Eerste dagen Dexamfetamine

Laatste reactie 09/03/2019 23:24 door Mirella
· Markeren als ongelezen
Daniel Aetherial 4 maanden geleden geplaatst
Hoi iedereen,

Ik (24 jarige man) heb ongeveer een maand geleden de diagnose ADD en ASS gekregen en heb gister m'n medicatie opgehaald.
Ik slik nu 2x per dag 1 2.5 mg pilletje en moet na een week contact opnemen met de psychiater om te kijken of de dosis verhoogd moet worden.

Dit is wat ik tot nu toe heb ervaren:
Iets betere concentratie
Iets minder moe
Iets minder druk in mijn hoofd
Hoofdpijn
Droge mond
Meer zweten dan normaal

Na 3 uren vanaf inname ongeveer merk ik dat het uitwerkt en word ik moe. 

Vandaag na mijn 2de pil voelde ik me een beetje zenuwachtig/opgejaagd, alsof ik te veel caffeine had gehad en had ik een beetje een zwaar gevoel in mijn maag, dus ook geen zin in eten. Dit werd na 2 uren ongeveer weer iets beter

Zijn er mensen die mijn ervaring tot nu toe herkennen?
Ik denk dat de dosering te laag is maar ik wacht nog een week tot ik contact op neem met de psychiater zoals ik met haar heb afgesproken.

Groet,
Daniel
reactie op @danielaetherial:
Natasja S Beste Daniël,

Wat fijn dat je nu duidelijkheid hebt en aan de medicijnen bent begonnen.

De ervaring die jij tot nu toe hebt komt heel bekend voor.. nu merk ik wel iedere keer weer dat medicatie altijd even zijn weg moet vinden en je lichaam moet je daar ook zeker de tijd voor geven.

Ja je moet goed in de gaten houden betreft het uitwerken zodat je niet iedere keer in een achtbaan zit. Dit zou ik als ik jou was goed bespreken met je arts zodat het goed in elkaar overloopt.

Betreft het niet zo’n trek in eten is een bekend verschijnsel van de DEX.
Ik vond het een prettig medicijn, maar viel er helaas 6 kg door af waardoor ik genoodzaakt was te stoppen en over te gaan op andere medicijnen.
Daar in tegen vond me moeder dat afvallen heel prettig 😜


Vaak moet de dosering ook opgebouwd worden dus het kan inderdaad zo zijn dat de dosering te laag is.

Hou des noods gewoon per dag bij wat je ‘klachten/bijwerkingen’ zijn. Dan kan je over een week bijvoorbeeld kijken of er verbetering is.

Succes ieder geval!!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Hoi Daniel, super tof dat je je ervaingen met Dexamfetamine met anderen wilt delen.. 

hoe jij jouw ervaringen van dexamfetamine omschrijft lijkt het gewoon de bijwerkingen te zijn.. dit is heel normaal voor de eerste paar weken (is bij iedereen verschillend) helemaal de eerste dagen..

denk dat je even twee weken moet aanzien.. als je het niet vertrouwt of wat dan ook.. raadt ik je altijd aan om contact met de huisarts of psychiater op te nemen.

lees graag jouw ervaringen met dexamfetamine over een maand of twee.
🔥 War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Ja hoor. Lijkt op een normale reactie. In de bijsluiter staat het ook dacht ik.  Maar wat Coen zegt : bij twijfel contact opnemen. 
Daniel Aetherial 4 maanden geleden geplaatst
Dankjewel voor de antwoorden!

Vandaag maar 1 keer een pilletje genomen omdat ik me na 2 uren ineens zwak begon te voelen en wat last had van trillende handen en meer zweten. Mijn moeder zei ook dat ik een beetje bleek werd.

Vannacht maar 5 uurtjes kunnen slapen dus wellicht dat het daar door komt.

Ik houd jullie op de hoogte van de progressie!

🔥 War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Het is goed om voorzichtig te zijn. Echter als je teveel overal op let dan ben je daar alleen maar mee bezig en dat is ook niet goed. Dan kom je er niet achter of het werkt. Probeer als je medicatie he t genomen wat dingen te gaan doen. Dan kan je achteraf misschien zeggen hor het voelde in je hoofd en of je wat betere focus hebt. Mogelijk een iets betere stemming ook. Dexamphetamine verhoogd je dopamine gehalte een beetje en tegelijkertijd gaat alles een beetje sneller werken, vandaar dat je hart iets harder slaat bijv en de drogere mond. Mettertijd wordt dat ook weer ietsje minder. 
Minder goed kun je slapen hoort er ook wel bij, dat hersteld zich ook weer wat na een tijdje. 
reactie op @warhoofd:
Angelo Schijven @ warhoofd ben met je eens dat t vaak ook eerst door de bijwerkingen heen knokken is.
Was bij mij echt een kwestie van wennen aan t middel stimulantia zijn niet zomaar iets✌🏻
3 maanden geleden

Beantwoorden

Heleen Van Arkel 4 maanden geleden geplaatst
Nou mensen, hier kom ik!
Gisteren begonnen met dexamfetamine, 56 jaar, zoveel last gehad van mijn onrust en mist in mijn hoofd en nu EINDELIJK voel ik me rustig, vredig, blij en dankbaar.
Ongelooflijk wat dit middel doet, ik kwam erachter door mijn dochter die 'onverwacht' in Amsterdam bij de ADHDpoli gediagnostiseerd werd en na het slikken van een dexamfetamine en zich zo'n ander mens voelde dat ik het ook graag wilde proberen.
Ik slik al jaren Efexor 75xr en dacht dat dit wel genoeg voor mij was, ritalin werkte bij mij niet.
Ik wil al heel lang afbouwen met efexor maar weet uit ervaring en de gruwelverhalen hoe vreselijk dit is, er zijn taperingstrips maar mijn psychiater zei dat ik beter over kon stappen op een ander a.d. Als ik op de helft van de dosis efexor zit, dan heb je niet zo'n last van ontrekkingsverschijnselen en kun je eventueel na verloop van tijd veel makkelijker afbouwen met de a.d., zou je dit willen.
Ik raad iedereen aan nu om NOOIT met efexor te beginnen!
Heleen Van Arkel 4 maanden geleden geplaatst
Ik slik 3 keer per dag 2 pilletjes van 2.5 mg, had gisteren last van mijn kaken en doordat ik om 8 uur dacht nog een pilletje te moeten nemen heb ik de hele nacht licht geslapen of was wakker.
Vandaag niet geslapen tussen de middag wat ik anders altijd echt moet omdat ik dan op ben van mijn zintuigen die wagenwijd openstaan en ik de energie steeds verder uit mijn lijf voel glijden, vandaag alleen last van lichamelijke vermoeidheid maar niet in mijn hoofd, ook geen deep down feelings en hieperdepiephoera stemmingen, wat ben ik blij!
Ik zit in ook nog eens in de overgang wat maakte dat de ADHD erger werd!
Ik zou willen dat ik dit jaren geleden had geweten wat had dit een hoop leed bespaard.
Mijn broertje is psycholoog en raadt het zijn clienten vaak aan met positief resultaat, ook mijn psychiater boekt goede resultaten!
Angelo Schijven 3 maanden geleden geplaatst
Wat fijn dat het positief voor je uitpakt kleine bijwerkingen wegen niet op tegen de voordelen
Toch?
Met mijn psych toch nog maar eens over Dex
Hebben heb nu elke 3 uur 30 Mg metylfenidaat
/ ritalin generieke variant
Laatste dosis neem ik 19.00
Maar ben ook echt een avond mens
Ben nogal afhankelijk geweest van speed coke
Was met Dex bang dat dit te veel er op leek
En miss weer iets zou aanwakkeren
Mensen met ervaring????
Dan hoor ik t graag
Groet angelo
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst

Ervaringen dexamfetamine1. Ik lees vooral veel dat er zoveel bijwerkingen zijn. Dat is voor mij niet anders helaas met Ritalin. Reden voor mij om alleen te nemen wanneer ik 'echt m'n concentratie nodig heb'. Terwijl ik er sowieso baat bij heb. Maar de nadelen wegen soms zwaarder dan en voordelen 😒
2. Ik heb nu al jaren strattera en kan het iedereen aanraden, 24u dekking met 1 pil p.dag. beter dan concerta en dexamfetamine en ritalin.
3. Klinkt bekend. Door extra veel water te drinken kon ik een aantal van deze bijwerkingen verminderen. Alsof de medicatie heel veel vocht uit je lichaam haalt en dat ruim aangevuld moet worden. Door veel water drinken had ik veel minder hoofdpijn, geen droge mond en minder opgejaagd gevoel. Aan het begin idd moe bij de uitwerking, maar na een paar dagen werd dat minder.
Hoop voor je dat het snel de juiste uitwerking zal hebben.
4. Hier geen last van bijwerkingen meer, op een droge mond in de ochtend na de eerste inname na. In het begin inderdaad wat meer bijwerkingen, maar na een weekje waren die weg. Overigens heb ik de bijwerkingen nooit zo vervelend ervaren als bij Ritalin en vind ik de werking ook veel fijner dan bij andere medicatie.
Ik slik nu al ruim een jaar 4x daags 10mg dex. Werkt nog steeds prima.
5. Mijn zoon slikt langwerkende methylfenidaat van het merk sandoz. Merk mylan bleef hij misselijk van, maar bij sandoz en concerta(janssen) geen bijwerkingen. Eet als een bouwvakker.
De bijwerkingen kunnen ook met een of twee weken wegtrekken. Geef het even tijd. Hier moet hij wel eten voordat hij medicatie neemt, anders wordt hij wel misselijk.
6. Ik heb een enorm hoge dosis Dexamfetamine, ben continu zwaar onder invloed, maar vind het prima zo, krijg alles voor elkaar 😃
7. Alle medicatie voor ADHD hebben flinke bijwerkingen mijn zoon heeft heel wat gebruikt verschillende medicatie is gestopt af gaan bouwen maar is wel.paar flinke kilo,s aan gekomen nu dat hij niks meer gebruikt.
8. k neem al 6 jaar Dex en merk dat ik wel meer ga praten en onrustiger word met Dex maar zonder ben ik helemaal niks. Dus ben nog met dosering bezig. Soms erg vervelend en heb wel bijwerkingen als spierpijn, tanden knarsen krabben op rare plekken.
9. Herkenbaar
, een jaar gestopt en nu toch weer gestart met een lage dosering Medicatie werkte steeds korter en steeds meer last van bijwerkingen. Ik vind het maar lastig hoor. Succes 🍀🍀🍀
10. Alle symptomen die ik lees zijn precies hetzelfde als bij harddrugs gebruik, maar ja het is ook hetzelfde, alleen harddrugs op doktersrecept!
11. Dexamfetamine langwerkend hier 34mg retard. Eerste twee nachten niet geslapen geen eetlust eigenlijk alles weggetrokken. Soms wel ff rebound maar dat kan ik wel redelijk handelen. Enige vervelende is droge mond maar daar werkt kauwgom bij. Heb een vast eetpatroon en eet als ik geen honger mocht hebben dan iets als pap met fruit krijg ik dan beter weg. Beetje zoeken maar ik ben tevreden. Zoon neemt het ook. Heeft iets meer last van eetlust verlies echter heeft ook vast eetschema wat prima werkt. Succes!
12. Het duurt een tijdje voor je lichaam er aan gewend is. Ik slik Dexamfetamine nu 2 jaar en heb er geen bijwerkingen meer van. Ik moet het wel iedere dag nemen. Anders ben ik niets waard.
de bovestaande ervaringen met dexamfetamine zijn verkregen via mijn eigen ADHD-netwerk. Ik hoop dat het je helpt @danielaetherial
Angelo Schijven 3 maanden geleden geplaatst
Vraagje zijn voor anderen de bijwerkingen ongeveer,
T zelfde als metylfenidaat ritalin zit nu op 30 Mg elke 2.5 a 3 uur veel last van rebound verschijnselen.
Naar mijn idee zou Dex een betere keus zijn,
Welke dosis is equivalent aan 120 Mg ritalin per dag.
Hoor graag van iemand.
Heb wel een snelle afbraak van meds ,
Al 11 jaar a d + valproaat 1800mg , 10 abillefy.
Sinds kort daarvoor risperidon zyprexa seroquel
Allemaal hoog gedoseerd
Tanden en maag darmen naar de knoppen
maar
Zie wel in dat t voor dit moment nodig is.
Mijn vraag in t kort wat is equivalent aan 120,
Ritalin.
En is t een idee Dex te proberen.
reactie op @angeloschijven:
Coen Olde Bijvank De bijwerkingen voor mensen die dexamfetamine verschillen enorm.. niet in de soorten bijwerkingen.. maar wel in de vorm beetje of heftig etc..

ik zou zeker diverse ADHD medicatie proberen en testen.. zodat je weet wat voor jou en anderen die mee lezen het beste werkt.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Angelo Schijven 3 maanden geleden geplaatst
Hoi @coenoldebijvank bedankt voor je reactie
Ik ga in overleg laag gedoseerd Dex proberen,
Heb benzos om de rebound even te doorbreken
Van de ritalin, maar dit is op lange termijn geen oplossing natuurlijk.
Jaren ritalin op en af gebruikt baat bij maar verschrikkelijke rebound en steeds eerder.
Gr
Mirella B-N 3 maanden geleden geplaatst
heftig @angeloschijven​ denk dat het gewoon wat tijd nodig heeft.. bijwerkingen duren meestal wel 4 tot 8 weken... en daarna wordt het 'normaal' 

hoop verder dat je goede ervaringen met Dexamfetamine hebt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 February 2019 om 01:21
Aantal lezers 78
Aantal reacties 15