Dexamfetamine ervaringen

Laatste reactie 05/03/2020 08:41 door Linda
· Markeren als ongelezen
Pien Mien 6 maanden geleden geplaatst
Wat zijn jullie ervaringen met het medicijn Dexamfetamine 2.5mg?
Karin Mango 6 maanden geleden geplaatst
Zelf heb ik slechte ervaringen met Dexamfetamine. Werd er onrustiger van. Gebruik nu Methylfenidaat naar tevredenheid.
Linda Alexandra 6 maanden geleden geplaatst
Voor mij dezelfde ervaring als Karin. Op zich kreeg ik wel energie van dex, maar mijn hartslag ging er flink van omhoog en werd er onrustig van.
Myhra Sandifort 6 maanden geleden geplaatst
Hi, ik ervaar dex 2,5 mg wel positief. Helpt me mey beter focusen, minder vergeet achtig  zijn en minder chaotisch etc. Enige nadeel dat ik minder goed slaap, maar ben wel minder moe haha. 
reactie op @myhrasandifort:
Karin Mango Minder goed inslaap komen heb ik ook. Ik gebruik Methylfenidaat. Dexamfetamine wel geprobeerd maar niks voor mij.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @karinmango​, denk je dat het niet goed in slaap komen door de Methylfenidaad komt? Neem je het misschien te laat in? Ik slaap nu juist beter, maar moet het niet te laat nemen. Daarnaast magnesium en hogere dosering valeriaan en ik slaap nu heerlijk...
6 maanden geleden

Beantwoorden

Karin Mango @lindaalexandra​ ja te laat zei mijn psychiater, namelijk rond 18:00 neem ik mijn laatste Methylfenidaat pil in. Dit is nu bijgestuurd naar +16:00.

daarnaast adviseerde ze mij om eens te kijken naar een kortwerkende variant.. dus bijvoorbeeld 10mg rond 19:00.. eerst dit maar proberen.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Als je langwerkende Methylfenidaad om 18.00 uur nam, kan ik me voorstellen dat je moeilijk in slaap kwam. Je kunt het inderdaad om 15.00/16.00 uur proberen of overstappen op kortwerkende rond 18.00 uur. De laatste werkt rond de twee/drie en half uur en zou uitgewerkt moeten zijn rond bedtijd...
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin Mango @lindaalexandra hoi, ik ga deze week starten met 10mg kortwerkende om 19:00 en dan volgende week gesprek hoe het is gegaan..
5 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Oké mooi, het is het proberen zeker waard. Kijk even wat hoe het gaat, hoelang het werkt en hoe het uitwerken verloopt. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin Mango mijn eerste dag.. ging goed weinig tot geen bijwerkingen, alleen super droge mond en voel me nu nog actief en dat was eerder niet zo.. misschien te hoge dosis?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Ja, dat is mogelijk. Bij mij werkt het 's avonds sowieso langer dan overdag, waarschijnlijk omdat je dan minder van jezelf vraagt. Misschien kun je eens 5mg proberen en kijken wat het effect is en hoelang het aanhoudt...
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Varao Ep 6 maanden geleden geplaatst
Geen goede ervaringen met Dexamfetamine.
Ik werd door deze pillen nog drukker.

Gebruik nu Concerta. Werkt goed en zonder bijwerkingen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 January 2020 om 22:13
Aantal lezers 26
Aantal reacties 13