Dexamfetamine retard

Laatste reactie 01/04/2019 11:42 door Coen
· Markeren als ongelezen
sabrina koegler 4 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, mijn naam is Sabrina en ben 38 jaar oud. Ik slik momenteel 'fluoxetine' voor mijn depressie en heb in mijn verleden enorm last gehad van angststoornis, eetstoornis (momenteel nog laag aanwezig) en PTSS. Sinds 6 weken slik ik Dexamfetamine Retard van de Regenboog apotheek. Onder begeleiding van mijn arts en coach van PSYQ ADHD bij volwassene.  Ik begon met 15 mg om 8:00 uur, na 2 weken 20 mg om 8:00 uur, effect werd minder en ik merkte dat ik ongelooflijk onrustig werd en een opgejaagd gevoel had al vanaf 12 uur. In afspraak met de arts is vorige week maandag de dosering weer verhoogd naar 20 mg 8:00 uur en 15 mg 13:00 uur. (slik dit nu dus 7 dagen) Helaas heb ik pas volgende week dinsdag een afspraak staan en ik krijg mijn arts niet te pakken. Ik voel me namelijk alles behalve goed momenteel, erg onrustig tot zelfs angstig aan toe, de hele middag dat gehaaste gevoel en het lijkt alsof mijn hart in mijn keel zit en ik voel hem de hele dag bonzen, ook enorm last van koude handen wat ik als vervelend ervaar en s'nacht zweet ik het uit en is mijn lichaam helemaal nat van het zweet. Ik heb echt angst gevoelens en merk ook dat ik enorm afgevlakt ben zelfs erg neigend naar het depressieve. Vooral de avonden gaat het moeilijk vanaf uurtje of 18:00 uur, ik denk misschien is dit rebound effect maar die angst en dat opgejaagde gevoel is er al overdag. Ik twijfel nu of dit er allemaal bij hoort en dat ik moet doorzetten omdat het effecten zijn van het inwerken. Of dat ik zelf al iets ga minderen ochtend 15 mg en middag 10. Wie heeft er een tip of weet uit ervaring dat dit bij de instel fase hoort want ik voel me echt zo niet fijn nu.
Liefs Sabrina
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Ik zou er morgen maar even over bellen. Sommige dingen zijn normaal maar wij kunnen niet bepalen of het te veel is allemaal wat je voelt. 
Misschien bel je voor niks maar dat geeft niet. Je kunt beter even overleggen want dan heb je meer zekerheid voor jezelf. Het is niet de bedoeling dat je er zenuwachtig van wordt.  Of dat je denkt dat het hoort en het is toch teveel. 
sabrina koegler 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb inmiddels contact gehad en we gaan de dosering verlagen.
reactie op @sabrinakoegler:
Coen Olde Bijvank en bevalt Dexamfetamine retard nu beter dan voorheen? Ben benieuwd naar jouw ervaringen..
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 March 2019 om 19:33
Aantal lezers 19
Aantal reacties 4