Dromerig kind in de klas

Laatste reactie 13/10/2019 18:24 door Andries
· Markeren als ongelezen
Wesley Willems 5 dagen geleden geplaatst
Hallo ouders.

Vandaag belde de leraar uit groep 7 ons op en vertelde dat hij onze zoon dromerig en afwezig vind in de klas.. ok dat kan zeiden wij en hij vroeg of wij hem wel eens hebben laten testen op ADD..

Mijn man en ik gingen wat zoeken op internet en kwamen inderdaad uit op symptomen van ADD..

kan dit? en kunnen we nu hiervoor de huisarts bellen? wat moeten we doen?

Wij zijn hier best van geschrokken zeg maar..

Onze zoon en ADD, klinkt voor ons best angstig.. geen idee wat het allemaal inhoud.

bestaan er online ADD testen en zijn deze betrouwbaar.

Gegroet een bezorgde moeder en vader.

Medicijn Man 5 dagen geleden geplaatst
dromerig of afwezigheid zijn wel sterke symptomen van ADD.

wat ik zou doen?
1. huisarts bellen.
2. afspraak maken.
3. laten testen.
4. ADD test positief dan in gesprek voor eventuele medicatie of ander vorm van hulp.

ik zou niet beginnen aan ADD testen online.. vaak geven deze alleen een indicatie maar zijn niet officieel, dus je hebt er niet veel aan.
Andries McQueen 5 dagen geleden geplaatst
Ik snap dat het heftig klinkt, maar ik ben blij voor jullie dat jullie zo'n adequate leerkracht hebben. Als het zo blijkt te zijn, valt er wel een mouw aan te passen! Als hij zo jong is, kan hij al direct ermee aan de slag en snapt hij waar het vandaan komt! (en jullie ;-)) 
War Hoofd 4 dagen geleden geplaatst
Herkennen jullie zelf de dromerigheid ook ? En nog andere symptomen  ?  Zo ja dan js het het misschien waard om te laten testen. Het hoeft niet maar het kan. Heeft hij er zelf last van ?  Als dat niet het geval is en hij doet het goed op school dan kan dat ook altijd nog, als hij er wel hinder van ondervind. 
Mr B 4 dagen geleden geplaatst
Ik vind dit een beetje een moeilijke... Er zitten denk ik 2 kanten aan (naast het punt van War Hoofd hierboven):

- Leraren schijnen steeds vaker bij ouders te sturen op AD(H)D diagnoses als er maar even wat afwijkingen zijn in het "ideale" gedrag. Vanuit hun professie kan ik me dat ergens voorstellen, wie wil er nu geen 30 ideale kinderen in de klas? Maar voor je het weet worden ouders (en kinderen) wellicht ten onrechte ongerust of gestigmatiseerd. Alleen wat dromerigheid hoeft helemaal geen ADHD type 1 (ADD) te zijn, er zullen toch ook op school en thuis problemen moeten zijn met functioneren. Heeft ie bv. slechte rapporten?

- Aan de andere kant... In mijn tijd "bestond" ADHD eigenlijk niet en had je tot je 12e nauwelijks huiswerk. Ondanks uitstekende cijfers op de lagere school toch ook wel wat gedoe, inclusief een leraar die ondanks die topcijfers zei dat ik het nog "lastig zou krijgen" op het voortgezet onderwijs. Dat bleek helaas ook zo uit te pakken, omdat je plan- en organiserend vermogen dan veel belangrijker wordt, en je het niet alleen op talent redt. Ik was er zeker bij gebaat geweest als dit rond die tijd gezien was, en ik niet op m'n 40+ er achter was gekomen na 2 burnouts....

Denk dat het dus goed is om voordat je een langdurend diagnosetraject ingaat even te inventariseren (en ook aan hem te vragen) waar hij echt last van heeft, en probeer in te schatten of dat in een veel zelfstandiger setting problemen op gaat leveren.. Met dromen zelf is niets mis, misschien is hij wel wat verder dan de rest en verveelt zich?
Wesley Willems 1 dag geleden geplaatst
Bedankt allen voor jullie reacties en tijd.

We gaan onze zoon laten testen op ADD.

Hij stemde er zelf ook mee in, hij zegt dat ie het allemaal wel spannend vind, logisch..
reactie op @wesleywillems:
Andries McQueen Goede keuze! Succes in het traject dat komen gaat! 
21 uur geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2019 om 00:02
Aantal lezers 12
Aantal reacties 7