Dexamfetamine de shit show 💩💩💩

Laatste reactie 21/03/2021 19:41 door Jacob
· Markeren als ongelezen
Felicity Duijkersloot 3 maanden geleden geplaatst
Verhit onderwerp : Dexamfetamine


Met welke hebben jullie de beste ervaring?


Dex van de service apotheek hoeven

Dex FNA

Dex regenboog kortwerkend

Dex regenboog langwerkend

Dex Transvaal apotheek


Ik reageer blijkbaar niet goed op elke soort dus ben benieuwd naar jullie ervaringen (en welke nu precies nog beschikbaar zijn in NL)

Als jullie even de tijd kunnen nemen om te reageren dan zou dat geweldig zijn!!

Zit momenteel met mn handen in mn haar!
Tamara O 3 maanden geleden geplaatst
Ik word van dex erg suf. Ik gebruik iets wat ze normaliter nooit zomaar geven.. modafinil. Dit geeft me net dat beetje meer energie die bij mij ontbreekt. Maar dit is niet zomaar een medicijn. Wellicht kan je dit bespreken met je behandelaar. Maar het is niet zo dat modafinil rustig maakt in je hoofd. Ik ben liever chaotisch met energie dan suf en geordend. Succes met jouw zoektocht. 
reactie op @tamarao:
Felicity Duijkersloot Hi Tamara, 

Ik heb modafinil geprobeerd.. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden..
Ik heb stiekem een stripje gekocht online want ik zag dat een voorschrift gelijk 90 tabletjes waren.. Misschien iets teveel van het goede :) Ik vond het effect wisselend.. Ja je blijft er wakker van, ja als je eenmaal bezig bent met een taak hou je het iets langer uit.. Mijn probleem is meer met motivatie en uitstelgedrag. Daar vond ik modafinil niet bij helpen terwijl je op internet leest dat sommige mensen veranderen in werkende robots.. Misschien zijn dat neurotypische mensen, ik weet het niet.. Mag ik vragen welke dosering je slikt? Gebruik je echt modafinil of bv provil?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Tamara O Ik gebruik modafinil. En dan 200 mg. Maar het werkt niet als extra motivatie om iets te gaan doen nee. Maar ik merk als ik meer energie heb dat ik dan de dingen toch oppak... 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Iris A.e 3 maanden geleden geplaatst
Ik gebruikte Dexamfetamine 2.5mg

Nu Concerta 18 mg langwerkende. Werkt beter voor mij. Zijn er zoveel verschillende Dexamfetamines dan? Waarom niet gewoon 1 langwerkende en 1 kortwerkende Methylfenidaat. Het zullen wel weer commerciële belangen zijn..
Felicity Duijkersloot 3 maanden geleden geplaatst
Hi Iris,

Ik dacht dat het altijd lariekoek was.. Ik dacht dat er bv geen verschil zat tussen ‘merk’ medicatie en de generieke versie. Ik heb voor apotheekassistente gestudeerd en ze hebben dit altijd in ons hoofd geprent dat er GEEN verschil zit en dat het tussen mensen hun oren zit...
Er zit heel duidelijk verschil. Ben het gaan uitzoeken hoe dat komt. Dit heeft te maken met vul en hulpstoffen. De hulpstoffen zorgen bv net voor een andere locatie in het lichaam waar het wordt opgenomen. Hierdoor kan een medicijn dus beter bij de ene werken als bij de andere.. 
Dus als jij Methylfenidaat retard neemt kan je bv een slechtere werking hebben als concerta of juist net andersom.
Commerciële belangen, absoluut.. Farmaceutische industrie is een miljarden industrie. Ze houden de mensen liever ziek, dan genezen (ik heb t niet over adhd) 
Essie Esperanza 2 maanden geleden geplaatst
Beste dex is nog steeds de 2,5mg van de magistrale bereiding. Helaas is die in Nederland niet meer te verkrijgen maar wel in het buiteland. 
Koen van T 1 maand geleden geplaatst
-Lis dexamfetamine

Vlak voor ik met ADHD medicatie begon vertelde een studiegenoot me al dat het niet helpt met het starten van een taak. Als je eenmaal bezig bent helpt de medicatie met het gemotiveerd blijven. De eerste maanden veranderde het me wel in een 'werkende robot'. Sinds ik aan medicatie gewend geraakt ben is starten vaak een probleem. 

Medicatie nemen met de gedachten je straks die 'taak' af gaat ronden werkt voor ons beiden niet. Start ergens anders mee waar je goed van voelt. Iets simpels zoals het oud papier weg brengen, was opruimen of een bed verschonen. Gewoon iets kleins, zolang het stiekem maar een beetje als werken voelt. Doorgaan met werken (minder leuke dingen) is makkelijker dan direct starten met werk dat je moet doen.

Helaas kun je motivatie nog niet in een potje kopen 😢

reactie op @koen-27:
Felicity Duijkersloot Hi Koen,

Dank je wel voor je antwoord..

Ik ben er zelf achtergekomen 2 weken geleden..

Bij het begin van het nemen van de medicatie, kreeg ik motivatie (dacht ik), nu besef ik dat dat de “come up” was van de medicatie, die me eigenlijk anxiety gaf en om van dat gevoel af te komen, schoot ik in actie 😂😅
Raadsel opgelost 😜
Moet wel zeggen dat ik de laatste tijd heel moe wordt van dexamfetamine.. 😴😴😴


1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T Moe als in "ik val bijna in slaap" of niet energiek zijn? Methylfenidaat maakt mij niet perse moe, maar ik kan wel de hele dag slapen. Savonds slaap ik ook heel makelijk in met Methyl. Van Lis en nadere dex heb ik meer het wakkere gevoel van koffie. 
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacob Haverhoek 1 maand geleden geplaatst
Hallo,

Ik gebruik nu lisdexamfetamine in combinatie met dexamfetamine (Tentin). Werkt goed!👍👍 Goede ervaring mee. Van lisdexamfetamine krijg ik wat meer energie en de dexamfetamine kan ik goed concentreren. 
reactie op @jacobhaverhoek:
Felicity Duijkersloot Hi Jacob,

Interessant dat je dat zegt dat je van lis meer energie krijgt.
Mag ik vragen welke dosering je neemt?


1 maand geleden

Beantwoorden

Jacob Haverhoek Hallo Felicity,

Ik slik nu 70 MG lisdexamfetamine. Staat gelijk aan 20.8 mg dex. Ik heb een hoge dosering door mijn hyperactiviteit 😅.  Dit is de basis voor de dag. Wanneer ik computer werkzaamheden moet uitvoeren gebruik ik de normale dex voor extra concentratie. Bij mij werkt dit goed.
1 maand geleden

Beantwoorden

Koen van T Toen ik overstapte op Lisdex mocht ik er geen andere dex bij nemen. Is dit veranderd? De 70 mg Lis deed eigenlijk te weinig.
1 maand geleden

Beantwoorden

Jacob Haverhoek Dat durf ik niet te zeggen. Ik heb afgelopen december de diagnose (ernstige) ADHD gekregen. Ik ben gymdocent en door de corona maatregelen heb ik weinig structuur. Bij het thuiswerken gebruik ik weer een ander hoeveelheid dan wanneer ik voor de klas sta. 
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Marco Vermolen 1 maand geleden geplaatst
Mijn ervaringen:

- Regenboog dexamfetamine retard,

Goede werking, goede orde in het hoofd, beter geheugen maar een heftige rebound. Werkte ook maar 5 uur lang bij me. 

Waardeloze apotheek verder, geen begrip en moeilijk in contact te komen met meneer Harder

Ik weet niet welke jij allemaal precies benoemde, doet geen belletje rinkelen bij me maar hier zijn mijn andere ervaringen.

De Magistrale bereider Dexamfetaminesulfaat 5/2,5 mg tabletten. 

Werking was kort met 4 uur, maar de positieve effecten waren gelijk ook mijn beste ervaring van alle varianten!

Goed orderlijk, enorm geheugen capaciteit, kalmer in het doen en laten maar toch nog scherp. de flipperkast in mijn hoofd was niet meer aanwezig en ik sliep er uitstekend mee!

Tentin/amfexa:

Zelfde positieve effecten als de magistrale bereider, maar kost een fortuin en slaap er een stuk minder goed mee. 

Momenteel 2 dagen op Lisdex, en hier ben ik of nog niet goed op ingesteld met dosering, of het is niet het middel voor mij!

Hopelijk heb je hier wat aan.

Kan me niet voorstellen waar je zou moeten beginnen als je niet goed op alle varianten reageerd! Dit was het middel voor mij dat HET verschil maakte in mijn leven!

Mogelijk Lisdex een poging geven? 

Groetjes!
reactie op @marcovermolen:
Jacob Haverhoek Hallo Marco,

Hoe bevalt de Lisdex? 
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 January 2021 om 12:04
Aantal lezers 49
Aantal reacties 17