weer niet laten beïnvloeden door alle negatieve ervaringen op het internet, dus ben benieuwd hoe het bij mij gaat uitpakken.
reactie op @rozenbotteljam:
Mr B @rozenbotteljam

Hoe is het je de eerste dag bevallen?
3 maanden geleden

Beantwoorden

marjolein snel 3 maanden geleden geplaatst
Hier eerste dag amfexa 4x10 mg ... na een aantal maanden dex
Renée Charlotte 3 maanden geleden geplaatst
Heel vreemd maar mijn apotheek zegt niks van te weten dat de 2,5 mg (ik slik 3x5 ) van de magistrale bereider niet meer mogen.. Ze hebben ze voor mij gisteren weer voor een maand besteld.
reactie op @renee9:
John Dex Dat is idd vreemd 
Het lijkt niet overal goed te gaan 

Geluk voor jou 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jacob Kleinjan 3 maanden geleden geplaatst
@johndex “ Ervaring Amfexa? Hoe nu verder zonder dexamfetamine?”
Je hebt nu toch Lisdexamfetamine of is dat niet wat voor jou?
reactie op @jacobkleinjan:
John Dex Ik heb dit jaar nog voldoende voorraad dex.
Begin 2020 staat er een afspraak en wil ik idd ook met lisdex gaan proberen maar dat geeft geen garantie dat het goed werkt aangezien 70mg de hoogste zijn en dat is voor mij misschien te weinig.
Van daar dat ik alvast verder kijk naar andere opties
3 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Ik zou zeggen probeer het echt @johndex​, en liever eerder dan later. Met huisarts/Apo is het zo geregeld. Over de dosering zou ik me geen zorgen maken, het middel is (in mijn ogen) totaal niet te vergelijken met de "gewone" Dex. Ik heb nog geen seconde de behoefte gehad om "oude dex" te nemen, terwijl ik daar nog 2 potten van heb staan...

Kun je nog eens zeggen waar je het meeste hulp (van een adhd medicijn) bij hoopt te krijgen? Oftewel, de "ideale werking"? Dan kan ik je wellicht wat specifieker mijn ervaring vertellen.
3 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Rond 11 uur begint het bij mij vaak
Overprikkeld en dan op en neer lopen om iets te pakken en vergeten wat je ging halen.
Lijst met werk vergeten.
De meest stomme foutjes komen dan voor.
vermoeid alsof je een weekend hebt doorgehaald en dan ook niet aan je werk kunnen beginnen of blijven.

Daarnaast gaat het vaak over in slecht gehumeurd snel geïrriteerd en gevolgd door depressies ook wel logisch als je heel de dag vermoeid bent denk ik

Ik wacht tot met nieuwe medicatie tot januari ook ivm mijn verzekering.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Maaike Verspaget 3 maanden geleden geplaatst
Hoi

Zoveel ellende gehad met de Amphexa.
Ik gebruikte altijd 8 maal 10mg per dag. 
Iedere 2 uur 4 pilletjes.. Al 10 jaar. 
Op de rol mijn medicatie. 
Omgezet naar Amphexa. 
Niet eens de vraag of dat je dat wel wilt. 
Een operatie gehad intussen. 
Voelde me al wel niet fijn dus. 
Maar wat een drama... 
Blij dat ik hier van de regenboog apotheek hoorde. 
Voordat ik het dit drama duidelijk  kreeg... 
Amophexa werkte duidelijk niet dus. 
Ben ik ten eerste even uit mijn doen. 
Minder zelf vertrouwen.. Heb er angst mee gekregen door de negatieve reachties tegen mij. 
Ruzie met iedereen 
Ben een pillenjunk.     Omdat ik er maar over bezig bleef dat ze niet goed waren en ik op dex 224 pillen. En amphexa dus  112 zijn per week
En veel papierwerk voor de verzekering want moet 100 euro per week voor die pillen betalen... Allemaal extra werk 

Kortom    eindelijk met veel moeite mijn arts zover heb gekregen zich in te verdiepen... 
En wat een makkelijke oplossing.... 
Per post    regeboogapotheek
Ik zou zeggen     neem contact op met hun en voorkom veel ellende. 

Groeten Maaike


reactie op @maaikeverspaget2:
John Dex Ik heb bijna destijds alle merken dexamfetamine geprobeerd omdat ik duidelijk verschil merk in effect maar vooral in bijwerkingen ook die van regenboog heb ik gehad maar zijn bij mij erg afwisselend kwam werking en meer drugs gevoel.

Het merk waar ik weinig tot geen bijwerkingen van had word nu niet meer geleverd.

Ik wil in januari lisdexamfetamine gaan proberen als dat net bevalt ga ik terug naar regenboog weinig andere mogelijkheden.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Maaike Verspaget Even erbij vermelden....
Ik ben nog steeds niet de oude 
Gebruik nu 2 weken die van de regenboog. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Yvonne van Dijk Hoeveel soorten zijn er?
En welke beviel het beste?

Hier ervaring met ceban en vragron? Of hoe je dat ook schrijft
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Heleen Van Arkel 3 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen!
Ook ik heb een hele toestand achter de rug met amfexa, kreeg nog ergere klachten van de amfexa als zonder medicatie, erg hoge hartslag, lusteloos, depressief, dizzy, heel moe, uitstelgedrag en ga zo maar door....
Na 9 dagen gestopt en een doosje dex van mijn dochter gekregen, ik knapte direct op, ongelooflijk wat een levensveranderende bijwerkingen zeg met de amfexa!
Mijn dochter is kreeg later amfexa, ik heb er met mijn neus bovenop gestaan hoe ziek zij van de amfexa was, echt zo depressief, wankel, niet kunnen functioneren, verdrietig, huilen, ik vond het zo erg en ben zo boos!!
Bij mij heeft mijn psychiater om medische redenen mij overgezet op dex maar je moet je nog gaan verdedigen bij de apotheker!
Had 21 doosjes amfexa die ik terugbracht en die ik gewoon moet betalen!
Ik vroeg waarom ze geen kleinere hoeveelheid hadden meegegeven aangezien je niet weet of het werkt!
Volgens,de apotheker kan dit niet omdat het dezelfde werkzame stoffen heeft!
Ik heb een hele discussie gehad bij de apotheker evenals mijn dochter die via de huisarts gelukkig ook een recept kreeg weer voor dex!
Ook zij heeft een pittige discussie gehad met de apotheker, dat de huisarts dit niet kon doen etc.
Mijn psychiater is erg boos, het is allemaal geldklopperij en wij en een hele hoop andere mensen zijn niet in staat om een leven te leven waar ze zo blij mee waren door de dex!
Je bent weken 'kwijt' doordat je konstant bezig bent met alles geregeld te krijgen!
Gelukkig is alles nu weer goed en leven we weer het leven zoals het kan met dex, schandalig hoe er een slaatje uit geslagen wordt uit het leed van anderen!

Groet Heleen.🌸
reactie op @heleenvanarkel:
marjolein snel Hier 2.5 week amfexa geslikt dacht echt dat ik tegen het plafond aanvloog! Elk spelde kopje wat viel leek wel een bom, ik schreeuwde was opgefokt  en auto rijden ging amper, was zo moe en hing de hele dag aan de kraan. In overleg met de medicatie arts gestopt en recept voor dex gekregen die ik straks ga ophalen 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Chris N Ik precies zo, een maand amfexa geprobeerd en werd ook mega opgefokt en agressief,  geen rust in mijn hoofd, werd weer mega chaotisch en mijn hart leek uit mijn borstkas te springen. Heb dit aangegeven bij de psychiater en krijg nu gelukkig weer de dexa van 2.5mg vanwege de bijwerkingen. Toen ik de dexa wilde ophalen bij de apotheek kwamen ze weer met de amfexa aan, echt ik  flipte helemaal. Heb uitgelegd dat dat kwam door de amfexa en dat als ik iemand zou vermoorden dat het hun verantwoording was. Na contact met de psych kreeg ik de gewone dexa gelukkig mee.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Chris N Ik precies zo, een maand amfexa geprobeerd en werd ook mega opgefokt en agressief,  geen rust in mijn hoofd, werd weer mega chaotisch en mijn hart leek uit mijn borstkas te springen. Heb dit aangegeven bij de psychiater en krijg nu gelukkig weer de dexa van 2.5mg vanwege de bijwerkingen. Toen ik de dexa wilde ophalen bij de apotheek kwamen ze weer met de amfexa aan, echt ik  flipte helemaal. Heb uitgelegd dat dat kwam door de amfexa en dat als ik iemand zou vermoorden dat het hun verantwoording was. Na contact met de psych kreeg ik de gewone dexa gelukkig mee.
3 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Chris ik ben zeer benieuwd welk argement jou psychiater heeft aangegeven om dit voor elkaar te krijgen.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Gijs M 3 maanden geleden geplaatst
HIerbij in het kort mijn ervaring met Amfexa;
Na eerst Methyl te hebben gebruikt en vanwege de vervelende bijwerkingen via Dex  naar het verplichte Amfexa. Weer bijwerkingen.

Dex was werkelijk bijzonder goed, ruis weg, veel gestructureerd en 0 bijwerkingen

Amfexa = hoofdpijn, duizeligheid, soms wazig zicht, nare stemming, weinig focus, laag libido, weinig eetlust, 

Over 2wkn controle bij de psychiater, ik ga het aankaarten en hopen op Dex recept voor medische noodzaak


@coenoldebijvank​  zou het interessant zijn om een poll te maken zodat we kunnen tellen hoeveel mensen problemen hebben met Amfexa?  Van daaruit kunnen we wellicht een actie opzetten, de mogelijkheden zijn talrijk
reactie op @gijs:
Katja Oranje Goed plan om eens te inventariseren hoeveel Dex gebruikers negatieve Amfexa ervaringen hebben en hoeveel er weer terug willen, kunnen en mogen naar Dex.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Katja Oranje Goed plan om eens te inventariseren hoeveel Dex gebruikers negatieve Amfexa ervaringen hebben en hoeveel er weer terug willen, kunnen en mogen naar Dex.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Esther Atas 👍 mee eens.. niet goed dus.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Esther Atas 👍 mee eens.. de amfexa heeft niet het gewenste resultaat
2 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T Hier kun je aangeven hoe Amfexa ervaart. 

https://www.mijnmedicijn.nl/adhd-psychostimulantia/amfexa

Er was nog een site, maar zit op me werk en kan hem zo snel niet vinden.

1 maand geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
🔥 Mr B 3 maanden geleden geplaatst
Mr B Hoi @gijs

Welke mogelijkheden zie je dan? Recent zijn al kamervragen gesteld over de bijwerkingen Amfexa c.q. wanneer het "medische noodzaak" is om toch de oude Dex te krijgen. 

Volgens deze medicijn-ervaringen site heeft Amfexa een tevredenheid van 17%, dus dan is meer dan 80% ontevreden: https://www.mijnmedicijn.nl/adhd-psychostimulantia/amfexa

Als je het aandurft raadt ik je aan om Elvanse te proberen, langwerkende Dex. Ik gebruik het nu een maand en hoewel niet perfect, vind ik het een klap beter dan de 2,5mg Dex (laat staan Amfexa😄).

Ps. Ik lees hier vaak dat een apotheker zegt dat er exact dezelfde stoffen inzitten. Dit heb ik laatst even uitgezocht en de hulpstoffen verschillen wel defelijk tussen Amfexa en Dex. Wellicht helpt die info je om huisarts/apotheek beter te kunnen overtuigen..
reactie op @bbking:
John Dex Weet jij zo welke verschillen er zijn in hulpstoffen?
Dan ga ik dit graag overleggen met mijn huisarts
2 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Heb dat een keer ergens gepost op dit forum.. Maar heb zelf de tekst niet meer. Zal ff checken
2 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @johndex​ maar gewoon via Google mijn reactie van destijds gevonden, staat hieronder:

--

Ik heb even de hulpstoffen van zowel de Apothekers-Dex als Amfexa uit de bijsluiters gegoogled, beiden voor een 5mg tablet. Zie hieronder, naast de werkzame stof dexamfetamine hebben ze beiden totaal verschillende hulpstoffen:

Dex DMB:

ARABISCHE GOM (E 414)
LACTOSE 1-WATER
MAÏSZETMEEL
PARAFFINE, DUNVLOEIBAAR
SACCHAROSE
STEARINEZUUR (E 570)
TALK (E 553 B)

Amfexa:

Isomalt (E953)
Crospovidon
Magnesiumstearaat

--


2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Esther Atas 2 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen,

Ben zo blij met de reacties.
Ik heb toevallig gisteren een afspraak gemaakt bij mijn huisarts om over te stappen naar elvanse. ( 1 pil per dag)
De Amfexa is veel eerder uitgewerkt en heeft niet het gewenste resultaat.
Was wel tevreden met de dexamfitamine overigens.
reactie op @estheratas:
Mr B Top,

Ik denk zelf dat (gezien je ervaring) je dat goed gaat bevallen. Ik heb na de switch iig nooit meer omgekeken naar de oude Dex, terwijl ik nog genoeg heb liggen :-)

Ik zou zeggen, gooi je ervaring straks in het Lisdex topic?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Nina Otten 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb zelf geen last van amfexa volgens mij, ben moe, suf en heb minder focus maar dit kan ook komen door mijn bloedarmoede en slaaptekort. 

Ik ben van methylfenidaat op dexamfetamine overgestapt vanwege bijwerkingen en het was echt een super medicijn!

Ik weet natuurlijk niet zeker waardoor mijn moeheid en sufheid komen, maar ik hoop met heel mijn hart dat het niet de amfexa is! Zeker omdat ik het niet meer kan krijgen.

Ik kan 2,5mg niet meer krijgen omdat volgens mijn apotheek is medische noodzaak al geen geldige reden meer is. Ze willen 2,5mg er echt helemaal uitgooien blijkbaar. Ik kon 2,5mg al niet meer op medische noodzaak krijgen en mijn huisarts kon dexamfetamine ook niet meer voorschrijven behalve als een oud recept herhaald werd. Echt bizar dit. 

Ben in juni 18 geworden en heb door Amfexa een rekening van 320 euro voor m'n kiezen gekregen en ben nu bezig met die terugbetaling regelen (wat echt een enorm gedoe is zeg, jeetje.)

M.v.g, Nina
reactie op @ninaotten:
Koen van T Je bent niet de enige die suf wordt van Amfexa. Ik heb overigens geen bloedarmoede of longklachten.

Volgens mij begrijpen je apotheek en de huisarts de regels dan niet. Wat was de reden dat de huisarts geen medische noodzaak mocht/wou uitschrijven? De apotheek zal ten alle tijden het recept moeten volgen. Ook als dat recept afwijkt van Amfexa!
1 maand geleden

Beantwoorden

Myhra Sandifort 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb nu een maand lang Amfexa geprobeerd hierbij mijn ervaring: 

Algemeen:
Ik slik nu, 3x per dag 5mg om de 3,5 uur (kreeg al snel last van de uitwerking en rebound wat zeer onprettig was). Het lijkt soms alsof de medicatie op somige dagen weer anders werkt? Ene dag meer last van bijwerkingen dan de andere dag. Geen behoefte om alchol te drinken. Maar ook niet om in het weekend iets leuks te doen.
2e en 3e week ging opzich wel oke. Begin nu het gevoel te krijgen dat somige voordelen minder worden en somige nadelen iets meer?

Voordelen:
- Ik ben minder nerveus/zenuwachtig de hele tijd. 
- Gesprekken gaan beter, lukt beter op te letten. Ik kan gestructureerder dingen vertellen en praten. 
- Kan makkelijker door werken als ik met iets bezig ben. Als ik afgeleid ben kan ik weer makkelijker verder met wat ik bezig was.
- Koken gaat wat beter, iets meer gestructureerd. 
- Ik ben wel rustiger maar niet zeker of ik dit gevoel helemaal prettig vind, voelt als een grijs gebied, ik weet niet helemaal wat ik met dit gevoel moet. De rust gaat samen met minder intressen in dingen. (De rust bij dex 2,5 was prettiger).
- Ik ben minder aan het kloten/vrielemelen en bewegen.
- Kan me beter focusen op dingen die mensen aan me vertellen/ als iemand aan het praten is.
- Meer bewust van de dingen die ik doe en ben minder dagdromen (miss mijn dag droom m momentjes).

Nadelen:
- Eerste week heel veel bijwerkingen, misselijk, niet kunnen eten, hartkloppingen, ziek gevoel en pijn/druk op mn borst (dit was eng!), droge mond.
- Hefftig rebound, gevoel alsof alles tegelijk binnen komt. Trillirig, gaoties, chagrijnig, wazig gevoel, warm/rozig gezicht.
- Overdag kouden en stijven vingers. Niet prettig en doet zeer.
- Ik ben lui geworden. Heb geen zin om iets de doen als ik vrij ben. Mehh ( iets te russtig). Wil alleen iets doen als het echt echt echt moet. Maar ben m'n motivatie kwijt?
- Ik ben sneller boos en fel. Dit is echt niet chill. (Ben helemaal niet een boos/vel persoon)
- Ik heb geen zin om leuke dingen te doen, alleen maar spelletjes spelen op mn telefoon.. 
- Mijn libido is echt minder :(..
- Schijven gaat beter, mis soms wel volledig een woord zonder dat ik door heb dat ik deze mis? 
- Nu weer bijna elke dag last van huiduitslag, en dan helemaal vol van hoofd tot bovenbenen (netelroos). Dit gaat pas weg als ik een pilletje er voor neem.
- Ik vind me zelf een minder leuk, gezellig en sociaal persoon.

Dilemma waar ik mee zit is dat somige dingen wel beter gaan maar er ook dingen zijn die ik niet fijn vind. De boos/velheid, huiduitslag, vreemd rustig  gevoel en de motivatie die weg zijn, zijn het vervelendste. Vandaag met mn arts overlegt, zij heeft nu weer dex 2,5 mg (net zo als elke keer haha) voorgescheven met medische noodzaak. Apotheek kan het alsnog niet leveren, de apotheek medewerker gaf wel aan dat ze het vervelend vond en dat er ook al meerdere mensen waren terug gekomen die er minder goed op reageerde. Dus nu op zoeken naar een apoteek in de buurt die alsnog de 2,5 mg levert. 
reactie op @myhrasandifort:
John Dex Misschien is lisdexamfetamine iets voor jou ?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Myhra Sandifort Hi! Hmm jaa mischien wel, ben al 2 dagen aan het proberen om dex 2,5 mg te krijgen, maar nogsteeds eigelijk niet gelukt 🙈.

Heb gisteren wel de ervaringen van andere mensen gelezen op dit form over lisdexamfetamine. Het zag er in iedergeval wel positief uit. Ik ga het dus zoizo even overleggen met mn arts, moet alleen even kijken wat ik in de tussen tijd ga doen haha.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @myhrasandifort Nee, en om aan de 2,5mg te komen wordt alleen maar moeilijker denk ik.. Ik zou echt lisdex proberen, ik heb zelf niet meer omgekeken naar de 2,5mg pilletjes terwijl ik er nog genoeg heb.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Ricky Anon Hoi Myhra,

Het is bijzonder om te lezen hoe jij de werking van dexamfetamine omschrijft. Het is vrijwel woord voor woord hoe ik het zelf zou omschrijven. Zelfde voordelen, maar ook dezelfde nadelen waar ik tegenaan loop. Als mensen vragen hoe het is, kan ik jouw stukje doorsturen haha.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Myhra Sandifort Hi wat leuk! Haha stuur mijn stukje maar naar iedereen door voor uitleg haha. Ik heb dyslexie en vind het soms lastig om goed te beschrijven wat ik bedoel (vaak extra doornemen, herschrijven en veranderen). Vind het leuk om te horen dat het duidelijk voor je is! Was het schrijven van mijn ervaring toch nog iets waard haha. 
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Myhra Sandifort 2 maanden geleden geplaatst
Hi! Ik heb na 4 dagen toch weer de dex 2,5 mg kunnen krijgen. Niet bij mijn eigen apoteek maar bij mijn oude. Was echt een mega gedoe dit haha. 

Ik hoop dat ik nu wel gewoon de 2,5 mag blijven gebruiken (ga gewoon voortaan naar mijn oude apoteek). Als dit uiteindelijk weer een gedoe wordt ga ik de langwerkende dex proberen! :) 
reactie op @myhrasandifort:
F Asil Ik heb een belangrijk vraag, want ik kan niet tegen mere van alles. Mijn vrouw is heel ziek chronische, ze heeft niet zo lang om te leven ik ben eerlijk, ook desperate. Ik zorg voor her. Als ik heb niet mij dexamfetamine 2,5mg ik zit en een heel groot depressie, kan niet goed functioneeren voor mijzelf en social ik doet niet goed. Ik moet sterk zijn maar kan niet zonder mij ADD pillen. Mij hele leven tot nu ik heb alles geprobered in America het werkt niet. Eindelijk ik heb gevonden iets dat werkt goed voor mij en nu mijn apotheek wil dat ik overstappen naar Amfexa...ik heb een zwaar depressie aan dit....ik kan niet mij eigen toekomst zien om normal te zijn door alles. Ik moet zeggen tegen mij apotheek wat allergische reactie ik heb van de amfexa dat ik had niet bij de dexamfetamine 2,5mg dmb. Misschien weet jij? Kun je mij even hulpen Alstublief? Dank je wel 
1 maand geleden

Beantwoorden

Mr B Hoi @powerpoint​,

Dat klinkt naar en heftig allemaal.. Probeer het met je huisarts of behandelaar te bespreken, andere wegen zijn er niet om medicatie voorgeschreven te krijgen.

Je kunt eventueel vragen of je op Lisdexamfetamine gezet kunt worden, ikzelf vind dat een stuk prettiger dan de kortwerkende 2,5mg pilletjes.. Succes en sterkte!
1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T Ik denk dat u het beste u huisarts kunt vragen om te bemiddelen met de apotheek. Dit doe ik nu ook. Ik heb een doorverwijzing gekregen om te testen of ik een allergische reactie heb op Amfexa. Dit heb ik bij apotheek aangegeven en ik heb de resterende Amfexa terug gebracht. De apotheek heeft vandaag een beetje DMB Dex mee gegeven (ze hadden maar 80 pilletjes van 2,5 mg). 

Na het weekend krijg ik van de apotheek te horen of ik tot de allergie test DMB Dex krijg. De apotheker had dit zelf voorgesteld, maar wou eerst met de huisarts overleggen. 

Nog een kleine tip: Als je bij de apotheek bent vraag dan naar DE apotheker om over de bijwerkingen te praten. De kassamedewerkers mogen alleen Amfexa mee geven en ze denken niet met de patiënt mee. Hier kwam ik vandaag pas achter 😐

Het is een verschrikkelijk situatie waar je in zit en ik wens je veel sterkte en geluk!
1 maand geleden

Beantwoorden

F Asil Bedankt te iedereen! Eerlijk zeggen ik ben zo depressief over alles, hoe moelijk het is voor ons allemaal en voor mijzelf. Mijn hele leven ik ben nooit social, altijd terug trekken van mensen...kan niet concentreren als iemand praat tegen mij alleen stuk voor stuk en mijn eigen droomland, ik kan niet praaten zonder mensen om mij serious te nemen want met mij het gaat over van een subject naar een andere, terug naar de eerste. Mijn hele leven went voorbij voor ik maakt weer het beslissingen om nog een poging te doen voor de juiste medicatie, eindelijk daarna dit gebeurt. Ik heb gelezen over ADD/ADHD mijn moeder, zus, oma ook nichtje heeft het....de mere ik lees ADD/ADHD komt van emotionale, physical en sexual traumische gebeurtinis. Duidelijk voor mij en mij moeders kant....wij went door alles. Daarna ik heb een Nederlandse vrouw ontmoet ongeveer 14 jaren geleden, nu ze is bezig om dood te gaan. Her ziekte is ang, zij heeft de hoogest categorie of neurological pijn, hersenletsel, disorientatie, ik moet op alle momenten gelijk alles doen om te hulpen, eten klaar maaken, afwas doen, kleren wassen, hulp her met kleding aan doen, financial overzicht, her hooft is inkrimpen....ik had altijd problem met vergeten, altijd dingen verloren, heel snel distractie. Nooit een baan volhouden en "normale" mensen ziet dit stuggle tot ze heeft het ook. Je voel stuk en jou eigen wereld als een gevangenis. Mindfulness hulpt niet, therapie helpt niet met dit, ze ziet het niet als een ziekte here in Nederland. De enige reden om te krijgen ADD medicijnen was dat ik laat mijzelf val...als je ADD heeft het is al moelijk om te zorgen voor jouzelf al...dan komt mij vrouw. Zonder deze pill ik voel waardeloos en hulploos, te mij situatie, voor mij eigen toekomst. Ik heb alles gereageled met mij huisarts doktor nood situatie hij ziet hoe serious dit is ook en verzekering netjes in order vandaag en nu de apotheek maakt problemen en zegt dat ik moet een allergische reactie hebben? Dit is triest voor ons allemaal. Kijk ik had ook een heel laag dosering...2,5 5x  keer per dag 3 smorgens 2 middag, ik kan dit niet aan
1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T Er werd bij de apotheek ook tegen mij gezegd dat ik alleen de oude Dex kon krijgen als ik een allergische reactie had op de hulpstoffen. Toen ik lang door bleef vragen/zeuren kwam de apotheker er zelf bij. Die probeerde wel echt te helpen. Niet zoals de apothekersassistenten die alleen maar recepten uitgeven en "nee" zeggen. Het is in ieder geval niet waar dat je allergisch moet zijn voor de hulpstoffen. Dat was enkel een voorbeeld dat ze in een informatieve brief over Amfexa hebben zien staan. 

Net even contact gehad met een bevriende apothekersassistenten: Het is aan de apotheker om de medische noodzaak the erkennen of af te wijzen. Als ze dit af willen wijzen moeten ze dit goed kunnen onderbouwen en overleg plegen met de behandelend arts. De gene achter de kassa zijn assistentes. Die moet je niet hebben!

Vraag de apothekersassistenten naar de apotheker, bespreek waarom Amfexa niet werkt en als ze de klachten die je van Amfexa hebt niet erkend dan vraag je of ze schriftelijk wilt onderbouwen waarom. 

Daarnaast kun je de huisarts vragen een onderbouwde reden voor de medische noodzaak bij het recept te voegen. Alle huisartsen, psychologen en psychiaters hebben een standaard ....... formulier waarmee ze medische noodzaak aan de apotheker en zorgverzekering uit kunnen leggen. Wat de huisarts meestal doet is "M.N." op het recept schrijven. 

Waar in de buurt woon je? Misschien dat iemand een coulantere apotheek in de buurt weet 😉

Ik ben mij flink aan het verdiepen in de regels van medische noodzaak, omdat dit voor mij de snelste manier is om de juiste dex te krijgen. Al is het alleen om niet tijdelijk zonder te komen zitten. 

ps: Je kunt hier altijd vragen of er nog iemand wat medicatie over heeft 😉
1 maand geleden

Beantwoorden

F Asil I live in zwolle noord. I am so depressed right now je wil niet weten. Mag ik jou email address through that can you give me your phone number? Just curious maybe we can help each other out more. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Mr B @koen-27​ en @powerpoint​,

Waarom besparen jullie je niet die (ellendige) zoektocht en vraag gewoon om een recept Lisdexamfetamine? Het is niet duurder (onder de streep) en de ervaringen zijn internationaal (en ook hier) heel goed..
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Ricky Anon 2 maanden geleden geplaatst
Hi all, 

Laat ik beginnen te zeggen dat ik nog geen ervaring heb met Amfexa, maar net als jullie zal ik binnenkort over moeten stappen. Na het lezen van de vele huiveringwekkende reviews ben ik niet zo enthousiast om er mee te starten. Wel heb ik ervaring van wisselen tussen twee verschillende magistraal bereide dexamfetamines en ook hierbij merkte ik het verschil. De een leek aanzienlijk sterker te zijn dan de ander en dat bracht mij op de volgende theorie. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van denken.

Zou het zo kunnen zijn dat Amfexa sterker is dan magistraal bereide dexamfetamine?  

De vervelende bijwerkingen die mensen beschrijven lijken vaak overeen te komen met die van een (te) hoge dosering dexamfetamine: Onrust, angsten, trillerigheid, stijve kaken, gejaagdheid, prikkelbaarheid, etc. 
De dosering luistert natuurlijk zeer nauw. Er is een groot verschil tussen 2,5 en 5 mg per dosis en als je er ongeluk een uur te vroeg je medicijnen neemt, merk je dat ook direct. Als Amfexa sterker is dan wat je gewend bent dan zullen de bijwerkingen ook heftig zijn. Ook zal je bij een hogere dosis een heftigere rebound ervaren.

Hoor graag wat jullie hiervan denken! Ben erg benieuwd naar jullie inzichten

BRONNEN
https://www.apotheek.nl/medicijnen/dexamfetamine#wat-zijn-mogelijke-bijwerkingen
https://www.meldpuntmedicijnen.nl/
https://www.mijnmedicijn.nl/adhd-psychostimulantia/amfexa
https://toxicologie.org/monografie/amfetaminen
reactie op @rickyanon:
John Dex Ik heb 4 verschillende merken dexamfetamine gehad

Waarbij het 1 goed werk zonder bijwerkingen 
het ander werkt met veel bijwerkingen
En weer een ander merk had ik bijna geen werking van.

Een pil is een pil maar de inhoud en toegevoegde stoffen zijn anders en de werking dus ook.

Dit hoeft niet bij iedereen hetzelfde te zijn de een is gevoeliger dan de ander.

Amfexa lees ik ook veel klachten over slechtere concentratie en kortere werking dus ik denk niet dat het sterker is maar er zitten meer hulpstoffen is en dat is waarschijnlijk de oorzaak van die gratis mee geleverde bijwerkingen.

Misschien is lisdexamfetamine iets voor jou ?
Ik ga hier in januari ook mee beginnen amfexa is voor mij de laatste optie.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @rickyanon,

Beiden hebben naar eigen zeggen 5mg dexamfetaminesulfaat (werkzame stof). Dus denk niet dat de dosis hoger is/anders is. Het zou me ook verbazen als een iets hogere dosis zulke bijwerkingen veroorzaakt. Apart detail: Amfexa dosis is max 20mg/dag en Dex 60mg/dag..?

Wat John zegt heb ik ook ervaren, tussen apotheek-bereiders zit ook nog verschil in werking. Wellicht zit het in de hulpstoffen, dit staat er in de bijsluiter van Amfexa:

- isomalt (E953)
- crospovidon
- magnesiumstearaat

En dit in die van de Dex van de Magistrale bereider:

Lactose, magnesiumstearaat,
microkristallijne cellulose, natriumzetmeelglycolaat en talk.

Ik zou je ook zeker aanraden om over te stappen op Lisdexamfetamine. Heb dat zelf 2 maanden geleden gedaan en vind het echt een forse verbetering t.o.v. Dex (laat staan Amfexa)..
2 maanden geleden

Beantwoorden

Ricky Anon Bedankt voor jullie reacties! Misschien ligt het simpelweg aan de hulpstoffen, alhoewel het inerte stoffen zouden moeten zijn, hebben ze natuurlijk wel invloed op de snelheid van inwerken van een medicijn. Mogelijk is dit een belangrijker element dan ik inschat. 

Ik zal ook informeren naar lisdexamfetamine als alternatief voor Amfexa bij mijn huisarts. Ik laat nog wel even weten hoe het verder verlopen is.


2 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T Mijn dagelijkse dosis Amfex is volgens mijn recept 60 mg. Dat is 3 keer hoger dan de bijsluiter!?!?

Ik ga morgen vragen wat de apotheek/huisarts hierop te zeggen heeft.
1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex Blijkbaar heb jij meer nodig dan gemiddeld.

Ieder lichaam werkt anders de een verwerkt het sneller dan de ander ook bij mensen met een drugs verleden valt de dosering vaak hoger uit ( ik zeg niet dat dat bij jou het geval is)

Bij dexamfetamine staat ook op: https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/d/dexamfetamine

Max. dosering is gewoonlijk 20 mg/dag; in zeldzame gevallen kan 40 mg/dag nodig zijn.

Mijn huisarts houd zich aan de 20mg terwijl ik om de 3,5 uur 10mg nodig heb, ik kom dus vaak te kort en dan moet ik het maar zien te redden terwijl ik verhalen heb gelezen van mensen die nog ver boven de 40mg uit gaan.

Sommige hebben het over max 1 mg per 1 kg lichaamsgewicht.

1 advies hou deze informatie in je achterhoofd maar bespreek het niet met je arts beter te veel krijgen maar niet nodig zijn om het te gebruiken dan elke dag te kort komen.
Ik vecht nu al bijna 1 jaar met een tekort en dat is bijzonder ongemakkelijk.
1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T Als je van de arts door de restrictie van 20mg niet aan je recept kan voldoen dan zou dit toch een uitstekend punt zijn om andere Dex als medische noodzaak te krijgen?
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Nicole Schilder 1 maand geleden geplaatst
1. Heel dubbelzijdig. Ik had af en toe last van te veel bijwerkingen. Zoals veel zweten en        hartkloppingen/steken. Dat vond ik erg onprettig. Maar het leek bij mij vooral te komen door onregelmatig gebruik. Toen ik het regelmatiger ging gebruiken, zijn de bijwerkingen ook sterk achteruit gegaan.
2. Ik gebruik nog steeds Amfexa, maar ik ga binnenkort de lange variant proberen, waarvan ik de naam even ben vergeten. 
3. Niet echt, aangezien ik altijd 5 mg heb genomen en dit ook niet van plan ben te veranderen.
Sylvana Van der Blom 1 maand geleden geplaatst
Ik ben er nog steeds niet uit welke medicatie werkt en welke dosering. Ik had Amfexa voorgeschreven gekregen en heb dit ruim een maand geprobeerd. Eerst was ik blij want vergeleken met de methylfenidaat geen bijwerking in eerste instantie. Naarmate ik het langer slikte leken mijn klachten nog erger dan voordat ik uberhaupt startte met de medicatie. Daarna de fluoxetine gekregen ook deze werken bij mij niet. Sterker nog ik werd hier zo rustig van dat ik ritmes ging omdraaien en een vreetkick kreeg. Omdat methylfenidaat tot nu toe het beste werkt en mijn bahndelend arts nog op vakantie is op eigen initiatief weer terug naar de basis. Nu alleen zoeken naar de juiste dosering. Ik ben blij dat er medicatie is, maar voel mij wel een proefkonijjn met al dat uitproberen. Ik gebruik nu de sandoz 54mg en daarnaast 15mg. Wat is jullie ervaring en wanneer wist je dat je de juiste dosering had?

Groetjes Sylvana
reactie op @sylvanavanderblom:
Mr B Probeer Lisdexamfetamine anders?
1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T 1 maand geleden geplaatst
Zwolle is een 100km bij me vandaan helaas. 

Over een maand kan ik pas bij de psych langs om Lisdex te bespreken. De reden dat ik nog achter de DMB dex aan zit is dat ik aan het afstuderen ben en een maand zonder is geen doen helaas 
ShADHD . 1 maand geleden geplaatst
Hoi allemaal, eerste bericht hier op het forum. Lees al een tijd mee en heb alles tot in den treure uitgezocht na mijn ADHD diagnose in oktober. Met Dex DMB met groot succes behandeld waarna amfexa. Grote nachtmerrie. Ik heb nu via huisarts en apotheek na veel gesodemieter weer Dex DMB.

Adviseer iedereen om alle amfexa klachten te melden bij het lareb.

Gelukkig hebben een heel aantal mensen dit al gedaan. Blij om te zien dat het lareb al met dit eerste bericht naar buiten treedt:

https://www.lareb.nl/nl/nieuwsoverzicht/bijwerkingen-na-omzetting-dexamfetamine/

Lees en zet vooral jou bijwerkingen als je die hebt op de website van lareb!
Jolanda Roks 1 maand geleden geplaatst
Ik ben de Amfexa meer dan zat (zie post Amfexa is troep mijn reaktie).
Nu paar dagen weer Pharmaline en alles is weer als vanouds en goed!
Maar wat nu??!
Misschien overleggen of Lisdexamfetamine mag? Of de oude Dex proberen te krijgen?
Hoop dat het lukt want Amfexa is grote troep!
reactie op @jolandaroks:
John Dex Oude dex is zoizo niet mogelijk pharmaline is maanden terug al gestopt met produceren.
Dat was voor mij de enige waar ik goed op reageerde.
DMB is er nog wel maar dat is een kleine kans dat het lukt om die te krijgen en dan nog is het maar afwachten of dat goed werkt.

Klachten over amfexa melden en hopen dat er snel verandering in komt.

Tot die tijd zou je lisdexamfetamine kunnen proberen.
1 maand geleden

Beantwoorden

ShADHD . Dat is vreemd mijn apotheker had dat na overleg met huisarts en apotheker en adhd centraal gewoon kunnen bestellen.. dat is echt 3 weken geleden.. alleen vond DE magistrale beter dus die heb ik nu. Kn gewoon besteld worden alleen apothekers worden scherp in de gaten gehouden en moeten het 2,5 MG gebruik heel goed kunnen onderbouwen. Had ook gehoord dat amfexa apothekers voor de rechter sleept die niet goed omgaan met de regeling oftewel als de inkomsten van amfexa omlaag gaan. Niet 100% zeker of dat laatste waar is maar is wat ik gehoord heb.
1 maand geleden

Beantwoorden

ShADHD . En inderdaad klachten over amfexa echt melden op LAREB, die hebben zelfs bericht naar buiten gebracht gezien er zoveel bijwerkingen gemeld waren. WAt echter wel in het Engelstalige bericht stond was dat het niet uit te sluiten is dat mensen bijwerkingen ervaren omdat ze gedwongen moesten over stappen. Met andere woorden het is placebo en je voelt het niet echt.. dus blijven melden iedereen 😅. Heb ook een mail naar KASSA geschreven met alle verhalen en of ze dit willen behandelen geZien zij dit soort dingen belichten en hier ook echt om marktwerking in de zorg gaat. Misschien als meer mensen mailen dat dit iets heel zorgelijks is ?
1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex Als er te vaak dex vanuit één apotheek word geleverd ipv amfexa terwijl er niet voldoende aanleiding voor is dan worden de apothekers daarvóór verantwoordelijk gehouden.
De apotheek wil zo min mogelijk risico nemen en zal dus ook standaard NEE verkopen.
 en alleen bij hoge uitzondering dáárvan afwijken.
Waarom zouden apothekers extra risico gaan nemen terwijl ze er zelf niet beter van worden ?
Amfexa is vele malen duurder dus de winst voor de apotheek is ook vele malen hoger.

Het enige wat wij zelf kunnen doen is klachten melden ! ! !
Hoe meer klachten hoe sneller er een einde komt aan deze amfexa nachtmerrie !
Ook raad ik iederéén aan om eerst lisdexamfetamine te proberen en amfexa te vermijden !

De melding bij KASSA vind ik geweldig daar had ik nog niet eerder aan gedacht ! 👍🏼
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 October 2019 om 02:16
Aantal lezers 115
Aantal reacties 87