Dexamfetamine wel of niet verkrijgbaar? Alternatief?

Laatste reactie 02/11/2019 15:34 door Kirillov
· Markeren als ongelezen
Jax Kraus 4 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik 2x5 (2.5mg) Dexamfetamine. Tot mijn verbazing en niet volgen van de updates omtrent adhd medicatie kreeg ik Amfexa van mijn apotheek toen ik Dexamfetamine had besteld. Ik had dit eerder geprobeerd van een collega en had er veel bijwerkingen bij en niet gewenste effect zoals ik gewend was van Dexamfetamine. Ik kan Dexamfetamine alleen verkrijgen als aanvulling om juiste dosering te bereiken i.c.m. Amfexa. Dus i.p.v. 5xdex 2.5mg zou ik nu moeten gebruiken 2x amfexa 5mg en 1 dex 2.5mg.
Na contact gehad te hebben met mijn huisarts is er alsnog recept gemaakt met Dexafetamine 2x daags 5 tabletten van 2.5mg. Apotheek geeft aan dat ze het niet mogen leveren alleen Dexamfetamine. Zijn er alternatieven die jullie kunnen aanraden? Apotheek had het over Elvanse (lisdexamfetamine) dat het een nieuwe medicatie was op de markt met langdurige werking. Heb hier geen ervaringen over maar zag dat het best prijzig is en zeer beperkt vergoed wordt. Terug naar Ritalin wil ik niet i.v.m. rebound effect waar ik veel last van had. Ik had ergens gelezen dat er apotheken zijn die Dexamfetamine zelf voorbereiden. Mag het dan wel via hun? Het is mij allemaal een beetje onduidelijk en zit nu zonder medicatie waar ik erg van baal. Apotheker adviseerde mij toch om Amfexa (tijdelijk) te gaan gebruiken maar dat wil ik niet i.v.m. nare bijwerkingen.
Tessa Clement 4 maanden geleden geplaatst
ik zat met hetzelfde probleem: ik kon m'n dex niet meer krijgen en moest verplicht over op amfexa. Toen ik gebruikerservaringen ging opzoeken zag ik bijna alleen negatieve ervaringen dus heb ik de huisarts gevraagd om Elvanse. Vandaag ben ik begonnen met 30mg en ik voel me geestelijk wel redelijk hetzelfde als met dex maar lichamelijk voel ik me een beetje trillerig. Ik moet natuurlijk nog wennen aan het middel en ik ga nog ophogen naar 50mg en misschien naar 70. Maar het is dus ff afwachten.
Het liefst had ik gewoon mn dex terug want dat werkte goed. Ik heb de vraag over wat de opties zijn neergelegd bij een adhd vereniging. Ook de optie genoemd dat we mss een actiegroep moeten beginnen. Ze pakken namelijk zomaar een deel van je leven af.
reactie op @tessaclement:
John Dex Welke hoeveelheid dex had je per dag ?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Tessa Clement 2x7.5
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jax Kraus Ik hoorde het gisteren van de apotheker over Elvanse. Kon er nog niet heel veel over vinden op internet omdat het vrij nieuw is. Soort concerta maar dan niet van methylfendidaat maar van dexamfetamine zodat je 1x smorgens inneemt. Wellicht dat het even wennen is zoals je al aangeeft.

Er is petitie die je kunt tekenen: https://www.dexamfetamine.nl
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
John Dex 4 maanden geleden geplaatst
Alleen regenboog apotheek mag nog dexamfetamine leveren.
LET WEL OP: het word alleen vergoed door DSW.

AnderS is lisdexamfetamine idd een optie, het is in nl nog maar een paar dagen te krijgen dus de resultaten is nog even afwachten.

Ook op dit forum is hierover al wel wat informatie te vinden 😉
John Dex 4 maanden geleden geplaatst
Meer informatie over ELVANSE lisdexamfetamine:

https://forum.adhdblog.nl/boards/lisdexamfetamine
Jax Kraus 4 maanden geleden geplaatst
Mijn eigen plaatselijke apotheek mocht Dexamfetamine los van 2.5mg niet leveren dus alleen samen met Amfexa. Ik heb contact opgenomen met een apotheek uit deze lijst: https://www.dexamfetamine.nl/veelgestelde_vragen/vergoeding_25mg-niet-leverbaar/
Ze konden het gewoon leveren als mijn huisarts recept zou doormailen. Hij staat nu klaar en mag het straks ophalen. Hoe het zit met de kosten/vergoeding: geen flauw idee...
reactie op @jax:
John Dex Word alleen vergoed bij DSW de overige verzekering moet je het zelf betalen
Je krijgt per kwartaal of half jaar een rekening dacht ik dus hou daar wel rekening mee !
De prijzen staan op de site.

Persoonlijk vind ik de regenboog dexamfetamine niet te vergelijken met mijn andere dexamfetamine en ik merk er dan ook weinig van Maar dat is per persoon weer anders gewoon proberen 👍
4 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Stolk 4 maanden geleden geplaatst
Je huisarts het recept naar de Regenboog apotheek laten mailen. Die leveren het nog. De kortwerkende en langwerkende Dex. Ik bestel daar nu ook twee maanden. Gaat prima. Word in een medicijn rol bezorgd, door de brievenbus :) 
Ik wilde ook niet overstappen op wat anders.
Daarom had mijn verpleegkundig psycholoog deze optie voor mij opgezocht.

Inderdaad .. het word door DSW volledig vergoed. Waar ik toevallig al zat.
Bij de overige zorgverzekeraars zou je dan even uit moeten zoeken
reactie op @bianca:
Kirillov p Ik heb nu ook een levering gehad van de regenboog apotheek de oude vertrouwde 2.5 mg hiervoor zat ik aan de Amfexa waar ik niet geheel tevreden over was ook wegens de administratieve last voor de vergoeding en dat je het persé een jaar moet gebruiken.

Hoe zit het eigenlijk met de vergoeding van de 2.5mg dex van de regenboog apotheek? Blijft dit zoals het was of moet ik hiervoor nog extra dingen regelen?


3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2019 om 08:52
Aantal lezers 30
Aantal reacties 11