Dexamphetamine niet meer in mijn vaste apotheek te verkrijgen

Laatste reactie 10/03/2017 22:36 door Velvet
· Markeren als ongelezen
Jona Pletter 4 jaar geleden geplaatst
Ik ben 55 jaar en sinds maart gediagnosticeerd met ADD door mijn psychiater. Wat een pech dat ik op dat moment meteen in de oneerlijke veranderingen viel van het jarenlang vergoedde Dexamfetamine sulfaat door de apothekers bereid naar het dure niet vergoedde Amfexa! Het medicijn werkt bij mij geweldig, ik kan met 100% zeggen, ik heb mijn leven terug!

Maar toen kwamen de onzekerheden over de kosten de vergoedingen de aktie Flex voor Dex! Maar niets hielp en ik kan 200 euro per maand wat Amfexa kost voor mij niet betalen.

Dus op advies van mijn psychiater naar België uitgeweken, ik woon 15 minuten van Baarle-hertog. Dat ging prima elke maand haalde ik mijn medicijnen niks aan de hand en de prijs was 46 euro per maand en ik was helemaal tevreden.

Wat gebeurde er, ik bel afgelopen vrijdag dat ik ze s'middags kom halen, zegt de apotheker : wij mogen niet meer leveren aan de Nederlanders.. alleen met een Belgisch recept! Nee dit kon niet waar zijn, zo ineens geen medicatie meer! Terwijl ik nog voor 6 maand herhalingen had daar!

Ik heb een Belgische huisarts gebeld om het recept over te schrijven, maar nee dat doen wij niet hoor! Daar kunnen wij niet aan beginnen!

Ik ben zo teleurgesteld dat, nadat ik daar al zo lang kom me dit zo wordt medegedeeld, ik moest t zelf maar oplossen! De Belgische 10 Mg capsules bevielen me zo goed, ik was eindelijk uit mijn donkere wereld van depressie en somberheid en nu resoluut stopt dit, zonder enige hulp of iets dergelijks van hoe nu verder!

Mijn psychiater zit steeds 1/2 jaar in Nederland en 1/2 jaar in Spanje en is 65 jaar en kan ik nu niet bereiken. Mijn huisarts schrijft ze niet voor omdat hij zegt dat niet te mogen! De dure Amfexa kan ik niet betalen!

En een Belgische arts ken ik niet en wil niets doen voor een Nederlandse patiënt. Ik heb nog voor een paar dagen maar ben ten einde raad zoveel stress en onmacht. Voel me echt alleen staan. Niemand die mij wil of kan helpen?

Wat is jullie advies?
reactie op @jonapletter:
Velvet Zody Hallo Jona,
Ik krijg mijn dexamfetamine onder merknaam amfexamwel vergoed. Ook ik kreeg eerst de dexamfetamine vanuit de apothekersbereiding, het betrof een farmaceutische fabriek in oldenzaal die dexies van 5 mg produceerde en dat werd tot april 2016 vergoed. Amfexa kon voorgeschreven worden en dat kostte €300,00 per maand uitgaande van 10 tabletten a 5 mg per dag, dus €1,00 per tablet. Je reinste diefstal voor een medicijn waarvan het patent al meer dan 100 jaar is verlopen.
Ik heb dus vorig jaar meteen actie ondernomen en heb het een en ander onderzocht en bestudeerd en kwam er samen met mijn zorgverzekering CZ uit, het scheelde mij netto €24,00 oer maand.Toen ik mijn probleem neerlegde bij het CZ kreeg ik van hen een voorstel. Ze wilden voor mij wel een uitzondering maken en dan zouden ze mijn polis aanpassen. Het werd een Top Collectief Polis die me dus €24,00 meer kostte en dan hoefde ik niets te betalen of bijbetalen voor de "dexies".
We zijn nu bijna een jaar verder en het kan zo maar zijn dat er in postieve zin wat veranderd is bij de verschillende zorgverzekeringen en dat er misschien zorgverzekeraars zijn die het sowieso vergoeden. Ik ga dit voor mezelf nu ook uitzoeken, mischien kan ik mijn polis weer wat goedkoper maken..
Ik wens je veel succes met je vërgoeding van de dexamfetamine en je mag van mij mijn naam noemenals een soort jurisprudentie, er kan een precedent vanuit gaan. Succes ermee!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Oma Marianne 4 jaar geleden geplaatst
Ik kan je geen advies geven.
Hoop oprecht dat er een oplossing voor je komt.
Lisa Zeldenrust 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb dexamfetamine in 2,5 mg tabletten en deze worden vergoed in het basispakket. Misschien kan je recept hierop aangepast worden.

Succes!
Dian Ne 4 jaar geleden geplaatst
Ik kreeg 7,5mg dexamfetamine voorgeschreven maar de apotheek vertelde dat het niet werd vergoed. Hun kwamen met de oplossing 2,5mg dexamfetamine want dat wordt uit het basispakket wel vergoed. Enige nadeel is dat je meerdere tabletjes moet slikken. Succes
Inge van Westenbrugge 4 jaar geleden geplaatst
Hallo Jona,

Wat een vervelende situatie!
Ik ben enkele maanden geleden verplicht overgestapt op Amfexa, maar reageerde heel slecht op dit middel (ik heb er een blog over geschreven op ADHDblog.nl: 'Dexamfetamine versus Amfexa') en ben weer terug op mijn oude dexamfetamine.
Ik heb nu tabletjes van 2,5 mg (gebruik 3 x daags 5 mg) en dit wordt vergoed. Mijn arts heeft een medische indicatie gegeven, zodat ik weer terug kon naar mijn oude dexamfetamine en het dus ook gewoon vergoed krijg.
Dit zou ik proberen als ik jou was.
Heeft jou psychiater geen vervanger? Want het is niet echt praktisch als je hem een half jaar niet kunt bereiken.
Heel veel succes!

Groet, Inge
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 February 2017 om 09:10
Aantal lezers 35
Aantal reacties 6