Dexamfetamine niet meer te verkrijgen?

Laatste reactie 14/07/2021 05:38 door Bart
· Markeren als ongelezen
Yvonne Nijboer 2 jaar geleden geplaatst
Hai, ik kon mijn medicijnen ophalen, sta ik bij de balie werd me even medegedeeld dat de dexamfetamine landelijk niet meer geleverd word. En dat ik nu dus verder moet met de Amfexa. Ben dr best wel huiverig voor heb zo geen zin in nare bijwerkingen enzv... t ging juist zo goed de laatste tijd! Iemand van jullie een idee of t daadwerkelijk zo is, dat de Dex niet meer geleverd kan worden? Of is dit weer een financiële kwestie? Hoop snel wat te horen, groetjes Yvonne.
reactie op @yvonnenijboer:
Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer @kimleijten ja vreselijk he! Ze gooien zo ff alles op de kop het maakt hun niet uit of t nu wel net zo goed werkt of niet.... of dat je er meer bijwerkingen van krijgt.... je hebt het er maar mee te doen! Zo frustrerend😩 ben er vandaag mee begonnen en tot nog toe voelt het gewoon het zelfde. Hopen dat dat zo blijft🤞🏻
2 jaar geleden

Beantwoorden

Dorien Do Ik heb vandaag bij de apotheek gewoon dexamfetamine gekregen. Dat is veel goedkoper dan Amfexa en hadden ze gewoon in voorraad. Dus als we met z'n allen de zorgkosten voor de maatschappij willen helpen beperken, blijf dan aandringen op dexamfetamine. Het enige nadeel t.o.v. Amfexa is dat ze per tablet maar 2,5mg zijn, dus dat je er een groter aantal van moet slikken.

Amfexa wordt niet volledig vergoed, maar de eigen bijdrage is sinds 1 januari 2019 wettelijk tot 250 euro per jaar beperkt, zoals aangekondigd in de staatscourant van mei 2018. Nu heb ik toevallig gisteren ontdekt, dat je onder voorwaarden die extra eigen bijdrage van Amfexa óók vrijwel volledig vergoed kunt krijgen, van de fabrikant!  Dus als je beter op Amfexa reageert, hoeven de kosten geen belemmering meer te zijn.  Hier lees je hoe. 
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Ik denk dat dit een manier is om meer patiënten aan de Amfexa te krijgen. Bepaal dus goed voor jezelf in overleg met je psych wat wijsheid is. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dat is per apotheek verschillend afhankelijk van welke leverancier ze inkopen en hoeveel voorraad he hebben ingeslagen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Goede tip Dorien. Als je apotheek momenteel geen dex levert en je reageert wel goed op Amfexa of je wilt het proberen, dan is er dus een manier om het vergoed te krijgen.

Nu vraag ik me af of als je niet goed op Amfexa reageert, het mogelijk is bij een andere apotheek toch aan dexamfetamine te komen. Deze vraag is niet voor mezelf, maar meer algemeen...
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb 2 weken terug nog opgehaald
Maar hoop niet dat dit waar is :-(

Heb je gevraagd of het misschien tijdelijk niet leverbaar is of is dit definitief ?
reactie op @johndex:
Yvonne Nijboer Oke dat is al Beter nieuws dan wat mijn apotheek vertelde... en jullie ervaringen met Amfexa? Ik lees zoveel negatieve reacties heb daar zo geen zin in😖
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Buiten dat je er veel meer voor zal betalen heb ik ook veel klachten gelezen over meer bijwerkingen en een minder goede werking.

Ik heb zelf alleen ervaring met de 2.5mg
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb net ook even geïnformeerd en er zijn blijkbaar problemen met het leveren van de grondstof. 
Ze kon mij niet vertellen hoelang dit duurt.
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Een paar weken geleden konden ze de langwerkende methylfenidaad van Mylan en Sandoz ineens niet leveren. Ik heb toen het dure merk Concerta moeten afnemen, maar deze wordt niet vergoed door mijn verzekering...

Toen ik een maand later terugkwam was het er ineens wel..
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is het zelfde verhaal met dex 
de 2.5 mg is volledig vergoed maar de 5 mg of wel amfexa moet je voor een groot deel zelf betalen daarbij lees je veel klachten over de 5mg dat deze veel meer bijwerkingen geeft.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen hoi Linda ik heb wat geschreven wat voor jou belangrijk kan zijn je vind het helemaal onderaan deze briefwisseling
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Wazig Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Nog niet gehoord maar zou me niet verbazen. Veel medicijnen zijn tegenwoordig slecht leverbaar als je zo in het nieuws regelmatig leest.
reactie op @wazighoofd:
Coen Olde Bijvank En hoe kan dit dan? Is hiervoor een (goede) reden? Kunnen ze de productie niet aan of zijn er andere redenen?

2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Volgens mijn apotheek zijn er problemen met het leveren van de grondstof
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Jeetje, de grondstof van dexamfetamine en daardoor zo'n groot ernstig probleem, ik vind het nogal wat.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
@yvonnenijboerervaringen met Amfexa https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-amfexa 

staan helaas nog niet heel veel ervaringen, misschien kunnen leden in dit topic zijn of haar ervaringen delen, zou fijn zijn.

en hier nog een ervaring die je vast en zeker kunt gebruiken.

Amfexa versus Dexamfetamine
https://adhdblog.nl/dexamfetamine-versus-amfexa/
reactie op @coenoldebijvank:
John Dex Ik ben bang dat er niet veel reacties op gaan komen de 5 mg is namelijk niet te betalen aan eigen bijdrage daarom neemt iedereen de apotheekbereiding 2x 2.5mg 
Dus ik slik met 10mg 4pillen per keer maar dat word wel volledig vergoed door de verzekeraar en 2x5mg van amfexa niet.

Daarbij zijn er enorm veel klachten over de 5mg dat het minder lang werkt en veel meer bijwerkingen heeft.

Hier vind je de uitleg :
https://www.dexamfetamine.nl/
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Had je Mn bijlage gezien @johndex?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer En ja pcies die bijwerkingen ben ik zo bang voor.... zit daar echt niet op te wachten! Is normaal al lastig, maar ik ben al1 staande moeder van een klein Adhd’rtje en als ik weer ga lopen *** heeft t ook weer zn weerslag op hem... zo frustrerend dit😖
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex De bijlage had ik overheen gekeken sorry maar dat is erg goed nieuws !
Wel zou ik adviseren deze bijlage te verwijderen of je privé gegevens even eraf knippen ;-)

De bijwerkingen kan ik je helaas niet mee helpen ik heb er nog geen ervaring mee eerlijk gezegd zou ik ze gewoon proberen (veel andere keuze heb je niet) misschien valt het wel heel erg mee.
Hoor graag hoe je ervaringen ermee zijn.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
De vraag is of de leveringsproblemen een tijdelijk probleem is of dat het over een maand weer te krijgen is.

Er zijn ook problemen geweest met de anticonceptiepil en bepaalde merken methylfenidaad. Dit is inmiddels opgelost. 
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Dit heb ik erover gevonden:

Grondstoffentekort 
Apothekers ondervonden eind april hinder bij het bereiden van dexamfetamine wegens een grondstoffentekort bij leveranciers Dufecha en Fagron. De reden van dit tekort is onbekend. Eerdere geruchten over concurrentievervalsing van Eurocept berusten niet op waarheid en wij willen ons hiervan distantiëren. Dufecha heeft middels persoonlijk contact met het KNMP laten weten dat zij verwachten dat de levering van dexamfetamine sulfaat medio mei hervat kan worden. 
Dit grondstoffentekort betekent dat apotheken moeite hebben om aan de vraag te voldoen, het is raadzaam om bij uw apotheek te informeren naar hun situatie op dit gebied.
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is goed nieuws 👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
@yvonnenijboer​, dan vraag ik me af of je zou moeten switchen als het maar voor een korte periode is. Die garantie kan natuurlijk niemand geven...maar als je bijwerkingen krijgt van Amfexa terwijl je het goed deed op dex??
Welke dosering dex heb je nu?
reactie op @lindaalexandra:
Yvonne Nijboer @lindaalexandra 5 x per dag 4 tabletten van 2,5 Mg. Ja en geen idee of ik er bijwerkingen van krijg.... maar Google deed me niet echt goed zeg maar met al die negatieve reacties.... ben vanmorgen begonnen met de Amfexa... dus we gaan t meemaken🙈
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex de wekzame stof in amfexa is dexamfetamine en zou hetzelfde moeten zijn als de normale dex alleen uit ervaringen is gebleken dat dat helaas niet het geval blijkt te zijn.

Ben heel benieuwd naar jou ervaringen
5x10mg das ook best veel
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik heb contact opgenomen met mijn voorschrijvend arts, zouden nog proberen de apotheek over te halen om dexa mee te geven, maar vrees ook dat ik geen andere keus heb dan over op de amfexa...

2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 5x 10mg is niet heel hoog dat ligt ook aan je verleden bij mij dan.
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/d/dexamfetamine

Max. dosering is gewoonlijk 20 mg/dag; in zeldzame gevallen kan 40 mg/dag nodig zijn voor optimale titratie.

Jou verleden ken ik natuurlijk niet maar als ik dit zo lees Dan is 50mg per dag toch ruim boven gemiddeld
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper het is een standaard maximaal 20mg met uitzondering 40mg maar er bestaat een bovengrens Deze dosering is inderdaad hoger dan gemiddeld voor dexamfetamine, maar evenwel niet ongebruikelijk. De gevoeligheid voor deze medicatie is individueel verschillend; de optimale dosering van dexamfetamine wordt bepaald aan de hand van effect en bijwerkingen. Doseringen tot 1 mg/kg lichaamsgewicht/dag zijn niet ongebruikelijk, en sommige patiënten (met voorgeschiedenis van verslaving?) hebben nog hogere doseringen nodig.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper Ja heb ik gedaan bij de regenboog apotheek die hebben nog wel een voorraad liggen....gr 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Regenboog is de enige apotheek in Nederland die dexamfetamine zelf maakt en ook zelf rechtstreeks aan de klant levert en dan mag het wel voor zover ik het nu weet tenminste

Regenboog maakt ook andere dosering 10mg bvb

Ik heb ze 3 dagen geprobeerd zonder verbeterde werking te ervaren.
nu een paar weken later begon de voorraad te minderen en heb ik ze nogmaals geprobeerd en nu merk ik wel dat ze soms werken maar het is bij mij erg onregelmatig en ook veel sneller opgefokt dan bij mijn huidige medicatie.

Regenboog word bij de meeste verzekeraars niet vergoed en ondanks dat zijn ze waarschijnlijk toch goedkoper dan amfexa
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Dorien Do 2 jaar geleden geplaatst
Amfexa kun je dus toch volledig vergoed krijgen. 250 eigen bijdrage je vrijwel volledig van de fabrikant terug krijgt onder voorwaarden.
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Novan N 2 jaar geleden geplaatst

Mijn behandelaar stelde vandaag voor om over te stappen op Amfexa omdat ik dan altijd hetzelfde medicijn krijg. Ik heb sinds deze week namelijk een net anders bereidde Dex van de apotheek gekregen en heb meteen weer last van bijwerkingen (slapeloosheid en hoofdpijn). Maar als ik de verhalen over Amfexa lees ben ik ook een beetje huiverig.
Is er ook iemand die wél positieve ervaringen heeft?
reactie op @novan:
Yvonne Nijboer @novan ik heb gelukkig geen nare bijwerkingen gekregen... het werkt bij mij al1 niet hetzelfde als de Dex...☹️ Veel minder concentratie en weer meer van de hak op de tak zeg maar. Maar het haalt gelukkig wel t hele scherpe randje weg.. ( dus heb wel wat focus, maar ben veel sneller afgeleid dan met de Dex) En heb er ook meer van nodig dus de werking is echt niet het zelfde! Mn apotheek zei ook dat t nooit meer terug komt de Dex 😭 en dat ik er waarschijnlijk ff wat langer aan moest wennen.... waarop ik dus ook gelijk zei...” oh? Das dan togg wel vreemd aangezien je net zei dat er pcies hetzelfde in zit als de Dex?! Schrik reactie en ze kon er verder niet veel meer van maken....🤦🏼‍♀️ Duss dat... nou ik kijk t nog ff aan en anders togg maar weer de malle molen in🤷🏼‍♀️
2 jaar geleden

Beantwoorden

Novan N Nooit meer terug...? Ai, dat is niet best. Ik zal morgen eens vragen wat mijn apotheek zegt als ik dr Amfexa op ga halen. Voor mijzelf vind ik het nog te overzien, maar voor mijn dochter van 7 zou dat echt een ramp zijn!

Ik ga het gewoon proberen, dan zie ik wel. Na maanden instellen had ik net besloten om op Dex te blijven voorlopig. Ondanks dat het niet 100% werkt voor mij, geeft het zoveel rust. Toch wel jammer. De Dex die we nog in huis hebben laat ik in elk geval liever liggen voor mijn dochter.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Dit lijkt wel per apotheek te verschillen. Dorien Do schreef dat ze bij haar apotheek gewoon Dex heeft meegekregen en bij mijn apotheek zeggen ze het ook gewoon te hebben...
2 jaar geleden

Beantwoorden

Novan N Dat heb ik nu ook ondervonden inderdaad. Toen ik de Amfexa ophaalde vandaag heb ik er naar gevraagd. Ze hebben het wel en kunnen gewoon bestellen, maar omdat de vorige leverancier het niet meer kon leveren hebben ze een andere. Of de vorige ooit wel weer kan leveren wisten ze niet.

Verder vond hij het volgens mij vrij bijzonder dat ik zo reageer op een andere leverancier/producent. Want “volgens protocol” is het allemaal het zelfde en kan het elkaar gewoon, zonder problemen, vervangen. Bij mij niet dus!

2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Nee hoor, ik hoor het vaker. Bij een ander merk met dezelfde stof, maar andere hulpstoffen kun je zomaar een ander effect ervaren.

Mijn apotheek heeft nu wel ineens iets nieuws; dat ze de medicatie alleen nog maar per maand mee geven. Ik heb wel een herhaalrecept voor 3 maanden, dus moet ik iedere maand naar de apotheek en betaal iedere keer 6,50 aan kosten voor de apotheek.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Paula van Kuil 2 jaar geleden geplaatst
Ik gebruik sinds een week Amfexa omdat Dex niet wordt geleverd volgens de apotheker en ik vind het verschrikkelijk: hartkloppingen, opgejaagd gevoel, boos, slecht slapen, jeuk, tics, chagrijnig. Ik dacht dat het kwam omdat ik ongesteld moest worden maar besef dat het aan het medicijn ligt :)
Moet ik erdoorheen of snel een apotheek zoeken die wel Dex afgeeft?
Coen, weet jij al meer over de Amfexa shift?
reactie op @paula14:
John Dex Apotheek in de regio Bellen en vragen of zij kunnen leveren
Ander merk is nog gewoon leverbaar maar apothekers kopen niet overal bij in waarschijnlijk IVN massa korting

Regenboog apotheek kan ook bezorgd thuis wel kijken of jou verzekering het wel vergoed !!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Paula van Kuil Thanks
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Anna L 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb sinds maart Amfexa en ik haat het. Mijn vriend gebruikt ook dex en hij kreeg nog een maand de gewone, maar hij is sinds een maand of twee ook gedwongen over te stappen. Hij bevestigde voor mij dat ik niet gek was toen hij vertelde over zijn bijwerkingen. Hij zei: ik voel me zo lusteloos en passief. Dit lijkt wel ritalin! Ik zei: ik weet exact wat je bedoelt.
Ik probeer er niet te veel over na te denken, maar Amfexa heeft mijn leven "verpest". Ik kreeg pas op mijn 20e de diagnose en was eindelijk op weg om mijn leven op de rit te krijgen en mijn studievertraging weg te werken, met de gewone dex. Nu krijg ik weer niks klaar, opnieuw studievertraging, de dikke chaos is terug. Ik ben altijd boos of verdrietig. Ik heb genoeg gehuild hierom, en het heeft geen zin natuurlijk. Het voelt gewoon alsof al mijn harde werk voor niets is geweest. Bovendien vind ik het belachelijk dat ze durven te zeggen dat Amfexa hetzelfde is! Als ze gewoon eerlijk waren geweest had ik er rekening mee kunnen houden. Zo aan het einde van het collegejaar (zou volgend jaar eindelijk afstuderen maar ik heb nu dus weer vertraging) kunnen ze dat echt niet maken! Betaalt Amfexa mij 2000 euro voor een extra studiejaar? Dacht het niet.
Ik wordt weer boos, dus ik stop nu met schrijven. Sorry voor dit zeikverhaal, maar mooier kan ik het niet maken. 
reactie op @anna1997:
John Dex Informeer bij andere apotheek naar dex van Pharmaline die heb ik nu ook en werkt goed bij mij.

of je kan dex van regenboog apotheek proberen wel goed informeren of het word vergoed.
Deze werkte bij mij voor geen meter
2 jaar geleden

Beantwoorden

Alfamale ... 2 jaar geleden geplaatst
Dex van de magistrale bereider is ook goed.
reactie op @alfamale:
Devil girl Wat is een magistrale bereider?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wazig Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Die heb ik. En vandaag opgehaald, niets gehoord over moeilijk leverbaar gelukkig.  
Nikkie Dijk 2 jaar geleden geplaatst
Moeilijk leverbaar? ..
Of krijgt apotheker een melding in het scherm dat de zorgverzekeraar moeilijk doet? 
Vele zorgverzekeraars doen moeilijk als het gaat om een 'orgineel' product. Ze liegen erover en wijten het aan iets anders. Het is net welke apotheker je hebt, of die er in mee gaat en laat de assistentes liegen.. helaas meegemaakt. Ben overgestapt van apotheker, welke niet liegt en gewoon eerlijk zegt hoe het zit. 
Kan soms lever probleem zijn..maar hoeft niet altijd zo te zijn. Informeer ook bij je verzekeraar wat ze wel of niet in pakket inkopen en wat niet.
reactie op @jinx:
John Dex Altijd eerst informeren bij de verzekering idd
Meestal wordt alleen de goedkoopste vergoed.

In dit geval waren er van 1 merk leveringsproblemen

Of ze nog terug gaan komen van dat merk is bij mij nog niet bekend
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 2 jaar geleden geplaatst
ik heb ook veel last van amfexa bijwerkingen en verder heb ik van de apotheek volgend recept weer van het merk fagron 2.5mg dexamfetamine ipv amfexa..gr marc 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Amfexa geeft bij bijna iedereen klachten

De 2.5mg zijn van diverse merken leverbaar en allemaal met verschillende resolute dat is per persoon verschillend.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Ik sta nu bij de apotheek en die zegt dat het van bereidingsapotheken komt en dat als het op is die ook niet meer kunnen leveren....🤷🏼‍♀️
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer En nu zegt ze net we mogen het al1 nog aan jonge kinderen leveren... ik zeg nu praten jullie jezelf mooi tegen of niet?! Eerst is het niet meer leverbaar en nu dit....🤦🏼‍♀️
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Waarschijnlijk is dit de oorzaak:
https://www.apothekersnieuws.nl/bereidende-apotheken-voldoen-niet-aan-voorwaarden-bij-doorlevering-dexamfetamine/
2 jaar geleden

Beantwoorden

Teitr Collins Heb je het uiteindelijk toch nog meegekregen?

Ik ben zelf net twee dagen geleden begonnen met dex 2,5mg en ik kreeg het zonder problemen van de apotheek mee. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Sinds amfexa op de markt is gebracht wordt het steeds moeilijke gemaakt om nog de goede 2.5 mg dex te kunnen krijgen en het laatste onderzoek zal daar zeker geen positieve draai aan geven.
Ik heb geprobeerd informatie erover te krijgen van de leverancier en apotheek maar nog geen reactie op gekregen.

Eerlijk gezegd vind ik het beangstigend om te weten dat ik medicatie slik waarvan de kans erg groot is dat ze vandaag of morgen ineens niet meer leverbaar zullen zijn en het geeft mij ook behoorlijk veel stress omdat je hier ook totaal geen controle over hebt.
Ik slikte 20 tot 30mg per dag en ik ben er gisteren mee gestopt, nu merk je weer ineens hoe afhankelijk dat je van deze medicijnen bent.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Maya Albus 2 jaar geleden geplaatst
Dit is mij ook overkomen. Ging naar de apotheek om mijn medicijnen op te halen en kreeg Amfexa ipv Dexamphitemine mee. Ze vertelden dat het dezelfde uitwerking had. Heb het 2 weken geprobeerd en toen mijn dokter gebeld dat het niet goed ging.Werd depressief en kon mij niet meer goed concentreren.. En het medicijn werd met 250 per jaar vergoed maar 2x zo duur als dexamphitemine dus reken maar uit.Ook nog duurder dus.Heb mijn huisarts gebeld en die heeft de apotheek weer gebeld masr ik moest dan maar de dosis verlagen.Heb ik gedaan masr hielp niet. Heb toen een andere apotheek gebeld en die schreef wel dexamphitemine voor. Dus ben overgestapt nasr die andere apotheek op aanraden van mijn dokter.. En nu gast het weer  goed met mij.
Mark Lemmers 2 jaar geleden geplaatst
Volgens mij is Amfexa gewoon precies Dexamfetamine, alleen dan duurder en beschermd met een merknaam.

Amfexa heeft een trucje toegepast om Dexamfetamine als enige te mogen maken. De apotheken hebben dat omzeild door Dexamfetamine in 2,5 mg tabletten te leveren.

Ik weet niet wat er nu weer aan de hand is, maar ik zou niet af gaan van alle negatieve berichten. Op zich is Amfexa net zo goed, alleen is het duurder. Dat is natuurlijk echt een nadeel, maar het is in principe hetzelfde medicijn.

Voor mensen die overstappen en waar het wel anders werkt. Het kan natuurlijk zijn dat ze net een andere hulpstof gebruiken waar je minder op reageert. Anderzijds is er ook de valkuil om te denken dat Amfexa minder goed werkt, en dan werkt het ook echt minder goed. Dat is geen aanstellerij, maar ook gewoon bewezen bij elk medicijn. Je brein is een wonderlijk orgaan ;) .
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb eigenlijk nog niemand gehoord die positief was over amfexa !

Dat er verschil zit in de werking van merk tot merk is mij 100% zeker ik heb inmiddels meerdere merken geprobeerd allemaal dexamfetamine maar met totaal andere werking en bijwerkingen.
Sterker nog ik heb dex gehad die helemaal niet hielp maar wel een zwaar depressief bij de uitwerking.
Terwijl de dex die ik nu heb goed werkt en bijna geen bijwerkingen heeft.

Daarbij zijn de kosten van amfexa niet vergoed en dermate hoog dat het voor mij zal betekenen dat ik moet stoppen met medicatie met alle gevolgen van dien.
reactie op @johndex:
steve X Hey, in België ook geen dex meer te krijgen sinds eind 2018. Eveneens slechte ervaringen met dex van andere apotheker. Die had nog wat liggen. Nu begrijp ik waarom, niet te vergelijken met de gewone dex. Ligt ergens tussen Rilatine en de goede dex. Van die slechte kan ik niet slapen, werkt totaal niet meer na 2 dagen, neerslachtige gevoelens, Mindere concentratie.
Volgens apotheker gaat dex van Fagron kortelings terug geleverd worden.
Jullie krijgen volgens website vanaf september lisdexamfetamine. Kost veel maar werkt gelijkmatig over 12 uur

mvg
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Welke website heb je dit gelezen ?

lisdexamfetamine vanaf september dat is voor mij nieuwe en interessante informatie !

Bedankt voor het delen !!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

steve X Site Adhd netwerk, power point van 50 ste bijeenkomst  adhd netwerk Utrecht 14 maart 2019. Elvanse beschikbaar vanaf september staar er op 1 van de pagina's. Op andere sites ook al gelezen. Trouwens bijna overal in Europa te krijgen behalve enkele landen waaronder België en Nederland. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Medicatie nieuws:
• Lis dexamfetamine (Elvanse): per sept 2019
beschikbaar.

Er is buiten de bovenstaande tekst helaas weinig extra informatie vermeld in het pdf bestand maar het bestand is hier te downloaden 😉

http://www.adhdnetwerk.nl/Content/MeetingAttachments/Inleiding%20EvandenBan%20-%2014%20maart%202019.pdf

@coenoldebijvank
Tijd voor een nieuw kopje op het forum in het menu medicatie ? 😜


https://www.horizonscangeneesmiddelen.nl/geneesmiddelen/lisdexamfetamine-neurologische-aandoeningen-adhd/versie1/
2 jaar geleden

Beantwoorden

steve X 10-05-2019 is de handelsvergunning voor Lisdexamfetamine verstrekt. Binnenkort
Weer een goed adhd medicament erbij voor NL. 


Geneesmiddeleninformatiebank.nl

Registratienummer:RVG 124497
 
Procedurenummer: SE/H/1839/003
 
ATC:N06BA12 - Lisdexamfetamine
 
Datum
verstrekking
handelsvergunning: 10 mei 2019
 
Handelsvergunning houder:Shire Pharmaceuticals Ireland Limited
 
 Block 2 & 3 Miesian Plaza, 50 - 58 Baggot Street Lower
  DUBLIN 2 (IERLAND)
Registratienummer:RVG 124497


2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Dit kwam ik vanmorgen tegen:

https://www.impulsenwoortblind.nl/adhd/nieuws-adhd/dexamfetamine-25-mg-alleen-nog-bij-medische-noodzaak/reactie op @lindaalexandra:
John Dex Het was te verwachten maar mijn apotheek wist nog steeds van niks.
Ik probeer al de de hele morgen mijn huisarts te berijken net eindelijk gelukt de assistente te spreken nu weer wachten op terugbellen van de huisarts zelf :-(
Ik word hier zo misselijk van.

Heb ik eindelijk goede medicatie gevonden en dan word het vervangen voor deze veel te dure rotzooi en de ADHDers zijn er weer de dupe van.

https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2019/igj-doorgeleverde-dexamfetaminebereiding-alleen-bij-speciale-behoefte-van-medische-aard
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @johndex​, ik begrijp je helemaal. Je zit er wel mooi mee, die onzekerheid en opnieuw moeten instellen op iets anders. Voorlopig maar proberen een voorraad in te slaan zou ik zeggen..
2 jaar geleden

Beantwoorden

steve X Of naar België verhuizen. Wij hebben die Amfexa niet, dex is hier nog  onbekend. Iedereen ( o.a dokter) valt hier uit de lucht als je over dex begint. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

steve X https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ema.europa.eu/documents/psusa/lisdexamfetamine-list-nationally-authorised-medicinal-products-psusa/00010289/201802_en.pdf&ved=2ahUKEwiZpvG9t7_jAhVDCxoKHalOAXIQFjAHegQIBxAC&usg=AOvVaw2ZbT24_NwPOWz6jo4nSu8x


Pdf waar landen vermeld staan waar Lisdexamfetamine al te krijgen is. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Ik ben wel benieuwd naar de prijzen / vergoedingen.


Dosering per toediening: 30-70 mg.

Prijs: € 989.00 per patiënt per jaar bij 30mg/dag

Aangezien ik van dex ook een redelijk hoge dosering nodig heb verwacht ik niet dat ik met de 30mg rond ga komen maar ik schat het eerder in op het dubbele en dan is het 1978 euro per jaar Of wel 165 euro per maand en het is maar de vraag in hoeverre de verzekering hier vergoeding voor zal gaan geven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

steve X Hey, 

Goedkoop gaat het niet zijn, hen eens gezocht in Duitse online apotheek en het lag op ongeveer 125 euro per maand dosering maakte blijkbaar niet veel uit. 

Op Wikipedia staat het volgende over die medische noodzaak ivm alternatief Amfexa. 
Als je dokter verklaart dat er dus een noodzaak is kan er toch de magistrale Dex gekocht geleverd worden? Mottig worden  en een medicament dat niet werkt valt toch onder medische noodzaak denk ik. In de laatste regel staat dat een verschil in hulpstoffen wel een vereiste is voor een alternatief, maar dat zal ongetwijfeld wel het geval zijn... 
Zelf bevestig door rechtbank. 

Kopie Wikepedia:

Indien de arts door middel van een "Medische Noodzaak" of de letters "M.N." op het uitgeschreven recept aangeeft dat er een (aangetoonde) medische reden is voor het geneesmiddel van een bepaalde fabrikant, is er echter soms de mogelijkheid dat de patiënt wel het geneesmiddel krijgt dat niet-preferent is. Bij zorgverzekeraars die het Laagste Prijs Garantie model hanteren, geeft dit de mogelijkheid om een duurder geneesmiddel dan het goedkoopste generieke middel vergoed te krijgen. Vaak moet de cliënt het middel dan eerst zelf afrekenen in de apotheek en zelf indienen bij zijn zorgverzekering.

Op 28 oktober 2015 bevestigde de Rechtbank Zeeland-West-Brabant het recht van de verzekerde op een niet-preferent geneesmiddel. Dit betrof wel een casus waar de hulpstoffen verschilden.[5][6]
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex 16-juli 2019

speciale behoefte van medische aard.

-een kleine groep patiënten, kinderen die niet adequaat behandeld kunnen worden met de standaarddosering van 5 mg;
-sommige andere gevallen, zoals bij een allergie voor een hulpstof

https://apotheekhoudend.lhv.nl/actueel/nieuws/igj-doorgeleverde-dexamfetaminebereiding-alleen-beperkt-toegestaan
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
steve X 2 jaar geleden geplaatst
In Engeland volgens richtlijn Lisdex eerste keus sinds 2018.
Marc de Schipper 2 jaar geleden geplaatst
amfexa is en blijft dus waarschijnlijk de strijd te winnen helaas..? ik ben en blijf erg sceptisch en de bijwerkingen van amfexa begint niet te wennen belachelijk wat ze mensen hiermee aandoen.fijne avond 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Daar sluit ik mij volledig bij aan.
Je kan dex van de regenboog proberen deze moet je waarschijnlijk zelf betalen maar is misschien toch nog goedkoper dan amfexa

En belangrijker misschien werkt dat ook beter
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben vrijdag bij de huisarts geweest voor verlenging van mijn medicijnen ik vandaag langs de apotheek normaal 2.5mg dex van Pharmaline en kreeg nu de 2.5mg magistrale bereider mee.

Vreemde wereld er word overal gezegd dat dex niet meer geleverd mag worden en alleen nog maar amfexa en ik krijg net een ander merk mee mee en apotheek weet van niks ???

Hoe zijn jullie ervaringen van dex van de magistrale bereider ?
reactie op @johndex:
Coen Olde Bijvank vind het persoonlijk erg slecht, dat apothekers zo even een ander soort merk voor schrijven, dit kan veel invloed hebben. Ik hoop het voor jou niet @johndex​ 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dat begrijp ik dus ook niet
En dan weer de bekende discussie het is allemaal hetzelfde alleen een ander merk 😬

Ik had een extra grote hoeveelheid laten bestellen ivm de berichten dat ze straks niet meer leverbaar zijn.
Kom ik daar krijg je eerst een mail 
"Uw medicijnen liggen klaar"

Ik meteen gebeld dat het toch wel echt de 2.5mg was en geen amfexa en ja dat was het dus ik super blij.

Kom ik een paar uur later daar komen ze met een grote partij totaal andere medicatie die ik nog nooit heb geprobeerd en dus ook de werking/bijwerkingen niet van ken 😭

Ik heb er nu naar 30stuks van mee durven nemen als ze niet fatsoenlijk werken kan ik helemaal niks meer bestellen en een flinke smak geld kwijt
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Wazig Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb die en ze werken. Uiteraard wel wat bijwerkingen maar valt mee. 
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Linda Alexandra,

Ik schrok vreselijk toen jij schreef dat je nu aan de Coserta bent. ik heb van Conserta een beroerte gehad dus pas er mee op en neem er zeker geen 2 als je je een dag heel rustig wil voelen of zo het is echt levensgevaarlijk.

Groetjes Hans Arendsen
reactie op @hansarendsen:
Linda Alexandra @hansarendsen​, dat weet ik nog en was daar ook erg van geschrokken. Ik heb de laagste dosering van 18mg en de avond laagste dosering Ritalin. Hier doe ik het goed op. Ik heb in het verleden dexamferamine en 54mg Concerta gehad en dit voelde voor mij niet goed en ben meteen mee gestopt. 

Voor mij is deze lage dosering genoeg.  Hoe gaat het nu met jou?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen ik moet toevallig nu de 4e september weer naar het ziekenhuis deze keer moet mijn galblaas er uit.
dat is een kijkoperatie dus ik mag dezelfde avond al naar huis.
ik hen een tijd bij een fatastische fisioterapeute diverse oeveningen gedaan nu is mijn moteriek weer zoals het was
alleen mis ik nog wat kracht.
Mijn Linda heeft op het internet een nieuwe pil gevonden ook homeopatich maar veel goedkoper dan de lto3
Ik heb er nu al twee op en het is hoopvol zeg ik voorzichtig
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Krista Lakerveld 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb gelezen dat ze de 2,5 mg niet meer mogen gaan leveren dus dat iedereen over moet gaan op amfexa. Ik baal er ook echt heel erg van.... 
reactie op @kristalakerveld:
Nick Leijenhorst Ik heb zelf gewoon 2.5mg van de regenboog apotheek, geen problemen
2 jaar geleden

Beantwoorden

Krista Lakerveld Ik hoop dat ze het daar blijven doen want bij de reguliere apotheken gaat het alleen op uitzondering nog gegeven worden
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dan heb jij geluk want de regenboog mag wel blijven 
Als ik niks meer kan krijgen ga ik ook naar regenboog
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Kim ... 2 jaar geleden geplaatst
Helaas vandaag brief binnen gehad dat de dexamfetamine er helemaal uit gaat en zelfs “illegaal” word gezien door de dosering??
Hoe vaag is dit?
Amfexa word de vervangen.
Lang leven de zorg in Nederland !
reactie op @kimw:
John Dex Van wie heb je deze brief ontvangen ?
De apotheek ?


Wat staat er precies in deze brief vermeld ?

Tip : probeer regenboog apotheek die mag het blijven verkopen om dat zij zelf berijden en direct aan de klant leveren
(Word niet vergoed) maar is waarschijnlijk goedkoper dan amfexa
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper ik heb die brief een maand geleden ook gehad bij de apotheek en ze mogen alleen met een medische verklaring wel 2.5mg dexamfetamine laten maken bij regenboog apotheek en ik heb deze nu ook en heb weer 2.5mg dexamfetamine collegiale bereider..gr marc 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Kim ... 2 jaar geleden geplaatst
Zie hier de brief!
Indd van de apotheek
reactie op @kimw:
John Dex Bedankt hiervoor dat klinkt definitief 😭

Mijn medicatie was niet op voorraad pas weer vanaf week 33 dus ik ben benieuwd of ik ze over 2 weken dan nog wel mee krijg 😟
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kim ... Tis echt te schandalig voor woorden eigenlijk !
Heb tijdje geleden ook die amfexa gehad k heb ze allemaal door de plee gespoeld wat een troep was dat voor mij zeg😔.
Zo geen zin in weer lange zoektocht wat dan wel goed bij je past.
Maar je had over regenboogapotheek heb je of iemand anders daar ervaring mee?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Ja ik heb ze geprobeerd
En gebruik ze nu smorgens om op mijn goeie dex te besparen.
Uitwerking is bij mee heftiger en de werking is naar mijn idee wat wisselvalliger.

Maar ik merk dat ik wel behoorlijk gevoelig ben met deze medicatie ik ben in februari begonnen met medicatie en heb inmiddels al heel wat merken geprobeerd voordat ik de goede had gevonden, en nu halen ze deze er gewoon doodleuk uit.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin gaat het dan ook om de 2.5 mg variant ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Ja regenboog maakt deze zelf en levert ook in andere dosering ik heb bvb 1x 10mg IPV 4x 2.5mg bij hun afgenomen
2 jaar geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin maar voor de 2.5 geld nog steeds dat je zelf niet hoeft te betalen ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Regenboog betaal je altijd zelf met uitzondering van DSW verzekering dacht ik

Ff informeren op de website


2 jaar geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin maar als ik de 2.5 mg haal is dat bij mijn benu apotheek 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dat is dus doorgeleverd van producent naar de apotheek en dan pas naar de klant dat mag niet meer

Regenboog maakt de pillen en levert om de 22 dagen een pakketje bij jou thuis af

Dat mag dan weer wel
Nederlandse regels 🤔
2 jaar geleden

Beantwoorden

Nando Snoek Ik heb zo'n zelf gelijke brief ontvangen:(
2 jaar geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin we gaan het zien wat ze zeggen bij de apotheek morgen
2 jaar geleden

Beantwoorden

Maya Albus Heb hetzelfde meegemaakt ben nasr een andere apotheek gegaan en krijg nu gewoon de dexamphitemine.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 11 overige reactie(s)
Paula van Kuil 2 jaar geleden geplaatst
Mijn apotheek geeft me inmiddels weer Dex Ace na het traumatische Amfexa uitstapje. Het lijkt mij dat de incassering van Amfexa in de praktijk minder heftig is dan er wordt geschreven en ik hoop dat dit zo blijft. Anders zullen we met elkaar van ons moeten laten horen.

Ik heb het KNMP gevraagd naar cijfers van de effectiviteit van Amfexa omdat ik nieuwsgierig ben of zij weten dat veel mensen niet blij zijn met Amfexa. Althans dat is een aanname obv dit forum, maar kunnen we dit terugzien in de cijfers? Dan hebben we bewijs en een stem.
Dit is het antwoord van het KNMP. Heel erg verhelderend welke partijen wat doet:

-------
Impuls en Woortblind is de patiëntenvereniging voor en door patiënten met ADHD, ADD, dyslexie en dysclaculie. Zij besteden op hun website ook aandacht aan de omzetting naar het geneesmiddel Amfexa. De patiëntenvereniging komt op voor de belangen van patiënten en verzamelt vaak ook klachten en ervaringen van patiënten.
 
In het artikel op deze website vind je ook een link naar de berichtgeving van de KNMP, de beroepsvereniging van apothekers. De KNMP ondersteunt de apothekers bij het uitvoeren van hun functie. Apothekers moeten zich in dit geval houden aan de wetgeving in Nederland. De inspectie IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) is de instantie die toezicht houdt op het functioneren van de apothekers en heeft aangegeven dat zij actief gaat controleren op het afleveren van Amfexa.
 
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen is de instantie in Nederland die de toelating van geneesmiddelen regelt. Apothekers hebben daar geen invloed op. Het Lareb is de instantie in Nederland, die bijwerkingen van geneesmiddelen registreert. De apotheker, maar ook de patiënt zelf, kan bijwerkingen van een geneesmiddel melden aan Lareb via hun website. Op de website van Lareb vind je ook informatie over gemelde bijwerkingen, maar daarbij wordt geen onderscheid gemaakt naar fabrikant.
 
De KNMP heeft geen cijfers over de tevredenheid m.b.t. dexamfetamine tabletten en Amfexa. SFK (Stichting Farmaceutische Kengetallen) heeft wel informatie over het aantal recepten voor deze geneesmiddelen. In mijn eigen apotheek hebben wij nog veel patiënten die amfetamine 2,5mg tabletten krijgen. De hoge prijs van Amfexa bij de introductie was een belangrijke reden voor apotheken om de medicatie niet om te zetten. Inmiddels heeft de fabrikant wel een compensatieregeling opgesteld voor patiënten.
 
Hiermee heb ik geprobeerd een overzicht te geven van de instanties, die een rol (kunnen) spelen. Ik hoop dat deze informatie jouw vraag beantwoordt. De patiëntenvereniging is de instantie waar je als eerste contact mee zou kunnen opnemen.
--------
reactie op @paula14:
John Dex Goed dat jij er ook achteraan gaat hoe meer meldingen hoe meer kans dat er verandering in komt.
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Je zegt dat je nu Dex Ace krijgt, met welke redenen heb je dit voor elkaar gekregen ?
Dit is toch ook doorgeleverde bevrijding.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Paula van Kuil John, ik heb de situatie uitgelegd aan de apotheek en ze komen me gelukkig tegemoet.
Met mijn eerste recept ben ik naar een andere apotheek gegaan dan die van mijzelf omdat die geen voorraad had en ik per direct de medicijnen wilde. Ik kreeg de ACE mee. Met het 2e recept ging ik naar mijn eigen apotheek en nu kreeg ik BENU. Na een paar weken slecht voelen, viel het kwartje dat de andere werking aan de fabrikant lag. Ik naar mijn apotheek die zeiden dat ze geen contract met Ace hadden maar als uitzondering het wel wilden bestellen en als zij dezelfde winstmarge zouden maken, het geen probleem zou zijn. Top! Toen had de Ace leverproblemen, heb ik toch deels de Benu gebruikt, daarna weer aan de Ace die weer op voorraad was. Toen moest ik opeens aan de Amfexa waar ik zeer beroerd op reageerde en ik was niet de enige want het regende klachten bij de apotheek. Daarom is mijn apotheek nu overgegaan naar De Magistrale Bereider. Ik was inmiddels behoorlijk overstuur met al die rottigheid in mijn lijf, ik kon nog slecht mijn lijf en medicijnen vertrouwen, en heb gevraagd of ik de Ace mag (na even een droge periode). Dat was o.k., ze begrepen dat ik het niet aandurfde om weer een nieuw medicijn te proberen. Tot nu toe, gaat het goed! Ik ben altijd open en netjes naar de apotheek geweest en mijn zorgen aangegeven. Als zij mij hier niet in hadden voorzien, zou ik naar een andere apotheek zijn gegaan.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Goed dat je het aan geeft. Zo zie je maar dat het niet altijd aan het middel hoeft te liggen, het merk en samenstelling kan een heel ander effect geven. Opvallend hoeveel mensen slecht op Amfexa reageren...
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dan zijn deze regels nog niet bij alle apotheken officieel doorgevoerd maar dat is een kwestie van tijd.

Daarna zouden ze bij geen enkele apotheek de doorgeleverd berijden mogen leveren alleen nog bij medische noodzaak
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Kim ... 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag bij de huisarts geweest, die was niet zelfs niet op de hoogte!!! Heeft contact gezocht met apotheker.
Wat betekend t voor mij:
K slikte eerste 7,5 Mg dexamfetamine per keer. 3 x per dag.

Ga nu over naar 5mg amfexa en 2,5 Mg dexamfetamine 3 x per dag.

Best gek toch dat dat dan wel kan maar goed. We gaan t ervaren!
Maxie van max 2 jaar geleden geplaatst
Ik dacht dat je amfexa juist bij moest betalen, werd mij toen verteld. Mijn huisarts zei dat er bij amfexa juist vrijwel geen bijwerkingen waren maar vond t te duur dus toch huiverig aan de dexamfetamine begonnen. Vroeger heb ik alles gehad maar kon enkel tegen de tabl die ze zelf maakte. Van de andere werd ik ziek . Nu gelukkig niet meer
reactie op @maxievanmax:
John Dex Eigen bereiding heb je ook van meerdere merken van een andere leverancier met andere hulpstoffen en dus ook allemaal andere bij effecten althans ik merk duidelijk verschil.

Amfexa zit patent op en word geproduceerd bij de officiële farmaceut.
Het is het zelfde als de 2.5mg dexamfetamine zeggen ze nu steeds maar waarom is dan nu ineens de prijs 4x zo duur als dit het hetzelfde is ????
Daarbij valt amfexa ook niet meer in het basispakket zoals de 2.5mg
Dus je hebt eerst je eigen risico van 385 euro en daarna een max van 250 euro eigen bijdrage per jaar

En je betaalt ook al verplicht (bvb bij cz 120 euro) maandelijkse zorgpremie en daarbovenop betaal je dan nog even de boven genoemde eigen risico en bijdrage van 635 euro per jaar omdat je medicijnen nodig hebt.

Dat is een slordige 173 euro per maand 😵


Buiten deze kosten om werkt dex op iedereen weer anders het ene merk werkt goed voor jou en de andere weer voor mij.
En nu is er ineens het wondermiddel amfexa die voor iedereen goed zou moeten werken ???

GELD GELD GELD  dat is het enige waar dit om draait en hoe jij of ik je bij deze medicatie voelt boeit ze geen ....
2 jaar geleden

Beantwoorden

Betty Oz @johndex@johndex@johndexik heb mijn psygiater gebeld en ze stelde mij gerust !!!
Het is idd een spel..2,5 Mg wordt wel geleverd als je arts dat duidelijk voorschrijft. Dus je komt er wel aan alleen via een omweg.

Ik heb een vraagje hopelijk kan er iemand antwoord geven.
Die Dex retard (langwerkend) die ben ik sinds woensdag gaan slikken (2x 4 Mg) maar ik merk dat ik er mezelf door erg prikkelbaar en duf in mn hoofd voel. De energie die ik kreeg van de 2,5 Mg (2x per keer) die krijg ik helaas (nog) niet.
In overleg met arts heb ik kortwerkend erbij gekregen maar dat zijn gele pilletjes ook weer anders dan ik ben gewend. Pfff wat een gedoe zeg!

Die gele pilletjes ervaring hiermee?
I
Herkent @johndex of iemand anders zich hierin?
Mijn normale dosering is 3x 5 mg(2,5 Mg van Dex ceban helaas is niet meer leverbaar en ik kreeg later dmb Dex . Nu ik hieraan gewend was geraakt alleen nog last van piek en daalmomenten (rebound)wilde ik de langwerkende proberen...maar levert voor mijn gevoel niet veel op. Moet ik langer doorgaan?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dex retard heb je nu van regenboog apotheek dan ?
Retard heb ik nog niet geprobeerd maar ik zou een keer 1x4 proberen als dat niet helpt kan je nog 3x4 proberen.


Gele pilletjes is erg vaag 😂 maar ik heb tot nu toe alleen gele van regenboog gehad in een plastic zakje geseald de andere waren allemaal wit.

Ik heb de gele 10mg van regenboog gehad werking vind ik persoonlijk erg wisselend.
De ene dag goed de andere dag te veel en soms helemaal niet.
Inwerking komt bij mij ineens en best heftig binnen en heb dan ook altijd zin om te roken.
Slechter slapen en zo nog wel wat dingen
Dit is iets wat ik bij mijn andere dex nog nooit heb gehad daarom ben ik toen weer terug gegaan.

DMB heb ik ook gehad maar doet bij mij niet veel.

Het is ff proberen wat voor jou goed werkt retard kan ook heel anders uitwerken en een ander merk kan totaal anders Vallen

ceban heb ik zelf nooit gehad maar ik heb begrepen dat dat wel heel goede was waar veel mensen tevreden mee waren.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Betty Oz Regenboog is de enige die langwerkend levert. Ik dacht dat jij die ook had gebruikt. Hoe komt t dan als ik vragen mag @johndex dat je kortwerkend aanvraagt via regenboog?
De kortwerkende Dex is via omweg gewoon te verkrijgen bij de regulerie apotheek.
Mijn apotheker is een erg irritant mens! Ik ga switchen naar een andere apotheek. Ze is echt zo stom ! Eerst zegt ze nee Dex wordt niet meer geleverd vervolgens zegt ze Ooh wat is je dosering ? Als se dan hoort dat het 5 of. Meer is dan krijg je amfexa. Anders dAn de gewone Dex! Vervolgens zegt ze maar ik heb er heel weinig van.
Onbetrouwbaar voor mij dus.

Ik dacht ook eindelijk iets gevonden te hebben dat hiep. Erg vervelend dat er bij dit medicijn de werking steeds en bijwerkingen verschilt per leverancier. Volgens mijn arts schijnt bij regenboog puur Dex te zijn dus zonder hulpstoffen. Ik moet nog ontdekken of ik heel blij word met deze oplossing.

Welke kortdurende Dex vind jij bij jou goed werken?

2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex https://forum.adhdblog.nl/conversations/dex-langwerkend-retard
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Shermain Witkamp 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben vrijdag (verplicht) overgegaan op Amfexa. Overal op het internet word je bang gemaakt met het feit dat Amfexa een enorm duur middel is bla bla bla.

Ik heb ontzettend veel onderzocht en contact gehad met m’n verzekeraar en wat apotheken. Sinds dit jaar heb je de maximale eigen bijdrage van 250 euro. De standaard eigen risico is 385.

Stel, ik haal op recept voor een maand dexamfetamine 2,5mg 60 stuks voor €20 bij de apotheek (de 2,5mg varianten worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed volgens mij). Omdat we met een eigen risico werken in Nederland gaat die 20 euro eerst van het eigen risico totdat die helemaal op is, ook al word er gezegd dat het medicijn volledig wordt vergoed. Vanaf dan betalen de verzekeringen pas de vergoedingen (dat kan geheel vergoed of deels vergoed met bijbetaling) van medicijnen etc. Nu zijn apothekers verplicht om Amfexa 5mg te leveren indien zij zelf geen dexamfetamine tabletten maken. Dus, als ik met mijn voorbeeld over moet stappen op Amfexa 5mg dan zou ik van de apotheek 30 tabletten krijgen (omdat er in Amfexa 5mg zit ipv 2,5mg krijg ik de helft minder tabletten) en dat zou dan €27,18 euro kosten waarvan de verzekering €3,63 euro vergoed en ikzelf dus 23,55 moet bijbetalen. Nu kom ik eventjes terug op de eigen bijdrage. Die €23,55 gaat elke maand van de €250 eigen bijdrage tot deze helemaal op is. Na de 250 euro betaalt de verzekering verder voor de Amfexa. Nou heeft de fabrikant een terugbetalingsregeling waarvoor je je kan aanmelden waarmee je gedurende het jaar wordt gecompenseerd met de eigen bijdrage van €250. In principe hoef je dan dus niet de (gehele) eigen bijdrage van 250 euro te betalen door die terugbetalingsregeling. Het enige wat je dan betaalt is het eigen risico van €385, maar die moet je ook betalen als je dexamfetamine 2,5mg of ritalin o.i.d. slikt. Tuurlijk, per verzekeraar verschilt het ook weer altijd maar over het algemeen komt het hier op neer. Ik zelf ben bij Anderzorg verzekerd maar als je ergens anders bent verzekerd zou ik het daar even voor de zekerheid na vragen of ze Amfexa compleet verder betalen nádat je eigen risico en eigen bijdrage volledig op is.
Jeanette Holsbroeck 2 jaar geleden geplaatst
Misschien eens kijken bij een online apotheek? Zolang je binnen de EU geneesmiddelen online bestelt, is dit volkomen wettelijk en legaal. Gewoon even Googelen voor de goedkoopste en reviews en misschien vindt je wel wat je zoekt.
reactie op @jeanetteholsbroeck:
John Dex Deze medicatie valt onder Opiumwet daarbij is de wet ook voor online apotheek hetzelfde lijkt mij.

Als doorgeleverde bevrijding niet meer mag dan gaat dat online waarschijnlijk ook niet.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Wazig Hoofd Hallo Jeanette,

Zie dat je van een online apotheek bent dus dit is spam neem ik aan. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marjolein Heikoop-snel 2 jaar geleden geplaatst
hier maandag nog controle afspraak bij psQ gehad met de medicatie arts, wil mijn dex ophalen, niet meer te krijgen! dex word alleen nog gegeven aan kinderen van 3 tot 6 jaar (bizar mijn zoon van 6.5 krijgt geen diagnose omdat ze hem te jong vinden) kreeg hele brief mee met info en ook weer brief waar ik mijn "eigenbijdrage" kan indienen. ik zit nog in de opbouw fase en weet nog niet zo goed wat ik moet doen, slik 3x10 mg dex per dag
Liever Anoniem 2 jaar geleden geplaatst
Pff echt heel vervelend. Ik heb ook het zelfde probleem. Amfexa is de vervangende medicatie en deskundige zeggen dat dit de zelfde werking moet geven. Ik kan echt totaal niet tegen amfexa. Ik heb het geprobeerd en ik ben ook snel gestopt na een paar dagen. Totaal geen effect. Ik werd er echt letterlijk niet goed van maar dat kan verschillen per persoon natuurlijk. Voor deze week heb ik de methylfenidaat 10 mg. Het werkt wel alleen de werkingsduur is maar 1 uur na inname bij mij dus echt heel kort. Volgende week heb ik een afspraak en dam hoop ik dat ze hier iets aan kunnen doen. Ik hoop dat ze hier iets aan gaan doen voor iedereen die met dit probleem zit want het is echt heel vervelend. 
reactie op @lieveranoniem:
Marc de Schipper oww dus je krijgt nu ipv dexamfetamine methylfenidaat dit is weer heel wat anders kwa werking ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Liever Anoniem Tja het is niet de oplossing want de werking is erg kort nog geen uur denk ik. Na 10mg een uur na inname werkt het redelijk bij mij tot ongeveer een uurtje. Methylfenidaat 10 mg is een tijdelijke oplossing omdat ik van de week een afspraak heb staan. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Believe 30 2 jaar geleden geplaatst
Ik slik nu 3 maanden Amfexa en ik moet zeggen dat het mij goed bevalt. Alleen nu kreeg ik te horen van de apotheek dat de 2,5 mg niet meer geleverd mag worden en dat iedereen overgaat op 5 mg? Nu blijkt Amfexa ook niet meer leverbaar wegens grondstoffentekort en doordat Nederland massaal op de 5 mg overgaat? Weet iemand hier misschien iets meer over?
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb na bijna 4 weken zonder te hebben gezeten ivm leveringsproblemen nu nog voor 3,5 maand de 2.5mg mee gekregen van Pharmaline.
Dit was voor mij de enige zonder bijwerkingen maar deze leverancier stopt met de productie ervan ivm nieuwe regels. Hierna gaan ze over op de 2.5mg magistrale bereiding of amfexa.

Word waarschijnlijk regenboog voor mij
Ik had eindelijk mijn leven weer op de rit en kan nu weer opnieuw beginnen 😞
Pat 👊🏼 2 jaar geleden geplaatst
Kan er nog wel 2,5mg dexamfetamine besteld worden bij de Regenboogapotheek? Weet iemand dat?
Amfexa werkt inderdaad anders en niet zoals het moet in mijn geval :-(
reactie op @padraig:
John Dex Ja regenboog kan wel
Al is de verkoop daar enorm gestegen waarschijnlijk
Dus ik weet niet voor hoe lang

Zij leveren zelf en dat mag dus wel😟
Welkom in Nederland 😵😵😵
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Goddard Beste allemaal,

ik heb vorige week weer 3 maanden dex 2,5mg DMB bestel bij mijn apotheek. ik heb vorige week alvast wat potjes meegekregen en de rest moest besteld worden. ik heb vandaag dus gewoon 1200 tabletten dex opgehaald. apotheek wist ook van niks over dat het niet meer geleverd kan of mag worden.

Daarnaast gebruik ik ook de retard dex 20mg (2x 10 mg)van de regenboog. Deze werkt voor mij super dekt precies 7/8 uur van de dag daarbij slik dan nog een dosis dex van de DMB beide werken voor mij erg goed
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex DMB word bij mijn apotheek ook nog steeds geleverd 

Waarom deze wel nog steeds mogen is mij niet bekend
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ik heb de aller ergste bijwerking ondervonden van een medicijn die er  maar is. Ik heb een BEROERTE gehad.
ik weet sinds 2 jaar dat ik ADHD heb en daar heb ik  concerta voor gekregen van de dokter.
tot ik bij een kardio psycholoog kwam via mijn psychiater. die heeft mij nogmaals getest en concludeerde dat ik echt een  ADHD geval was. toen vroeg hij welke medicijnen ik daar voor innam. ik vertelde hem dat ik een middelmatige dosis concerta daarvoor slikte waarna hij mij aankeek en zij,"wat weeg jij en hoe groot ben jij?"
Hij schreef een recept uit voor het dubbele van mijn dosis en zij, neem dit nu in dan zie ik je volgende week weer,
ik die pillen bij de apotheek gehaald ik schrok van de prijs. Een week later zat ik weer tegenover hem en vroeg hij hoe het ging, ik vertelde hem dat ik eigenlijk niet zo veel verschil ervoer. dan slik je deze week er een van jou pillen bij. ik ben dat gaan innemen tot ik mij ineens heel raar voelde worden en was ik ineens een hele oude man, ik kon niet meer opstaan als ik in de bank zat en als ik rechtop kwam dan viel ik om.
daar kwam nog bij dat ik incontinent was van het ene op het andere moment. de dokter is gekomen en stuurde mij naar het ziekenhuis waar ik een buis in moest die foto's van hoofd maakte.ik kreeg een kaartje mee met een code waarmee ik thuis de beelden kon zien. de dokter had de beelden ook en toen ik daar was liet hij mij zien wat er aan de hand was, Er was een adertje in mijn hoofd verstopt geraakt.
inmiddels gaat het weer goed met mij dus ik heb geluk gehad maar pas op met zware dosis van de medicijnen, er staat niet voor niks in de bijsluiter,"bij zware doseringen kan hartfalen, een beroerte en zelfs de dood tot de gevolgen behoren."
reactie op @hansarendsen:
John Dex Ik heb dit bericht nu al op meerdere topic's gelezen, heel goed natuurlijk dat je mensen waarschuwd voor de risico's van deze medicatie.
maar dit topic gaat hier helemaal niet over maar over het niet leverbaar zijn van een medicijn en daarbij gaat het over dexamfetamine en jij hebt het over concerta een totaal ander medicijn !

ADHD medicatie is vaak een stimulantia en dat is eigenlijk nooit zonder risico's !
Zeker in hoge dosering heb je verhoogd risico's.

Roken is ook een verhoogd risico en toch zijn er mensen die er 100 mee worden, het ligt er maar net aan hoe gevoelig je er voor bent.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
o en in het ziekenhuis in mij VERBODEN ooit nog concerta in te nemen.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst

je hebt gelijk John maar als even terug leest in dit hoofdstuk dan zegt iemand ,"en toen moest ik dat dure concerta kopen wat ook niet vergoed wordt" en toen dacht ik dan waarschuw ik deze mensen ook.
reactie op @hansarendsen:
John Dex Oke ik begrijp het.


Onder dat bericht van die persoon staat een button: (REAGEER)

Als je volgende keer daar op klikt komt het ook onder dat bericht te staan dan is het makkelijker te volgen 😉

En dan krijgt die persoon ook een mailtje dat er op zijn reactie is gereageerd !
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper snap je reactie wel en vervelend dat dit voorkomt ja ik heb ook concerta gebruikt 150 mg en werkte bij mij goed alleen te duur en klopt dit gaat niet over concerta..no worries 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
gho nou loop ik hier al ff mee dat voor het dat iemand mij daar op attent maakt bedankt echt waar
Ron J 2 jaar geleden geplaatst
Ik haal gisteren net weer 12 doosjes bij de apotheek ( de gratis 2,5 Mg variant ) dus lijkt me stug.
reactie op @ron:
John Dex Alleen regenboog en collegiale bereiding word momenteel nog geleverd de laatste is bij mijn apotheek ook nog leverbaar hoe lang dat nog zo blijft is nog de vraag waarschijnlijk zolang de voorraad strekt maar dat is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Overige merken zijn nu allemaal weg voor zover ik weet.

Waarschijnlijk heb jij benu apotheek en ik verwacht dat zij vooraf nog een flinke voorraad hiervan hebben ingekocht
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb ook nooit problemen, krijg altijd 240 stuks van 2,5mg mee. Collegiale bereiding geloof ik.

Ben wel erg nieuwsgierig naar Elvanse, wat hier eind september op de markt komt. Langwerkende (12 uur) Lisdexamfetamine "prodrug", lees er ook veel goede reviews over. In Amerika heet dit Vyvanse en is naast Adderall en Concerta 1 van de populairste medicijnen. 

Wellicht lost dat voor een hoop mensen dat gehannes met kleine pilletjes en versch. bereiders op.
reactie op @bbking:
John Dex Alleen regenboog en collegiale bereiding word momenteel nog geleverd de laatste is bij mijn apotheek ook nog leverbaar hoe lang dat nog zo blijft is nog de vraag waarschijnlijk zolang de voorraad strekt maar dat is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Overige merken zijn nu allemaal weg voor zover ik weet.

Waarschijnlijk heb jij benu apotheek en ik verwacht dat zij vooraf nog een flinke voorraad hiervan hebben ingekocht
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Hm ok,

Volgens mij heb ik gewoon een zelfstandige apotheek, niet Benu in ieder geval. Ik heb wel wat over voor als er problemen komen, maar tot nu toe nooit iets gehoord. Maar ga zeker wel de Elvanse proberen, als dat net zo goed is als Adderall ben ik ook meteen van wat andere Dex-nadelen af.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Het laatste nieuws
Vanaf nu is er nergens GEEN dexamfetamine 2.5mg meer te krijgen (met uitzondering van regenboog) alleen de voorraad die de apotheek nog in huis heeft daarna krijg je dus amfexa 😭

Lisdexamfetamine komt eind september
reactie op @johndex:
Marc de Schipper waar komt dit nieuws vandaan als ik vragen mag jouw apotheek?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Heb meerdere apotheken gebeld en allemaal hetzelfde verhaal

Informeer anders ook even bij jou apotheek
Laat het even weten !
2 jaar geleden

Beantwoorden

Danielle Tetteroo Zojuist heb ik me bij een anderen apotheek aangemeld (was ontevreden over huidige apotheek om allerlei redenen) en meteen even geïnformeerd naar mogelijkheid om dex  geleverd te krijgen. Ik kreeg te horen dat dit geen enkel probleem is, mits er een medische verklaring van de behandelaar overlegd wordt waarin staat dat er een medische noodzaak is voor het leveren van 2.5 mg dex. Onder medische noodzaak valt o.a. last hebben van extreme bijwerkingen of een allergische reactie op een van de hulpstoffen. De Inspectie noemt deze medische noodzaak ook in hun rapport van juli 2019. Mijn oude apotheek gaf aan dat ze niet meer mochten leveren en zo lees ik dat veel op deze blog. Maar mijn nieuwe apotheek geeft aan meerdere patiënten te hebben en gewoon bij de Magistrale Bereider dex kunnen bestellen met een recept van de patiënt.
Inmiddels was ik na veel gedoe uiteindelijk overgestapt naar de Regenboog maar ik ben niet erg tevreden met de werking. Geen last van bijwerkingen, das mooi maar ook geen positieve werking. Dus ik wil nu eigenlijk z.s.m. weer terug naar lisdexamfetamine, waarvan ik de werking heel fijn en subtiel vind. Maar de werkingsduur bij mij is max. 7-8 uur dus dan krijg ik het voorgeschreven in combinatie met 1 of 2 doseringen dex in de ochtend. Met mijn nieuwe apotheek kan dit dus gelukkig weer!
Tip: check eens bij wat apotheken in je buurt wat hun beleid is en misschien heb je geluk!
Dat gezegd hebbende is het natuurlijk SCHANDALIG dat de overheid mensen die afhankelijk zijn van deze medicatie zó ontzettend in de steek laat!

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marc de Schipper 2 jaar geleden geplaatst
ik heb een medische verklaring en ze moeten wel ze bestellen het bij de regenboog apotheek 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Regenboog is geen doorgeleverde bereiding dat is de enige die blijft
2 jaar geleden

Beantwoorden

Faadje Fa 2 jaar geleden geplaatst
Ja dit had ik ook ondervonden vorige week en baalde enorm. Er werd mij wel verteld dat Amfexa wel exact dezelfde werking heeft en dat je er ook nog eigen bijdrage van 20 euro moet betalen. En dat de regering dit heeft bepaald en dat daarom is besloten dat er wordt overgestapt naar Amfexa. Nou daar stond ik dan!!!! 

Gelukkig werd ik later gebeld dat doordat er een grote aanvraag is de leverancier er niet tegen kon leveren en heb ik voor nu nog Dex meegekregen gelukkig. Zit er niet op te wachten hoor. 
Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Toevallig, ik liep net even langs de apotheek met deze vraag. Er werd me verteld dat (alle?) apotheken een brief van de minister hebben gehad. Dex 2,5mg mag alleen nog een kinderen gegeven worden. Voor volwassenen Amfexa.

Over de datum dat Elvanse (lisdexamf.) beschikbaar is konden ze nog niets zeggen. @John, weet jij daar meer van?
reactie op @bbking:
John Dex De levering van lisdexamfetamine wist ze niet zeker maar dacht 20 september
Op Internet lees ik op meerdere plekken eind september dus daar ga ik voor nu maar even vanuit.

Meer zekerheid kan ik hier helaas ook nog niet over melden
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Thanks,

Nou dat wordt duimen dan, gelukkig heb ik nog wel voldoende Dex over. Elvanse op recept krijgen lijkt me niet zo'n probleem, daar het na Methyl de 2e keus zou worden. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Verwacht ik ook niet
Maar de kans op leveringsproblemen bij regenboog en ook voor lisdexamfetamine is nu wel erg groot aangezien er nogal veel klachten over amfexa zijn gaan er nu veel mensen opzoek naar een alternatief.

Wat een toeval allemaal je zou bijna denken dat er een financieel plan achter zit
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Ja dat zou je zeggen :-)

Aan de andere kant, ik denk dat dit wel een serieuze verbetering kan zijn voor de NL markt. Eindelijk een serieus langwerkend Amfetamine (merk)medicijn wat zich al bewezen heeft, in plaats van al die zelfgemaakte en doorgeleverde pilletjes die netto 2 uur werken :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper aan kinderen mogen ze alleen gewone dexamfetamine geven? in de bijsluiter van amfexa staat weer vanaf 6jaar tot 18 jaar dus tegenovergestelde...gr marc 
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Klopt ook 2.5mg is tot 6 jaar
5mg Amfexa 6 tot 18 jaar
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B @Allen, dit is inderdaad hoe het mij werd uitgelegd bij de Apotheek vanmiddag. 6-18 Dex, daarboven Amfexa.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Overigens is dit nog wel interessant. Volgens uitgebreide onderzoeken zou Lisdexamfetamine het beste werken voor ADHD-symptomen, beter dan Methyl en Mix-amfetamine zouten (Adderall). Lees ergens anders ook dat het in de UK voor volwassenen 1ste keus is.

https://www.pw.nl/nieuws/2019/lisdexamfetamine-meest-effectief-bij-behandeling-volwassenen-met-adhd
Sheila Reisinger 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Yvonne,

Mocht je toch te huiverig zijn om te starten met het alternatief, dan heb ik nog een gesloten potje Dex van 90 tabletten staan. Als het inderdaad tijdelijk niet op de markt is.
Ik had namelijk meer baat bij Welbutrin en nog een geopend potje die ik kan nemen als zo nodig, maar dat komt zelden voor .
reactie op @sheilareisinger:
Mr B Helaas is het niet tijdelijk niet verkrijgbaar. Apotheken mogen het vanaf nu (van het ministerie) niet meer leveren, behalve aan kinderen. Dit omdat er zogezegd een geregistreerd alternatief is (Amfexa) voor volwassenen. Mijn apotheker had hierover een officiele brief ontvangen.

Dat Amfexa voor veel "overstappers" veel nare bijwerkingen heeft, daar wordt aan voorbijgegaan. Het alternatief is Elvanse, dit is een langwerkende Lisdexamfetamine met een werking van 10-14 uur. Dit is recent voor NL goedgekeurd, wordt 1ste alternatief na Methylfenidaat en zou eind september op de markt komen.

Lisdexamfetamine verschilt van de "gewone" Dex in die zin dat het medicijn pas in je lichaam in dexamfetamine wordt omgezet. Dit heet een ProDrug en maakt het minder gevoelig voor "misbruik" als partydrug (bv. snuiven).

In Amerika heet hetzelfde medicijn Vyvanse en heeft daar heel goede ervaringen en resultaten. In de UK is het medicijn 1ste keus voor ADHD bij volwassenen. Gebruikers melden veel minder bijwerkingen en een "smoother" effect.

Bovenstaande is wat ik er de afgelopen dagen over kon vinden. Heb zelf een paar keer een ander langwerkend amerikaans medicijn geprobeerd (Adderall XR) en ik vond dat vele malen beter dan gewone Dex. ik ben iig vrij hoopvol dat Elvanse een goed (of beter) alternatief is voor Dex of Amfexa.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Bedankt voor je heldere uitleg, fijn!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Ohh heel graag!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jan Slimmer 2 jaar geleden geplaatst
Mijn partner Zojuist het nog openstaande recept van dex  opgevraagd. Volgens de apotheek niet meer leverbaar en het vervangende middel kost 200 euro eigen bijdrage (per jaar mag ik hopen maar dat had ze niet gevraagd) Is mij een paar jaar geleden ook overkomen en was precies dat mijn bedrijf failliet ging en ik geen cent te maken had. Ik moest daarom noodgedwongen stoppen en dat is niet zonder gevolgen gebleven en mede oorzaak geweest van veel ellende. Nu heb ik potvolkoffie na jaren van herstel en ging ik echt stappen maken op de weg naar totaal herstel onverwacht vandaag een minder positief gesprek gehad met mijn baas en krijg ik dit ook nog eens te horen. 

Bedankt farmacie en ik wens jullie nog hogere megawinsten.... pffff😢 
reactie op @janslimmer:
Mr B Is het vervangende middel Amfexa? Er is namelijk een terugbetalingsregeling voor het eigen-bijdrage gedeelte. Je moet er dus wel zelf achteraan maar maakt het dus niet duurder dan de "oude" dex. Voor het nieuwe medicijn Elvanse is deze regeling er trouwens ook.

https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten/amfexa
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Slimmer Bedankt mr B ik hoop dat het daadwerkelijk bij 250 per jaar blijft. Is nog altijd veel geld in mijn situatie, redelijk laag inkomen ondanks 2 verdieners, kinderen waar de duurste periode nu stilletjes aan toch echt gaat komen en boodschappen, energie etc. zullen ook niet goedkoper worden vrees ik :). Waar ik me echter het meeste zorgen om maak is dat ik in 1 keer over moet op een medicijn wat gewoon geen dexam is. Natuurlijk wel grotendeels maar het luistert allemaal nogal nauw, waarom zijn er anders meerdere soorten medicatie mbt ADHD. Daarnaast zijn juist komende 2 maanden alles bepalend inzake mijn werk. Alleen bij een topprestatie sta ik niet per 1-12 op straat en in mijn situatie. En juist nu dit.. dejavu gevalletje 😢😢😢
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Sterkte de komende tijd.. €250 is de maximale eigen bijdrage voor medicijnen voor een verzekerde. Dit kun je dus via de terugbetalingsregeling geheel terugkrijgen.

Netto ben je met Amfexa dus niet duurder uit dan met Dex. Of het medicijn zelf voor je gaat werken, ik hoop het voor je!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Stefan C. 2 jaar geleden geplaatst
Ik moest deze week ook wisselen van dex van de magistrale bereider naar Amfexa. Hier was ik al eerder niet blij en toen van apotheek gewisseld zodat ik het eerste nog kon krijgen. Dit schijnt nu niet meer te kunnen.
Bij het ophalen van de apotheek, 8 doosjes,  zat gelijk een rekening van 205 euro waar ik best van schrok! Ze gaven mij een formuliertje om de eigen bijdrage terug te vragen via Hevo consult.
Voor de terugbetalings regeling van Amfexa heb ik gister dus contact met Hevo gehad en dit is mij verteld.
LET OP!!!
Je krijgt terug betaling als je een heel jaar Amfexa gebruikt!
Voor dit jaar, 2019 dus, krijg je ALLEEN volledige terug betaling als je 17 doosjes of meer hebt gekregen. Zit je hier onder dan krijg je de gewone regeling van 20 euro en nog wat centen per maand!

Ik zit op 40mg/dag en dat zijn 8 doosjes per 4 weken en kom dan op zo'n 24 voor dit jaar, maar zit je hier onder bereken dat dan zodat je niet voor financiele verassingen komt te staan straks.
reactie op @stefanc:
John Dex Wouw wat een k.t regeling 😤
1 jaar geleden

Beantwoorden

Pansje Kevertje 1 jaar geleden geplaatst
O jammer zeg. Ik heb net mijn psychiater verteld dat er nog wel apotheken zijn die de dex leveren. Maar dat is dus over lees ik...
Zij vertelde ook dat haar patiënten geen goede ervaringen hebben met de regenboog apotheek.
Ook verteld zij dat de lisdexamfetamine pas vanaf januari geleverd kan worden.
Nog 2 maandjes wachten...
reactie op @pansjekevertje:
Mr B Dat klinkt apart? Elvanse is gewoon leverbaar, je apotheek kan het gewoon bestellen. Kun je het daar eens navragen?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Pansje Kevertje 1 jaar geleden geplaatst
Nee de dex
reactie op @pansjekevertje:
Mr B Wat bedoel je precies? Mijn opmerking ging over dat Lisdexamfetamine gewoon nu leverbaar is.. En dat als je dat ff checkt met de apotheek, kan je Psych het gewoon nu meteen voorschrijven.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kirillov p Dit is gewoon leverbaar door de apotheken die het mogen leveren.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Pansje Kevertje 1 jaar geleden geplaatst
Apart, zij zegt dat het pas vanaf januari kan.
Ik zal het nog eens vragen!
Devil girl 1 jaar geleden geplaatst
@yvonnenijboer de normale Dexamfetamine alweer beschikbaar?
reactie op @devilgirl:
Yvonne Nijboer Hier iig niet!!😫
1 jaar geleden

Beantwoorden

Renée Charlotte 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb nog steeds voor een maand dex 2,5 mg kunnen bestellen. Mijn apotheek heeft de brief met verbod niet gehad zeggen ze.. Blijft vreemd. 
reactie op @renee9:
Pansje Kevertje Welke apotheek is dat?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Dennis De Vries 1 jaar geleden geplaatst
Hoi, bij mijn apotheek iig niet! (montfoort)

Die geven amfexa 😭😭
Simone Dekker 1 jaar geleden geplaatst
Check de website eens. Hier staat dat dexamfetamine alleen nog maar met een medische noodzaak nog mag worden uitgegeven.
Mr B 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben bang dat het voorlopig einde oefening is voor de apothekers-dex.. Denk overigens dat ze er prima op verdiend hebben.

Maar wellicht is er nog een andere bereider die nog wat heeft liggen.. Al vond ik de Magistrale bereider dan weer heel versuffend. Dus.. Amfexa of Elvanse! 😄
reactie op @bbking:
Renée Charlotte De laatste keer heb ik nog voor een maand dex van de bereidende apothekers mee gekregen. Inderdaad fijner dan die van de magistrale .
Volgende week moet ik weer om nieuw recept. Ben heel benieuwd of ik nog dex van de bereinde apotheek mee krijg. Amfexa wil ik niet ééns uitproberen dus dan wordt het elvanse. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
Dag allemaal,

Ook ik kreeg vandaag Amfexa mee voor het normale gebruik (3x daag 15mg). Daarnaast kreeg ik ook nog 90 stuks magistraal bereide Dex mee voor de rebound (😁👍). Het heeft eigenlijk nooit geklopt dat ik 7,5 mg tegen de rebound zou moeten nemen (meestal 1 of 1,5), maar ik heb hier nooit wat van gezegd. Scheelt weer een paar tripjes naar de apotheek per jaar. 

2 uur geleden heb ik 15 mg Amfexa genomen en dit is een hele andere wereld dan de DMB Dex! Me tong voelt raar, ik sta moker strak en ben heel erg dromerig. Het lijkt meer op party drugs. Echt super chill en totaal zeer verantwoordt met het werk dat ik doe 🙊. 

Net de apotheek aan de lijn gehad en die vertelde mijn inderdaad dat ze geen 2,5 mg DMB Dex meer mogen uitgeven. De dame aan de lijn vertelde me dat ze dit gister helemaal uitgezocht hadden. Ze was niet op de hoogte dat de arts specifiek DMB Dex voor kan schrijven. Ze zij wel dat als dit het geval is, dan is de DMB nog gewoon leverbaar. 

Ik ga zo de huisarts bellen dat Amfexa in ieder geval niet kan (ik zit/hang al spacend 12 meter hoog in een (op zich wel een bijzondere ervaring 🙈)). De LisDex kende ik nog niet, maar ik ben nu al super enthusiast en ik ga kijken of ik hier naar over kan stappen.
reactie op @koen-27:
Koen van T Net de huisarts assistente aan de lijn gehad. Hun advies was eerst opbouwen met een halve dosis en kijken of het went. Zo niet dan gaan we overstap naar LisDex bespreken of wegens medische noodzaak terug naar DMB Dex. Inmiddels staan me kaken echt super strak

Toen ik vertelde dat ik op hoogte werk moest ik per direct het werk stoppen... Logisch uiteraard, maar ik ben net als het gros van de zelfstandige en stop pas wanneer ik echt niet meer kan. Gelukkig hoef ik zelf niet te rijden vandaag. Het is echt ziek dat de politiek dit soort wijzigingen die zulke grote gevolgen hebben door kunnen douwen. Wedden dat er geen één politicus in durft te stappen als ze weten in wat voor staat ik nu ben 😅. 

Ik zal vast niet de enige zijn met gevaarlijk werk waar je ook nog direct de verantwoordelijkheid  voor de veiligheid van je medemens hebt. Door de jaren heen heb ik veel mensen leren kennen die in dezelfde positie zitten; hijskraanmachinist, staalbouwers, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs. Daar zitten genoeg mensen tussen met add of andere raakvlakken met het autisme spectrum. De kan bestaat dus dat ze gewoon van de ene op de andere dag andere medicatie krijgen die een hele andere uitwerking hebben. 

Dit kan gewoon niet. 


1 jaar geleden

Beantwoorden

Wat was ik ook al weer aan het doen 1 jaar geleden geplaatst
Is dit nu de huidige situatie? Ik kamp met veel klachten zoals snel afgeleid, geen overzicht, continue gejaagd, extreem droge mond, duizelingen en druk op mijn ogen. Alles loopt in de soep en heb deze week pas ontdekt dat overstap dex naar amfexa daar rol in kan spelen. Ik wil dan ook zsm terug naar dex om alles (werk, studie, gezin) weer op de rit te kunnen krijgen, naast fysieke klachten.

Lees ik goed dat een medische indicatie geen zin heeft en alle dex voor volwassenen niet meer leverbaar is? (Dexamfetamine 2,5)
Zijn alle ervaringen zo of is er nog een 🌈 apotheek oid?
reactie op @lda:
Mr B Voor zover ik weet moet je echt een medische noodzaak (op je recept) hebben, en dan is het even de vraag of je apotheek het nog kan/wil leveren.

Regenboog kan wel maar dat moet je dan zelf betalen, tenzij je bij DSW verzekerd bent..
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb gister van de huisarts te horen gekregen dat de apotheek, ondank dat er medische noodzaak op het recept staat, geen DMB Dex 'mag' geven. De medische noodzaak zou moeten worden ondersteunt door bijvoorbeeld een bewezen allergische op de hulpmiddelen. 

De huisarts herkende de klachten over Amfexa en begreep de noodzaak van DMB Dex. Ik dacht klaar te zijn met het gezeur, maar helaas.

Te triest voor woorden dit!!!
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
@koen-27​ , dat is inderdaad triest. Ik ben nog niemand tegen gekomen die het wel goed doet op Amfexa.  Dit voegt zo in ieder geval niets toe. 

Kun je dan niet beter overstappen op Lisdexamfetamine? Het lijkt nu nog per huisarts en apotheek te verschillen wat je mee krijgt...
reactie op @lindaalexandra:
Koen van T Ik ben inderdaad van plan om over te stappen naar LisDex, maar dat kan niet via de huisarts. Nu heb ik al een doorverwijzing, maar voor dat alles geregeld is zal ik een periode zonder Dex zitten. 

Ik ben me nu aan het wapenen met alles wat ik kan vinden. Wanneer de apotheek bij de volgende uitgifte weigert om DMB Dex te geven zal ik ze proberen te overtuigen. Als ze dan nog niet mee gaan dien ik een klacht/geschil in bij: 

https://www.skge.nl/zorgaanbieders/apotheken/klachtenregeling

Kost 50,- maar misschien levert het wat op. Zo niet voor mij zelf, dan wel voor een ander.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B @koen-27​,

Lisdex kan ik je aanraden. Waarom kan het niet via je huisarts, wat zegt hij er over? Mijn huisarts zet in principe alle adhd-medicatie op recept, voor de "wisseling" naar Lisdex hoefde ik alleen maar te bellen en de (andere) dosering uit te leggen..

Als je echt in de problemen komt heb ik hier nog wel een potje DMB dex staan, niet meer aangeraakt sinds de Lisdex 😄
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T De huisarts zij dat een huisarts dat niet mag en dat het door een psygo... gedaan moest worden 😅

...ze past wel hoeveelheden aan, maar dat zou eigenlijk ook niet mogen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Geen idee wat de richtlijnen hier zijn; maar mijn huisarts schrijft met diagnose gewoon ADHD medicatie voor. Ze overlegt soms dan wel met een collega. Ik kan me voorstellen dat ze bij complexe situaties met meerdere diagnoses en verschillende medicatie naast elkaar wel doorverwijzen...
1 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Ja, maar dan zit je met een lange wachttijd toch? Dus wellicht ff "doorzeuren" bij de huisarts of een andere zoeken?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Wat was ik ook al weer aan het doen 1 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties, merk dat zonder amfexa ook niet goed lukt en voor nu maar geminderd, daardoor iets minder bijwerkingen maar verre van ideaal. Mijn huisarts toont begrip maar wil ook dat ik dit met psychiater regel (waar ik me dus opnieuw aan moet gaan melden). Dan waarschijnlijk overstap lisdex maar bespreken n a.v. wat ik er over lees 
Wat was ik ook al weer aan het doen 1 jaar geleden geplaatst
Ik zit ondertussen  ziek gemeld thuis met ADD klachten/ overbelasting. Ik kan me echt voor geen meter concentreren en vergeet te veel, daarnaast oververmoeid doordat ik toch door  ben gegaan en het te veel energie kost zo.
Zit nu al een week te wachten op mijn oude dex die onder medische noodzaak door regenboog geleverd zal worden. IZZ VGZ gaf aan dat dit vergoed gaat worden omdat er rationele (?) redenen zijn.
Ik hoop zo dat ik het snel krijg en weer wat uit kan rusten en herstellen.
reactie op @lda:
John Dex Je kan lisdexamfetamine nog proberen.

Ik hoop dat regenboog voor jou werkt , ik heb ze geprobeerd en die werkte voor mij niet.
Regenboog daar zijn wisselende reacties over zoals met veel ADHD medicatie.

Ik begrijp je wanhoopt heel goed.
Sterkte de komende tijd 👍🏼
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wat was ik ook al weer aan het doen 1 jaar geleden geplaatst
Dank je wel!
danny b 1 jaar geleden geplaatst
ik heb nog steeds die 2.5 dexamfetamine pilletjes hoor.. in me rol van de apotheek.
lorazepam en seroquel 200xr en 25.ook

methadon hebben ze apotheken alleen voor zieken mensen per 5mg. dus moet daar helaas voor naar methadon post. elke week en apotheek ook elke week
C vanu 1 jaar geleden geplaatst
Ik lees dit net: lijkt me geen goed nieuws:https://www.ggznieuws.nl/adhd-medicatie-dexamfetamine-amfexa-wordt-tentin/
reactie op @cvanu:
Jolanda Versteeg Dat is zeker geen goed nieuws. Ik las de link na contact met mijn apotheek, welke ik contact mee had gezocht omdat ik vorige maand nog DCB meekreeg en nu ineens DMB. In de beter dichtbij app. en werd mij het volgende verteld:
"Helaas is dexamfetamine van DCB uit de productie gehaald, en ook de tabletten van DMB gaan binnenkort uit de productie. Dexamfetamine is sinds kort een geregistreerd middel geworden. Bereidingsapotheken mogen dit product niet meer op de markt voeren. Het middel heet nu Amfexa." 

Ik dacht bij mijzelf, is dat weer het zoveelste riedeltje wat ik al sinds najaar 2018 te horen krijg, tenzij ik direct (indien ik daar de kans toe krijg) aangeef dat het medische noodzaak betreft?

Na telefonisch contact met de apotheek vandaag, blijkt het dus inderdaad zo te zijn. Veel van Tentin wisten zij helaas nog niet af. Ik heb verteld wat ik heb gelezen via de link van ggz nieuws. Gelukkig heb ik nog voor tweeënhalve maand aan dmb dex kunnen bestellen, daarna is de koek op blijkbaar. 

Wel werd mij nu op het hart gedrukt dat amfexa toch echt niet door midden gebroken mocht worden voor 2,5 milligram dosis. Dit omdat ze in mijn dossier kon zien dat ik o.a. een 7,5 mg dosis gebruik. Gellukig gebruikte ik dat al niet meer na het feestelijke Amfexa uitstapje in het najaar van 2018.

Aan de hand van het gesprek en de info uit de link, bedacht ik mij: wat is dit eigenlijk voor een rare zooi, die hele tijdlijn van het product Amfexa.
- Een product dat plots op de markt was 
- veel mensen problemen gad qua bijwerkingen
- niet gebroken mocht worden, maar waarvan apothekers zeiden dat je het toch maar moest doen, met alle gevolgen vandien.
- bleek de werkingsduur anders zijn dan men dacht, want nergens een vermelding over hoe vaak in te nemen.
- onder verscherpt toezicht bij lareb
- onder medische noodzaak toch generieke dex gekregen(gelukkig)

Dan plots, juli 2020 Amfexa wordt Tentin. Ik vraag mij af wat erachter zit. Plakt er teveel negativiteit aan de naam? Is er iets veranderd?  Ik lees wel wat tegenstrijdige punten zoals:

" De tabletten zijn wat betreft vorm, werking, verpakking en producent precies hetzelfde gebleven."
versus:
" Wat wél nieuw is: de nieuwe Tentin-tabletten van 5 mg mag je volgens de registratie-autoriteit in 4 gelijke delen van 1,25 mg breken." 

Dus er is een nieuwe naam, het product is hetzelfde, maar je  mag het nu wel breken? Hoe garandeert de fabrikant dat er in ieder van de 4 gelijke delen, een gelijke hoeveelheid aan werkzame stof zit? Wie controleert dat? Of heeft het nu een nieuwe naam gekregen zodat door middel van registratie, het mogen breken van de tablet er wel doorgedrukt kan worden, inclusief behoudt van monopolipositie?

En dan is er nog dit: " De eventuele medische noodzaak voor apotheekbereide dexamfetamine van 2,5 mg is dan niet meer aan de orde. Dat kun je gewoon met Tentin oplossen." 

Alsof je favoriete shampoo op is en ach neem voor een keertje maar even een ander hoor, want dan is het ook opgelost, dat steekt niet zo nauw.

Dat werkt toch niet op die manier? Je kunt het nu in vieren delen dus het probleem is opgelost. Er is ook nog zoiets als bijwerkingen van het product zelf. Dat los je niet op met een leuk tell sell achtig zinnetje, dat je het gewoon kan breken nu, dus niks aan het handje. Ik geloof daar niet zo in, en ben dan ook zeer huiverig om dit middel te moeten gaan gebruiken. 

Ik heb geen behoefte om opnieuw een malle medicijnenmolen in te moeten stappen in ieder geval. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Liselotte Boon 1 jaar geleden geplaatst
Hoi allemaal,
ja hoor daar gaan we weer.......... ik stond net bij de apotheek met mijn recept voor dexamefetamine (ogv medische noodzaak) en kreeg het niet mee. Heel gesprek met apotheker maar kwam er opneer dat ze (Weer) alles hadden vernietigd van dexamfetamine omdat ze het niet vergoed meer kregen.en dat ik maar over moet op tentin.

ik zei dat dit nu de 2e keer is dat ze dit bij me flikken (dat ik er sta en opeens OH sorry je krijgt het niet mee de regels zijn veranderd) en dat ik niet zomaar over wil op tentin want ik had 3 maanden lang amfexa geprobeerd en echt hele botte bijwerkingen.

ga ik even googelen en wat Jolanda hierboven zegt klopt idd......
tentin is gewoon amfexa onder een andere naam. what the fuck??  alsof ze het nu wel verbeterd hebben qua bijwerkingen........... 

:  https://www.ggznieuws.nl/adhd-medicatie-dexamfetamine-amfexa-wordt-tentin/ 

4 juli 2020 – Voor iedereen die dexamfetamine gebruikt voor ADHD is er een belangrijke verandering. Vanaf medio juli is Amfexa verkrijgbaar onder de nieuwe naam Tentin. Er verandert verder niets, aldus de Nederlandse distributeur Medice. De tabletten zijn wat betreft vorm, werking, verpakking en producent precies hetzelfde gebleven.

Anouk Leijenaar 1 jaar geleden geplaatst
OPLOSSING VERKRIJGEN DEXAMFETAMINE 2,5mg

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien al weten is er een goedkoper alternatief voor dexamfetamine gekomen namelijk tentin (oftewel amfexa). Veel mensen ondervinden bijwerkingen van dit medicijn of het werkt niet/minder.

Hoe krijg je TOCH dexamfetamine?

1. Je moet alle opties hebben geprobeerd (methylfenidaat en amfexa/tentin. Je reageert hier niet of slecht op.

2. Degene die het medicijn voorschrijft moet OP HET RECEPT schrijven dat dit medicijn wordt voorgeschreven met medische noodzaak.

3. Jouw apotheek moet deze noodzaak goedkeuren.

4. Jouw apotheek moet dit direct kunnen factureren aan jouw zorgverzekeraar.


Het enige probleem wat zich uiteindelijk voor kan doen is dat het medicijn niet meer kan worden geleverd, omdat er te weinig vraag naar is. In dit geval kan je nog naar de regenboog apotheek.


reactie op @anoukleijenaar:
Marc de Schipper wat Anouk hier verteld klopt,ik zelf heb een medische verklaring en krijg voor een maand mee van de magistrale bereider dus dit moeten ze meegeven zo niet betaal je heel veel geld voor amfexa wat voor geen meter werkt..ik gebruik al jaren van magistrale bereider..gr marc
1 jaar geleden

Beantwoorden

P S 1 jaar geleden geplaatst
Hallo, 

Ik ben nieuw hier. Zelf slikte ik dexamfetamine 3 x 2,5 mg per dag van de Magistrale Bereider. Een paar weken geleden kreeg ik ook Tentin (Amfexa) mee. Omdat ik veel negatieve ervaringen met Amfexa lees, was ik best huiverig.  Maar dat blijkt in mijn geval nergens voor nodig. Ik merk dat Tentin bij mij voor een veel positiever resultaat zorgt. Voel me veel energieker, vrolijker, rustiger dan met die van de Magistrale Bereider. 
Jammer genoeg heb ik daar nog 3 potjes van over, dus ik ga deze maar opmaken en daarna weer opnieuw beginnen met Tentin.
Ik gebruik deze medicatie ivm overprikkeling bij milde vorm van autisme. 

Groet
reactie op @ps402:
Marc de Schipper hoi ps wat fijn dat tentin wel goed werkt maar waarom weer terug naar die 3potjes terwijl het met tentin veel beter gaat ? maar succes ermee greetzz
1 jaar geleden

Beantwoorden

Myhra Sandifort 1 jaar geleden geplaatst
Ahh echt super zuur... Dex 2,5 mg wordt dus nu helemaal niet meer vergoedt. Had ze eindelijk weer na heel veel gedoe, helemaal happy. Stond ik van het weekend in de apotheek om mn dex te halen kan de dame aan met Tentin (Amfexa), ik kon wel door de grond zakken. Uiteindelijk wel dex gekregen maar moest het zelf betalen. Dit gaat heel duur worden als ik dex blijf gebruiken :(. Iemand ervaring met meditatie alsnog vergoed krijgen, als deze niet meer vergoed wordt vanuit de overheid?
reactie op @myhrasandifort:
Admin ADHDblog.nl Het is vreemd dat sommige apothekers / psychiaters het wel voorschrijven en anderen weer niet.

Wij zijn voor 1 richtlijn en niet 5 verschillende..

Het is puur een commercieel spelletje. Er wordt niet gekeken naar de gebruikers ervan en welke baat zij hierbij hebben.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg 1 jaar geleden geplaatst
Afgelopen donderdag een vrij uitgebreid gesprek met mijn apotheker over het kunnen krijgen van 2,5 mg Dex en de medische noodzaak. Mijn arts moest opnieuw mijn medische noodzaak indienen bij de apotheker, zij moet dit vervolgens naar de verzekeraar sturen, als het goedgekeurd wordt dan kan ik de dex 2,5 mg blijven gebruiken. Het wordt dan schijnbaar in het vervolg op naam van de patiënt bij de dmb gemaakt vertelde ze. Ik ga maar duimen dat het goed komt. Gelukkig was er nu nog op voorraad en kon ik het wel meekrijgen.

Ik vind het trouwens wel vreemd dat alleen de naam dus schijnbaar is veranderd van amfexa naar tentin,  het hele product volgens de producent hetzelfde is gebleven, maar volgens verschillende bronnen, het nu wel geschikt is voor kleinere of lagere doseringen. Ik vraag mij nog steeds af hoe dat kan. 

In de bijsluiter staat enkel vermeld dat de tablet in vier gelijke delen gebroken kan worden. Niets over delen voor een kleinere dosering. Mijn apotheker vond dit ook vreemd, maar had hier helaas ook geen antwoord op.
Rohan Deelen 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Yvonne en alle anderen op deze thread ;)
 
Vraagje, kon je het merk van de medicatie niet meer krijgen, of gaven ze aan dat ze helemaal geen dexamfetamine (de naamloze variant) meer wilden verstrekken? En willen ze je dus de duurdere variant aansmeren?

Excuses als je deze vraag al beantwoord had overigens?

Bibi Louise 1 jaar geleden geplaatst
ik heb deze opgehaald (voor het eerst) zit nog in een opbouw fase en probeer deze nu een aatnal dagen uit en bevalt mij wel. dus ik hoop niet dat deze eruit gaat. Ik heb er wel heel veel over gelezen...en die reacties waren niet postief :-(
Weet je ook waarom deze eruit gaat?
Crypto Tafkar 1 jaar geleden geplaatst
lijkt er inderdaad op dat de accounts gehackt zijn en deze nu gebruikt worden om spam te verspreiden..helaas
Lisa K 1 jaar geleden geplaatst
Wordt met het bericht hierboven bedoeld dat het niet waar is dat je nog dexamfetamine kunt krijgen van de magistrale bereider? Ik ben namelijk al maanden bezig met verschillende medicijnen, maar niks helpt. Ik heb ook al aan de apotheker gevraagd of ikde dex niet kan krijgen met medische noddzaak (zoals ik eerst wel kreeg), maar ook dat is niet mogelijk. Hoe kan het dan dat er mensen zijn die het wel krijgen? Wat kan ik doen om me eindelijk weer mezelf te kunnen voelen en gewoon weer dex te kunnen krijgen?
Ingrid mmm 1 jaar geleden geplaatst
ik snap er ook niks meer van...
Myhra Sandifort 1 jaar geleden geplaatst
Hi all, super zuur nieuws... al 2 maanden gedoe met de dex 2,5 mg nog te krijgen. De apotheek koopt het niet meer in en heb nu de restanten gehad en moest die zelf betalen.. (duren grap). 

Ik heb net gebeld met de fabrikant van magistrale bereider (fagron) en zij gaven dus aan dat ze echt dit product niet meer mochten maken... Dus als de voorraad op is, is het echt op... De dame die ik sprak gaf wel aan dat we het beste de apotheek een melding/klacht kunnen laten indienen bij de magistrale bereider (fagron) met het verzoek dat er mensen zijn die echt de dex 2,5 nodig hebben. Magistrale bereider (fagron) zei dat als ze genoeg klachten ontvangen van apotheken ze hier mee genoeg bewijs hebbend dat het wel nodig is dat het weer gemaakt wordt. 
reactie op @myhrasandifort:
Moad Ad Ik heb nog dexamfetamine restant voor de liefhebbers gesealde potjes magistrale apo
10 maanden geleden

Beantwoorden

w. de Leeuw Wat goed dat je de magistrale bereider hebt gesproken hierover! Weet je of dit de leverancier van de meeste apotheken is? Ik was ook aan het zoeken naar manieren om weer magistraal bereide dex te krijgen, wat nu dus bijna onmogelijk wordt gemaakt. & De enige manier waarop ze het weer toelaten is dan inderdaad zoveel mogelijk klagen denk ik! 
10 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg Door deze informatie, weet ik eigenlijk niet meer zo goed wat ik moet doen voor het volgende jaar. Ik krijg 2,5 DMB dex bij de apotheek vanwege medische noodzaak. 

Heb mijn apotheker al gevraagd wat er gaat gebeuren als 2,5 eruit gaat, wat er dan met de medsiche noodzaken gaat gebeuren. Zij vertelde mij, dat het dan nog wel beschikbaar is, maar op naam en dat het dan per patient gemaakt wordt? Ik vond het maar vaag.

Ik weet neit zo goed of ik nou maar moet overstappen naar bijvoorbeeld DSW, zodat de generieke dex via de regenboog kan, mits dit voor 2021 nog geldt natuurlijk, of dat ik er op kan vertrouwen dat ik de DMB dex nog kan krijgen vanwege de medsiche noodzaak.😕
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Daniëlle Cageling 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben onlangs begonnen met Amfexa en dat bevalt prima (ging niet goed op Methylfenidaat). Vandeweek ging ik weer halen en toen kreeg in hetzelfde doosje maar nu heet het geen Amfexa maar Tentin. Ik merk gelukkig geen verschil en ben blij met Dexamfetaminr.
Jolanda Versteeg 11 maanden geleden geplaatst
Wat is een medische noodzaak nog waard? Blijkbaar niets!  2 maanden geleden overleg gehad met mijn apotheker, opnieuw medische verklaring laten opstellen door arts, apotheker moest deze verklaring vervolgens naar zorgverzekeraar sturen. Bij de laatste maal afhalen van mijn dex 2.5, dat was 5 november, heb ik nog nagevraagd of het allemaal goed zat. Volgens de apotheker was alles in orde. Er stond tenslotte medische noodzaak bij, en ik hoefde mij dus geen zorgen meer te maken. Wat voelde dat fijn, een last viel van mijn schouders.

Helaas houdt het feest nu op. Na eindelijk rust ipv onzekerheid, lag er afgelopen zaterdag een brief van mijn zorgverzekeraar in de brievenbus. Medische verklaring is afgewezen. 

Ik weet het ondertussen niet meer. Ik geef het op. 
reactie op @jolandaversteeg:
Koen van T Hoi @jolandaversteeg

Ik hoop dat je dit mosterd na de maaltijd is en dat alles weer goed gaat!

De zorgverzekeraar heeft niet te zeggen over het medische noodzaak. In de wet is dit niet als een absoluut terug te lezen, maar gelukkig zijn rechters het hier wel over eens:

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/rechtszaak-arts-bepaalt-medische-noodzaak.htm
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg Dat is uiteindelijk goedgekomen, met veel heen en weer gebel van mijn kant naar zowel apotheek als zorgverzekeraar. Er had door de apotheek helemaal geen medische verklaring naar de zorgverzekeraar gestuurd hoeven worden omdat ik al een medische noodzaak heb.


3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Essie Esperanza 8 maanden geleden geplaatst
In Nederland is de dex 2,5mg van de magistrale bereide niet meer aan te komen. Heeft jou apotheek hem nog wel dan heb je geluk, want dan heeft die nog een voorraad. Ik zelf haal ze in het buiteland bij een Nederlandse apotheek. Moet je ze wel zelf betalen maar goed dat is beter als aan de medicijnen die niet helpen of teveel bijwerkingen geven. Breng het regelmatig mee voor mensen omdat ik weet hoe vervelend het is als je deze niet meer kan slikken. 
reactie op @essieesperanza:
Robin de Bruin je weet dat het meebrengen van medicatie uit het buitenland strafbaar is zeker als je het voor meerdere mensen doet
8 maanden geleden

Beantwoorden

Essie Esperanza Ja dat weet ik. Maar dat risico neem ik graag. Moeten ze het hier maar niet uit de handel halen. Er is op dit moment heel veel strafbaar met al die regels. Als je dan niet de juiste medicijnen hebt draai je gewoon door. Als ik dan andere kan helpen en mezelf zonder door te draaien heb ik dat er voor over. 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin het ging me ook niet dat ik het niet goed vind wat je doet kijk er alleen mee uit ik snap dat je er mensen mee kan helpen
ik zit nu zelf op 3x 5mg amfexa en binnenkort hopelijk over op elvanse omdat dat veel langer door zou werken
8 maanden geleden

Beantwoorden

Essie Esperanza Zo pakte ik het ook nie top hoor. Maar Dankje voor je tip. Amfexa werkt bij mij helaas niet. Moet een veel hogere dosis pakken als de originele dex. Werkt de amfexa bij jou wel? Oké hopelijk slaat het aan bij je. 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin ik ken alleen de amfexa wat ook wel goed is dat het volledig wordt vergoed door mijn zorgverzekering hoef helemaal niks te betalen geen eigen bijdrage
maar ik merk teveel dat het in en uit werkt vandaar dat ik volgende week afspraak heb met psychiater en misschien over mag op elvanse

ik gebruik het ook off-label omdat ik geen ADHD heb maar PDD-NOS

8 maanden geleden

Beantwoorden

Alexander Jansen Essie, kun je me zeggen waar je ze koopt en wat het kost? Ik heb het medicijn nodig voor mijn zoon. Hij is ook op Amfexa gezet en sindsdien stuurloos.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Essie Esperanza Stuur me maar een mailtje mijn email is handelsondernemingesperanza@outlook.com


8 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper Ik krijg toch echt elke maand nog steeds van magistrale apotheker 2,5,
Maar met een medische verklaring dus ze leveren nog steeds..heb amfetamine gebruikt en dat doet mij niks en achterlijk duur!...gr marc
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
avont uur 7 maanden geleden geplaatst
Volgens mijn apotheek zijn er op het moment landelijk leveringsproblemen met Tentin. Duurt nog tot medio Maart.
Ik heb voor de 'overbrugging' dex van DMB meegekregen. 
Tip om nu je herhaalrecept aan te vragen wanneer DMB beter voor je werkt dan Tentin...
reactie op @avontuur:
Juno . Op deze site staan alle middelen met leveringsproblemen: https://farmanco.knmp.nl/ 
Maar ik zie dexamfetamine daar niet bij staan? 
Dus vraag me af of je echt weer DMB mee zou krijgen bij de apotheek. 


7 maanden geleden

Beantwoorden

avont uur Ik heb vorige week voor 3 weken DMB meegekregen omdat er volgens mijn apotheek leveringsproblemen waren. Ik heb er tot mijn frustratie zelf wel erg achteraan moeten zitten, maar dat is een ander verhaal.
Vandaag een mailtje van de Apotheek dat de Tentin weer leverbaar is, dus blijkbaar waren ze verkeerd geïnformeerd? Voor mij een eerste kennismaking met de oude Dex, en ik begrijp nu pas goed wat het verschil tussen beide is, hoopte eigenlijk dat die leveringsproblemen voorlopig nog even aan zouden houden.
(Heb op bijgevoegde fot mijn persoonlijke gegevens even weggehaald)
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacob Haverhoek 7 maanden geleden geplaatst
Bedoel je dan dexamfetamine van Tentin 5 mg? 
Jody Linde 6 maanden geleden geplaatst
Vorige week kreeg ik een telefoontje van de apotheek dat mijn voorgeschreven 2,5 mg Dexamfetamine van DMB niet meer te leveren is. Volgens de apothekersassistent zijn ze met de productie gestopt bij DMB en hun voorraad (en ook van een aantal andere apotheken die ze al gebeld had) was op. DMB maakt nog wel 1 mg of ik anders daarop wilde over gaan. Daarmee was ik akkoord, allang blij dat ik dan de dexamfetamine van DMB kon blijven gebruiken. 

Werd paar dagen later nogmaals gebeld door de apotheek, ze moesten dan wel toestemming hebben van mijn zorgverzekeraar. En ja in de voorwaarde staat alleen de 2,5 mg Daxamfetamine van DMB en niet de 1,0 mg... Maar toch maar gebeld met Zilveren Kruis. Werd mij verteld dat het wettelijk verboden is voor ze om de 1,0 mg te vergoeden. Dat ik een medische noodzaak had maakte daarbij niets uit. Dit doorgegeven aan mijn apotheek. Ze gaan ook nog zelf bellen met de zorgverlenerslijn van Zilveren Kruis. Maar ziet er naar uit dat het niet meer gaat lukken om de deaxamfetamine van magistrale bereiding te krijgen. Of in ieder geval niet dat het vergoed wordt door de zorgverzekeraar. 

Weet iemand of de Regenboog apotheek het nog wel maakt? Was ik nou maar overgegaan naar DSW. Maar dacht met dat 2,5 mg dexamfetamine DMB vergoed werd door mijn zorgverzekeraar ik wel goed zou zitten.

En ellende is ik kan geen Amfexa of Tentin gebruiken. Ik kan niet tegen de hulpstof Isomalt, ik heb prikkelbare darm syndroom en ik ben heel gevoelig voor de polyolen. En ik heb Amfexa geprobeerd en het ging ook echt niet. Dus idiote is als je niet tegen Isomalt kunt (en ik ben zeker niet de enige die Isomalt niet verdraagt) dan is er dus geen alternatief. Dat heeft de Amfexa mafia mooi voor elkaar gekregen. En dat terwijl dexamfetamine juist zo goed bij mij werkt. En tot over maat van ramp ben ik net een maand geleden van baan gewisseld en heb ik nu eindelijk (na 20 jaar) de baan die ik altijd had willen hebben. 
reactie op @jody:
Els K Hoi Jody,
Misschien kan je eens bij de regenboog apotheek informeren. Zoals ik begrijp kan je daar nog verschillende dexamfetamine krijgen. ik heb laatst ook eens op hun site gekeken, maar mijn zoontje is overgestapt van concerta naar lisdexamfetamine 20 mg. En dat kan gewoon via onze eigen apotheek.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 5 maanden geleden geplaatst
goedenavond gisteren het welbekende tentin/amfexa verhaal aan moeten horen en ik zal nu deze rommel moeten slikken en ik kan ze niet overtuigen dat ook met een medische verklaring dit gemaakt wordt blablabla dmb magistrale bereider mag niet meer leveren ivm dat je tentin kan breken..nou dan de kosten nog ook erbij...oftewel stelletje prutsers die dit verzonnen hebben.gr 
Kees Devos 5 maanden geleden geplaatst
Heb helaas precies hetzelfde meegemaakt. Amfexa weet ik niet, voelt helemaal niet fijn. 

Kreeg van iemand de tip om 2-FMA (fluormethamfetamine) te proberen. Net 3 dagen geprobeerd, werkt voor mij tot nu toe ook goed. Het voordeel is dat het gewoon pure poeder is zonder hulpstof. Kosten minder dan 20 euro voor 1 gram zalige rust in mijn hoofd. Voordeel is verder dat je heel scherp bent. 

Heb dat totaal niet nodig voor mijn werk, werk hier op de automatische piloot. Alleen ik merkte het omdat ik bij het volgen van een recept in de keuken niet meer hoefde te kijken. Normaal moet ik altijd teruglezen, van was het ook al weer. 

Nu ik merk dat eigenlijk 30 mg al werkt, dus dan ben ik met zo ongeveer 55 euro per maand klaar. En als het echt blijft werken dan zal ik wat groter gaan inkopen dan 1 gram.

Wordt verder totaal niet vergoed (je kan het gewoon kopen van het internet is blijkbaar legaal voor onderzoeksdoeleinden), alleen hoop dat ze er toch nog iets aan kunnen doen dat er dan weer Dex gebruikt kan worden. 

Wellicht dat met dit spulletje wel snel tolerantie optreedt, dan ben ik verder van huis. Voor nu ben ik in ieder geval uit de brand. 
reactie op @keesdevos:
Marc de Schipper hoi Kees fijn dat dit werkt voor jou,
alleen de 2-fma had je ook meerdere zoals 4-fma zie op google zijn dezelfde formule als amfexa dus ik zelf zal dit nooit kopen want je zegt al je went er snel aan en is dit geen partydrug want 4-fma ken ik weer wel! gr Marc 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg 3 maanden geleden geplaatst
En het gedoe begint weer van voorafaan. In december nog aan apotheker gevraagd of dex 2,5 nog wel  in 2021 leverbaar zou blijven voor medische noodzaak. Dat wist de apotheek toen zelf ook nog niet, die hadden ook nog niks vernomen. Apotheker ging zelf bellen met DMB. Er werd verteld dat ondanks dat het  niet meer in grote getalen geproduceerd mocht worden, en als de voorraden op waren  het klaar was,. er toch nog een mogelijkheid was. Dit door middel van te bereiden op patiënt. Het zou dan om capsules gaan. Ik was erg blij en gerustgesteld. 

In mei heb ik nog gewoon de potjes dmb 2,5 mg meegekregen. Dit was toen wel de helft van het voorgeschreven aantal, omdat de apotheek moest gaan kijken of ze het nog ergens vandaan konden halen.

Gister even langsgegaan om te vragen of het  al binnen was. Ik kreeg te horen dat het niet meer geproduceerd werd en de voorraden waren op. Ik vertelde over de capsules. De apotheker vertelde mij dat ook dit uiteindelijk niet bereid mocht worden. 

Dus mja, na een jaar of drie, om de paar maanden in spanning en onzekerheid, of het wel geleverd kan worden of niet, is het tijdperk dex 2,5 volgens mij nu toch echt voorbij. Ik kijk totaal niet uit naar wat er nu gaat komen.

Ik ga in ieder geval niet nog een keer op Amfexa/Tentin avontuur. wil gewoon graag leven qua mijn dex 2.5 zoals het nu is, en niet weer zo'n bak ellende.
reactie op @jolandaversteeg:
Marc de Schipper hoi jolanda het hele verhaal wat je verteld is bij de meeste die dexamfetamine dmb gebruikte,
hetzelfde verhaal, ik heb nu bijna 3maanden tentin en ik weet niet wat dit doet kwa werking bij anderen? bij mij iedergeval niks tot vrij weinig en amfexa is exact hetzelfde als tentin.misschien is lisdexamfetamine een optie voor jou? gr marc
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg Ja klopt. Ik vind het vooral erg vreemd dat voor mensen met een medische noodzaak, geen alternatief verkrijgbaar is. Dat werd mij vorig jaar door de persoon achter de balie ook medegedeeld maar na een gesprek met de apotheker zelf, die doorkreeg dat ik niet zeg maar af te schepen was met: mag niet meer. Kon het ineens wel. Echter, was toen DMB nog wel leverbaar. Dat is nu niet het geval.

Amfexa moest ik herfst 2019 aan beginnen. Dat heeft 5 dagen geduurd, toen heb ik aan de bel getrokken want dat ging helemaal  mis. Daarna de medische verklaring voor generieke dex gekregen.  Ik denk nog steeds wel eens van: Whoa! wat 5 dagen aan troep medicatie allemaal met een mens kan doen en om daarna weer mezelf op de rails te krijgen. 

Ik ga een dezer dagen nog wel even contact opnemen met de apotheker zelf. het zo namelijk wel vreemd zijn als een medische noodzaak er plots niet meer toe doet en op de capsule vraag wil ik graag ook meer duidelijkheid dan alleen dat het niet mag :)

Ik zal mij ook eens gaan oriënteren op lisdex
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marc de Schipper 3 maanden geleden geplaatst
hoi hoi snap je verhaal goed,heb zelf ook met een medische verklaring niks meegekregen terwijl er letterlijk staat dat amfexa/tentin bij mij de enige is waar ik niet tegen kan en dan nog als antwoord sorry het is tentin of niks.

gr en hoop dat je sn een oplossing vindt.gr
Jolanda Versteeg 3 maanden geleden geplaatst
Misschien is dit dan toch een klein lichtpuntje voor ons allen

Meldingen bij omzetting dexamfetamine blijven binnenkomen
Onderaan de pagina staat een link naar een uitgebreide analyse 

https://www.lareb.nl/news/meldingen-bij-omzetting-dexamfetamine-blijven-binnenkomen
reactie op @jolandaversteeg:
Els K Als ik de link lees lijkt het me goed als iedereen die noodgedwongen is overgezet op amfexa/tentin en bijwerkingen heeft dit meld bij bijwerkingenscentrum Lareb. Ik las dat er tot nu toe maar 350 meldingen binnen zijn gekomen. Dat vind ik vrij weinig, ik hoor het namelijk redelijk vaak. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Bart ten Heuvel Ja, ik hoor ook niks goeds, maar de meeste mensen doen niet snel een melding. Vind het wel een interessant overzicht van waar mensen zoal last van hebben. Zelf had ik uiteindelijk vooral last van ongeveer het enige dat niet in de bijsluiter staat: dat Tentin totaal z'n werk niet doet... (drug ineffective)
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 May 2019 om 10:24
Aantal lezers 355
Aantal reacties 253