Dochter met ADHD en OCD

Laatste reactie 04/02/2021 01:36 door Ava
· Markeren als ongelezen
Neeltje Neeltje 8 maanden geleden geplaatst
Mijn dochter heeft ADHD en OCD. Ik lees hier en daar dat deze combinatie vaker voorkomt, maar verder vind ik er weinig info over. Ik ben dus op zoek naar informatie hierover en ouders die ervaringen willen delen met mij.

Ondertussen is mijn dochter zover dat ze nu zelf ervaart dat ze er veel last van heeft en er graag iets mee wil doen. Uit ervaring weten we ondertussen dat de dwang en ADHD elkaar versterken en dat maakt het behoorlijk ingewikkeld! We zijn dus op zoek naar therapeuten die van beide verstand hebben. 

Maar waar en hoe vinden we die? 

We wonen in Zevenaar bij Arnhem.
maan R 8 maanden geleden geplaatst
Beste Neeltje,

Ik heb een dochter van 10 met adhd en dwang. Hoe oud is jouw dochter? Wij wonen alleen in Groningen dus kan je geen tips geven over hulpverleners. Wel is mijn dochter afgelopen jaar begonnen met therapie omdat ze er teveel last van kreeg. Dit heeft haar goed geholpen voor het probleem waar ze toen veel last van had. Ze kreeg hulp vanuit het team dwang die er hier is. Ik weet niet of dat in jullie regio ook bestaat? 
We zijn ooit begonnen bij de huisarts, toen via de jeugd consulten van de huisarts naar de jeugd ggz verwezen. Deze jeugd consulent wist wat er allemaal ‘te koop’ was in de regio. 

Vriendelijke groeten Maan

1984 Heem 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb deze combinatie ook.
Ik heb add en last van dwanggedachtes welke begonnen op mijn 14e
Je leert er wel mee omgaan en weet op een gegeven moment waar je valkuilen zitten en ik wen ook aan de angstige gedachtes.
Beide diagnoses hebben mij veel rust gegeven.
Ava Hoekstra 2 maanden geleden geplaatst
Beste Neeltje,

Helaas heb ik hier ook jaren last van gehad. Ik ben op latere leeftijd voor ADHD gediagnosticeerd, maar ik merkte vanaf jonge leeftijd al dat ik last had van OCD, in de vorm van een eetstoornis, aandachtstekortstoornis en obsessieve drang om bepaalde handelingen en rituelen uit te voeren volgens een bepaald patroon. Alles leek van vitaal belang. Gecombineerd met ADHD is het een erg lastige combinatie en heeft het zeker wel aandacht nodig.

Over de jaren heen heb ik geen medicatie gehad hiervoor. Pas op latere leeftijd ben ik begonnen met ADHD medicatie en dat hielp enorm. Ik heb ook niet met een therapeut gewerkt, maar na veel onderzoek online begreep ik dat voeding en beweging erg belangrijk.

Gezond eten, sporten en mediteren is wat ik elke dag probeer te doen. Elke dag op hetzelfde tijdstip. Het nemen van extra vitamine - indien je deze niet uit voeding binnen krijgt. Zoals bv op https://www.flinndal.nl/ kun je veel vinden over vitamine en waar deze voor zijn. Als je ADHD hebt, dan heb je vaak te maken met een te laag gehalte aan vitamine D in het bloed. En vitamine D is niet heel makkelijk te halen uit voeding (vind ik), dus ik neem extra supplementen in hiervoor. Nu begrijp ik dat het met jongeren wat lastiger kan zijn om te zorgen dat ze mediteren. Maar sport is ook zeker een belangrijke factor. Dit zijn therapeuten online die dit allemaal adviseren. 

Succes ermee, het is allemaal erg moeilijk, maar niet onmogelijk.

Groetjes Ava 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 August 2020 om 13:40
Aantal lezers 23
Aantal reacties 4