Dexamfetamine de shit show 💩💩💩

Laatste reactie 28/05/2022 05:55 door johan
· Markeren als ongelezen
Felicity Duijkersloot 1 jaar geleden geplaatst
Verhit onderwerp : Dexamfetamine


Met welke hebben jullie de beste ervaring?


Dex van de service apotheek hoeven

Dex FNA

Dex regenboog kortwerkend

Dex regenboog langwerkend

Dex Transvaal apotheek


Ik reageer blijkbaar niet goed op elke soort dus ben benieuwd naar jullie ervaringen (en welke nu precies nog beschikbaar zijn in NL)

Als jullie even de tijd kunnen nemen om te reageren dan zou dat geweldig zijn!!

Zit momenteel met mn handen in mn haar!
Tamara O 1 jaar geleden geplaatst
Ik word van dex erg suf. Ik gebruik iets wat ze normaliter nooit zomaar geven.. modafinil. Dit geeft me net dat beetje meer energie die bij mij ontbreekt. Maar dit is niet zomaar een medicijn. Wellicht kan je dit bespreken met je behandelaar. Maar het is niet zo dat modafinil rustig maakt in je hoofd. Ik ben liever chaotisch met energie dan suf en geordend. Succes met jouw zoektocht. 
reactie op @tamarao:
Felicity Duijkersloot Hi Tamara, 

Ik heb modafinil geprobeerd.. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden..
Ik heb stiekem een stripje gekocht online want ik zag dat een voorschrift gelijk 90 tabletjes waren.. Misschien iets teveel van het goede :) Ik vond het effect wisselend.. Ja je blijft er wakker van, ja als je eenmaal bezig bent met een taak hou je het iets langer uit.. Mijn probleem is meer met motivatie en uitstelgedrag. Daar vond ik modafinil niet bij helpen terwijl je op internet leest dat sommige mensen veranderen in werkende robots.. Misschien zijn dat neurotypische mensen, ik weet het niet.. Mag ik vragen welke dosering je slikt? Gebruik je echt modafinil of bv provil?

1 jaar geleden

Beantwoorden

Tamara O Ik gebruik modafinil. En dan 200 mg. Maar het werkt niet als extra motivatie om iets te gaan doen nee. Maar ik merk als ik meer energie heb dat ik dan de dingen toch oppak... 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Iris A.e 1 jaar geleden geplaatst
Ik gebruikte Dexamfetamine 2.5mg

Nu Concerta 18 mg langwerkende. Werkt beter voor mij. Zijn er zoveel verschillende Dexamfetamines dan? Waarom niet gewoon 1 langwerkende en 1 kortwerkende Methylfenidaat. Het zullen wel weer commerciële belangen zijn..
Felicity Duijkersloot 1 jaar geleden geplaatst
Hi Iris,

Ik dacht dat het altijd lariekoek was.. Ik dacht dat er bv geen verschil zat tussen ‘merk’ medicatie en de generieke versie. Ik heb voor apotheekassistente gestudeerd en ze hebben dit altijd in ons hoofd geprent dat er GEEN verschil zit en dat het tussen mensen hun oren zit...
Er zit heel duidelijk verschil. Ben het gaan uitzoeken hoe dat komt. Dit heeft te maken met vul en hulpstoffen. De hulpstoffen zorgen bv net voor een andere locatie in het lichaam waar het wordt opgenomen. Hierdoor kan een medicijn dus beter bij de ene werken als bij de andere.. 
Dus als jij Methylfenidaat retard neemt kan je bv een slechtere werking hebben als concerta of juist net andersom.
Commerciële belangen, absoluut.. Farmaceutische industrie is een miljarden industrie. Ze houden de mensen liever ziek, dan genezen (ik heb t niet over adhd) 
reactie op @felicityduijkersloot:
Sam Lane Hulpstoffen zijn letterlijk stoffen die ervoor zorgen dat de productie processen soepeler verlopen. 9 van de 10 keer gaat het om bijv het goed kunnen slaan van een tablet (dit gebeurt onder hoge compressie) zodat deze niet meteen weer uit elkaar valt. Er wordt altijd gezocht naar een zo neutraal mogelijke hulpstof (die dus in theorie 'niks' doet in je lichaam) maar ik weet dat het in de praktijk niet altijd gaat. Het is altijd een afweging die zo een farmaceut maakt en ze willen (net als elk bedrijf) zoveel mogelijk winst maken.  De grootste illusie die wij dus als mens maken is denken dat een farmaceut medicijnen maakt om 'patienten' te helpen. Maar dit geldt net zo hard voor de hele voedingsmiddelenindustrie en eigenlijk elk bedrijf (behalve non profit organisaties) dus ja... Hulpstoffen zijn dus niet altijd neutraal en dat verklaart waarom je verschillend kan reageren op verschillende 'merken'. Het kan zelfs zo zijn dat er verschil zit in batches omdat de hoeveelheden kunnen fluctueren. Heb in deze branche gewerkt dus ik weet helaas precies hoe dit gaat...
1 maand geleden

Beantwoorden

Essie Esperanza 1 jaar geleden geplaatst
Beste dex is nog steeds de 2,5mg van de magistrale bereiding. Helaas is die in Nederland niet meer te verkrijgen maar wel in het buiteland. 
reactie op @essieesperanza:
Hans Weerdom Wel weer leverbaar nu ;)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
-Lis dexamfetamine

Vlak voor ik met ADHD medicatie begon vertelde een studiegenoot me al dat het niet helpt met het starten van een taak. Als je eenmaal bezig bent helpt de medicatie met het gemotiveerd blijven. De eerste maanden veranderde het me wel in een 'werkende robot'. Sinds ik aan medicatie gewend geraakt ben is starten vaak een probleem. 

Medicatie nemen met de gedachten je straks die 'taak' af gaat ronden werkt voor ons beiden niet. Start ergens anders mee waar je goed van voelt. Iets simpels zoals het oud papier weg brengen, was opruimen of een bed verschonen. Gewoon iets kleins, zolang het stiekem maar een beetje als werken voelt. Doorgaan met werken (minder leuke dingen) is makkelijker dan direct starten met werk dat je moet doen.

Helaas kun je motivatie nog niet in een potje kopen ?

reactie op @koen-27:
Felicity Duijkersloot Hi Koen,

Dank je wel voor je antwoord..

Ik ben er zelf achtergekomen 2 weken geleden..

Bij het begin van het nemen van de medicatie, kreeg ik motivatie (dacht ik), nu besef ik dat dat de “come up” was van de medicatie, die me eigenlijk anxiety gaf en om van dat gevoel af te komen, schoot ik in actie ??
Raadsel opgelost ?
Moet wel zeggen dat ik de laatste tijd heel moe wordt van dexamfetamine.. ???


1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T Moe als in "ik val bijna in slaap" of niet energiek zijn? Methylfenidaat maakt mij niet perse moe, maar ik kan wel de hele dag slapen. Savonds slaap ik ook heel makelijk in met Methyl. Van Lis en nadere dex heb ik meer het wakkere gevoel van koffie. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Joep . Hi Felicity, sinds een tijdje slik ik dexamfetamine 5mg kortwerkend van de regenboog apotheek. Daarvoor amfexa. Ookal ervaarde ik met de regenboog variant minder bijwerkingen, ik merkte dat ik de werking van het medicijn vaak aan het 'afwachten' was.  Hierdoor ging ik teveel letten op de exacte werking van de medicatie. zat ik een halfuur stil, waren bijwerkingen heel aanwezig. Ben ik onderweg, aan het lezen of bijvoorbeeld aan het opruimen heb ik hier veel minder last van.  Ook het op vaste tijden pakken zorgt er bij mij voor dat de werking vrij constant is. Ik merkte vooruitgang toen ik het afwachten op werking van het medicijn ging loslaten en meer ging focussen op bezig zijn, maakt niet uit hoe klein de taak is! Voor jouw beeldvorming, de regenboog dex kortwerkend is voor mij een stuk effectiever dan amfexa. het voelt gewoon een stuk zuiverder met minder bijwerkingen. wel heb ik bij de regenboog dex kortwerkend soms last van hoofdpijn aan het eind van de dag. bij amfexa had ik geen last van hoofdpijn, maar wel ontzettende ergernis door koud/warm, zweten, onrustig hart. als laatste toevoeging: persoonlijk voelt amfexa een stuk kunstmatiger waar regenboog dex kortwerkend meer het gevoel geeft dat ik zelf voor de rust zorg. gr, Joep
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jacob Haverhoek 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik gebruik nu lisdexamfetamine in combinatie met dexamfetamine (Tentin). Werkt goed!?? Goede ervaring mee. Van lisdexamfetamine krijg ik wat meer energie en de dexamfetamine kan ik goed concentreren. 
reactie op @jacobhaverhoek:
Felicity Duijkersloot Hi Jacob,

Interessant dat je dat zegt dat je van lis meer energie krijgt.
Mag ik vragen welke dosering je neemt?


1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacob Haverhoek Hallo Felicity,

Ik slik nu 70 MG lisdexamfetamine. Staat gelijk aan 20.8 mg dex. Ik heb een hoge dosering door mijn hyperactiviteit ?.  Dit is de basis voor de dag. Wanneer ik computer werkzaamheden moet uitvoeren gebruik ik de normale dex voor extra concentratie. Bij mij werkt dit goed.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T Toen ik overstapte op Lisdex mocht ik er geen andere dex bij nemen. Is dit veranderd? De 70 mg Lis deed eigenlijk te weinig.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacob Haverhoek Dat durf ik niet te zeggen. Ik heb afgelopen december de diagnose (ernstige) ADHD gekregen. Ik ben gymdocent en door de corona maatregelen heb ik weinig structuur. Bij het thuiswerken gebruik ik weer een ander hoeveelheid dan wanneer ik voor de klas sta. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Marco Vermolen 1 jaar geleden geplaatst
Mijn ervaringen:

- Regenboog dexamfetamine retard,

Goede werking, goede orde in het hoofd, beter geheugen maar een heftige rebound. Werkte ook maar 5 uur lang bij me. 

Waardeloze apotheek verder, geen begrip en moeilijk in contact te komen met meneer Harder

Ik weet niet welke jij allemaal precies benoemde, doet geen belletje rinkelen bij me maar hier zijn mijn andere ervaringen.

De Magistrale bereider Dexamfetaminesulfaat 5/2,5 mg tabletten. 

Werking was kort met 4 uur, maar de positieve effecten waren gelijk ook mijn beste ervaring van alle varianten!

Goed orderlijk, enorm geheugen capaciteit, kalmer in het doen en laten maar toch nog scherp. de flipperkast in mijn hoofd was niet meer aanwezig en ik sliep er uitstekend mee!

Tentin/amfexa:

Zelfde positieve effecten als de magistrale bereider, maar kost een fortuin en slaap er een stuk minder goed mee. 

Momenteel 2 dagen op Lisdex, en hier ben ik of nog niet goed op ingesteld met dosering, of het is niet het middel voor mij!

Hopelijk heb je hier wat aan.

Kan me niet voorstellen waar je zou moeten beginnen als je niet goed op alle varianten reageerd! Dit was het middel voor mij dat HET verschil maakte in mijn leven!

Mogelijk Lisdex een poging geven? 

Groetjes!
reactie op @marcovermolen:
Jacob Haverhoek Hallo Marco,

Hoe bevalt de Lisdex? 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Weerdom Bedankt voor het overzicht. De magistrale bereider (fagron) is weer leverbaar. Fijne versie!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Juno . 1 jaar geleden geplaatst
Ik vond de dexamfetamine 2,5 mg van Verenigde apotheken Limburg het fijnste, maar die is al langere tijd niet meer leverbaar. 
Daarna een tijdje dexamfetamine gehad van CEBAN, dat werkte niet fijn en had ook leveringsproblemen. 

Toen kreeg ik dexamfetamine 2,5 mg van DMB / DCB. Die vond ik wel oke. 
Daarna Tentin, was een drama. Gelukkig weer een tijdje terug naar DMB maar die wordt nu niet meer gemaakt. 

Ik moest vandaag (deels) starten met die van Transvaal Apotheek maar ik ben echt kapot moe. 
Als het goed is zitten er wel dezelfde hulpstoffen in als bij De Magistrale Bereider. (alleen de pillen zijn veel groter  en roze, zonder breuklijn) 
reactie op @juno:
Felicity Duijkersloot Juist hetzelfde van Transvaal! ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Le_on Le_off Hoe bevalt de dex van Transvaal?
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ron J 1 jaar geleden geplaatst
Ik mis nog de Amfexa.
Ik zit in de herfst van mijn leven en er gaan geruchten dat Amfexa bij ouderen niet echt werkt, wat ik iig persoonlijk kan beamen.
Helaas moest ik daar vorig jaar verplicht op over stappen na een jaar de gratis 2,5 mg te hebben gebruikt, deze waren perfect maar mocht van de “ inspectie” niet meer verstrekt worden.
reactie op @ron:
Felicity Duijkersloot Verschrikkelijk hè ??
1 jaar geleden

Beantwoorden

Klaas Bruin Same here!

Tentin kreeg ik uiteindelijk nare bijwerkingen van. 
Buikpijn, slechte stoelgang, histamine achtige aanvallen, huiduitslag, totaal afwezig zijn ipv gefocused.
Wie weet slaat het wel bij jou aan?
Het is iig het proberen waard.

Lisdex uitstekend gewerkt ook.

Dmb redelijke vervanger voor pharmaline, welke voor mij uiteindelijk het beste uitpakte. Ik kreeg een focus, ik werd er een prettiger mens van volgens mijn omgeving. Ik was flexibel (er) ik tilde zelf niet zo zwaar aan dingen.

In alle situaties stuitte het bij op de hoogte van de medicatie. Het niet kunnen en mogen indelen van je dag met hetgeen wat je nodig denkt te hebben.
3 jaar lang touwtrekken met mijn omgeving en behandelaren. 
Tot je erachter komt tijdens de webinars van impuls en woordblind dat je 3 jaar lang niet te hoog zit met je medicatie. Maar de afbouw trein die je zelf niet eens in werking heb gezet gewoon blijft door gaan.
Om moedeloos van te worden ims.

Zow mijn herfst uitspraak is er nu ook uit.
Weer tijd voor de zomer :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper amfexa is idem voor tentin 
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Sam Lane 1 maand geleden geplaatst
Nu even een on topic reactie, Ik heb 3 dagen dexamfetamine (tentin) geprobeerd. Ik zou hier in theorie heel goed op moeten gaan. Mijn behandelaar vond namelijk omdat ik een vrouw ben met passie en temperament, gevoelig voor depressies en hormonale schommelingen dat ik me echt goed zou voelen. Het tegenovergestelde gebeurde. Ik werd instantly depressief, moe en mijn adhd klachten leken erger te worden. Sliep de eerste nacht NIET.  Ben na 3 dagen gestopt. Ik slik nu kortwerkende methylfenidaat en dat gaat veel beter. 
johan wekom 1 maand geleden geplaatst
Hi, Ik zie dat jullie tentin gebruiken als ADHD medicijn. Ik ben geïnteresseerd in Tentin. Als je interesse hebt om een aantal pakketjes te verkopen elke maand voor een leuke vergoeding. Stuur mij een bericht via de anonieme chat-app Wickr me : masqL 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 January 2021 om 12:04
Aantal lezers 104
Aantal reacties 12