Dexamfetamine is speed

Laatste reactie 09/10/2019 16:41 door War
· Markeren als ongelezen
Medicijn Man 5 dagen geleden geplaatst
Vandaag mocht ik weer een bezoekje brengen aan mijn psychiater en we hadden het over Dexamfetamine. Tot mijn verbazing zei hij dat dexamfetamine een soort van speed is.. klopt dit? Ook voegde hij er aan toe dat mensen met ADHD hier rustig van worden.. ik ken speed alleen maar als pepmiddel.
Andries McQueen 5 dagen geleden geplaatst
Klopt, het is een amfetamine (speed/pep), maar natuurlijk wel op verantwoorde manier als medicijn verder ontwikkeld. Google maar
Mr B 5 dagen geleden geplaatst
Speed en dexamfetamine zijn beiden amfetaminesoorten.. Alleen is Dex rechtsdraaiend en speed niet (mix tussenlinks-en rechtsdraaiend). Hierdoor is de werking anders. Daar komt bovenop dat een recreatieve dosis speed makkelijk 20x zo hoog ligt als je ADHD-pilletje.

Dex als medicijn kan mensen inderdaad rustiger maken als ze door onderprikkeling onrustig zijn. Door dopamine-afgifte wordt de onderprikkeling van een ADHD-er naar een neurotypisch (normaal) niveau gebracht, en verdwijnt de onrust. Als de onrust als "drukte" zichtbaar was, lijkt iemand dan rustiger geworden. 

Alhoewel ik van een hoop mensen op dit forum lees dat ze hyper worden van Dex en een "Rush" of "Push" krijgen...

Je psychiater is echt wel heel kort door de bocht als ie dit allemaal zo zegt, dit is meer het niveau stemmingmakerij op het schoolplein.. Hij helpt je er in ieder geval niet mee een genuanceerd beeld te krijgen van medicatie en hoe deze werkt voor bepaalde klachten.
War Hoofd 4 dagen geleden geplaatst
Klopt hoor. In zekere zin zijn alle medicijnen een soort drugs. Dat is echter van andere orde dan spul uit het illegale circuit.  Dat moet je wel scheiden. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2019 om 10:59
Aantal lezers 20
Aantal reacties 4