Dosering Dexamfetamine

Laatste reactie 23/01/2019 16:40 door Stoere
· Markeren als ongelezen
Mr B 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

In September heb ik een diagnosetraject doorlopen met als resultaat ADHD (gecombineerd). Eerst gestart met uitproberen Methyl, maar dat vond ik weinig succesvol: heel korte werking (1-1,5 uur), werd alleen een klein beetje scherper en een forse rebound.

Een half jaar voor de diagnose had ik eens 1x als "testje" een amerikaanse Adderall pil XR (30mg) geprobeerd, dit werkte 12 uur lang heel goed op kalm, focus en veel minder last van prikkels buitenaf. Helaas is Adderall of iets vergelijkbaars hier niet verkrijgbaar.

In overleg met huisarts nu sinds een aantal weken Dexamfetamine aan het uitproberen, mijn redenering was dat deze meer op de Adderall zou lijken dan Methyl. Dex vind ik sowieso al veel fijner dan Methyl, want zo goed als geen bijwerkingen en doet meer "wat het moet doen"

Het is nog een beetje zoeken naar de dosis, pas vanaf 5mg voel ik enig effect. Wat zijn jullie ervaringen met dosering Dex en hoe vaak per dag?

tl;dr Hoe veel mg per keer en hoe vaak Dex per dag?

Groet
Joyce van Dijk 1 jaar geleden geplaatst
8x per dag 5 mg draai ik super goed op, maar ik heb dan ook best wel een heftige vorm van ADHD zegt de huisarts. 40 mg is wat in Australië waar ik 12 jaar heb gewoond de maximale legale dosis.
Mr B 1 jaar geleden geplaatst
Hi Joyce,

Het gekke lijkt dat ik bij 5MG wat actiever word en bij 10MG per keer juist wat rustiger, en ook langer aan 1 ding kan werken. Dat zal denk ik voor iedereen individueel zijn. Maarre, 8x per dag? Om de hoeveel tijd slik je dan?
Stoere Ruklans 1 jaar geleden geplaatst
Beetje apart, maar ik gebruik 4 keer per dag 6,25 mg (2,5 pil van 2,5mg). Bij het afstellen van de dosering deed 5 mg te weinig, maar bij 7,5 voelde ik me wat wazig.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 December 2018 om 14:20
Aantal lezers 29
Aantal reacties 4