Eindelijk rust AD(H)D

Laatste reactie 17/03/2019 21:46 door Emile
· Markeren als ongelezen
Kirsten P indewolken 1 jaar geleden geplaatst
Hi, al een tijd lees ik mee, maar nu eindelijk de rust in mijn hoofd om ook actief mee te doen.

Ik ben Kirsten, 35 jaar, getrouwd en een dochter van 5 jaar. Ik ben 3 jaar geleden gediagnosticeerd met ADD en kenmerken van ADHD. Die H uit zich vooral in lichamelijke onrust en impulsiviteit. 

Ik ben het traject ingegaan nadat ik na mijn postnatale depressie nog steeds tegen mezelf aan bleef lopen. Ik liep steeds weer vast. Toen ik eenmaal de diagnose ADD had viel er veel op zijn plek. Maar toen begon ook de weerstand. Ik wilde geen medicatie en ik wilde ook niet de ADD de schuld geven van mijn "mislukkingen" ik was echter zelf verantwoordelijk. Na veel wikken en wegen ben ik toch begonnen aan medicatie. Het heeft me enorm geholpen in het proces. 
Maar ik ben inmiddels alweer een jaar gestopt met medicatie.

Sinds een half jaar heb ik een regelmatige baan, waarin ik wordt gewaardeerd en leuke collega's heb. 
Mijn man heeft onregelmatige diensten en ik voordien ook. Dit bracht zoals je begrijpt een hoop onrust. Nu we een vast ritme hebben is er een hoop veranderd. Het is eindelijk op de rit na jaren strugglen. 

Ondanks dst loop ik natuurlijk regelmatig nog tegen dingen aan. Dus vandaar dat ik graag wat actiever deel ga nemen aan dit forum.
reactie op @indewolken:
Angelo Schijven Welkom Kirsten
Je zult ongetwijfeld veel herkenning
tegenkomen.
Ben zelf ook nog niet zolang actief lid maar
T is gezellig soms openbarend soms en zeer educatief,
Wat ik vooral fijn vind is de gewone mens
Met zogezegd beperking helpen elkaar,
Zie al genoeg zielenknijpers😂

1 jaar geleden

Beantwoorden

Emile De jager Hallo Kirsten wel herkenbaar ik wilde ook niet aan de medicatie maar na vele keren proberen te stoppen toch wel moet toegeven dat de medicatie mij meer voordeel dan nadeel oplevert en op deze manier veel stabieler in het leven sta ben namelijk ook getrouwd en heb 2 kinderen die ook de nodige aandacht nodig hebben.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Welkom !
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Leuk dat je lid bent geworden, van harte welkom en leuk dat je je even hebt voorgesteld.

Fijn om te lezen dat je een baan hebt en leuke collega’s dat alleen al is een wens van veel mensen met ADHD.

Tegen welke dingen loop je op het moment aan dan?
reactie op @coenoldebijvank:
Kirsten P indewolken Dankjewel! Waar ik tegenaan loop? 
Planning blijft bijvoorbeeld altijd een ding. Dingen niet zien, die voor mijn man overduidelijk zijn. Althans ik zie het wel maar registreer het niet net als dingen wel horen maar niet registreren. Daar ontstaan vaak irritaties over. 

En je hebt gelijk, die baan is echt zo fijn! Het brengt echt een hoop rust en ruimte. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Geen dank topper! Planning is bij mij ook nog steeds een groot ding.. ik moet zeggen dat ik volop mee bezig ben en met succes.. alles opschrijven.. hoe klein het ook is.. er gaat zoveel door ons hoofd.. dat het niet bij te houden is, haha.

Ik snap wel wat je bedoeld.. jij bekijket het zo.. en hij weer zo.. dat loopt niet echt lekker.. en met elkaar er over praten dan?

Cool om te horen.. werk en prive zijn gewoon hele belangrijke factoren in het leven.. helemaal als het gaat om balans creëren. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kirsten P indewolken Ja ik schrijf tegenwoordig ook veel op op mijn telefoon en een weekplanner is bij ons onmisbaar in huis.

Maar planning is voor mij ook vooral een ding met een wat ik moet doen op een dag en dat ik dan veel teveel inplan om te doen op een dag. Of dat ik veel te lang bezig ben met de keuken boenen terwijl ik eigenlijk alleen de vaatwasser moest uitruimen en dan geen tijd meer heb om naar de bieb te gaan o.i.d. 

En met dingen niet zien bedoel ik gewoon letterlijk dingen niet zien. Bijvoorbeeld dat ik gerust een volle vuilniszak die bij de deur staat laat staan een hele dag terwijl ik er echt wel langskom een paar keer. Maar dat zie ik dan wel alleen ik doe er verder niets mee omdat mijn hoofd met heel andere dingen bezig is op dat moment. Bijvoorbeeld checken of ik mijn sleutels wel bij me heb voordat ik de deur dicht trek, waar is de kat? Heb ik het licht wel uit gedaan? Etc. Je herkent het vast wel, haha. 

En als mijn man dan thuis komt en hij ziet die vuilniszak, die ik daar overigens zelf had neergezet om het later weg te gooien, dan krijg je irritatie. Maar dit zijn in vergelijking met hoe het bijvoorbeeld 2 jaar geleden was echt peanuts. 

Ik had vanmorgen een formulier in de tas gedaan van mijn dochter ingevuld en wel. Mijn mijn man was daardoor de enige die het niet terplekke in hoefde te vullen. Hij laat dan ook wel weten met een appje dat hij ziet hoe ik gegroeid ben. 

Voor anderen lijlkt het onbenullig maar als je weet waar we zijn gestart dan zijn zulke dingen fijn om te benoemen. 

Dit was wel een heel uitgebreide reactie. Hoop dat ik de aandacht vast heb kunnen houden haha. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank goed bezig dat je alles plant en opschrijft, voor mij is het ook onmisbaar geworden. Leuk dat je de tijd die je bespaart ook weer goed invult.

Echt bijzonder.. "En met dingen niet zien bedoel ik gewoon letterlijk dingen niet zien." echt herkenbaar.. haha :)

wat bij mij werkt.. is dat mijn vrouw mij een lijst geeft met taken geeft (niet meer niet minder) weet ik precies wat ik moet doen die dag :P haha.

mooi dat je man je ook beloont en ondersteunt in het proces.. en elke stap vooruit is er één moet je maar denken.. dus TROTS mag je zijn!!


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Bertjan van Eijsden 1 jaar geleden geplaatst
Welkom.
Heel herkenbaar dat "op zn plek vallen" waar je jaren lang (je hele leven al) tegen aan heb gelopen.
Regelmaat/structuur zijn belangrijke houvasten.
Dat ontbreekt bij mij ook nog na mn ontslag....
Andries McQueen 1 jaar geleden geplaatst
Welkom! Leuk dat je er bent! 
reactie op @andriesb:
Kirsten P indewolken Dankjewel 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - 1 jaar geleden geplaatst
Welkom!
reactie op @n238:
Kirsten P indewolken Dankjewel 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Bollemeijer 1 jaar geleden geplaatst
Welkom Kirsten,
Ik zit ongeveer net zo. Geen medicatie en door de diagnose valt alles op zijn plek. Nu weet ik waarom ik soms zo emotioneel en fel reageer. Ook ben ik een HSP persoon. Dit in combi met ADHD maakt ook wel dat het met mij nooit saai is zeggen de mensen in mijn omgeving. Ik leer elke dag nog steeds en heb begeleiding bij ELEOS die mij handvatten geven om met dagelijkse dingen om te gaan. 
reactie op @moniquebollemeijer:
Kirsten P indewolken Dankjewel! Ja ik heb in het begin ook begeleiding gehad bij Psyq. 

Toen een tijd niet en ik merkte dat ik weer begon vast te lopen. Weer hulp gezocht en dit keer bij een psycholoog zonder medische indicatie. Omdat het bij Psyq niet zo goed was bevallen. Het koste me wel wat centen maar zij heeft mij zo goed geholpen dat was het wel meer dan waard. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - Waarom heb je geen medicatie als ik vragen mag? :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kirsten P indewolken Ik had in de periode dat ik begon aan, medicatie had ik heel veel stress waardoor erg veel klachten van de ADD, daarbij hielp de medicatie heel goed. 

Er was bij de apotheek waar ik mijn medicatie haalde destijds steeds strijd tussen arts en apotheek. Dan, kreeg ik mijn medicatie weer niet en dan moest ik weer andere waardoor ik weer opnieuw moest worden ingesteld het werd een heel gedoe. Daarbij is mijn huisarts ook tegen medicatie dus toen mijn traject was afgelopen kreeg ik daar ook geen gehoor. Toen ben ik gestopt.

Inmiddels heb ik zoveel minder stress dat ik de dingen waar ik last van heb te behappen vind zonder medicatie. En daarbij vind ik ook nog steeds dat ik medicatie die ik eigenlijk niet nodig heb ook niet wil slikken. Maar ik ben vrij fysiek ingesteld waardoor ik vaak ook allerlei bijwerkingen krijg en dat dus niet vind opwegen tegen de voordelen. 

Ik wil het gewoon zoveel mogelijk zonder doen. Persoonlijk voel ik me er beter bij.

Wie weet in toekomst wel weer maar dan ga ik waarschijnlijk voor een natuurlijk(er) alternatief. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Stephany Philine 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Kirsten.
Ik heb ook een man met onregelmatige diensten. En dat vraagt een hoop van je met plannen voor jezelf en je kinderen.  Heb zelf  2 kinderen en het is dagelijks lastig. Vandaag ben ik vrij en mijn oudste dochter moet naar school om 8.30 dat is al lastig. En dan moet mijn jongste slapen rond 12.30. Deze simpele handelingen kosten al ontzettend veel planning. Gek genoeg. Nu zal het perfect zijn om nu alvast te koken maar ben toch even op het forum gaan kijken. Haha. Schiet niet op. Gelukkig met medicatie gaat het voor mij stukken beter! Maar vandaag accepteer ik dat het niets wordt met alle plannen die ik vanmorgen had voor deze middag! Soms is dat het beste om dat te doen haha
reactie op @stephanyphiline:
Kirsten P indewolken ja dat is waar, soms moet je je plannen laten varen en accepteren dat het anders loopt. Wel lastig vind ik dat hoor. Ik merk dat een routine hebben scheelt in hoeveel energie iets kost. Als een ochtend andes loopt dan anders kost dat me veel meer energie dan als ik gewoon mijn vaste riedel afdraai. Maar als er iets, tussendoor komt dan heb je de poppen aan het dansen. En met kleintjes in huis heb je dat regelmatig natuurlijk. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Welkom Kirsten! En niet te streng zijn voor jezelf he? "Al mijn mislukkingen zijn mijn eigen schuld" klopt in zekere zin wel, maar realiser je ook dat het normale leven door je (niet herkende) ADD ook een stuk lastiger was: je moet functioneren in een system gebasseerd op mensen zonder ADD, terwijl je eigen brein anders werkt. Oftewel: vier ook je success :)
reactie op @sara:
Kirsten P indewolken Dankjewel! Ja daar heb je ook gelijk in. Ik merk dat ik soms nog steeds de lat heel hoog leg voor mezelf. Het gaat steeds beter gelukkig ;) 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Charlotte Stoop 1 jaar geleden geplaatst
Welkom Kirsten! Herkenbare dingen die je noemt..
reactie op @charlotte:
Coen Olde Bijvank Leuk dat je ook zo actief meedoet @charlotte 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kirsten P indewolken Dankjewel. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Charlotte Stoop 1 jaar geleden geplaatst
Dankjewel!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 February 2019 om 18:43
Aantal lezers 62
Aantal reacties 26