Een nieuw begin

Laatste reactie 15/03/2019 15:46 door Coen
· Markeren als ongelezen
Sabine Hendrickx 3 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaa,
Ik ben Sabine mijm zoontje van 8 jaar heeft de diagnose ADHD gekregen en si (sensorisch intergratie maar dat wisten wij als ouders al) we zijn al een hele tijd met een zoektocht bezig... vanaf zijn 4e merkte ik al dingen op zoals speciale interessens en hier helemaal in op gaan. Het fladderen bij enthousiastme en spannende dingen. Angst hebben voor harde geluide heel veel zijn oren bedekken enz enz. allemaal dingen die opvallen en als moeder het sterkte moedergevoel van er is iets aan de hand. Omdat hij nog zo jong was was het moeilijk hem te testen.... via vele omwegen wel bij een goede therapeut terrecht gekomen... maar toch blijft dat gevoel er zitten en aan je knagen.. veel mensen uit mijn omgeving zeiden er is niks aan de hand je wilt het gewoon zien ( geloof me als moeder wil je die dingen liever niet zien ik werk ook in de gehandicapten zorg daarom wilde ik het zien) Ook mijn man zag het in het begin niet... dat is dan erg lastig.... door toch door te zetten en naar mijn gevoel te luisteren zijn we nu op een punt gekomen dat er duidelijkheid is... en ik het gevoel heb ten opzichte van die mensen zie je nou wel ik had gelijk..... we hebben al bijna een jaar ambulante hulp waar we veel aan gehad hebben en vanuit de ondrrzoekers hebben ze medicatie geadviseerd... iets wat ik een hele lastige keus vind.... mijn zoontje ligt vaak savonds in zijn bed te huilen omdat hij zoveel last heeft van zijn volle hoofd ook op school loopt hij hier tegenaan eigenlijk de hele dag door... komt altijd overprikkeld uit school... elke dag weer een hele opgave maar dat weet je kinderen met een beperking kosten eenmaal energie.... je moet er alleen voor zorgen dat het geen negatieve energie word het kind kan er ook niks aan doen.......
M Kortman 3 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon heeft waarschijnlijk ook ADD. Hij heeft de symptomen en ADHD zit in de familie, mijn vader had het en mijn zus heeft ook ADD. Toen hij nog kind was had hij last van dyslectie. Bij onderzoek ontdekten ze ook sensorische onbalans. Bij hem heeft een speciale fysiotherapie voor sensorische onbalans heel erg geholpen. Mijn zus heeft leren leven met ADD. Zij heeft Ritalin gebruikt en Cannabisolie, maar nu redt het ze het ook met uitgebalanceerde voeding en elke dag sport en therapie. Mijn zoon heeft het in zijn jeugd door de fysiotherapie en elke dag sport heel erg goed gered. Nu is hij 22 en nu willen wij een test laten doen (3 maanden wachttijd!) omdat medicatie nodig is om goed te kunnen slapen (verstoord dag- en nachtritme) en te kunnen focussen op minder interessante zaken zoals onderdelen van zijn studie, die hij minder leuk vindt. Nu crasht zijn hele studie omdat hij alleen heel goed focust op zaken, die hij interessant vindt. Het is geen discipline probleem. De drempel bij ADD-ers is gewoon heel erg hoog bij zaken zoals een dag- en nachtritme of wanneer er gefocust moet worden op de wat minder interessante onderdelen van een studie of baan en dat is heel frustrerend. Omdat hij nog geen reguliere medicijnen mag, vanwege het feit dat hij eerst getest moet worden, heb ik trust en focus druppels gekocht via het internet, die heel goed schijnen te werken bij ADD. Mijn zoon is nu 22 en ik word ook heel erg nerveus omdat hij geen structuur heeft en moeite heeft met afspraken nakomen. Het strest mij enorm. Sport en fysiotherapie voor sensorische onbalans helpt echt en de druppels, die ik heb besteld via het internet schijnen ook echt te helpen. Het is heel belangrijk dat een kind s´nachts kan slapen. Zorg voor genoeg rust in combinatie met voldoende beweging. Een overprikkeld kind kan jezelf ook zenuwachtig maken en daar heeft een kind ook last van, dus zorg ook goed voor jezelf. Ik ben ook op zoek naar meer info en ervaringen over medicatie.
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Welkom @sabinehendrickx​ en bedankt voor het delen van jouw ervaring. 

heel aangrijpend om te lezen dat jouw lieve zoon van 8 jaar nu al vaak in bed huilt.. zegt hij letterlijk dat zijn hoofdje te vol zit.. of zijn er eventueel ook andere redenen.. bijvoorbeeld dat hij gepest wordt.. maar daar liever niet over praat.. (ik noem maar een dwarsstraat)

en tja medicatie.. dat is bij iedere ouder verschillend.. sommige zijn er fel op tegen.. waar andere ouders weer groot voorstander zijn..

je moet doen waar jij je goed bij voelt... en natuurlijk of hij dit zelf wil.. uiteraard met een goede uitleg erbij en niet van 'nou, je krijgt vanaf morgen medicatie en dan wordt je rustiger..' zo gaat dat natuurlijk naar mijn inziens niet werken.

ik hoor graag hoe verloop zal gaan en als je meer ervaringen wilt weten.. of vragen hebt.. maak dan gerust een nieuw topic aan en verschillende ADHD-categorieen. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 March 2019 om 10:33
Aantal lezers 14
Aantal reacties 3