Dochter met ADHD en OCD

Laatste reactie 10/01/2021 14:06 door 1984
· Markeren als ongelezen
Neeltje Neeltje 5 maanden geleden geplaatst
Mijn dochter heeft ADHD en OCD. Ik lees hier en daar dat deze combinatie vaker voorkomt, maar verder vind ik er weinig info over. Ik ben dus op zoek naar informatie hierover en ouders die ervaringen willen delen met mij.

Ondertussen is mijn dochter zover dat ze nu zelf ervaart dat ze er veel last van heeft en er graag iets mee wil doen. Uit ervaring weten we ondertussen dat de dwang en ADHD elkaar versterken en dat maakt het behoorlijk ingewikkeld! We zijn dus op zoek naar therapeuten die van beide verstand hebben. 

Maar waar en hoe vinden we die? 

We wonen in Zevenaar bij Arnhem.
maan R 5 maanden geleden geplaatst
Beste Neeltje,

Ik heb een dochter van 10 met adhd en dwang. Hoe oud is jouw dochter? Wij wonen alleen in Groningen dus kan je geen tips geven over hulpverleners. Wel is mijn dochter afgelopen jaar begonnen met therapie omdat ze er teveel last van kreeg. Dit heeft haar goed geholpen voor het probleem waar ze toen veel last van had. Ze kreeg hulp vanuit het team dwang die er hier is. Ik weet niet of dat in jullie regio ook bestaat? 
We zijn ooit begonnen bij de huisarts, toen via de jeugd consulten van de huisarts naar de jeugd ggz verwezen. Deze jeugd consulent wist wat er allemaal ‘te koop’ was in de regio. 

Vriendelijke groeten Maan

1984 Heem 1 week geleden geplaatst
Ik heb deze combinatie ook.
Ik heb add en last van dwanggedachtes welke begonnen op mijn 14e
Je leert er wel mee omgaan en weet op een gegeven moment waar je valkuilen zitten en ik wen ook aan de angstige gedachtes.
Beide diagnoses hebben mij veel rust gegeven.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 August 2020 om 13:40
Aantal lezers 16
Aantal reacties 3