Eerste ervaringen medicijn gebruik na de diagnose ADHD

Laatste reactie 08/03/2021 21:30 door Yasmine
· Markeren als ongelezen
Yasmine vw 1 maand geleden geplaatst
Hi allemaal!

Vrijdag heb ik de diagnose ADHD gekregen, en ik ben sinds dien gestart met medicatie slikken (Methylfenidaat 3x 10 mg). Het is natuurlijk veel te kort om nu al iets te zeggen over de werking ervan, maar het viel me op dat er nu al hele erge verschillen zijn in dagen. Vandaag heb ik niet perse het gevoel alsof ik aan de medicatie zit, terwijl ik gister avond echt een soort zombie werd na mijn laatste dosering. Ervaringen kunnen natuurlijk voor iedereen heel anders zijn, maar ik ben toch benieuwd naar hoe anderen die periode hebben ervaren!
Con scindo 1 maand geleden geplaatst
Ik ben ook nog niet zo lang geleden begonnen met medicatie. Het kost "even" tijd om de juiste dosering en het juiste interval te vinden. En vooral met de kortwerkende krijg je te maken met de "rebound". Ik voelde me ook minder anders dan ik van tevoren had verwacht. De rebounds waren/zijn wel heavy.
Goed om een dagboekje bij te houden. Tijdstip, wat je hebt gegeten, dosering. En tussendoor het effect beschrijven. Ik heb soms een hele zooi aan post-its als "dagboek", die pak ik er dan bij tijdens mijn gesprek met de psycholoog als we gaan evalueren.
reactie op @conscindo:
Yasmine vw Hee , bedankt voor je reactie!

De heftige rebounds herken ik zeker, zelf kreeg ik echt enorm last van somberheid en angstklachten. In overleg met mijn behandelaar ga ik daarom vanaf vandaag overstappen op dexamfetamine. Erg benieuwd hoe dat gaat werken!
1 maand geleden

Beantwoorden

Con scindo Fijn dat dat kan hè. Mijn behandelaar is ook heel erg van het idee: kijk wat bij je past. Ik ben daarom nu ook bezig met dexamfetamine.
Heb je met methylfenidaat nog een andere hoeveelheid en timing geprobeerd voordat je verder bent gaan zoeken?
1 maand geleden

Beantwoorden

Yasmine vw Jaa, ik ben anders gaan doseren. Bijv. Eindigen met een halve dosis ipv een hele, ook meer of minder tijd er tussen laten. Alleen mijn behandelaar gaf heel duidelijk aan dat als er angst of somberheid ontstond ik toch snel aan de bel moest trekken dus heb dat na 5 dagen al gedaan. Hoe bevalt de dexamfetamine? Merk je al veel verschil?
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 March 2021 om 15:43
Aantal lezers 12
Aantal reacties 5