Dingen vergeten en hoe frustrerend dat is.

Laatste reactie 14/05/2019 20:46 door War
· Markeren als ongelezen
Pientje Pauw 3 maanden geleden geplaatst
Vergeetachtigheid. Ik denk voor velen van jullie heel herkenbaar.

Ik heb er zelf tamelijk veel last van. Ik raak bonnetjes van de bibliotheek kwijt of denk: die zoek ik later wel op om de terugbrengdatum op de kalender te schrijven. Resultaat: de boeken komen veel te laat terug in de bieb. Een boete van 20 of zelfs 30 euro is mij niet vreemd. De ene keer stuurt de bieb wel een herinneringsmail en de andere keer niet is me opgevallen. Dus daar kan ik ook niet van op aan.
Zojuist vergat ik een belangrijke medische afspraak voor 1 van mijn kinderen. En nu moet ik 5 maanden wachten op een nieuwe afspraak. Toen knapte er iets. Ik werd eerst heel erg boos en toen heel erg verdrietig. Want met de beste bedoelingen in de wereld lukt het me gewoon niet. De afspraak stond op de kalender, waar ik gister nog naar gekeken heb. Maar blijkbaar keek ik met mijn neus. De bevestiging van de afspraak stond ook netjes in een brief. Maar ditmaal was ik het vergeten in mijn telefoon te zetten met een reminder de dag ervoor.

Ik kan dan zo ontzettend balen van mezelf. Van dat chaotische hoofd. Ik heb geen diagnose ADD, maar soms lijkt het er zo veel op. Op andere momenten denk ik weer: nee, ik functioneer te goed voor iemand met ADD. Misschien is het toch meer een motivatie ding. Of gewoonweg zwakke executieve functies. Ik schrijf en lees hier af en toe mee voor mijn oudste dochter. Zij is hoogbegaafd en lijkt door te weinig uitdaging/onderpresteren gedrag te hebben ontwikkeld dat erg op ADD lijkt. Maar of het dat daadwerkelijk is, weten we niet. Ze kan zoveel compenseren met haar intelligentie, maar haar kamer is bijvoorbeeld altijd een slagveld. Ik herken veel van mezelf in mijn dochter, al is bij haar de chaos nog een graadje erger (misschien komt dat omdat haar vader ook niet de meest georganiseerde persoon ooit is? ;) )

Afijn, ik vond het gewoon fijn het even van me af te schrijven. Soms twijfel ik zo aan mezelf, wat is er met mij? Ik voel me vaak zo anders dan andere mensen. Maar door de zorg voor mijn gezin en dan m.n. door de focus op de problemen rondom de oudste, zet ik mezelf al gauw achteraan in het rijtje. Ik voel me soms echt heel erg falen als ik kijk naar hoe andere moeders het allemaal redden met een baan (ik heb geen baan), vrijwilligerswerk, sporten, etc. Ik heb heel veel tijd nodig om op te laden.

Nou, dat moest ik even kwijt. Dankjewel voor het lezen.
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar hoor! Ik werd gek van mezelf, was altijd alles kwijt en vergat altijd alles. Nu gaat het een stuk beter met medicatie, maar ik heb ook echt moeten leren om alle afspraken in mijn telefoon te zetten (met reminder). Daarnaast hangen er briefjes en heb ik alles op vaste plekken ingericht.

Er zijn hier veel hoogbegaafde AD(H)D-ers of met bovengemiddelde intelligentie op het forum. We kampen hier veelal met chaos, onderpresteren en vermoeidheid.  
🔥 Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Dingen vergeten hoort natuurlijk bij ieder mens maar vooral bij mensen met ADHD is dit een stukje erger, niet erg natuurlijk maar wel enorm frustrerend.

+1 @lindaalexandra​ ik zet ook alles maar dan ook alles in mijn agenda, anders gaat het niet goed, het werkt prima voor mij, gewoon heerlijk gevoel. Wel heb ik nog eens dat ik een afspraak vergeet omdat ik niet in mijn online agenda kijk, maar daar leer ik weer van. Ik zet bewust geen alarm of meldingen.. daar kan ik op het moment niet tegen.. ook whatsapp en weet ik wat allemaal, alles staat uit.

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Ik zet ook iedere futiliteit in mijn agenda. Zonder dat ding ben ik niks . Ook probeer il zoveel mogelijk vaste plekken te hebben voor dingen. Sleutelrekje, voor de biebboeken een aparte mand waar ook de bonnetjes bij ingaan en de pasjes. Geen andere moek erbij want dat gaat mis.
Manden/bakken voor meer dingen. Een voor mijn lees spul en de post etcetc.  Voor van alles. 
Agenda is leidend in mijn hele systeem. Daar staan ook de acties in. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 May 2019 om 10:38
Aantal lezers 13
Aantal reacties 4