Dex niet meer te verkrijgen???

Laatste reactie 19/06/2019 23:31 door Paula
· Markeren als ongelezen
Yvonne Nijboer 1 maand geleden geplaatst
Hai, ik kon Mn medicijnen ophalen, sta ik bij de balie werd me even medegedeeld dat de dexamfetamine landelijk niet meer geleverd word. En dat ik nu dus verder moet met de Amfexa. Ben dr best wel huiverig voor heb zo geen zin in nare bijwerkingen enzv... t ging juist zo goed de laatste tijd! Iemand van jullie een idee of t daadwerkelijk zo is, dat de Dex niet meer geleverd kan worden? Of is dit weer een financiële kwestie? Hoop snel wat te horen, groetjes Yvonne.
reactie op @yvonnenijboer:
Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
1 maand geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
1 maand geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer @kimleijten ja vreselijk he! Ze gooien zo ff alles op de kop het maakt hun niet uit of t nu wel net zo goed werkt of niet.... of dat je er meer bijwerkingen van krijgt.... je hebt het er maar mee te doen! Zo frustrerend😩 ben er vandaag mee begonnen en tot nog toe voelt het gewoon het zelfde. Hopen dat dat zo blijft🤞🏻
1 maand geleden

Beantwoorden

Dorien Do Ik heb vandaag bij de apotheek gewoon dexamfetamine gekregen. Dat is veel goedkoper dan Amfexa en hadden ze gewoon in voorraad. Dus als we met z'n allen de zorgkosten voor de maatschappij willen helpen beperken, blijf dan aandringen op dexamfetamine. Het enige nadeel t.o.v. Amfexa is dat ze per tablet maar 2,5mg zijn, dus dat je er een groter aantal van moet slikken.

Amfexa wordt niet volledig vergoed, maar de eigen bijdrage is sinds 1 januari 2019 wettelijk tot 250 euro per jaar beperkt, zoals aangekondigd in de staatscourant van mei 2018. Nu heb ik toevallig gisteren ontdekt, dat je onder voorwaarden die extra eigen bijdrage van Amfexa óók vrijwel volledig vergoed kunt krijgen, van de fabrikant!  Dus als je beter op Amfexa reageert, hoeven de kosten geen belemmering meer te zijn.  Hier lees je hoe. 
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Ik denk dat dit een manier is om meer patiënten aan de Amfexa te krijgen. Bepaal dus goed voor jezelf in overleg met je psych wat wijsheid is. 

3 weken geleden

Beantwoorden

John Dex Dat is per apotheek verschillend afhankelijk van welke leverancier ze inkopen en hoeveel voorraad he hebben ingeslagen.
3 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Goede tip Dorien. Als je apotheek momenteel geen dex levert en je reageert wel goed op Amfexa of je wilt het proberen, dan is er dus een manier om het vergoed te krijgen.

Nu vraag ik me af of als je niet goed op Amfexa reageert, het mogelijk is bij een andere apotheek toch aan dexamfetamine te komen. Deze vraag is niet voor mezelf, maar meer algemeen...
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
John Dex 1 maand geleden geplaatst
Ik heb 2 weken terug nog opgehaald
Maar hoop niet dat dit waar is :-(

Heb je gevraagd of het misschien tijdelijk niet leverbaar is of is dit definitief ?
reactie op @johndex:
Yvonne Nijboer Oke dat is al Beter nieuws dan wat mijn apotheek vertelde... en jullie ervaringen met Amfexa? Ik lees zoveel negatieve reacties heb daar zo geen zin in😖
1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex Buiten dat je er veel meer voor zal betalen heb ik ook veel klachten gelezen over meer bijwerkingen en een minder goede werking.

Ik heb zelf alleen ervaring met de 2.5mg
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 1 maand geleden geplaatst
Ik heb net ook even geïnformeerd en er zijn blijkbaar problemen met het leveren van de grondstof. 
Ze kon mij niet vertellen hoelang dit duurt.
Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
Een paar weken geleden konden ze de langwerkende methylfenidaad van Mylan en Sandoz ineens niet leveren. Ik heb toen het dure merk Concerta moeten afnemen, maar deze wordt niet vergoed door mijn verzekering...

Toen ik een maand later terugkwam was het er ineens wel..
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is het zelfde verhaal met dex 
de 2.5 mg is volledig vergoed maar de 5 mg of wel amfexa moet je voor een groot deel zelf betalen daarbij lees je veel klachten over de 5mg dat deze veel meer bijwerkingen geeft.
1 maand geleden

Beantwoorden

🔥 War Hoofd 1 maand geleden geplaatst
Nog niet gehoord maar zou me niet verbazen. Veel medicijnen zijn tegenwoordig slecht leverbaar als je zo in het nieuws regelmatig leest.
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank En hoe kan dit dan? Is hiervoor een (goede) reden? Kunnen ze de productie niet aan of zijn er andere redenen?

1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex Volgens mijn apotheek zijn er problemen met het leveren van de grondstof
1 maand geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Jeetje, de grondstof van dexamfetamine en daardoor zo'n groot ernstig probleem, ik vind het nogal wat.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 1 maand geleden geplaatst
@yvonnenijboerervaringen met Amfexa https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-amfexa 

staan helaas nog niet heel veel ervaringen, misschien kunnen leden in dit topic zijn of haar ervaringen delen, zou fijn zijn.

en hier nog een ervaring die je vast en zeker kunt gebruiken.

Amfexa versus Dexamfetamine
https://adhdblog.nl/dexamfetamine-versus-amfexa/
reactie op @coenoldebijvank:
John Dex Ik ben bang dat er niet veel reacties op gaan komen de 5 mg is namelijk niet te betalen aan eigen bijdrage daarom neemt iedereen de apotheekbereiding 2x 2.5mg 
Dus ik slik met 10mg 4pillen per keer maar dat word wel volledig vergoed door de verzekeraar en 2x5mg van amfexa niet.

Daarbij zijn er enorm veel klachten over de 5mg dat het minder lang werkt en veel meer bijwerkingen heeft.

Hier vind je de uitleg :
https://www.dexamfetamine.nl/
1 maand geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Had je Mn bijlage gezien @johndex?
1 maand geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer En ja pcies die bijwerkingen ben ik zo bang voor.... zit daar echt niet op te wachten! Is normaal al lastig, maar ik ben al1 staande moeder van een klein Adhd’rtje en als ik weer ga lopen *** heeft t ook weer zn weerslag op hem... zo frustrerend dit😖
1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex De bijlage had ik overheen gekeken sorry maar dat is erg goed nieuws !
Wel zou ik adviseren deze bijlage te verwijderen of je privé gegevens even eraf knippen ;-)

De bijwerkingen kan ik je helaas niet mee helpen ik heb er nog geen ervaring mee eerlijk gezegd zou ik ze gewoon proberen (veel andere keuze heb je niet) misschien valt het wel heel erg mee.
Hoor graag hoe je ervaringen ermee zijn.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
De vraag is of de leveringsproblemen een tijdelijk probleem is of dat het over een maand weer te krijgen is.

Er zijn ook problemen geweest met de anticonceptiepil en bepaalde merken methylfenidaad. Dit is inmiddels opgelost. 
Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
Dit heb ik erover gevonden:

Grondstoffentekort 
Apothekers ondervonden eind april hinder bij het bereiden van dexamfetamine wegens een grondstoffentekort bij leveranciers Dufecha en Fagron. De reden van dit tekort is onbekend. Eerdere geruchten over concurrentievervalsing van Eurocept berusten niet op waarheid en wij willen ons hiervan distantiëren. Dufecha heeft middels persoonlijk contact met het KNMP laten weten dat zij verwachten dat de levering van dexamfetamine sulfaat medio mei hervat kan worden. 
Dit grondstoffentekort betekent dat apotheken moeite hebben om aan de vraag te voldoen, het is raadzaam om bij uw apotheek te informeren naar hun situatie op dit gebied.
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is goed nieuws 👍
1 maand geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
@yvonnenijboer​, dan vraag ik me af of je zou moeten switchen als het maar voor een korte periode is. Die garantie kan natuurlijk niemand geven...maar als je bijwerkingen krijgt van Amfexa terwijl je het goed deed op dex??
Welke dosering dex heb je nu?
reactie op @lindaalexandra:
Yvonne Nijboer @lindaalexandra 5 x per dag 4 tabletten van 2,5 Mg. Ja en geen idee of ik er bijwerkingen van krijg.... maar Google deed me niet echt goed zeg maar met al die negatieve reacties.... ben vanmorgen begonnen met de Amfexa... dus we gaan t meemaken🙈
1 maand geleden

Beantwoorden

John Dex de wekzame stof in amfexa is dexamfetamine en zou hetzelfde moeten zijn als de normale dex alleen uit ervaringen is gebleken dat dat helaas niet het geval blijkt te zijn.

Ben heel benieuwd naar jou ervaringen
5x10mg das ook best veel
1 maand geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik heb contact opgenomen met mijn voorschrijvend arts, zouden nog proberen de apotheek over te halen om dexa mee te geven, maar vrees ook dat ik geen andere keus heb dan over op de amfexa...

1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Dorien Do 3 weken geleden geplaatst
Amfexa kun je dus toch volledig vergoed krijgen. 250 eigen bijdrage je vrijwel volledig van de fabrikant terug krijgt onder voorwaarden.
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Novan N 2 weken geleden geplaatst

Mijn behandelaar stelde vandaag voor om over te stappen op Amfexa omdat ik dan altijd hetzelfde medicijn krijg. Ik heb sinds deze week namelijk een net anders bereidde Dex van de apotheek gekregen en heb meteen weer last van bijwerkingen (slapeloosheid en hoofdpijn). Maar als ik de verhalen over Amfexa lees ben ik ook een beetje huiverig.
Is er ook iemand die wél positieve ervaringen heeft?
reactie op @novan:
Yvonne Nijboer @novan ik heb gelukkig geen nare bijwerkingen gekregen... het werkt bij mij al1 niet hetzelfde als de Dex...☹️ Veel minder concentratie en weer meer van de hak op de tak zeg maar. Maar het haalt gelukkig wel t hele scherpe randje weg.. ( dus heb wel wat focus, maar ben veel sneller afgeleid dan met de Dex) En heb er ook meer van nodig dus de werking is echt niet het zelfde! Mn apotheek zei ook dat t nooit meer terug komt de Dex 😭 en dat ik er waarschijnlijk ff wat langer aan moest wennen.... waarop ik dus ook gelijk zei...” oh? Das dan togg wel vreemd aangezien je net zei dat er pcies hetzelfde in zit als de Dex?! Schrik reactie en ze kon er verder niet veel meer van maken....🤦🏼‍♀️ Duss dat... nou ik kijk t nog ff aan en anders togg maar weer de malle molen in🤷🏼‍♀️
2 weken geleden

Beantwoorden

Novan N Nooit meer terug...? Ai, dat is niet best. Ik zal morgen eens vragen wat mijn apotheek zegt als ik dr Amfexa op ga halen. Voor mijzelf vind ik het nog te overzien, maar voor mijn dochter van 7 zou dat echt een ramp zijn!

Ik ga het gewoon proberen, dan zie ik wel. Na maanden instellen had ik net besloten om op Dex te blijven voorlopig. Ondanks dat het niet 100% werkt voor mij, geeft het zoveel rust. Toch wel jammer. De Dex die we nog in huis hebben laat ik in elk geval liever liggen voor mijn dochter.
2 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Dit lijkt wel per apotheek te verschillen. Dorien Do schreef dat ze bij haar apotheek gewoon Dex heeft meegekregen en bij mijn apotheek zeggen ze het ook gewoon te hebben...
2 weken geleden

Beantwoorden

Novan N Dat heb ik nu ook ondervonden inderdaad. Toen ik de Amfexa ophaalde vandaag heb ik er naar gevraagd. Ze hebben het wel en kunnen gewoon bestellen, maar omdat de vorige leverancier het niet meer kon leveren hebben ze een andere. Of de vorige ooit wel weer kan leveren wisten ze niet.

Verder vond hij het volgens mij vrij bijzonder dat ik zo reageer op een andere leverancier/producent. Want “volgens protocol” is het allemaal het zelfde en kan het elkaar gewoon, zonder problemen, vervangen. Bij mij niet dus!

2 weken geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Nee hoor, ik hoor het vaker. Bij een ander merk met dezelfde stof, maar andere hulpstoffen kun je zomaar een ander effect ervaren.

Mijn apotheek heeft nu wel ineens iets nieuws; dat ze de medicatie alleen nog maar per maand mee geven. Ik heb wel een herhaalrecept voor 3 maanden, dus moet ik iedere maand naar de apotheek en betaal iedere keer 6,50 aan kosten voor de apotheek.
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Paula van Kuil 6 dagen geleden geplaatst
Ik gebruik sinds een week Amfexa omdat Dex niet wordt geleverd volgens de apotheker en ik vind het verschrikkelijk: hartkloppingen, opgejaagd gevoel, boos, slecht slapen, jeuk, tics, chagrijnig. Ik dacht dat het kwam omdat ik ongesteld moest worden maar besef dat het aan het medicijn ligt :)
Moet ik erdoorheen of snel een apotheek zoeken die wel Dex afgeeft?
Coen, weet jij al meer over de Amfexa shift?
reactie op @paula14:
John Dex Apotheek in de regio Bellen en vragen of zij kunnen leveren
Ander merk is nog gewoon leverbaar maar apothekers kopen niet overal bij in waarschijnlijk IVN massa korting

Regenboog apotheek kan ook bezorgd thuis wel kijken of jou verzekering het wel vergoed !!!
6 dagen geleden

Beantwoorden

Paula van Kuil Thanks
6 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 May 2019 om 10:24
Aantal lezers 31
Aantal reacties 39