Een leven met ADHD en kinderen

Laatste reactie 13/09/2019 10:43 door Lee
· Markeren als ongelezen
Trouble Maker 3 weken geleden geplaatst
Hey! Ik ben 35 jaar, ADHD en drie kinderen en vind het allemaal super zwaar.
Zie het soms echt niet meer zitten..
Elke dag werken.. thuis direct weer tientallen prikkels.. op de bank (helemaal gesloopt) en weer naar bed.. en volgende dag weer werken.
Ben het echt soms zat, het hele leven.
Financieel houden we niks over, eerder tekort dan genoeg, ook elke dag stress om.
Geen idee meer wat ik moet doen.
Gevoel dat het steeds erger wordt en kan het op sommige momenten gewoon niet meer aan.

Ik zie 123 ook geen oplossing voor dit best wel grote probleem.

Wat kan ik doen?

War Hoofd 3 weken geleden geplaatst
Hulp zoeken. Ben je alleen of samen met een partner ?  Deel je dingen met amdere ? Ga op zoek naar iemand o m dit mee te bespreken. Je kan naar een maatschappelijk werker in je woonplaats of  de praktijk onderateiner van de huisarts.  Blijkbaar heb je geen goede balans in alles, dat is wel belangrijk. 
Is het ook noodzakelijk dat je zoveel uren werkt? Soms hou je met minder uren net zoveel over omdat er dan ergens iets veranderd in bruto, ik weet niet hoe dat zit, mogelijk kan je dit laten berekenen bij de salaris administratie op je werk of zoek iemand die handig is in geld en belastingzaken. 
Trouble Maker 3 weken geleden geplaatst
Ben samen met mijn partner.
Die begrijpt mij wel, maar ze zegt dat de situatie niet anders is, op dit moment.
Ik deel wel eens wat met collega’s en die zeggen dat het met jonge kinderen gewoon tropen jaren zijn en dat het wel beter wordt.
Maatschappelijker werker is geen gek idee.
Wel moet ik de uren draaien om het gezin te onderhouden.

Over de financiële situatie ga ik ook opzoek naar expert, heb nog wel een kennis die daar verstand van heeft. Wellicht kan hij mij voorzien van gratis advies als ik de situatie uitleg.

Ondanks mijn ADHD, ben ik wel blij met mij leven, ook reuze trots op de kinderen, gisteren echt een nare dag en na het lezen van jouw bericht @warhoofd zie ik weer mogelijkheden.

Dankjewel, ik ga actie ondernemen.

Groeten, Tm
Zara Vermeulen 3 weken geleden geplaatst
Beste trouble maker,
Dat klinkt erg pittig en helaas herkenbaar. Heb je weleens gehoord van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning)? Die biedt mogelijk ondersteuning voor je, bijvoorbeeld op het gebied van huishouden of financiën. Je kunt dit bij de gemeente aanvragen. Ik heb dit zelf ook gedaan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat dit een hele klus was, maar ik heb er huishoudelijke ondersteuning door gekregen en dat helpt me echt enorm. 
Succes, Zara
Remsterio Frinkel 2 weken geleden geplaatst
Heb je huishoudelijke hulp gekregen voor Adhd?
🔥 Coen Olde Bijvank 2 weken geleden geplaatst
Erg vervelend om te lezen. Wanneer je echt geen uitweg meer ziet, zou ik als eerste je gaan aanmelden voor de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) https://www.regelhulp.nl/ik-heb-hulp-nodig/wet-maatschappelijke-ondersteuning-wmo

deze kunnen je helpen bij de volgende zaken:
- een schoon en leefbaar huis
- in en om uw huis kunnen lopen of bewegen
- praktische zaken goed regelen, bijvoorbeeld het bijhouden van dingen die met geld te maken hebben
- voldoende sociale contacten
- reizen binnen uw woonplaats/regio
- een nuttige dagbesteding
- structuur in de dag of week

Belangrijk in jouw leven zoals je omschrijft is goed te blijven eten (gezond) dat is jouw energie en op die manier kun je ook beter helder nadenken. Is er bijvoorbeeld structuur thuis?

Zijn de taken verdeeld? Maak jullie samen een planning etc..

Succes en ik hoor graag hoe het verloopt met de situatie.
🔥 Coen Olde Bijvank 2 weken geleden geplaatst

Tips voor ouders van kinderen met ADHD


onderstaand allemaal reacties van ouders waarvan de kinderen ook ADHD hebben en hoe zij het leven met ADHD omgaan. Hopelijk heb jij en andere ouders er wat aan.

1) Het CJG kan hier volgens mij ook in ondersteunen: zet samen alle inkomsten en uitgaven op een rijtje. Samen kijken waar je tekort komt en of er potjes zijn om te ondersteunen op financieel gebied. Denk aan bijzondere bijstand, Stichting Leergeld enz. Ook kunnen ze met je kijken naar je netwerk: zijn er grootouders oid in beeld die wellicht 1 weekend per maand de kinderen te logeren willen om ouders te ontlasten?
Qua werk: misschien is het financieel voordeliger een dag minder te gaan werken? Ja, minder loon maar wellicht meer toeslagen, andere belastingschaal waardoor je onder de streep hetzelfde overhoudt. Of een andere baan die minder stress oplevert?

2) Alle raad en ervaringen super. Maar uiteindelijk is het zo zwaar dat je het soms zelf niet meer weet heel de familie langs mijn kant heeft het ik ook en alles verloopt hier in complete chaos. Zal nooit veranderen. Ik heb er mij bij neergelegd en go with THE flow je hebt uiteindelijk ook wel een super uniek gezin.

3) Herkenbaar is zwaar zelf adhd en baan en kinderen en relatie allemaal goed willen doen
Na alles wat ik heb meegemaakt zeg ik kinderen nummer 1 want tijd is kostbaar als kinderen opgroeien moet je echt er van genieten
Er uit halen wat beste is voor ze en voor jezelf
Focus op mooie dingen met ze
Kleine dingetjes

4) Hulp aanvragen..
Maatschappelijk ondersteunende hulp.
Ik heb zelf ADD, ook 3kids,waarvan 1tje met ADHD/Add.. en zitten nog tot feb.in WSNP.
Het is af en toe zwaar..,Ik heb financieel alles uit handen gegeven. Het geeft iets meer Rust...
Ik probeer mijn dagelijks ritme,ook echt te plannen..
Niet alles tegelijk. En af en toe je hart luchten tegen iemand is ook fijn 😊

5) Herkenbaar. Hier ook 3 kinders en ik heb zelf geen ADHD. Mijn man en kind(eren) wel. Het gezinsleven is zwaar en overleven. Per half jaar gaat er met de kinderen steeds wat meer zelfstandiger maar komen ook weer andere dingen bij. Ik heb ook het gevoel ben alleen maar aan het werk, opruimen, corrigeren en organiseren. Er moeten kleine rust momentjes komen al vind ik daar nu nog geen gaatjes voor. Ben om 20 uur gesloopt en het huishouden is het eerste waarin ik skip. De doorlopende stroom van dagelijkse afspraken.... consultatie bureau, sport, zwemles, fysio, tandarts , ortho, poli afspraken, andere zorg afspraken etc. Dan nog de fun dingen zoals de bieb, een keer eens bios, of theater. Het houd maar niet op. Met zijn allen een activiteit is ook erg dynamisch dus ik kies er voor om vaak iets te doen met de oudste 2 of jongste 2 of 1 op 1. Mijn man doet dat ook. Zo is een activiteit rustiger. Ik ben nog steeds bezig om er een vaste structuur in te rammen maar dat laat ik ook vaak maar los.. hele dagen strijd is ook erg vermoeiend. Het is zwaar. En ik neem alles per dag en per week.. verder plan ik niet. Tis overleven zodra de jongste 10 is geweest zal er wel meer ruimte komen. Ik heb geen netwerk. Maar advies is: regel hulp en oppas momenten en doe dan iets voor jezelf. Mijn zoontje gaat op 1 van mijn vrije dagen ook naar de opvang. Zodat ik iig 1 dag net even wat meer tijd heb voor huishoudelijke taken en rustig een warme bak koffie. Tis doorbikkelen. Ik herken je verhaal.

6) precies mijn
leven ook ja 😞 alleen met 2
kids en zelf add/hsp ... ik overleef.. maar leven...🤷🏼‍♀️ hulp heb ik af en toe maar zelf
volhouden daarna is t moeilijkst lijkt t wel. weet heel
goed hoe t moet en hoort maar nergens een systeem voor en als die word aangereikt schop ik weer tegen routine aan(saai!!) en moet t weer op mijn tijd en mijn manier pff
zo gaat t al flink wat jaren. ben zelf mijn grootse vijand/valkuil. vermoeiend, weet hoe je je voelt en ik wou dat ik je kon helpen..

7) Er zijn best wel veel instanties die je een goede duw in de juiste richting willen geven! Laat het niet op z'n beloop gaan. Ik hebzelf veel aan PSYQ gehad. Ze zijn Professioneel en hebben verstand van ADHD/ADD.
Ik zelf, ben door verdieping en daardoor inzicht "wijzer" geworden.
Acceptatie van mijn "tekortkoming", dat is in het begin heel moeilijk maar geeft zoveel voldoening als het beetje voor beetje lukt.

8) Budgetcoach kan helpen. Je hoeft niet alles alleen te doen. Überhaupt iemand die meekijkt met de papieren is handig iemand die eens mee komt kijken hoe het thuis loopt en wat eventueel anders kan wilt ook al helpen. Eten vooruit bereiden of plannen en vaste structuur. Dat laatste is onmisbaar

9) Ik ben zelf ook mama met ADHD en mijne jongste heeft ADHD met gedragsstoornis en de oudste heeft ADD met dyslexie en wiskunde is een grote obstakel, dus als je tips wil altijd welkom! Ik zie de zonnestralen soms ook niet meer door de donkere bossen, en toch sla k mij er keer op keer terug door, wel met vallen en opstaan 🙈

10) Ga naar het wijkteam of dorpenteam, zoals het bij ons heet, ze kunnen je overal bij helpen om het leven met ADHD en jouw kinderen een stuk aangenamer te maken.
Lee van Dijk 1 week geleden geplaatst
Ik heb altijd gedacht dat ik HSP was, maar de laatste tijd denk ik steeds meer aan ADD en mijn vriend herkent me daar ook in.
Wat ik merk is dat ik het moederschap heel zwaar vind, daarin geen gehoor vind in mijn omgeving en ik best in contact zou willen komen met andere moeders die dat herkennen. Misschien kunnen we in het midden van het land eens iets gaan drinken bijvoorbeeld..?
Is er iemand die daar iets voor voelt?
Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst
ADD en HSP gaan vaak samen, ik zie het bij mij en mijn dochter.

@coenoldebijvank​, jij bent toch ook bezig geweest met een bijeenkomst te organiseren voor ADHD-ers? Ik heb hier meerdere forumleden over gehoord.
reactie op @lindaalexandra:
Lee van Dijk Klopt. Net als HSP en autisme, ben wel eens bij een lezing daarover geweest.

Zou tof zijn als er een bijeenkomst komt. Ik wil ook best zelf wat mensen bij elkaar brengen. Maar op dit forum kun je geen evenementen aanmaken denk ik, of wel?

Mijn voorkeur heeft wel om vooral met moeders met ADD te spreken, omdat ik jaren dacht dat ik een slechte moeder was, omdat ik me afvroeg of ik niet minder gelukkig ben geworden sinds ik moeder ben. En ik dacht laatst nog dat ik misschien toch nog steeds een postnatale depressie heb oid. Er bleven vraagtekens over het moederschap. Ik was gek op kinderen, tot ik er zelf 1 kreeg. Dat is lastig om te voelen (en zeggen). En nu lijken wat dingen op z'n plek te vallen. Ik ben echt gek op mijn zoontje, ik vind het alleen moeilijk om nog meer regelzaken en altijd iemand in mijn buurt te hebben. Als ik uit mijn werk kom, moet ik even bijkomen en dan trek ik een kind om me heen moeilijk, wat ook niet bevorderlijk is voor mijn relatie want ik ontplof dan soms. Nu hebben we een weekschema met een goede verdeling, dat lijkt z'n vruchten af te werpen..

1 week geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 August 2019 om 20:58
Aantal lezers 57
Aantal reacties 10