Doorslaan in het werk

Laatste reactie 07/06/2021 00:36 door JJ
· Markeren als ongelezen
Katie Onbekend 3 weken geleden geplaatst
Hoi, ik ben benieuwd of anderen dit ook ervaren. Ik ben gestart bij m’n nieuwe werkgever, als hr-adviseur en ik vind het fantastisch maar de baan is ontzettend druk. Ik werk over tot in de late uurtjes, maar vervul tijdelijk ook een duo rol wat het complex maakt. Ik scoor in het assessment laag op taakgerichtheid en wordt nu aangesproken op plannen en organiseren. Dit is zeker een valkuil. En ik ga maar door in het werk, ik vergeet zelfs pauzes te nemen.
Ik voel me dan soms dagen geleefd en ik neem hetzelfde patroon aan als bij m’n vorige werkgever en dat is doorgaan en mijzelf verwaarlozen. Ik vraag me af of het door de medicatie komt of de ADHD. Ook ga ik aan mezelf twijfelen of het te hoog gegrepen is, terwijl ik ook weer dat ik goed ben in wat ik doe. Zonder de medicatie maak ik fouten, dus stoppen is eigenlijk geen optie. Ik zoek de rust in mijn leven maar het lijkt me niet te lukken. Ik ben ontzettend ambitieus en wil graag carrière maken. Maar niet ten koste van mijzelf. Herkent iemand dit? En zijn er misschien tips, ik ben echt op zoek naar handvatten. 80% van de tijd ben ik on top of my game maar de overige 20% is het echt niet waard.

Groetjes
JJ S 2 weken geleden geplaatst
Zeker herkenbaar. In mijn geval zit achter ‘doorslaan’ meestal een sterke geldingsdrang. De wil te laten zien wat ik in huis heb en hopen daarin erkend te worden.
Als die erkenning niet zo groot is als je hoopte of verwachtte dan kan het verder doorslaan.
Sleutel is/was bij mij om minder afhankelijk proberen te zijn van externe validatie en meer bewust te worden van mijn sterke en minder sterke kwaliteiten. Realiseren dat mijn werk niet te hoog gegrepen is maar dat ik met sommige dingen (zoals plannen en organiseren) meer struggle dan men van mij zou verwachten.
Dit inzicht heeft mij ook geholpen om het te benoemen en te vragen om wat ik daarbij nodig heb van mijn werkgever (overigens zonder het ADHD te noemen).
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het bij jou ook allemaal zo werkt. Maar neem vooral mee wat helpt! Succes
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 May 2021 om 23:29
Aantal lezers 14
Aantal reacties 2