Energie inzinkingen (met dex)

Laatste reactie 22/04/2019 19:35 door Coen
· Markeren als ongelezen
Drukke Erik 4 maanden geleden geplaatst
Hi, sinds een half jaar diagnose ADHD, en ben 30 jaar. Druk leven, eigen zaak waar ik een groot team manage.

Ik slik 2x 5 mg dexamfetamine per dag. Fantastisch in het begin, maar tegenwoordig ga ik zwoegend de dag door. Mentaal voel ik me goed, maar na werk en in de weekenden heb ik geen energie meer voor sociale dingen. Wellicht komt het omdat ik uit een burnout kwam toen de diagnose gesteld werd. Geen idee...

Herkent iemand zich in enorm energie tekort, inzinkingen (en duizeligheid) door ADHD (met dexamfetamine, of niet).

Ben benieuwd!
reactie op @drukkeerik:
Desley Morelli ADHD Medicatie kan fantastisch werken maar 1 groot nadeel wat veel dokters nooit vertellen of überhaupt weten is dat het een aanslag kan zijn op je bijnieren de 1 is er meer gevoelliger voor dan de ander dit kan uitputting, angstigheid ,nalatigheid , vermoeidheid , depressie , en schildklier problemen veroorzaken hoe je dit kunt voorkomen is zo min mogelijk de medicatie slikken en zo laag mogelijk houden probeer ook om de 3 maanden een pauze in te lassen van minimaal 2 weken ik adviseer je om je bijnieren en schildklier te laten checken Schildklier TSH T3 en T4 vaak word er alleen maar naar TSH gekeken zorg dat de rest ook word bekeken wat een huisarts ook zegt alleen TSH is niet genoeg
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Heb je na je burn out en diagnose nog iets aangepast in je leven ? Qua activiteiten dan.
Hoe is de balans tussen actief zijn en rust/ tijd voor jezelf  ? 
reactie op @warhoofd:
Drukke Erik Ja ik heb veel rustmomenten ingebouwd. Ik merk alleen dat ik heel bewust moet ontspannen. Zomaar op de bank ploffen werkt niet bij mij, dan kom ik nog niet in de diepe ontspanning. Herkenbaar?

Ik probeer minfulness op te pakken en yoga. Maar beginnen is makkelijker dan blijvend dit doen ;) Zo ADHD haha.
4 maanden geleden

Beantwoorden

steve X 4 maanden geleden geplaatst
Misschien is een slaaponderzoek een goed idee? Kan je hopelijk een slaapstoornis al uitsluiten. Als je net uit een burn out komt lijkt me het niet echt het meest geschikte moment om met dex te starten, maar dat gaf je zelf al aan. 
Ik zou zeker in de weekends geen dex nemen en gedurende enkele maanden goed rusten in de weekends. 
reactie op @steven:
Drukke Erik Mijn slaapkwaliteit hangt simpelweg af van de mate van overprikkeling. Als ik een goede balans heb slaap ik prima. Disbalans betekent direct slecht slapen, en dan beland je dus in die negatieve cyclus. Ik kan een slaapstoornis wel uitsluiten.
4 maanden geleden

Beantwoorden

steve X 4 maanden geleden geplaatst
Met Dex  beetje down zijn nadat het is uitgewerkt is normaal denk ik. Ik ben goed met de combinatie met Wellbutrin. Ganse dag iets meer energie en concentratie, ook als dex. is uitgewerkt. Maar dat is naruurlijk persoonlijk. 
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Goed dat je al rustmomenten hebt ingebouwd.  Dex voorkomt het niet denk ik.  Met functioneer je een stuk beter en als dat uitgewerkt js keldert de boel naar beneden. Zelf heb ik het idee dat ook is omdat ik zoveel meer gedaan krijg en zoveel beter na kan denken over 1 ding of hooguit een paar tegelijk. 
En na een burn out word je ook nooit helemaal dezelfde.  Misschien ook naar goed anders overkomt het je weer. Zo hoop ik nooit meer overspannen te raken, wat een ..... gevoel zeg. 
Je zou misschien nog iets anders kunnen proberen, verschuiven van de werkzaamheden en beter verdelen.
Is het werk exact hetzelfde als voorheen ? En vind je het nog steeds fijn om te doen ? 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 April 2019 om 12:59
Aantal lezers 23
Aantal reacties 8