Eindeloos nadenken over uitvindingen

Laatste reactie 08/01/2021 16:12 door Frank
· Markeren als ongelezen
Elise . 4 maanden geleden geplaatst
Hey,

Sinds november op 25 jarige leeftijd kreeg ik de diagnose ADD, iets waar ik afgelopen jaar 95% zeker van was.

Ik keek afgelopen week de film Brammetje Baas uit nieuwsgierigheid (ooit wel eens gezien maar wist toen nog niks van ADHD af). In deze film werd veel gedeeld over uitvindingen en het lange nadenken erover. Bijvoorbeeld hoe fantastisch het is dat er trampolines bestaan of fietsen. Voor mij viel het opeens op zijn plek. Als kind kon ik soms uren nadenken over hoe ooit een fiets is ontstaan; Waar begon het mee? Hoe kwam iemand op dat idee? Is het ergens op geïnspireerd? Maar ook over de dood bijvoorbeeld; Wat gebeurt er? Stopt je hele gedachten of leef je daarna door in een ander persoon of dier? Ect.

Nog steeds heb ik zulke gedachtes dat ik mij er helemaal in verlies. Overigens lukt het mij wel om de gedachtes af te kappen, omdat ik weet dat ik er anders dagen lang over na kan denken en toch geen conclusie krijg haha.
Overigens nooit echt met iemand besproken, omdat het naar mijn idee altijd een gekke gedachten was. Toen ik Brammetje Baas keek voelde ik mij opeens niet meer zo alleen.

Nu ben ik benieuwd is het iets typisch AD(H)D? Of is dit een vrij ‘normale’ gedachten wat neurotypische hersenen ook hebben? En herkennen jullie dit?
Marco . 4 maanden geleden geplaatst
ik heb sterk het vermoeden van ADD bij mijzelf, volgende week eerste gesprekken en ik hoop snel een diagnose.
ja ik ben ook een enorme fantast/filosoof in mijn hoofd. ik bedenk oplossingen voor alles wat maar willekeurig de revue passeert. wil weten hoe alles werkt. een andere kijk op de wereld zeg maar... iets wat je niet snel bij de meeste mensen tegenkomt. daarom kom ik vaak met vreemde invalshoeken en out of the box denken..  heel breed georiënteerd noem ik het maar. vind het zelf fantastisch, de omgeving niet altijd :P
reactie op @marcovg:
Elise . Alvast succes voor volgende week!
Inderdaad het van alles willen oplossen dat herken ik ook enorm. Ik zie soms ook echt té veel. Wanneer iemand iets voor mij laat vallen en niemand dit opvalt. Wanneer collega's fouten maken ect. In zulke gevallen probeer ik mij toch in te houden, omdat ik anders zo betweterig overkom haha. Maar inderdaad meteen alles willen oplossen voor anderen hier überhaupt over hebben nagedacht. Vooral inderdaad ook out of the box denken, daar valt het ook zeker onder. Iets wat vaak bij AD(H)D kenmerken vermeld staat, maar vond/vind het altijd zo lastig om te begrijpen wat precies out of the box is. Geef mij meteen wel geruststelling dat ik niet de enige ben.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Frank Schoonoord 4 maanden geleden geplaatst
Ik herken dat ook. Ik ben continue bezig met nieuwe dingen te verzinnen. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en kan dat niet beter. Dit heb ik met alles. Ik snap dan nu ook pas waarom ik in 2003 een bedrijf was gestart voor de retail met innovatieve technologisch oplossingen in winkels. Ik begreep helemaal niets van de technologie (te gedetailleerd), maar zag de potentie en brouwde daar concepten omheen.  Het liep als een trein en heel veel opdrachten binnengehaald voor grote klanten (Nike, Tommy Hilfiger, Adidas, etc.), maar mijn brein maakte overuren, want ik had geen lange termijn plan (typisch kenmerk van ADHD) en bleef maar nieuwe dingen verzinnen. Dus als ik een concept eenmaal verkocht had, was de lol er voor mij alweer af en was ik al met het volgende bezig. Probleem was dat het vorige concept nog  geïnstalleerd moest worden. Oftewel de details (planning, organisatiestructuur, servicecontracten, etc)...en laat dat nou ook een probleempje zijn voor een ADHD'er. Ik vond dat vreselijk om te doen. Het afgelopen 1/2 jaar heb ik 3 totaal verschillende concepten uitgewerkt en daar veel mensen enthousiast voor gekregen....alleen, ik heb geen zin om dit nu weer op te pakken. Kortom, ik ben gestopt, maar de ideeën blijven maar komen. Leuk...ja in het begin, maar mijn god, alles daarna was pure kwelling. Dus ja, uitvindingen/concepten bedenken is bij mij zeker het geval.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 January 2021 om 09:40
Aantal lezers 17
Aantal reacties 4