Dexamfetamine is speed

Laatste reactie 30/10/2019 09:24 door Mark
· Markeren als ongelezen
Medicijn Man 4 maanden geleden geplaatst
Vandaag mocht ik weer een bezoekje brengen aan mijn psychiater en we hadden het over Dexamfetamine. Tot mijn verbazing zei hij dat dexamfetamine een soort van speed is.. klopt dit? Ook voegde hij er aan toe dat mensen met ADHD hier rustig van worden.. ik ken speed alleen maar als pepmiddel.
Andries McQueen 4 maanden geleden geplaatst
Klopt, het is een amfetamine (speed/pep), maar natuurlijk wel op verantwoorde manier als medicijn verder ontwikkeld. Google maar
🔥 Mr B 4 maanden geleden geplaatst
Speed en dexamfetamine zijn beiden amfetaminesoorten.. Alleen is Dex rechtsdraaiend en speed niet (mix tussenlinks-en rechtsdraaiend). Hierdoor is de werking anders. Daar komt bovenop dat een recreatieve dosis speed makkelijk 20x zo hoog ligt als je ADHD-pilletje.

Dex als medicijn kan mensen inderdaad rustiger maken als ze door onderprikkeling onrustig zijn. Door dopamine-afgifte wordt de onderprikkeling van een ADHD-er naar een neurotypisch (normaal) niveau gebracht, en verdwijnt de onrust. Als de onrust als "drukte" zichtbaar was, lijkt iemand dan rustiger geworden. 

Alhoewel ik van een hoop mensen op dit forum lees dat ze hyper worden van Dex en een "Rush" of "Push" krijgen...

Je psychiater is echt wel heel kort door de bocht als ie dit allemaal zo zegt, dit is meer het niveau stemmingmakerij op het schoolplein.. Hij helpt je er in ieder geval niet mee een genuanceerd beeld te krijgen van medicatie en hoe deze werkt voor bepaalde klachten.
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Klopt hoor. In zekere zin zijn alle medicijnen een soort drugs. Dat is echter van andere orde dan spul uit het illegale circuit.  Dat moet je wel scheiden. 
Nathaly Illie 3 maanden geleden geplaatst
Zijn veer soorten medicijnen die speed zijn .. of toch amfetamine ...
John Dex 3 maanden geleden geplaatst
In speed die je koopt om door je neus te halen zit een veeeeeeeeeel hogere hoeveel amfetamine.
Als je idd een groter aantal van deze 2.5mg pilletjes zou snuiven komt de werking wel een beetje op t zelfde neer denk ik 
maarrrrrrrrrr deze pilletjes is grotendeels hulpstoffen om het tot een pilletje te kunnen drukken en al deze hulpstoffen vind je neus echt niet fijn.
Daarbij is een gram speed ook veel sterker en veel goedkoper dus eigenlijk totaal niet interessant.

Kijk naar de bijwerkingen en vergelijk deze met speed ook dat komt aardig overeen alleen heftiger bij speed ivm hogere dosering.

Ik gebruik zelf dex maar ik ben me er wel van bewust dat het rotzooi is.
De dosering is een stuk lager dan speed natuurlijk maar je slikt het wel dagelijks ik heb er persoonlijk toch mijn bedenkingen bij.
maar elke dag stress is ook niet gezond.
En stoppen valt niet mee in deze maatschappij.

En ja adhders worden meestal ook rustig van speed of mdma terwijl andere er juist super druk van worden.
Dat maakt drugs ook extra gevaarlijk voor adhders.


Als ik hier soms lees hoe makkelijk en snel volwassenen en zelfs kinderen op extreem jonge leeftijd al medicatie krijgen (om op school beter te presteren) dan vraag ik mij werkelijk af of er nog wel zo veel verschil zit tussen drugsdealers of de farmaceuten het draait immers allemaal alleen maar om geld.

Begrijp mij niet verkeerd als je medicijnen nodig hebt moet je ze gewoon gebruiken (doe ik ook) maar denk niet dat dagelijks dex of Ritalin gezond is want eigenlijk alle ADHD medicatie is rotzooi.
maar het maakt je leven wel leefbaar.
Mark Lemmers 3 maanden geleden geplaatst
Ook een belangrijk verschil is dat speed erg verslavend is en dexamfetamine in principe niet.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2019 om 10:59
Aantal lezers 111
Aantal reacties 7