Elvanse wondermiddel alleen niet houdbaar door slapeloosheid

Laatste reactie 07/01/2022 16:06 door Rosa
· Markeren als ongelezen
Rick G 9 maanden geleden geplaatst
Metylfenidaat gaf mij geen rust en een angstig gevoel. Enorm afgevlakt ook zelfs bij lage doseringen van 2.5 mg per keer.

Ik ben gestart met Elvanse (lisdexamfetamine). 20mg is de laagste dosering gezien mijn lichaam erg gevoelig is heb ik besloten om de inhoud van de capsule op te lossen in water en een gedeelte ervan op te drinken. 

Gestart met 10mg om 06.45 in de ochtend. Eindelijk rust in me hoofd en betere concentratie. Helaas problemen met inslapen en zeer lichte of vrijwel geen slaap. 

De tweede dag hetzelfde verhaal  ondanks alle slaap tips die op internet te vinden zijn. 

De derde dag de dosis niet ingenomen geen slaap breekt mij totaal op. Ik baal enorm de medicatie lijkt voor nu te werken maar minder / geen slaap is niet houdbaar. 

De vierde dag 5mg ingenomen. Werking iets minder dan 10mg maar nog wel positieve effecten. Echter het inslapen en doorslapen zeer lastig. Erg warm in bed en lukte niet met melatonine 0.3 mg. 

Mijn gezondheid gaat achteruit door te weinig slaap.  
Mijn vraag is ik lees bij sommige dat het slapen de eerste maand lastig is. Hoe kan iemand een maand bijna niet slapen dat houd ik niet vol. 

Kan eventueel de dosis melatonine verhogen maar ik ben vrij bang om de medicatie weer in te nemen. 

Eventueel overstappen op korter werkende amfetamine met wel meer risico op bijwerkingen overdag. Zeker nu ik de verhalen van tentin lees. 

Misschien dat ik bij transvaal apotheek dexamfetamine dmb nog kan krijgen. Echter wat als dat ook zo meer weer gaat veranderen als je net ingesteld bent. Omdat bijv tentin een rechtzaak begint? 

Graag jullie tips of ervaringen. 
Rosa Nuijens 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Rick, Hoe staat het er nu voor? Ben je door gegaan met het slikken van Elvanse? De ervaring van slapeloosheid die jij omschrijft is precies hetzelfde voor mij. 2 dagen 20 mg geprobeerd, 2 nachten max 2 a 3 uur kunnen slapen. 3e nacht, ondanks geen Elvanse dosis nog steeds slaap problemen. Ontzettend jammer want de positieve effecten zijn fantastisch! Maar mij half gare lijf heeft de slaap wel nodig..
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 September 2021 om 07:23
Aantal lezers 21
Aantal reacties 2