Dexamfetamine en het mogelijke voordeel

Laatste reactie 18/10/2017 22:08 door Thirza
· Markeren als ongelezen
Karlos van Kampen 1 jaar geleden geplaatst
Sinds korte tijd heb ik dexamfetamine om mijn chaotische denk en werkwijze te verbeteren. Omdat ik nog in een beginfase van dit middel zit, moet er eerst nog gezocht worden naar een juiste dosering. 

Ik ben 190cm, en weeg rond de 100 kg. Ik ben begonnen met 3 keer 2.5 mg per dag. Dit had totaal geen effect op mijn functioneren, en ik zit nu al op 50 mg  per dag. Om heel eerlijk te zijn merk ik hier ook weinig van.  Graag verneem ik van andere personen of zij wel baat hebben bij dit middel, en op welke manier zij dit ervaren.
reactie op @karlosvankampen:
Maaike Verspaget Hoi Karlos

Ik gebruik al 8 jaar dexampetamine.
Geweldig...ineens lukt alles!!
Ik heb 8 keer per dag 10mg (om de 2 uur)
Dit vanwege een gastric bypass (maagomleiding).
Dit middel geeft volgens mij de minste bijwerkingen.
Ik moet wel extra opletten dat ik genoeg drink en mijn vitamines op peil houd.
Heb ook een aantal weken zonder medicijnen weer geprobeerd en mijn lijf voelde fijner en wel veel spontaaner was ik. Mijn hoofd chaos ...alles in de soep en dan schrik ik toch wel hoe afhankelijk ik ben geworden van die medicijnen.

Wat ik vervelend vind is dat vanwege mijn hoge doses en de vergoeding van de verzekering alleen pilletjes van 2.5 mg vergoed. Ik met een grote pot illen per week zit...80mg is 32pilletjes per dag ...pff

Gr. Maaike

1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Altijd goed om jezelf proberen te verbeteren.. niet alleen gezien je ADHD natuurlijk maar over het algemeen. 

Zelf heb ik geen ervaringen met Dexafetamine. Wel zijn er al meerdere topics over ervaringen en dexamfetamine gestart:

http://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-dexamfetamine-adhd http://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-dexamfetamine

Hopelijk helpt het je verder en anders even met jouw psycholoog, huisarts of psychiater overleggen voor mogelijk hogere dosering.. zou geen zelf initiatief nemen.

Mis je trouwens nog wat op deze ADHD community?
reactie op @coenoldebijvank:
Christiaan wallaard Hè Karlos ik slik nu een week deze medicatie 2 x per dag 2,5 Mg en wanneer ik veel onrust ervaar mag ik een derde pakken. Wat mij persoonlijk er aanspreekt dat ik weinig tot geen last heb van rebound en ik het gevoel heb dat ik nog steeds de drukke en gezellige gast ben met net een stukje meer focus iets wat ik met concerta totaal niet ervaarde daar had ik een dof en suf gevoel bij. Ook werkt het positief op mijn nacht rust
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karlos van Kampen 1 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen, bedankt voor jouw reactie.  Ik zal bij gelegenheid gaan kijken op de forums. 
Uiteraard ben ik samen met een psych aan het kijken wat voor mij een juiste dosering is. Door een zwaar ongeval in 2011 heb ik echt verschrikkelijk veel medicatie gehad, en daardoor is mijn tolerantie voor diverse medicijnen echt enorm omhoog geknald. 
Wat ik, en vooral mijn directie omgeving wel merkt, is dat ik nagenoeg geen rebound effecten ondervind. 
Er gebeurd zo ontzettend veel in mijn leven, dat ik gewoonweg nog niet in de mogelijkheid ben geweest om deze community eens goed te bestuderen. Het ziet er in eerste instantie goed uit, en mocht mij iets opvallen wat in mijn ogen mogelijk ook aanwezig mag zijn, dat zal ik dat kenbaar maken.

Ik wens u allen een fijne dag toe.
reactie op @karlosvankampen:
Coen Olde Bijvank Geen dank uiteraard, daar is dit ADHDforum nou juist voor. Dat is niet zo mooi, ik snap wat je bedoeld. Hopelijk zitten er toch adhd-medicatie tussen die jouw verder kunnen helpen. Geen rebound effecten.. dat is misschien wel weer in het voordeel door alle andere medicatie. Vaak ondervinden mensen altijd rebound-effecten.

Dat is toch niet erg, deze community zal nooit meer verdwijnen en wordt alleen maar groter. Vorige maand zaten we ruim boven de 20.000 bezoekers en zitten inmiddels op ruim 2700 leden. Super toch!

Dankjewel voor jouw complimenten. Heel veel succes in ieder geval met alles en ben benieuwd naar het verloop.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thirza aa 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Karlos, 

Sinds 6 weken gebruik ik nu dexamfetamine, 10mg per keer. 
Ik moet zeggen dat ik ook niks merk, ook niet in opbouwfase. Maar wat mij opvalt is dat ik informatie beter kan plaatsen, mijn antennes lijken niet allemaal aan te staan. Mijn hoofd is niet overal, maar daar waar ik moet zijn. Ik mag van de psych er ook niet te gefocust op zijn. Ik ben na mijn werk niet meer totaal uitgeblust. Daarnaast merk ik dat ik sneller mijn eigen mening durf te laten horen. Nu pak ik mijn benodigdheden allemaal in een keer, i.p.v. continu op en neer lopen omdat ik de helft vergeet.
Ik heb totaal geen last van bijwerkingen, behalve dat ik met slapen meer last heb van nachtmerries of vaker wakker worden. 

Wellicht heb je hier wat aan. 
Groetjes! 
reactie op @thirza:
Karlos van Kampen Bedankt  voor de info Thirza,

Eigenlijk is het gestructureerder omgaan met diverse zaken precies hetgene wat ik ook graag wil.  Wanneer ik bijvoorbeeld mijn eettafel afruim zou ik het ook graag naar behoren afmaken. Ik betrap mezelf er op dat ik bijvoorbeeld een kopje naar de keuken breng, en eenmaal in de keuken aangekomen valt mijn oog op iets anders, en ga ik daar gewoon weer mee bezig terwijl ik met iets anders bezig was, en dit eigenlijk nog zou moeten afmaken. Het erge is dat ik het ook nog wel waarneem, maar in staat ben om het gewoon te negeren.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Thirza aa Ik herken wat je bedoeld. Je ziet het ook gewoon gebeuren, maar je ziet zoveel wat je op dat moment kunt doen dat je alles door elkaar gaat doen. 
Dat ervaar ik normaliter ook in mijn werk. Daardoor ook aan de medicijnen gegaan. In mijn werk is overzien en structuur erg belangrijk.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T "Preciever" dus ? wordt er zelf ook gek van en het valt steeds meer op. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Karlos van Kampen Hoi,

Ik ben erg benieuwd wat jouw bevindingen op dit moment zijn. 

Zelf ben ik net terug van de psych, en mijn dosis is verhoogd naar 3x 25mg per dag. Geen idee wat ik er van moet gaan verwachten. Hoe zit het met jouw eetlust, heb je dat een beetje onder controle gekregen?


Gr. Karloš
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thirza aa Hoi Karlos, 

Je berichtje valt me nu pas op eigenlijk. Woops. 
In principe val ik niks af, heb ook minder last van mijn spastische darmen. Eerder altijd opgeblazen gevoel, snel vol, en nog meer ongemakken. Dat is erg fijn. 

Vooral tijdens de middag krijg ik eten slecht naar binnen. Eenmaal thuis is dex uitgewerkt en eet ik gewoon avondeten. Dus dat vult mooi aan. (Ik kan nu ook beter van snoep afblijven, haha!)

Eigenlijk geen verdere bijzonderheden, tussendoor pauzes eet ik niks. Lukt verder niet goed. 
Over wat mij nu opvalt:
- Minder dwaalgedachten, ik kom sneller uit voor mijn mening
- Minder van hier naar daar willen rennen
- Orde, ik vergeet minder.
- Ik voel mij beter in mijn vel, contact tussen anderen gaat makkelijker.
Hoever ben jij nu?

Weet jij toevallig iets over vitamines en dex?  Moet je echt aanvullen met supplementen?  
Groetjes Thirza
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
Morgen zit ik 2 maanden aan de Dex (voelt echt veel langer ?). Op de nachtmerries en het wakker worden na heb ik de zelfde ervaring als Thriza. Ik ben 186 cm, maar ben van mijn 98 kilo wel 10 kilo verloren. Voor mij een voordeel, maar ik kan aan me hongergevoel goed voelen of het werkt. Hoe is jou eetlust?

Ik heb voel niet veel rebound, maar vrienden met wie ik soms game weten direct wanneer ik de rebound zit. Eén vriendin ziet het wel direct (zij kan me ook als een open boek kan lezen).

reactie op @koen-27:
Karlos van Kampen Hey Koen,

Mijn eetlust heeft er eigenlijk niet veel onder te lijden.  Ik eet nog steeds voldoende, wat ik wel merk, is dat hetgene wat bij mij een signaal van honger of dorstgevoel hoort te geven, niet naar behoren werkt. 
Ik eet graag, en ook genoeg. Zou ik echter in een situatie komen waarin er geen mogelijkheid is om te eten, dan zou ik daar ook geen moeite mee hebben omdat ik geen signaal krijg dat ik iets MOET eten.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T Heel herkenbaar. Normaal altijd trek een paar uur na het eten, gister om 02:00 zelfs niet. In het begin had ik geen trek maar at uit gewoonte. Het valt nu eigenlijk op dat dat steeds minder wordt ? 

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Thirza aa 1 jaar geleden geplaatst
Mijn eetlust is ontzettend afgenomen. Zelfs als ik honger heb kan ik dit vaak nog goed uitstellen of smaakt het eten niet lekker. Door eten lukt dan niet. 
Ik ben niet veel afgevallen, maar ben ook pas 6 weken bezig. Mijn dosering is ook nog niet erg hoog. Verder kan ik denkik niet veel afvallen omdat ik maar 53kg weeg, en 1.53 ben haha ?

Ik voel nog geen rebounds. Ik denk morgen te gaan verhogen naar 12,5mg 2xp.d. 
reactie op @thirza:
Karlos van Kampen Hey Thirza, 

Voor jou is het als kleine lichte dame ook niet handig om af te vallen, dus blijf eten, ook al heb je de drang niet.?  
Over 2 week ga ik weer naar de psych om te kijken welke aanpassing we moeten maken in mijn gebruik.  Heb de medicatie nu voor me, en ik krijg 3 x per dag.  De eerste is 20 mg, de overige 2 zijn 15mg.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Karlos van Kampen 1 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen allemaal,

Vandaag heb ik een gesprek met psych, en we gaan kijken hoe we het gaan aanpakken. Volgens mij zit ik al weer een maand of  3 aan de dex, en heb dus 50 mg , en heb persoonlijk nog niet enorm het idee dat het veel helpt.  Ik heb de laatste week zelf mijn dosis verhoogt naar 60 om te testen hoe dit bevalt. Wat  mij opvalt is dat het slaapgedrag anders wordt. Ik ben minder moe, maar ga hoe dan ook wel liggen, en dwing mezelf er toe om dit gewoon te blijven doen. Ondanks het niet moe zijn, val ik toch in slaap, en word eigenlijk ook weer vrij makkelijk wakker. Ik doe dit omdat ik wil voorkomen dat ik moe word door slaapgebrek. Heb door de verhoging een aantal dagen niets gehad, en merk dat ik wel iets geirriteerder raak om nietszeggende dingen. Mijn eetlust heeft er niet onder te lijden. Wat ik ook merk, is dat ik weer iets chaotischer word, en wat onverschilliger.   Ben erg benieuwd wat het gesprek vandaag gaat opleveren.
Karlos van Kampen 1 jaar geleden geplaatst
Zo, mijn mijn gesprek met de psych is geweest, en is heb een andere hoeveelheid dex op recept gekregen. Ik hou dit berichtje kort, en zal pogen om mijn bevindingen bij te houden op dit forum.

De hoeveelheid die ik op dit moment voorgeschreven heb gekregen is 3x daags 25mg,   75mg per dag.
Eliza Rakke 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Karlos,
Ik gebruik sinds een kleine 2 maanden dex (amfexa) Hiervoor ritalin. Wat doet dex voor mij?
- enorme rust in mijn hoofd
- alle gedachten en ideeen lijken nu georderd binnen te komen
- stabiele qua humeur
De enige bijwerking voor mij is een erg droge mond.  Ik heb bijna geen last van rebound iets wat bij Rilalin vrij heftig was. Ik gebruik 3 x 7.5. Ik begon met 3 x 5 mg en toen naar 3 x 10 mg. Dat was echter te veel
Hoop dat jij er net zoveel baat van hebt als ik!
reactie op @barrel:
Koen van T Ik kan me vergissen, maar is amfexa niet de dexamfetamine variant waar je een HOOG eigen bijdrage bij hebt? https://www.defriesland.nl/consumenten/contact/veelgestelde-vragen/vergoedingen/vragenoverzicht-per-rubriek/dexamfetamine-amfexa.aspx
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 October 2017 om 02:53
Aantal lezers 90
Aantal reacties 21