Ernstige ADHD en medicatie

Laatste reactie 06/04/2019 12:26 door Coen
· Markeren als ongelezen
Rinske DR 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, 
 
mijn naam is Rinske en ik heb een zoon van 7 bij wie na 3 jaar strijd eindelijk de diagnose Ernstige ADHD kwam. na veel overwegingen konden we in november starten met Methylfenidaat 10mg 3x daags. mijn zoon reageerde in eerste instantie goed op dit medicament zijn school prestaties gingen omhoog en thuis werd hij eindelijk handelbaar. ons huishouden draait alles om structuur en om hem wat prima is overigens omdat we allemaal het beste voor hem willen. 
 
afgelopen februari ging het mis hij begon dingen te zien die er niet waren (hallucinaties) zo erg dat hij totaal flipte... eenmaal de spoed lijnen gebeld te hebben was er niemand die iets voor ons kon betekenen in tussen hadden we 3 nachten niet geslapen en onze zoon was gesloopt. (wij ook) uiteindelijk bleek onze zoon een reactie te hebben op de methylfenidaat hij bleek over gevoelig te zijn voor deze stof....  
 
nu moeten we morgen starten met dexamfetamine wederom heel veel angst gevoelens voor de bijwerkingen... ik weet soms niet meer hoe ik alle ballen hoog moet houden werk, gezin, en ADHD... het valt me zwaar om zoveel onmacht te zien bij mijn zoon. we houden goede moet en hopen dat dit medicament wel de juiste werking mag hebben en hij weer kan stralen en functioneren op school...  
 
eerste dag van het starten met de methylfenidaat vertelde hij me mama dank je wel het is rustig in mijn hoofd, en nu is het mama ik ben zo bang dat ik weer die beesten zie en voel die me wilde pakken met het vorige pilletje... 
 
graag hoor ik jullie ervaringen. 
 
groetjes Rinske 
Rolan Van Ierland 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Rinske, 
Eerst een vraagje, wat is ernstige ADhd? 
Mijn zoontje (12) heeft ook ADhd en slikt medikinet (methylfenidaat) langwerkend van 30 mg. Als ik jou verhaal zo lees zou ik denken dat de medicijnen ook te zwaar zijn,  ik weet ook niet hoe zwaar jou zoontje is maar met 7 jaar lijkt 30 (3x10) wat veel. Er word meestal gezegd 1kg gewicht per mg. Voor ons werkt dit het beste in combinatie met onderwijs (SBO). 
Ik weet ook niet waar je op controle loopt maar dat zou je misschien ook eens naar kunnen kijken. Dat andere medicijn hebben wij ook geen ervaring mee. 
Groet Rolan
Renate de Hoon 3 maanden geleden geplaatst
Hoi rinske.

Het blijft een heel lastig geval die medicatie.
Hier een dochter van 11 die het ook flink te pakken heeft. Zit nu op doktersadvies op 36mg langwerkend en daarbij 10mg kortwerkend.

Normaal houden ze inderdaad een bepaalde hoeveelheid aan per lichaamsgewicht maar niet voor elk kind doet dat wat het moet doen.
Als je mijn dochter hebt bijvoorbeeld daarbij werken medicijnen die 8 uur moeten werken maar amper 4 uur en de 4 uur werkende maar amper 2 uur.

Goed kijken en luisteren naar wat je kind zelf aangeeft en proberen is eigenlijk het enige wat ie kunt doen. Iedereen reageert er anders op.
Helaas.

Wat betreft je zelf. Weet dat je niet alleen bent. Ik denk dat ik namens veel ouders spreek als ik zeg dat ook ik af en toe niet meer weet hoe ik alles draaiende moet houden en hoe lastig ik het soms vind om zelf de rust te bewaren in huis zodat dochterlief niet helemaal los gaat.
Weet dat je niet alleen bent. En als je de juiste mensen om je heen hebt kun je altijd even lekker mopperen tegen iemand. Zorg voor jezelf dat je zo iemand rond je heen hebt. Iemand die je niet veroordeeld maar die juist naar je luistert. Dan kom je al een heel eind.

En anders kun je hier altijd even brullen ;)

Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
@rinskederooij​ wat vervelend om te lezen. Is het geen idee in overleg met de huisarts om eerst een antipsychotica medicatie te gebruiken om eerst zijn hallucinaties en andere vervelende dingen te dempen zodat hij wat rustiger wordt en waarschijnlijk de medicatie beter gaat aanslaan.

ben geen dokter.. maar heb zelf best wel wat ervaring hiermee. Niet dat ik er trots op ben.. wel dat het nu zo goed gaat :)
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst

ADHD en medicatie ervaringen


Vind hier allemaal Methylfenidaat ervaringen van ouders van kinderen met ADHD. 


1) Wij hebben ook jaren, in het donker getast van de wereld adhd, met onze zoon.
En ritalin hielp wel. Maar hij gaf zelf op gegeven moment aan, dat het niet goed voelde. Omega 3 visolie is erg goed voor deze kinderen, en stimuleert hun hersenen op een goeie gezonde manier. Probeer alsjeblieft het niet te onderdrukken. Ook gamespelletjes, kunnen rust in hun hoofd geven. En hun energie in de natuur, kwijt raken. Maar het belangrijkste... zelfvertrouwen. En accepteer deze mooie vooral pure lieve mensen. Ze denken in beelden. En met extra positiviteit, krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf, en anderen. Mensen zijn zo geneigd om ze overal van te beschuldigen. Blijf geloven in hem en jullie zelf. En bepaalde voedingsstoffen, kunnen ook extra reakties uitlokken. Cola, paprikachips, kleurstoffen.. zelf uitzoeken. We zijn ook van ver gekomen, en nu is onze kanjer vader van 5 kinderen en een geweldig gezin. Plus fijn werk.

2) Heb je hem gevraagd of hij een vol of opgeruimd hoofd heeft?
Heeft hij ook leerproblemen? 
Hoe is zijn gedrag?
In het overvolle hoofd kan informatie door elkaar staan en dat heeft gevolgen die je aan de buitenkant ziet door het gedrag.

3) Medikinet is de afgifte “ beter” ik heb adhd en ben hoog gevoelig en dit staat samen jouw zoon is een mooi mens helaas kunnen de kinderen nog niet denken zo als volwassen kunnen. Heb vertrouwen in de toekomst kinderen met ADHD hebben zo veel kwaliteiten verlies dat niet uit het oog.

4) Wat het belangrijkste is dat degene die het voorschrijft ook zorgt voor een goed vangnet voor als het toch niet goed gaat.
Dat zal jullie en je zoon rust geven en de kans van slagen met het juiste medicijn hoger maken. Heb ervaring met aripiprazol en daardoor psychose. Dat is echt slopend voor kind en omgeving. Als we verhogen of wat anders proberen met de medicatie. Maken we heldere afspraken met de kinder psychiater. En alles gaat met heel weinig mg omhoog.

5) Mijn zoon heeft ook ernstige adhd en had veel bijwerkingen van de methylfenidaat. Nu op de dexamfetamine 15mg super en sport ook veel. Natuurlijke producten kan je proberen maar bij ernstige adhd zal het zeer waarschijnlijk niet genoeg doen. Daarnaast natuurlijk gezond eten en wij hebben op de woensdagmiddag begeleiding thuis zodat wij wat rust hebben en hij toch een luisterend oor uiteindelijk en iemand om van te leren en dingen mee te ondernemen.

6) Mijn zoon reageerde agressief op methylfenidaat, waardoor we over zijn gegaan op Dexamfetamine. Dat werkt echt heel anders, dus kan zomaar wel goed uitpakken hoor!
Nu is het wel zo dat mijn zoon bijvoorbeeld echt al goed reageert op een hele lage dosering en ze dus eigenlijk al vrij snel te hoog zaten en hij bijwerkingen kreeg. Ook kunnen sommige bijwerkingen (verminderde eetlust) tijdelijk zijn. Ik zou je daarom aanraden om niet direct de moed te verliezen, maar echt op zoek te gaan naar de goede dosering ook al denken ze dat een lage dosering mogelijk weinig doet, eenmaal gevoelig ervoor kan snel doorwerken. Succes!

7)Ik zou niet beginnen met dexamfetamine dan. Ik heb dex als medicatie. Ik heb dit soms ook maar vooral als ik moe ben en in veel lichtere maten. Ik zou vragen kijken naar een niet amfetamine vorm van medicatie.

8) Mijn zoon heeft ook ernstige ADHD hij begin te hallucineren van de aripiprazol. Van de Risperdal ging hij stemmen horen en kreeg zelfmoord gedachten.
Nu al een jaar medicatie vrij, dan maar geen medicatie. Hij is ook voor veel medicatie immuun.

9) Het valt me op dat veel mensen kennelijk bij hun kinderen al meteen met hoge doseringen medicatie moeten beginnen. Onze kinderen en ikzelf zijn juist gestart met een heel lage dosering en hebben langzaam opgetitreerd tot de werking optimaal was en er nog geen bijwerkingen waren. Zij gebruikten beiden op het maximale punt maar 1x10 en 1x5 mg ritalin. Ik vind met 3x 10 starten dus best erg heftig!

10) Per persoon verschillend. Mijn zoon adhd type 3 heeft 2x 10 mg methylfenidaat. Ikzelf heb ook adhd type 3 en slikte 3x 10 mg dexamfetamine, want methylfenidaat deed helemaal niks bij mij.

11) Ik zou zeker een goede Matrix professional in de buurt zoeken. Baat het niet, schaadt het niet, maar de kans dat er positieve veranderingen zullen plaatsvinden is groot! Zonder medicatie!

12) Gewoon naar 2 per dag gaan werkt goed me zoon is van af zijn 3 ADHD heeft verschillende gehad werkte niks tot mitikvertidaat 2 keer per dag werkt goed.

13) Bij mijn zoon werkte de kortwerkende allemaal niet 2x geprobeerd en bevielen alle 2 niet. Nu sinds een.klein jaar langwerkende 12 uur. En mijn.zoon ervaart deze stukken.beter en geen bijwerkingen etc.

14) Mijn zoon kreeg van ritalin enorme rebounds en werd er erg agressief van. Zijn over gegaan op concerta en dat werkt prima. Maar 1 x per dag een pil.

15) Hier gebruikt dochter medikinet 30 Mg met ADHD en werkt 8 uurtjes de medicatie daarna nog twee keer 10 Mg methylfenidaat ze is 17 jaar.

16) Het is per persoon enorm verschillend. Mijn zoon heeft methylfenidaat retard. Voor hem prima. Mijn man dexamfetamine. Van methylfenidaat werd hij agressief en deze werkt bij hem goed. Dochter heeft lto3. Na hallucinaties en psychose van de methylfenidaat en gigantische driftbuien en niet meer slapen door de dexamfetamine is dit voor haar de beste oplossing. Lto3 haalt bij haar de scherpe randjes eraf.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 March 2019 om 20:04
Aantal lezers 18
Aantal reacties 5