Dexamfetamine DMB (Magistrale bereider)

Laatste reactie 09/09/2021 16:32 door Marc
· Markeren als ongelezen
Lisa K 1 maand geleden geplaatst
Hallo allemaal!

Vele adhd’ers onder ons (waaronder ook ik) hebben altijd veel baat gehad bij Dexamfetamine DMB. Nu dit medicijn niet meer gemaakt mag worden, zijn er voor veel mensen geen andere medicijnen die wel werken. Amfexa, Tentin, Methylfenidaat, Elvanse..... alles is geprobeerd maar zonder resultaat.

Naar mijn mening ongelooflijk dat het voor deze mensen niet mogelijk is om de Dexamfetamine DMB te krijgen uit medische noodzaak. Omdat er zoveel bijwerkingen worden ervaren bij gebruik van Tentin, het alternatief voor dexamfetamine dmb, is het vooral heel belangrijk om dit te melden bij Lareb (bijwerkingencentrum).

Onderstaand artikel is laatst geschreven waaruit blijkt dat er steeds meer meldingen binnenkomen van bijwerkingen bij Tentin:
https://www.lareb.nl/news/meldingen-bij-omzetting-dexamfetamine-blijven-binnenkomen

Alleen door onze stem zoveel mogelijk te laten horen, kunnen we Lareb ervan bewust maken wat er allemaal speelt. Dit kunnen zij dan meenemen in hun besluitvoering over de beschikbaarheid van andere dexamfetamine, waaronder dus hopelijk ook Dexamfetamine DMB.

Dus heb je vervelende bijwerkingen gehad bij gebruik van Tentin? Dan kun je dit melden via de volgende link: https://meldformulier.lareb.nl/Forms/reportform?id=5ab142a0-46b5-47fa-997b-00c65a0aa136

Marc de Schipper 4 weken geleden geplaatst
ja dit is een bekend verhaal zelf al ruim12 jaar add en dmb was echt de beste die ik ook graag terug zou willen!!..tentin is voor de meeste drama elvanse lisdex heb ik nu maar werkt te licht en onvoldoende,verder is het ook een schande dat je betalen moet ondanks hoge zorgverzekering en ja er is een teruggave beleid!
je zou transvaal apotheek kunnen informeren! 

gr marc
Lisa K 3 weken geleden geplaatst
Dit is inderdaad wel heel erg raar... Wat ik ook zo opvallend vind en totaal niet begrijp is dat bijvoorbeeld de Regenboog Apotheek en de door Marc benoemde Transvaal Apotheek wel nog dexamfetamine mag maken terwijl de magistrale bereider dit niet meer mag vanwege de rechtszaak die Amfexa/Tentin heeft aangespannen tegen de magistrale bereider. Hierdoor zouden zij volgens mij de enigen zijn die nog dexamfetamine mochten maken.

Ik wil niet te negatief doen maar het lijkt toch allemaal 1 pot nat.

@Marc, bedankt voor het benoemen van de transvaal apotheek. Momenteel slik ik al langere tijd de dex van de regenboog apotheek met maar gering effect. De transvaal apotheek lijkt me daarom ook eens het proberen waard.
reactie op @lisak:
Marc de Schipper graag gedaan en hoop dat het lukt hoor het graag van je..gr marc 
3 weken geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg 2 weken geleden geplaatst
Wanneer ik kijk op sites zoals mijnmedicijn.nl en meldpuntmedicijnen.nl, zie ik daar ook veel reviews met vooral negatieve bijwerkingen. Hopelijk delen deze mensen hun ervaringen ook met het Lareb. 

Voor zover ik ondertussen weet, is DMB helemaal niet meer beschikbaar. Al heb ik een medische noodzaak, bij de balie van de apotheek kreeg ik telkens weer een ander verhaaltje te horen over waarom ik het niet meer meekreeg.

Toen gaf iemand mij de tip om eens contact op te nemen met de Transvaal apotheek. Het proces vanaf aanvraag tot aan ontvangst van de medicatie verliep echt heel vlot. Ik slik het nu een maand, en ik geloof dat ik best tevreden ben. Wel moeten wennen en soms nog wel een beetje aan het kijken wat de werkingsduur is enzo. Verder probeer ik er niet super bewust mee bezig te zijn, qua wat de effecten zijn. Al is dat wellicht dan weer een goed teken denk ik? Of ik moet het wel is gaan bijhouden maar dan raak ik daar gefixeerd op ofzo. Is denk ik ook niet zo'n goed idee.

Dat apotheken, in ieder geval dan de Transvaal apotheek, wel dex mogen uitgeven komt omdat zij het rechtstreeks aan de patiënt leveren. Er is geen tussenstap. Dat is waar het hele gedoe onder ander omging. Al zijn er ook genoeg andere redenen waarom de heren en dames van het college met alle geweld Amfexa/Tentin er doorheen wilde drukken. (Zie mijn research in een aantal andere topics over het verdwijnen van dex) 

Ondanks dat ik best blij ben dat ik niet weer op Amfexa/Tentin avontuur hoefde(hopelijk blijft dat ook zo) blijf ik het belachelijk vinden dat een medische noodzaak niet meer van waarde en invloed is bij de apotheek waar je gewoonlijk je medicatie ophaalt. Wat helaas ook inhoud dat als je er niet zelf achteraan gaat, je gewoon de rommel krijgt die ADHDers door de strot geduwd wordt, met dank aan onze o'zo gezellige overheid.

Ik denk dat de Transvaalapotheek het zeker wel waard is om te proberen. Tijdens het aanmeldproces moest ik mijn gegevens invullen, omschrijven waarom ik deze versie dex wilde, en zeker niet onbelangrijk om te vermelden, ze vragen je ook om je medische noodzaak toe te voegen als bijlage. Je kunt ook meteen het recept, uitgeschreven door je arts, toevoegen.

Ik vulde het formulier op woensdag in, de volgende dag ontving ik een email en was het geregeld. Ik kon het bijna niet geloven en het voelde bijna onwerkelijk. Daarom heb ik nog wel even gebeld, met de vraag of het allemaal echt in orde was. Iets met: de afgelopen twee en half jaar steeds maar die onzekerheid bij eigen apotheek vanwege de DMB dex en alle zaken er omheen, die we allemaal wel kennen, wilde ik het toch even zeker weten. Het was in orde. Een dag later, op vrijdag, werd mijn medicatie bezorgd.
reactie op @jolandaversteeg:
Marc de Schipper fijn toch dat het zo kan, online je gegevens invullen en je medische verklaring recept en zo geregeld! nog een vraagje hoe is de werking en/verschil met tentin? gr 
2 weken geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 August 2021 om 19:16
Aantal lezers 19
Aantal reacties 6