Dingen blijven hangen in mijn hoofd in de nacht.

Laatste reactie 29/11/2017 17:34 door Renée
· Markeren als ongelezen
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Soms als ik in de avond ergens ben geweest, bij een vergadering of iets informatiefs, waar je op moet letten in ieder geval, dan blijf ik in de nacht daar in hangen.
Gisteren ook weer zoiets gehad, rustig naar bed gegaan, bewust gepoogd alles achter te laten waar het hoorde, dan toch weer erover gedroomd. 
Daar baal ik zo van want dat kost zoveel energie. De stem van degene van de voorlichting blijft dan maar rondzingen in mijn hoofd en het is net of ik daar dan nog zit. Zo lastig is dat. Herkennen mensen dit en wat doen jullie er aan ? 
Soms moet je nu eenmaal naar zoiets. Vergaderingen ga ik beperken als ik een vrijwilligersfunctie neer ga leggen, dat is in het voorjaar pas maar hoe kom ik er vanaf ?
reactie op @warhoofd:
Stephanie van der Heijden-Bovens Hoi,

Dit herken ik maar al te goed, en helaas kan ik niet echt een tip geven, want ik heb me er maar tot op zekere hoogte op aangepast (dus 's avonds na negenen bewust niet meer iemand bellen of nog actief iets doen, want ik weet dat ik het geregeld niet losgelaten krijg...). Bij een werkavond of iets anders op de avond wat mij echt prikkelt probeer ik na zo'n verplichte activiteit nog even iets te doen ter ontspanning, ongeacht welk tijdstip het is. Door mezelf dat te 'gunnen' leid ik soms mezelf af van hetgeen waar ik op de avond dus vol van zat. Ook bespreek ik met mijn man wat me dan hoog zit, ongeacht of het iets positiefs of negatiefs is. Daar voelde ik me ooit wel bezwaard over, maar ik kan beter op de avond spuien, dan in de nacht gaan spoken... ;)
Daarnaast helpt bij mij kamillethee of rooibosthee drinken voor het slapengaan, misschien dat dat bij jou ook een stukje rust brengt?
Hoop dat je iets aan mijn reactie hebt.

groetjes, 
   Stephanie
 
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Nou ja, fijn dat je het herkent in ieder geval, zijn we niet alleen ?. Thee doe ik niet meer voor het naar bed gaan, dat moet er ook weer uit. Gepraat met mijn  man had ik ook en bewust afstand proberen te nemen maar helaas mislukt. 
Anders toch ooit maar eens aan de yoga ofzo. Schijnt lekker te zijn en ik ben benieuwd of ik daar rustig kan blijven in mijn hoofd.
reactie op @warhoofd:
Stephanie van der Heijden-Bovens Het belangrijkste is dat je ontdekt wat voor jou persoonlijk werkt, want ieder mens is uniek en het ene karakter heeft net iets anders nodig dan het andere. Heb je geen hobby die je graag uitoefent, die je nog even voor het slapen gaan kan doen (waar je niet heel actief van wordt, want bij mij heeft 's avonds fitnessen dus ook juist een averechts effect...), zodat je focus daarop komt te liggen en je meer ontspannen de nacht in gaat.
Succes met ontdekken wat voor jou werkt!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Vervelend om te lezen @warhoofd zelf herken ik dit niet.

En 's avonds flink sporten dan, yoga is sowieso niet verkeerd. Wel een zware opgave voor met iemand met ADHD.. althans dat denk ik dan.

Melatonine al geprobeerd?
reactie op @coenoldebijvank:
Dieneke V Sporten is niet altijd een optie... wel om je hoofd wat minder vol te krijgen. Maar je krijgt er ook juist weer energie van.
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Haha ja dat denk ik ook, volgens mijn zusje is yoga heel goed voor de ontspanning enzo. Maar zie er ook een beetje tegenop ;-). 
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank Haha, precies hetzelfde hier. Coen, probeer Yoga is.. ik zie mij daar al staan/zitten :)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 3 maanden geleden geplaatst
Ik weet niet wat de logica erachter is, maar kort intensief spiergebruik helpt met inslapen. 5 keer alles maximaal aanspannen met een korte rust pauze. Op zich leek het wel te werken, maar ik pak nu tijdens periode waar ik slecht slaap (nu bijvoorbeeld door verkoudheid ?) een zware halter die ik 5 a 10 keer als dumbbell gebruik met een paar squats. Werkt redelijk, maar als het te lang duurt werkt het averechts. Dan gaat je lijf weer op standje actief ?
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Dat kan ik ook nog proberen voor het inslapen, net als melatonine, die tabletjes hebben we wel in huis.
Maar niemand herkent het dromen dan verder ? Totdat je er ook weer mee wakker wordt ? 
reactie op @warhoofd:
Dieneke V Hoi Warhoofd,
ik herken je verhaal helemaal. Wat ik geprobeerd heb voor het slapen; (rustige) muziek luisteren, gedachten op papier uitschrijven, boksen, een bad nemen, rondje lopen buiten, even hobby-en, nooit direct naar bed gaan op bed gaan liggen en proberen in slaap te komen en anders melatonine gebruiken. Maar wanneer het zo druk is ga ik er in de nacht verder over nadenken en komen de raarste dromen voorbij. Vannacht nog gedroomd dat ik overprikkeld was.. Zulke gekke dingen dus.. Dé tip heb ik niet voor je, maar misschien kun je wel wat met bovenstaande voorbeelden. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sylvia Geraerds Thesingh 3 maanden geleden geplaatst
Dat is wel herkenbaar. Reden voor mij om niet tot laat tv te kijken want ook dat galmt lekker door. Wat goed kan helpen is om uit je hoofd te gaan door voor het slapen een simpele ademhalingsoefening te doen. Lig rustig, handen op je buik en adem 4 seconden in, 6 seconden uit. Je reguleert hiermee je ademhaling, hartslag en je lijf & geest kan zich beter ontspannen. Succes!
Dian van der Velden 3 maanden geleden geplaatst
Ik herken dit heel erg...
Wat mij heel veel rust geeft is een boekje naast m'n bed waar ik alles opschrijf waar ik mee zit voor de dag erna. Ik doe dit met zaken waar ik de volgende dag aan moet denken, moet doen of over moet nadenken/laten zakken.
Hopelijk heb je er iets aan. Mij heeft het heel erg geholpen.
succes!
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Dank voor je tip, dat is het niet, dat doe ik in mijn agenda al. Het komt gewoon terug in dromen helaas. En dan regelmatig wakker schieten soms. 
reactie op @warhoofd:
Koen van T Ik heb dit ook. Wanneer ik door heb dat ik over iets aan het dromen ben wordt ik half bewust een soort van wakker. In plaats van ann de gedachte/dromen te denken of er tegen te vechten laat ik ze juist door gaan. Zo wordt ik niet helemaal wakker en slaap ik 'goed'. Hoe drukker het is hoe erger het wordt. Zo gaat de ene droom over in de ander en wordt het één vage mix van uiteenlopende onderwerpen. Met geen pen te beschrijven en met een dag of 3 weer vergeten.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Renée Lijten 2 maanden geleden geplaatst
Hier heb ik veel last van gehad in mijn puberteit. Voor mij helpt het om scenario's of verhaaltjes in je hoofd te verzinnen voordat je gaat slapen. Tegen de tijd dat er willekeurige gedachtegangen dwars doorheen schieten, weet ik eigenlijk al dat ik vlug in slaap ga vallen. Probeer iets te verzinnen wat je interessant vindt; waar je je op kunt concentreren.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 October 2017 om 09:53
Aantal lezers 38
Aantal reacties 16