Dexamfetamine na 2,5 uur uitgewerkt?

Laatste reactie 01/07/2021 06:42 door Jolanda
· Markeren als ongelezen
Roos Q 10 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Ik ben er net achtergekomen dat ik ADHD heb, en ben sinds vorige week begonnen met Dexamfetamine (Tentin). Het is een rollercoaster geweest kan ik je vertellen!

Maar 1 van de dingen die ik merkte was dat ik 2/2,5 uur na het nemen van een pil, een inzakmoment had, waarin ik me extra moeilijk kon concentreren en opeens best moe was. Dit hield dan zo'n 45 min aan en dan voelde ik me weer beter.

Ik deelde dit met mijn behandelaar via email en zij zei dat dit al de rebound kon zijn. Dus ze raadde aan om elke 2 uur een nieuwe dosis te nemen om te kijken wat er dan gebeurt.

De afgelopen dagen nam ik 3x per dag 3.75 mg, maar ik voelde me er zo niet fijn bij opeens (afgelopen weekend ging prima, maar maandag en dinsdag voelde ik me vooral overweldigd).

Daarom besloten om vandaag wel om de 2 uur te proberen, maar dan 2,5 mg. Ff lijken wat dat doet.

Maar ik vind het wel raar, want ik lees weinig over het elke 2 uur moeten innemen van dex. Ik ben dus heel benieuwd of iemand anders dit ook heeft. Of ervan heeft gehoord. Ik vind het namelijk erg vreemd.

Ik hoor het graag!
Jolanda Versteeg 10 maanden geleden geplaatst
Zelf merk ik als ik een lage dosis inneem, dan sneller een rebound effect heb. Bij 2.5 per keer, heb ik het gevoel al na anderhalf uur in een rebound te zitten, of in een constante rebound. Zelf slik ik 5mg per keer, om de drie a drie en half uur. Heb wel een tijd de dosis verhoogd. Het rebound effect treedt dan wel later op maar het zorgt er ook voor dat ik mij minder oke voel. Ik neem nu liever maar vaker de 5mg per keer. Het verschilt ook per lichaam geloof ik hoe snel of langzaam het product aan het uitwerken is.

Het kan best zijn dat je dosis te laag is.
Gerrit Hoogland 10 maanden geleden geplaatst
Beste Roos,

Je geeft aan dat je net bent begonnen met medicatie. Dat kan de eerste weken heel heftig zijn. Naarmate je het langer gebruikt zal je lichaam meer wennen aan het effect. Ook zul je je eigen timing beter onder de knie krijgen. Ieder lichaam is anders en er zijn tal van variabelen die invloed hebben. Hoe is je eet en slaappatroon? Drink je veel koffie? Wat ga je of ben je aan het doen? 

Bij mij werkt het meestal 3 a 4 uur effectief en ik slik 7.5 a 10mg, 2 keer per dag. Er zijn dagen dat ik verrast wordt door rebound (meestal na weinig slaap en veel koffie) maar over het algemeen kan ik het goed sturen en plannen. Een medicijnwekker en dagboek bijhouden kunnen je helpen om inzicht te krijgen in het verloop en vorderingen die je maakt. 

Veel succes,
Gerrit 
Raymond Van der Lans 5 maanden geleden geplaatst
Ja, bij mij werkt het ook na 2 a 2,5 uur uit. Ga om die reden vanaf morgen lisdexamfetamine uit proberen.

reactie op @raymondvanderlans:
Jolanda Versteeg Hoe bevalt de lisdex voor  jou? en wat ik graag wil weten is,  hoelang werkt het per keer voor je. 

Ondanks medische noodzaak, is de magistrale dex nu ook blijkbaar echt einde oefening. Zijn de capsules dex, speciaal voor patiënt bereid, blijkbaar toch niet doorgegaan, en wil ik toch echt niet nogmaals op amfexa/tentin avontuur . Ik wil dat echt nooit meer meemaken. 

Momenteel probeer ik dus de besparen op mijn dmb dex die ik nog heb, maar besef ik mij dat ik juist helemaal niet bespaar. Want  3x 2.5 per keer werkt wel zo'n 4 a vier en half uur. Maar nu neem ik steeds dan 2 x 2.5, alleen mja, na 2 uur is dat ook wel klaar. Dus uiteindelijk doe ik op deze manier korter ermee :/

Op een of andere manier zijn de 2x 2.5 per keer rebounds heftiger ofzo. Komen uit het niets echt hevig opzetten ook. Bij 3x 2.5 per keer heb ik een veel mildere rebound, praktisch niets. 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 November 2020 om 09:23
Aantal lezers 23
Aantal reacties 5