Dexamfetamine niet meer te verkrijgen?

Laatste reactie 09/05/2020 20:13 door danny
· Markeren als ongelezen
Yvonne Nijboer 1 jaar geleden geplaatst
Hai, ik kon mijn medicijnen ophalen, sta ik bij de balie werd me even medegedeeld dat de dexamfetamine landelijk niet meer geleverd word. En dat ik nu dus verder moet met de Amfexa. Ben dr best wel huiverig voor heb zo geen zin in nare bijwerkingen enzv... t ging juist zo goed de laatste tijd! Iemand van jullie een idee of t daadwerkelijk zo is, dat de Dex niet meer geleverd kan worden? Of is dit weer een financiële kwestie? Hoop snel wat te horen, groetjes Yvonne.
reactie op @yvonnenijboer:
Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik kreeg vandaag hetzelfde verhaal. Ben net zo huiverig als jij en lees ook enkel negatieve verhalen. Echt belachelijk dat dit zo maar kan!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer @kimleijten ja vreselijk he! Ze gooien zo ff alles op de kop het maakt hun niet uit of t nu wel net zo goed werkt of niet.... of dat je er meer bijwerkingen van krijgt.... je hebt het er maar mee te doen! Zo frustrerend😩 ben er vandaag mee begonnen en tot nog toe voelt het gewoon het zelfde. Hopen dat dat zo blijft🤞🏻
1 jaar geleden

Beantwoorden

Dorien Do Ik heb vandaag bij de apotheek gewoon dexamfetamine gekregen. Dat is veel goedkoper dan Amfexa en hadden ze gewoon in voorraad. Dus als we met z'n allen de zorgkosten voor de maatschappij willen helpen beperken, blijf dan aandringen op dexamfetamine. Het enige nadeel t.o.v. Amfexa is dat ze per tablet maar 2,5mg zijn, dus dat je er een groter aantal van moet slikken.

Amfexa wordt niet volledig vergoed, maar de eigen bijdrage is sinds 1 januari 2019 wettelijk tot 250 euro per jaar beperkt, zoals aangekondigd in de staatscourant van mei 2018. Nu heb ik toevallig gisteren ontdekt, dat je onder voorwaarden die extra eigen bijdrage van Amfexa óók vrijwel volledig vergoed kunt krijgen, van de fabrikant!  Dus als je beter op Amfexa reageert, hoeven de kosten geen belemmering meer te zijn.  Hier lees je hoe. 
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Ik denk dat dit een manier is om meer patiënten aan de Amfexa te krijgen. Bepaal dus goed voor jezelf in overleg met je psych wat wijsheid is. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Dat is per apotheek verschillend afhankelijk van welke leverancier ze inkopen en hoeveel voorraad he hebben ingeslagen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Goede tip Dorien. Als je apotheek momenteel geen dex levert en je reageert wel goed op Amfexa of je wilt het proberen, dan is er dus een manier om het vergoed te krijgen.

Nu vraag ik me af of als je niet goed op Amfexa reageert, het mogelijk is bij een andere apotheek toch aan dexamfetamine te komen. Deze vraag is niet voor mezelf, maar meer algemeen...
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
John Dex 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb 2 weken terug nog opgehaald
Maar hoop niet dat dit waar is :-(

Heb je gevraagd of het misschien tijdelijk niet leverbaar is of is dit definitief ?
reactie op @johndex:
Yvonne Nijboer Oke dat is al Beter nieuws dan wat mijn apotheek vertelde... en jullie ervaringen met Amfexa? Ik lees zoveel negatieve reacties heb daar zo geen zin in😖
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Buiten dat je er veel meer voor zal betalen heb ik ook veel klachten gelezen over meer bijwerkingen en een minder goede werking.

Ik heb zelf alleen ervaring met de 2.5mg
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb net ook even geïnformeerd en er zijn blijkbaar problemen met het leveren van de grondstof. 
Ze kon mij niet vertellen hoelang dit duurt.
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Een paar weken geleden konden ze de langwerkende methylfenidaad van Mylan en Sandoz ineens niet leveren. Ik heb toen het dure merk Concerta moeten afnemen, maar deze wordt niet vergoed door mijn verzekering...

Toen ik een maand later terugkwam was het er ineens wel..
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is het zelfde verhaal met dex 
de 2.5 mg is volledig vergoed maar de 5 mg of wel amfexa moet je voor een groot deel zelf betalen daarbij lees je veel klachten over de 5mg dat deze veel meer bijwerkingen geeft.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen hoi Linda ik heb wat geschreven wat voor jou belangrijk kan zijn je vind het helemaal onderaan deze briefwisseling
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Nog niet gehoord maar zou me niet verbazen. Veel medicijnen zijn tegenwoordig slecht leverbaar als je zo in het nieuws regelmatig leest.
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank En hoe kan dit dan? Is hiervoor een (goede) reden? Kunnen ze de productie niet aan of zijn er andere redenen?

1 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex Volgens mijn apotheek zijn er problemen met het leveren van de grondstof
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Jeetje, de grondstof van dexamfetamine en daardoor zo'n groot ernstig probleem, ik vind het nogal wat.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
@yvonnenijboerervaringen met Amfexa https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-amfexa 

staan helaas nog niet heel veel ervaringen, misschien kunnen leden in dit topic zijn of haar ervaringen delen, zou fijn zijn.

en hier nog een ervaring die je vast en zeker kunt gebruiken.

Amfexa versus Dexamfetamine
https://adhdblog.nl/dexamfetamine-versus-amfexa/
reactie op @coenoldebijvank:
John Dex Ik ben bang dat er niet veel reacties op gaan komen de 5 mg is namelijk niet te betalen aan eigen bijdrage daarom neemt iedereen de apotheekbereiding 2x 2.5mg 
Dus ik slik met 10mg 4pillen per keer maar dat word wel volledig vergoed door de verzekeraar en 2x5mg van amfexa niet.

Daarbij zijn er enorm veel klachten over de 5mg dat het minder lang werkt en veel meer bijwerkingen heeft.

Hier vind je de uitleg :
https://www.dexamfetamine.nl/
1 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Had je Mn bijlage gezien @johndex?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer En ja pcies die bijwerkingen ben ik zo bang voor.... zit daar echt niet op te wachten! Is normaal al lastig, maar ik ben al1 staande moeder van een klein Adhd’rtje en als ik weer ga lopen *** heeft t ook weer zn weerslag op hem... zo frustrerend dit😖
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex De bijlage had ik overheen gekeken sorry maar dat is erg goed nieuws !
Wel zou ik adviseren deze bijlage te verwijderen of je privé gegevens even eraf knippen ;-)

De bijwerkingen kan ik je helaas niet mee helpen ik heb er nog geen ervaring mee eerlijk gezegd zou ik ze gewoon proberen (veel andere keuze heb je niet) misschien valt het wel heel erg mee.
Hoor graag hoe je ervaringen ermee zijn.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
De vraag is of de leveringsproblemen een tijdelijk probleem is of dat het over een maand weer te krijgen is.

Er zijn ook problemen geweest met de anticonceptiepil en bepaalde merken methylfenidaad. Dit is inmiddels opgelost. 
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Dit heb ik erover gevonden:

Grondstoffentekort 
Apothekers ondervonden eind april hinder bij het bereiden van dexamfetamine wegens een grondstoffentekort bij leveranciers Dufecha en Fagron. De reden van dit tekort is onbekend. Eerdere geruchten over concurrentievervalsing van Eurocept berusten niet op waarheid en wij willen ons hiervan distantiëren. Dufecha heeft middels persoonlijk contact met het KNMP laten weten dat zij verwachten dat de levering van dexamfetamine sulfaat medio mei hervat kan worden. 
Dit grondstoffentekort betekent dat apotheken moeite hebben om aan de vraag te voldoen, het is raadzaam om bij uw apotheek te informeren naar hun situatie op dit gebied.
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Dat is goed nieuws 👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
@yvonnenijboer​, dan vraag ik me af of je zou moeten switchen als het maar voor een korte periode is. Die garantie kan natuurlijk niemand geven...maar als je bijwerkingen krijgt van Amfexa terwijl je het goed deed op dex??
Welke dosering dex heb je nu?
reactie op @lindaalexandra:
Yvonne Nijboer @lindaalexandra 5 x per dag 4 tabletten van 2,5 Mg. Ja en geen idee of ik er bijwerkingen van krijg.... maar Google deed me niet echt goed zeg maar met al die negatieve reacties.... ben vanmorgen begonnen met de Amfexa... dus we gaan t meemaken🙈
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Dex de wekzame stof in amfexa is dexamfetamine en zou hetzelfde moeten zijn als de normale dex alleen uit ervaringen is gebleken dat dat helaas niet het geval blijkt te zijn.

Ben heel benieuwd naar jou ervaringen
5x10mg das ook best veel
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kim Leijten Ik heb contact opgenomen met mijn voorschrijvend arts, zouden nog proberen de apotheek over te halen om dexa mee te geven, maar vrees ook dat ik geen andere keus heb dan over op de amfexa...

1 jaar geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 5x 10mg is niet heel hoog dat ligt ook aan je verleden bij mij dan.
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/d/dexamfetamine

Max. dosering is gewoonlijk 20 mg/dag; in zeldzame gevallen kan 40 mg/dag nodig zijn voor optimale titratie.

Jou verleden ken ik natuurlijk niet maar als ik dit zo lees Dan is 50mg per dag toch ruim boven gemiddeld
10 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper het is een standaard maximaal 20mg met uitzondering 40mg maar er bestaat een bovengrens Deze dosering is inderdaad hoger dan gemiddeld voor dexamfetamine, maar evenwel niet ongebruikelijk. De gevoeligheid voor deze medicatie is individueel verschillend; de optimale dosering van dexamfetamine wordt bepaald aan de hand van effect en bijwerkingen. Doseringen tot 1 mg/kg lichaamsgewicht/dag zijn niet ongebruikelijk, en sommige patiënten (met voorgeschiedenis van verslaving?) hebben nog hogere doseringen nodig.
10 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper Ja heb ik gedaan bij de regenboog apotheek die hebben nog wel een voorraad liggen....gr 
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Regenboog is de enige apotheek in Nederland die dexamfetamine zelf maakt en ook zelf rechtstreeks aan de klant levert en dan mag het wel voor zover ik het nu weet tenminste

Regenboog maakt ook andere dosering 10mg bvb

Ik heb ze 3 dagen geprobeerd zonder verbeterde werking te ervaren.
nu een paar weken later begon de voorraad te minderen en heb ik ze nogmaals geprobeerd en nu merk ik wel dat ze soms werken maar het is bij mij erg onregelmatig en ook veel sneller opgefokt dan bij mijn huidige medicatie.

Regenboog word bij de meeste verzekeraars niet vergoed en ondanks dat zijn ze waarschijnlijk toch goedkoper dan amfexa
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Dorien Do 1 jaar geleden geplaatst
Amfexa kun je dus toch volledig vergoed krijgen. 250 eigen bijdrage je vrijwel volledig van de fabrikant terug krijgt onder voorwaarden.
https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten
Novan N 11 maanden geleden geplaatst

Mijn behandelaar stelde vandaag voor om over te stappen op Amfexa omdat ik dan altijd hetzelfde medicijn krijg. Ik heb sinds deze week namelijk een net anders bereidde Dex van de apotheek gekregen en heb meteen weer last van bijwerkingen (slapeloosheid en hoofdpijn). Maar als ik de verhalen over Amfexa lees ben ik ook een beetje huiverig.
Is er ook iemand die wél positieve ervaringen heeft?
reactie op @novan:
Yvonne Nijboer @novan ik heb gelukkig geen nare bijwerkingen gekregen... het werkt bij mij al1 niet hetzelfde als de Dex...☹️ Veel minder concentratie en weer meer van de hak op de tak zeg maar. Maar het haalt gelukkig wel t hele scherpe randje weg.. ( dus heb wel wat focus, maar ben veel sneller afgeleid dan met de Dex) En heb er ook meer van nodig dus de werking is echt niet het zelfde! Mn apotheek zei ook dat t nooit meer terug komt de Dex 😭 en dat ik er waarschijnlijk ff wat langer aan moest wennen.... waarop ik dus ook gelijk zei...” oh? Das dan togg wel vreemd aangezien je net zei dat er pcies hetzelfde in zit als de Dex?! Schrik reactie en ze kon er verder niet veel meer van maken....🤦🏼‍♀️ Duss dat... nou ik kijk t nog ff aan en anders togg maar weer de malle molen in🤷🏼‍♀️
11 maanden geleden

Beantwoorden

Novan N Nooit meer terug...? Ai, dat is niet best. Ik zal morgen eens vragen wat mijn apotheek zegt als ik dr Amfexa op ga halen. Voor mijzelf vind ik het nog te overzien, maar voor mijn dochter van 7 zou dat echt een ramp zijn!

Ik ga het gewoon proberen, dan zie ik wel. Na maanden instellen had ik net besloten om op Dex te blijven voorlopig. Ondanks dat het niet 100% werkt voor mij, geeft het zoveel rust. Toch wel jammer. De Dex die we nog in huis hebben laat ik in elk geval liever liggen voor mijn dochter.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Dit lijkt wel per apotheek te verschillen. Dorien Do schreef dat ze bij haar apotheek gewoon Dex heeft meegekregen en bij mijn apotheek zeggen ze het ook gewoon te hebben...
11 maanden geleden

Beantwoorden

Novan N Dat heb ik nu ook ondervonden inderdaad. Toen ik de Amfexa ophaalde vandaag heb ik er naar gevraagd. Ze hebben het wel en kunnen gewoon bestellen, maar omdat de vorige leverancier het niet meer kon leveren hebben ze een andere. Of de vorige ooit wel weer kan leveren wisten ze niet.

Verder vond hij het volgens mij vrij bijzonder dat ik zo reageer op een andere leverancier/producent. Want “volgens protocol” is het allemaal het zelfde en kan het elkaar gewoon, zonder problemen, vervangen. Bij mij niet dus!

11 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Nee hoor, ik hoor het vaker. Bij een ander merk met dezelfde stof, maar andere hulpstoffen kun je zomaar een ander effect ervaren.

Mijn apotheek heeft nu wel ineens iets nieuws; dat ze de medicatie alleen nog maar per maand mee geven. Ik heb wel een herhaalrecept voor 3 maanden, dus moet ik iedere maand naar de apotheek en betaal iedere keer 6,50 aan kosten voor de apotheek.
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Paula van Kuil 11 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik sinds een week Amfexa omdat Dex niet wordt geleverd volgens de apotheker en ik vind het verschrikkelijk: hartkloppingen, opgejaagd gevoel, boos, slecht slapen, jeuk, tics, chagrijnig. Ik dacht dat het kwam omdat ik ongesteld moest worden maar besef dat het aan het medicijn ligt :)
Moet ik erdoorheen of snel een apotheek zoeken die wel Dex afgeeft?
Coen, weet jij al meer over de Amfexa shift?
reactie op @paula14:
John Dex Apotheek in de regio Bellen en vragen of zij kunnen leveren
Ander merk is nog gewoon leverbaar maar apothekers kopen niet overal bij in waarschijnlijk IVN massa korting

Regenboog apotheek kan ook bezorgd thuis wel kijken of jou verzekering het wel vergoed !!!
11 maanden geleden

Beantwoorden

Paula van Kuil Thanks
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Anna L 10 maanden geleden geplaatst
Ik heb sinds maart Amfexa en ik haat het. Mijn vriend gebruikt ook dex en hij kreeg nog een maand de gewone, maar hij is sinds een maand of twee ook gedwongen over te stappen. Hij bevestigde voor mij dat ik niet gek was toen hij vertelde over zijn bijwerkingen. Hij zei: ik voel me zo lusteloos en passief. Dit lijkt wel ritalin! Ik zei: ik weet exact wat je bedoelt.
Ik probeer er niet te veel over na te denken, maar Amfexa heeft mijn leven "verpest". Ik kreeg pas op mijn 20e de diagnose en was eindelijk op weg om mijn leven op de rit te krijgen en mijn studievertraging weg te werken, met de gewone dex. Nu krijg ik weer niks klaar, opnieuw studievertraging, de dikke chaos is terug. Ik ben altijd boos of verdrietig. Ik heb genoeg gehuild hierom, en het heeft geen zin natuurlijk. Het voelt gewoon alsof al mijn harde werk voor niets is geweest. Bovendien vind ik het belachelijk dat ze durven te zeggen dat Amfexa hetzelfde is! Als ze gewoon eerlijk waren geweest had ik er rekening mee kunnen houden. Zo aan het einde van het collegejaar (zou volgend jaar eindelijk afstuderen maar ik heb nu dus weer vertraging) kunnen ze dat echt niet maken! Betaalt Amfexa mij 2000 euro voor een extra studiejaar? Dacht het niet.
Ik wordt weer boos, dus ik stop nu met schrijven. Sorry voor dit zeikverhaal, maar mooier kan ik het niet maken. 
reactie op @anna1997:
John Dex Informeer bij andere apotheek naar dex van Pharmaline die heb ik nu ook en werkt goed bij mij.

of je kan dex van regenboog apotheek proberen wel goed informeren of het word vergoed.
Deze werkte bij mij voor geen meter
10 maanden geleden

Beantwoorden

Alfamale ... 10 maanden geleden geplaatst
Dex van de magistrale bereider is ook goed.
reactie op @alfamale:
Devil girl Wat is een magistrale bereider?
4 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Die heb ik. En vandaag opgehaald, niets gehoord over moeilijk leverbaar gelukkig.  
Yvonne van Dijk 10 maanden geleden geplaatst
Moeilijk leverbaar? ..
Of krijgt apotheker een melding in het scherm dat de zorgverzekeraar moeilijk doet? 
Vele zorgverzekeraars doen moeilijk als het gaat om een 'orgineel' product. Ze liegen erover en wijten het aan iets anders. Het is net welke apotheker je hebt, of die er in mee gaat en laat de assistentes liegen.. helaas meegemaakt. Ben overgestapt van apotheker, welke niet liegt en gewoon eerlijk zegt hoe het zit. 
Kan soms lever probleem zijn..maar hoeft niet altijd zo te zijn. Informeer ook bij je verzekeraar wat ze wel of niet in pakket inkopen en wat niet.
reactie op @yvonnevandijk:
John Dex Altijd eerst informeren bij de verzekering idd
Meestal wordt alleen de goedkoopste vergoed.

In dit geval waren er van 1 merk leveringsproblemen

Of ze nog terug gaan komen van dat merk is bij mij nog niet bekend
10 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 10 maanden geleden geplaatst
ik heb ook veel last van amfexa bijwerkingen en verder heb ik van de apotheek volgend recept weer van het merk fagron 2.5mg dexamfetamine ipv amfexa..gr marc 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Amfexa geeft bij bijna iedereen klachten

De 2.5mg zijn van diverse merken leverbaar en allemaal met verschillende resolute dat is per persoon verschillend.
10 maanden geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Ik sta nu bij de apotheek en die zegt dat het van bereidingsapotheken komt en dat als het op is die ook niet meer kunnen leveren....🤷🏼‍♀️
10 maanden geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer En nu zegt ze net we mogen het al1 nog aan jonge kinderen leveren... ik zeg nu praten jullie jezelf mooi tegen of niet?! Eerst is het niet meer leverbaar en nu dit....🤦🏼‍♀️
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Waarschijnlijk is dit de oorzaak:
https://www.apothekersnieuws.nl/bereidende-apotheken-voldoen-niet-aan-voorwaarden-bij-doorlevering-dexamfetamine/
10 maanden geleden

Beantwoorden

Teitr Collins Heb je het uiteindelijk toch nog meegekregen?

Ik ben zelf net twee dagen geleden begonnen met dex 2,5mg en ik kreeg het zonder problemen van de apotheek mee. 
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Sinds amfexa op de markt is gebracht wordt het steeds moeilijke gemaakt om nog de goede 2.5 mg dex te kunnen krijgen en het laatste onderzoek zal daar zeker geen positieve draai aan geven.
Ik heb geprobeerd informatie erover te krijgen van de leverancier en apotheek maar nog geen reactie op gekregen.

Eerlijk gezegd vind ik het beangstigend om te weten dat ik medicatie slik waarvan de kans erg groot is dat ze vandaag of morgen ineens niet meer leverbaar zullen zijn en het geeft mij ook behoorlijk veel stress omdat je hier ook totaal geen controle over hebt.
Ik slikte 20 tot 30mg per dag en ik ben er gisteren mee gestopt, nu merk je weer ineens hoe afhankelijk dat je van deze medicijnen bent.
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Maya Albus 10 maanden geleden geplaatst
Dit is mij ook overkomen. Ging naar de apotheek om mijn medicijnen op te halen en kreeg Amfexa ipv Dexamphitemine mee. Ze vertelden dat het dezelfde uitwerking had. Heb het 2 weken geprobeerd en toen mijn dokter gebeld dat het niet goed ging.Werd depressief en kon mij niet meer goed concentreren.. En het medicijn werd met 250 per jaar vergoed maar 2x zo duur als dexamphitemine dus reken maar uit.Ook nog duurder dus.Heb mijn huisarts gebeld en die heeft de apotheek weer gebeld masr ik moest dan maar de dosis verlagen.Heb ik gedaan masr hielp niet. Heb toen een andere apotheek gebeld en die schreef wel dexamphitemine voor. Dus ben overgestapt nasr die andere apotheek op aanraden van mijn dokter.. En nu gast het weer  goed met mij.
Mark Lemmers 10 maanden geleden geplaatst
Volgens mij is Amfexa gewoon precies Dexamfetamine, alleen dan duurder en beschermd met een merknaam.

Amfexa heeft een trucje toegepast om Dexamfetamine als enige te mogen maken. De apotheken hebben dat omzeild door Dexamfetamine in 2,5 mg tabletten te leveren.

Ik weet niet wat er nu weer aan de hand is, maar ik zou niet af gaan van alle negatieve berichten. Op zich is Amfexa net zo goed, alleen is het duurder. Dat is natuurlijk echt een nadeel, maar het is in principe hetzelfde medicijn.

Voor mensen die overstappen en waar het wel anders werkt. Het kan natuurlijk zijn dat ze net een andere hulpstof gebruiken waar je minder op reageert. Anderzijds is er ook de valkuil om te denken dat Amfexa minder goed werkt, en dan werkt het ook echt minder goed. Dat is geen aanstellerij, maar ook gewoon bewezen bij elk medicijn. Je brein is een wonderlijk orgaan ;) .
John Dex 10 maanden geleden geplaatst
Ik heb eigenlijk nog niemand gehoord die positief was over amfexa !

Dat er verschil zit in de werking van merk tot merk is mij 100% zeker ik heb inmiddels meerdere merken geprobeerd allemaal dexamfetamine maar met totaal andere werking en bijwerkingen.
Sterker nog ik heb dex gehad die helemaal niet hielp maar wel een zwaar depressief bij de uitwerking.
Terwijl de dex die ik nu heb goed werkt en bijna geen bijwerkingen heeft.

Daarbij zijn de kosten van amfexa niet vergoed en dermate hoog dat het voor mij zal betekenen dat ik moet stoppen met medicatie met alle gevolgen van dien.
reactie op @johndex:
steve X Hey, in België ook geen dex meer te krijgen sinds eind 2018. Eveneens slechte ervaringen met dex van andere apotheker. Die had nog wat liggen. Nu begrijp ik waarom, niet te vergelijken met de gewone dex. Ligt ergens tussen Rilatine en de goede dex. Van die slechte kan ik niet slapen, werkt totaal niet meer na 2 dagen, neerslachtige gevoelens, Mindere concentratie.
Volgens apotheker gaat dex van Fagron kortelings terug geleverd worden.
Jullie krijgen volgens website vanaf september lisdexamfetamine. Kost veel maar werkt gelijkmatig over 12 uur

mvg
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Welke website heb je dit gelezen ?

lisdexamfetamine vanaf september dat is voor mij nieuwe en interessante informatie !

Bedankt voor het delen !!!
10 maanden geleden

Beantwoorden

steve X Site Adhd netwerk, power point van 50 ste bijeenkomst  adhd netwerk Utrecht 14 maart 2019. Elvanse beschikbaar vanaf september staar er op 1 van de pagina's. Op andere sites ook al gelezen. Trouwens bijna overal in Europa te krijgen behalve enkele landen waaronder België en Nederland. 
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Medicatie nieuws:
• Lis dexamfetamine (Elvanse): per sept 2019
beschikbaar.

Er is buiten de bovenstaande tekst helaas weinig extra informatie vermeld in het pdf bestand maar het bestand is hier te downloaden 😉

http://www.adhdnetwerk.nl/Content/MeetingAttachments/Inleiding%20EvandenBan%20-%2014%20maart%202019.pdf

@coenoldebijvank
Tijd voor een nieuw kopje op het forum in het menu medicatie ? 😜


https://www.horizonscangeneesmiddelen.nl/geneesmiddelen/lisdexamfetamine-neurologische-aandoeningen-adhd/versie1/
10 maanden geleden

Beantwoorden

steve X 10-05-2019 is de handelsvergunning voor Lisdexamfetamine verstrekt. Binnenkort
Weer een goed adhd medicament erbij voor NL. 


Geneesmiddeleninformatiebank.nl

Registratienummer:RVG 124497
 
Procedurenummer: SE/H/1839/003
 
ATC:N06BA12 - Lisdexamfetamine
 
Datum
verstrekking
handelsvergunning: 10 mei 2019
 
Handelsvergunning houder:Shire Pharmaceuticals Ireland Limited
 
 Block 2 & 3 Miesian Plaza, 50 - 58 Baggot Street Lower
  DUBLIN 2 (IERLAND)
Registratienummer:RVG 124497


10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Linda Alexandra 10 maanden geleden geplaatst
Dit kwam ik vanmorgen tegen:

https://www.impulsenwoortblind.nl/adhd/nieuws-adhd/dexamfetamine-25-mg-alleen-nog-bij-medische-noodzaak/reactie op @lindaalexandra:
John Dex Het was te verwachten maar mijn apotheek wist nog steeds van niks.
Ik probeer al de de hele morgen mijn huisarts te berijken net eindelijk gelukt de assistente te spreken nu weer wachten op terugbellen van de huisarts zelf :-(
Ik word hier zo misselijk van.

Heb ik eindelijk goede medicatie gevonden en dan word het vervangen voor deze veel te dure rotzooi en de ADHDers zijn er weer de dupe van.

https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2019/igj-doorgeleverde-dexamfetaminebereiding-alleen-bij-speciale-behoefte-van-medische-aard
10 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @johndex​, ik begrijp je helemaal. Je zit er wel mooi mee, die onzekerheid en opnieuw moeten instellen op iets anders. Voorlopig maar proberen een voorraad in te slaan zou ik zeggen..
10 maanden geleden

Beantwoorden

steve X Of naar België verhuizen. Wij hebben die Amfexa niet, dex is hier nog  onbekend. Iedereen ( o.a dokter) valt hier uit de lucht als je over dex begint. 
10 maanden geleden

Beantwoorden

steve X https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ema.europa.eu/documents/psusa/lisdexamfetamine-list-nationally-authorised-medicinal-products-psusa/00010289/201802_en.pdf&ved=2ahUKEwiZpvG9t7_jAhVDCxoKHalOAXIQFjAHegQIBxAC&usg=AOvVaw2ZbT24_NwPOWz6jo4nSu8x


Pdf waar landen vermeld staan waar Lisdexamfetamine al te krijgen is. 
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Ik ben wel benieuwd naar de prijzen / vergoedingen.


Dosering per toediening: 30-70 mg.

Prijs: € 989.00 per patiënt per jaar bij 30mg/dag

Aangezien ik van dex ook een redelijk hoge dosering nodig heb verwacht ik niet dat ik met de 30mg rond ga komen maar ik schat het eerder in op het dubbele en dan is het 1978 euro per jaar Of wel 165 euro per maand en het is maar de vraag in hoeverre de verzekering hier vergoeding voor zal gaan geven.
10 maanden geleden

Beantwoorden

steve X Hey, 

Goedkoop gaat het niet zijn, hen eens gezocht in Duitse online apotheek en het lag op ongeveer 125 euro per maand dosering maakte blijkbaar niet veel uit. 

Op Wikipedia staat het volgende over die medische noodzaak ivm alternatief Amfexa. 
Als je dokter verklaart dat er dus een noodzaak is kan er toch de magistrale Dex gekocht geleverd worden? Mottig worden  en een medicament dat niet werkt valt toch onder medische noodzaak denk ik. In de laatste regel staat dat een verschil in hulpstoffen wel een vereiste is voor een alternatief, maar dat zal ongetwijfeld wel het geval zijn... 
Zelf bevestig door rechtbank. 

Kopie Wikepedia:

Indien de arts door middel van een "Medische Noodzaak" of de letters "M.N." op het uitgeschreven recept aangeeft dat er een (aangetoonde) medische reden is voor het geneesmiddel van een bepaalde fabrikant, is er echter soms de mogelijkheid dat de patiënt wel het geneesmiddel krijgt dat niet-preferent is. Bij zorgverzekeraars die het Laagste Prijs Garantie model hanteren, geeft dit de mogelijkheid om een duurder geneesmiddel dan het goedkoopste generieke middel vergoed te krijgen. Vaak moet de cliënt het middel dan eerst zelf afrekenen in de apotheek en zelf indienen bij zijn zorgverzekering.

Op 28 oktober 2015 bevestigde de Rechtbank Zeeland-West-Brabant het recht van de verzekerde op een niet-preferent geneesmiddel. Dit betrof wel een casus waar de hulpstoffen verschilden.[5][6]
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex 16-juli 2019

speciale behoefte van medische aard.

-een kleine groep patiënten, kinderen die niet adequaat behandeld kunnen worden met de standaarddosering van 5 mg;
-sommige andere gevallen, zoals bij een allergie voor een hulpstof

https://apotheekhoudend.lhv.nl/actueel/nieuws/igj-doorgeleverde-dexamfetaminebereiding-alleen-beperkt-toegestaan
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
steve X 10 maanden geleden geplaatst
In Engeland volgens richtlijn Lisdex eerste keus sinds 2018.
Marc de Schipper 10 maanden geleden geplaatst
amfexa is en blijft dus waarschijnlijk de strijd te winnen helaas..? ik ben en blijf erg sceptisch en de bijwerkingen van amfexa begint niet te wennen belachelijk wat ze mensen hiermee aandoen.fijne avond 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Daar sluit ik mij volledig bij aan.
Je kan dex van de regenboog proberen deze moet je waarschijnlijk zelf betalen maar is misschien toch nog goedkoper dan amfexa

En belangrijker misschien werkt dat ook beter
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben vrijdag bij de huisarts geweest voor verlenging van mijn medicijnen ik vandaag langs de apotheek normaal 2.5mg dex van Pharmaline en kreeg nu de 2.5mg magistrale bereider mee.

Vreemde wereld er word overal gezegd dat dex niet meer geleverd mag worden en alleen nog maar amfexa en ik krijg net een ander merk mee mee en apotheek weet van niks ???

Hoe zijn jullie ervaringen van dex van de magistrale bereider ?
reactie op @johndex:
Coen Olde Bijvank vind het persoonlijk erg slecht, dat apothekers zo even een ander soort merk voor schrijven, dit kan veel invloed hebben. Ik hoop het voor jou niet @johndex​ 
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Dat begrijp ik dus ook niet
En dan weer de bekende discussie het is allemaal hetzelfde alleen een ander merk 😬

Ik had een extra grote hoeveelheid laten bestellen ivm de berichten dat ze straks niet meer leverbaar zijn.
Kom ik daar krijg je eerst een mail 
"Uw medicijnen liggen klaar"

Ik meteen gebeld dat het toch wel echt de 2.5mg was en geen amfexa en ja dat was het dus ik super blij.

Kom ik een paar uur later daar komen ze met een grote partij totaal andere medicatie die ik nog nooit heb geprobeerd en dus ook de werking/bijwerkingen niet van ken 😭

Ik heb er nu naar 30stuks van mee durven nemen als ze niet fatsoenlijk werken kan ik helemaal niks meer bestellen en een flinke smak geld kwijt
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Ik heb die en ze werken. Uiteraard wel wat bijwerkingen maar valt mee. 
Hans Arendsen 10 maanden geleden geplaatst
Hallo Linda Alexandra,

Ik schrok vreselijk toen jij schreef dat je nu aan de Coserta bent. ik heb van Conserta een beroerte gehad dus pas er mee op en neem er zeker geen 2 als je je een dag heel rustig wil voelen of zo het is echt levensgevaarlijk.

Groetjes Hans Arendsen
reactie op @hansarendsen:
Linda Alexandra @hansarendsen​, dat weet ik nog en was daar ook erg van geschrokken. Ik heb de laagste dosering van 18mg en de avond laagste dosering Ritalin. Hier doe ik het goed op. Ik heb in het verleden dexamferamine en 54mg Concerta gehad en dit voelde voor mij niet goed en ben meteen mee gestopt. 

Voor mij is deze lage dosering genoeg.  Hoe gaat het nu met jou?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen ik moet toevallig nu de 4e september weer naar het ziekenhuis deze keer moet mijn galblaas er uit.
dat is een kijkoperatie dus ik mag dezelfde avond al naar huis.
ik hen een tijd bij een fatastische fisioterapeute diverse oeveningen gedaan nu is mijn moteriek weer zoals het was
alleen mis ik nog wat kracht.
Mijn Linda heeft op het internet een nieuwe pil gevonden ook homeopatich maar veel goedkoper dan de lto3
Ik heb er nu al twee op en het is hoopvol zeg ik voorzichtig
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Krista Lakerveld 10 maanden geleden geplaatst
Ik heb gelezen dat ze de 2,5 mg niet meer mogen gaan leveren dus dat iedereen over moet gaan op amfexa. Ik baal er ook echt heel erg van.... 
reactie op @kristalakerveld:
Nick Leijenhorst Ik heb zelf gewoon 2.5mg van de regenboog apotheek, geen problemen
10 maanden geleden

Beantwoorden

Krista Lakerveld Ik hoop dat ze het daar blijven doen want bij de reguliere apotheken gaat het alleen op uitzondering nog gegeven worden
10 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Dan heb jij geluk want de regenboog mag wel blijven 
Als ik niks meer kan krijgen ga ik ook naar regenboog
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Kim ... 9 maanden geleden geplaatst
Helaas vandaag brief binnen gehad dat de dexamfetamine er helemaal uit gaat en zelfs “illegaal” word gezien door de dosering??
Hoe vaag is dit?
Amfexa word de vervangen.
Lang leven de zorg in Nederland !
reactie op @kimw:
John Dex Van wie heb je deze brief ontvangen ?
De apotheek ?


Wat staat er precies in deze brief vermeld ?

Tip : probeer regenboog apotheek die mag het blijven verkopen om dat zij zelf berijden en direct aan de klant leveren
(Word niet vergoed) maar is waarschijnlijk goedkoper dan amfexa
9 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper ik heb die brief een maand geleden ook gehad bij de apotheek en ze mogen alleen met een medische verklaring wel 2.5mg dexamfetamine laten maken bij regenboog apotheek en ik heb deze nu ook en heb weer 2.5mg dexamfetamine collegiale bereider..gr marc 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Kim ... 9 maanden geleden geplaatst
Zie hier de brief!
Indd van de apotheek
reactie op @kimw:
John Dex Bedankt hiervoor dat klinkt definitief 😭

Mijn medicatie was niet op voorraad pas weer vanaf week 33 dus ik ben benieuwd of ik ze over 2 weken dan nog wel mee krijg 😟
9 maanden geleden

Beantwoorden

Kim ... Tis echt te schandalig voor woorden eigenlijk !
Heb tijdje geleden ook die amfexa gehad k heb ze allemaal door de plee gespoeld wat een troep was dat voor mij zeg😔.
Zo geen zin in weer lange zoektocht wat dan wel goed bij je past.
Maar je had over regenboogapotheek heb je of iemand anders daar ervaring mee?
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Ja ik heb ze geprobeerd
En gebruik ze nu smorgens om op mijn goeie dex te besparen.
Uitwerking is bij mee heftiger en de werking is naar mijn idee wat wisselvalliger.

Maar ik merk dat ik wel behoorlijk gevoelig ben met deze medicatie ik ben in februari begonnen met medicatie en heb inmiddels al heel wat merken geprobeerd voordat ik de goede had gevonden, en nu halen ze deze er gewoon doodleuk uit.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin gaat het dan ook om de 2.5 mg variant ?
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Ja regenboog maakt deze zelf en levert ook in andere dosering ik heb bvb 1x 10mg IPV 4x 2.5mg bij hun afgenomen
9 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin maar voor de 2.5 geld nog steeds dat je zelf niet hoeft te betalen ?
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Regenboog betaal je altijd zelf met uitzondering van DSW verzekering dacht ik

Ff informeren op de website


9 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin maar als ik de 2.5 mg haal is dat bij mijn benu apotheek 
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Dat is dus doorgeleverd van producent naar de apotheek en dan pas naar de klant dat mag niet meer

Regenboog maakt de pillen en levert om de 22 dagen een pakketje bij jou thuis af

Dat mag dan weer wel
Nederlandse regels 🤔
9 maanden geleden

Beantwoorden

Nando Snoek Ik heb zo'n zelf gelijke brief ontvangen:(
9 maanden geleden

Beantwoorden

Robin de Bruin we gaan het zien wat ze zeggen bij de apotheek morgen
9 maanden geleden

Beantwoorden

Maya Albus Heb hetzelfde meegemaakt ben nasr een andere apotheek gegaan en krijg nu gewoon de dexamphitemine.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 11 overige reactie(s)
Paula van Kuil 9 maanden geleden geplaatst
Mijn apotheek geeft me inmiddels weer Dex Ace na het traumatische Amfexa uitstapje. Het lijkt mij dat de incassering van Amfexa in de praktijk minder heftig is dan er wordt geschreven en ik hoop dat dit zo blijft. Anders zullen we met elkaar van ons moeten laten horen.

Ik heb het KNMP gevraagd naar cijfers van de effectiviteit van Amfexa omdat ik nieuwsgierig ben of zij weten dat veel mensen niet blij zijn met Amfexa. Althans dat is een aanname obv dit forum, maar kunnen we dit terugzien in de cijfers? Dan hebben we bewijs en een stem.
Dit is het antwoord van het KNMP. Heel erg verhelderend welke partijen wat doet:

-------
Impuls en Woortblind is de patiëntenvereniging voor en door patiënten met ADHD, ADD, dyslexie en dysclaculie. Zij besteden op hun website ook aandacht aan de omzetting naar het geneesmiddel Amfexa. De patiëntenvereniging komt op voor de belangen van patiënten en verzamelt vaak ook klachten en ervaringen van patiënten. Ik stuur jou hierbij de link:
https://www.impulsenwoortblind.nl/
 
In het artikel op deze website vind je ook een link naar de berichtgeving van de KNMP, de beroepsvereniging van apothekers. De KNMP ondersteunt de apothekers bij het uitvoeren van hun functie. Apothekers moeten zich in dit geval houden aan de wetgeving in Nederland. De inspectie IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) is de instantie die toezicht houdt op het functioneren van de apothekers en heeft aangegeven dat zij actief gaat controleren op het afleveren van Amfexa.
 
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen is de instantie in Nederland die de toelating van geneesmiddelen regelt. Apothekers hebben daar geen invloed op. Het Lareb is de instantie in Nederland, die bijwerkingen van geneesmiddelen registreert. De apotheker, maar ook de patiënt zelf, kan bijwerkingen van een geneesmiddel melden aan Lareb via hun website. Op de website van Lareb vind je ook informatie over gemelde bijwerkingen, maar daarbij wordt geen onderscheid gemaakt naar fabrikant.
 
De KNMP heeft geen cijfers over de tevredenheid m.b.t. dexamfetamine tabletten en Amfexa. SFK (Stichting Farmaceutische Kengetallen) heeft wel informatie over het aantal recepten voor deze geneesmiddelen. In mijn eigen apotheek hebben wij nog veel patiënten die amfetamine 2,5mg tabletten krijgen. De hoge prijs van Amfexa bij de introductie was een belangrijke reden voor apotheken om de medicatie niet om te zetten. Inmiddels heeft de fabrikant wel een compensatieregeling opgesteld voor patiënten.
 
Hiermee heb ik geprobeerd een overzicht te geven van de instanties, die een rol (kunnen) spelen. Ik hoop dat deze informatie jouw vraag beantwoordt. De patiëntenvereniging is de instantie waar je als eerste contact mee zou kunnen opnemen.
--------
reactie op @paula14:
John Dex Goed dat jij er ook achteraan gaat hoe meer meldingen hoe meer kans dat er verandering in komt.
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Je zegt dat je nu Dex Ace krijgt, met welke redenen heb je dit voor elkaar gekregen ?
Dit is toch ook doorgeleverde bevrijding.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Paula van Kuil John, ik heb de situatie uitgelegd aan de apotheek en ze komen me gelukkig tegemoet.
Met mijn eerste recept ben ik naar een andere apotheek gegaan dan die van mijzelf omdat die geen voorraad had en ik per direct de medicijnen wilde. Ik kreeg de ACE mee. Met het 2e recept ging ik naar mijn eigen apotheek en nu kreeg ik BENU. Na een paar weken slecht voelen, viel het kwartje dat de andere werking aan de fabrikant lag. Ik naar mijn apotheek die zeiden dat ze geen contract met Ace hadden maar als uitzondering het wel wilden bestellen en als zij dezelfde winstmarge zouden maken, het geen probleem zou zijn. Top! Toen had de Ace leverproblemen, heb ik toch deels de Benu gebruikt, daarna weer aan de Ace die weer op voorraad was. Toen moest ik opeens aan de Amfexa waar ik zeer beroerd op reageerde en ik was niet de enige want het regende klachten bij de apotheek. Daarom is mijn apotheek nu overgegaan naar De Magistrale Bereider. Ik was inmiddels behoorlijk overstuur met al die rottigheid in mijn lijf, ik kon nog slecht mijn lijf en medicijnen vertrouwen, en heb gevraagd of ik de Ace mag (na even een droge periode). Dat was o.k., ze begrepen dat ik het niet aandurfde om weer een nieuw medicijn te proberen. Tot nu toe, gaat het goed! Ik ben altijd open en netjes naar de apotheek geweest en mijn zorgen aangegeven. Als zij mij hier niet in hadden voorzien, zou ik naar een andere apotheek zijn gegaan.

9 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Goed dat je het aan geeft. Zo zie je maar dat het niet altijd aan het middel hoeft te liggen, het merk en samenstelling kan een heel ander effect geven. Opvallend hoeveel mensen slecht op Amfexa reageren...
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Dan zijn deze regels nog niet bij alle apotheken officieel doorgevoerd maar dat is een kwestie van tijd.

Daarna zouden ze bij geen enkele apotheek de doorgeleverd berijden mogen leveren alleen nog bij medische noodzaak
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Kim ... 9 maanden geleden geplaatst
Vandaag bij de huisarts geweest, die was niet zelfs niet op de hoogte!!! Heeft contact gezocht met apotheker.
Wat betekend t voor mij:
K slikte eerste 7,5 Mg dexamfetamine per keer. 3 x per dag.

Ga nu over naar 5mg amfexa en 2,5 Mg dexamfetamine 3 x per dag.

Best gek toch dat dat dan wel kan maar goed. We gaan t ervaren!
Maxie van max 9 maanden geleden geplaatst
Ik dacht dat je amfexa juist bij moest betalen, werd mij toen verteld. Mijn huisarts zei dat er bij amfexa juist vrijwel geen bijwerkingen waren maar vond t te duur dus toch huiverig aan de dexamfetamine begonnen. Vroeger heb ik alles gehad maar kon enkel tegen de tabl die ze zelf maakte. Van de andere werd ik ziek . Nu gelukkig niet meer
reactie op @maxievanmax:
John Dex Eigen bereiding heb je ook van meerdere merken van een andere leverancier met andere hulpstoffen en dus ook allemaal andere bij effecten althans ik merk duidelijk verschil.

Amfexa zit patent op en word geproduceerd bij de officiële farmaceut.
Het is het zelfde als de 2.5mg dexamfetamine zeggen ze nu steeds maar waarom is dan nu ineens de prijs 4x zo duur als dit het hetzelfde is ????
Daarbij valt amfexa ook niet meer in het basispakket zoals de 2.5mg
Dus je hebt eerst je eigen risico van 385 euro en daarna een max van 250 euro eigen bijdrage per jaar

En je betaalt ook al verplicht (bvb bij cz 120 euro) maandelijkse zorgpremie en daarbovenop betaal je dan nog even de boven genoemde eigen risico en bijdrage van 635 euro per jaar omdat je medicijnen nodig hebt.

Dat is een slordige 173 euro per maand 😵


Buiten deze kosten om werkt dex op iedereen weer anders het ene merk werkt goed voor jou en de andere weer voor mij.
En nu is er ineens het wondermiddel amfexa die voor iedereen goed zou moeten werken ???

GELD GELD GELD  dat is het enige waar dit om draait en hoe jij of ik je bij deze medicatie voelt boeit ze geen ....
9 maanden geleden

Beantwoorden

Betty Oz @johndex@johndex@johndexik heb mijn psygiater gebeld en ze stelde mij gerust !!!
Het is idd een spel..2,5 Mg wordt wel geleverd als je arts dat duidelijk voorschrijft. Dus je komt er wel aan alleen via een omweg.

Ik heb een vraagje hopelijk kan er iemand antwoord geven.
Die Dex retard (langwerkend) die ben ik sinds woensdag gaan slikken (2x 4 Mg) maar ik merk dat ik er mezelf door erg prikkelbaar en duf in mn hoofd voel. De energie die ik kreeg van de 2,5 Mg (2x per keer) die krijg ik helaas (nog) niet.
In overleg met arts heb ik kortwerkend erbij gekregen maar dat zijn gele pilletjes ook weer anders dan ik ben gewend. Pfff wat een gedoe zeg!

Die gele pilletjes ervaring hiermee?
I
Herkent @johndex of iemand anders zich hierin?
Mijn normale dosering is 3x 5 mg(2,5 Mg van Dex ceban helaas is niet meer leverbaar en ik kreeg later dmb Dex . Nu ik hieraan gewend was geraakt alleen nog last van piek en daalmomenten (rebound)wilde ik de langwerkende proberen...maar levert voor mijn gevoel niet veel op. Moet ik langer doorgaan?
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Dex retard heb je nu van regenboog apotheek dan ?
Retard heb ik nog niet geprobeerd maar ik zou een keer 1x4 proberen als dat niet helpt kan je nog 3x4 proberen.


Gele pilletjes is erg vaag 😂 maar ik heb tot nu toe alleen gele van regenboog gehad in een plastic zakje geseald de andere waren allemaal wit.

Ik heb de gele 10mg van regenboog gehad werking vind ik persoonlijk erg wisselend.
De ene dag goed de andere dag te veel en soms helemaal niet.
Inwerking komt bij mij ineens en best heftig binnen en heb dan ook altijd zin om te roken.
Slechter slapen en zo nog wel wat dingen
Dit is iets wat ik bij mijn andere dex nog nooit heb gehad daarom ben ik toen weer terug gegaan.

DMB heb ik ook gehad maar doet bij mij niet veel.

Het is ff proberen wat voor jou goed werkt retard kan ook heel anders uitwerken en een ander merk kan totaal anders Vallen

ceban heb ik zelf nooit gehad maar ik heb begrepen dat dat wel heel goede was waar veel mensen tevreden mee waren.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Betty Oz Regenboog is de enige die langwerkend levert. Ik dacht dat jij die ook had gebruikt. Hoe komt t dan als ik vragen mag @johndex dat je kortwerkend aanvraagt via regenboog?
De kortwerkende Dex is via omweg gewoon te verkrijgen bij de regulerie apotheek.
Mijn apotheker is een erg irritant mens! Ik ga switchen naar een andere apotheek. Ze is echt zo stom ! Eerst zegt ze nee Dex wordt niet meer geleverd vervolgens zegt ze Ooh wat is je dosering ? Als se dan hoort dat het 5 of. Meer is dan krijg je amfexa. Anders dAn de gewone Dex! Vervolgens zegt ze maar ik heb er heel weinig van.
Onbetrouwbaar voor mij dus.

Ik dacht ook eindelijk iets gevonden te hebben dat hiep. Erg vervelend dat er bij dit medicijn de werking steeds en bijwerkingen verschilt per leverancier. Volgens mijn arts schijnt bij regenboog puur Dex te zijn dus zonder hulpstoffen. Ik moet nog ontdekken of ik heel blij word met deze oplossing.

Welke kortdurende Dex vind jij bij jou goed werken?

9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex https://forum.adhdblog.nl/conversations/dex-langwerkend-retard
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Shermain Witkamp 9 maanden geleden geplaatst
Ik ben vrijdag (verplicht) overgegaan op Amfexa. Overal op het internet word je bang gemaakt met het feit dat Amfexa een enorm duur middel is bla bla bla.

Ik heb ontzettend veel onderzocht en contact gehad met m’n verzekeraar en wat apotheken. Sinds dit jaar heb je de maximale eigen bijdrage van 250 euro. De standaard eigen risico is 385.

Stel, ik haal op recept voor een maand dexamfetamine 2,5mg 60 stuks voor €20 bij de apotheek (de 2,5mg varianten worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed volgens mij). Omdat we met een eigen risico werken in Nederland gaat die 20 euro eerst van het eigen risico totdat die helemaal op is, ook al word er gezegd dat het medicijn volledig wordt vergoed. Vanaf dan betalen de verzekeringen pas de vergoedingen (dat kan geheel vergoed of deels vergoed met bijbetaling) van medicijnen etc. Nu zijn apothekers verplicht om Amfexa 5mg te leveren indien zij zelf geen dexamfetamine tabletten maken. Dus, als ik met mijn voorbeeld over moet stappen op Amfexa 5mg dan zou ik van de apotheek 30 tabletten krijgen (omdat er in Amfexa 5mg zit ipv 2,5mg krijg ik de helft minder tabletten) en dat zou dan €27,18 euro kosten waarvan de verzekering €3,63 euro vergoed en ikzelf dus 23,55 moet bijbetalen. Nu kom ik eventjes terug op de eigen bijdrage. Die €23,55 gaat elke maand van de €250 eigen bijdrage tot deze helemaal op is. Na de 250 euro betaalt de verzekering verder voor de Amfexa. Nou heeft de fabrikant een terugbetalingsregeling waarvoor je je kan aanmelden waarmee je gedurende het jaar wordt gecompenseerd met de eigen bijdrage van €250. In principe hoef je dan dus niet de (gehele) eigen bijdrage van 250 euro te betalen door die terugbetalingsregeling. Het enige wat je dan betaalt is het eigen risico van €385, maar die moet je ook betalen als je dexamfetamine 2,5mg of ritalin o.i.d. slikt. Tuurlijk, per verzekeraar verschilt het ook weer altijd maar over het algemeen komt het hier op neer. Ik zelf ben bij Anderzorg verzekerd maar als je ergens anders bent verzekerd zou ik het daar even voor de zekerheid na vragen of ze Amfexa compleet verder betalen nádat je eigen risico en eigen bijdrage volledig op is.
Jeanette Holsbroeck 9 maanden geleden geplaatst
Misschien eens kijken bij een online apotheek? Zolang je binnen de EU geneesmiddelen online bestelt, is dit volkomen wettelijk en legaal. Gewoon even Googelen voor de goedkoopste en reviews en misschien vindt je wel wat je zoekt.
reactie op @jeanetteholsbroeck:
John Dex Deze medicatie valt onder Opiumwet daarbij is de wet ook voor online apotheek hetzelfde lijkt mij.

Als doorgeleverde bevrijding niet meer mag dan gaat dat online waarschijnlijk ook niet.
9 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd Hallo Jeanette,

Zie dat je van een online apotheek bent dus dit is spam neem ik aan. 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marjolein Heikoop-snel 9 maanden geleden geplaatst
hier maandag nog controle afspraak bij psQ gehad met de medicatie arts, wil mijn dex ophalen, niet meer te krijgen! dex word alleen nog gegeven aan kinderen van 3 tot 6 jaar (bizar mijn zoon van 6.5 krijgt geen diagnose omdat ze hem te jong vinden) kreeg hele brief mee met info en ook weer brief waar ik mijn "eigenbijdrage" kan indienen. ik zit nog in de opbouw fase en weet nog niet zo goed wat ik moet doen, slik 3x10 mg dex per dag
Liever Anoniem 9 maanden geleden geplaatst
Pff echt heel vervelend. Ik heb ook het zelfde probleem. Amfexa is de vervangende medicatie en deskundige zeggen dat dit de zelfde werking moet geven. Ik kan echt totaal niet tegen amfexa. Ik heb het geprobeerd en ik ben ook snel gestopt na een paar dagen. Totaal geen effect. Ik werd er echt letterlijk niet goed van maar dat kan verschillen per persoon natuurlijk. Voor deze week heb ik de methylfenidaat 10 mg. Het werkt wel alleen de werkingsduur is maar 1 uur na inname bij mij dus echt heel kort. Volgende week heb ik een afspraak en dam hoop ik dat ze hier iets aan kunnen doen. Ik hoop dat ze hier iets aan gaan doen voor iedereen die met dit probleem zit want het is echt heel vervelend. 
reactie op @lieveranoniem:
Marc de Schipper oww dus je krijgt nu ipv dexamfetamine methylfenidaat dit is weer heel wat anders kwa werking ?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Liever Anoniem Tja het is niet de oplossing want de werking is erg kort nog geen uur denk ik. Na 10mg een uur na inname werkt het redelijk bij mij tot ongeveer een uurtje. Methylfenidaat 10 mg is een tijdelijke oplossing omdat ik van de week een afspraak heb staan. 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Believe 30 9 maanden geleden geplaatst
Ik slik nu 3 maanden Amfexa en ik moet zeggen dat het mij goed bevalt. Alleen nu kreeg ik te horen van de apotheek dat de 2,5 mg niet meer geleverd mag worden en dat iedereen overgaat op 5 mg? Nu blijkt Amfexa ook niet meer leverbaar wegens grondstoffentekort en doordat Nederland massaal op de 5 mg overgaat? Weet iemand hier misschien iets meer over?
John Dex 9 maanden geleden geplaatst
Ik heb na bijna 4 weken zonder te hebben gezeten ivm leveringsproblemen nu nog voor 3,5 maand de 2.5mg mee gekregen van Pharmaline.
Dit was voor mij de enige zonder bijwerkingen maar deze leverancier stopt met de productie ervan ivm nieuwe regels. Hierna gaan ze over op de 2.5mg magistrale bereiding of amfexa.

Word waarschijnlijk regenboog voor mij
Ik had eindelijk mijn leven weer op de rit en kan nu weer opnieuw beginnen 😞
Patrick Wolvers 9 maanden geleden geplaatst
Kan er nog wel 2,5mg dexamfetamine besteld worden bij de Regenboogapotheek? Weet iemand dat?
Amfexa werkt inderdaad anders en niet zoals het moet in mijn geval :-(
reactie op @padraig:
John Dex Ja regenboog kan wel
Al is de verkoop daar enorm gestegen waarschijnlijk
Dus ik weet niet voor hoe lang

Zij leveren zelf en dat mag dus wel😟
Welkom in Nederland 😵😵😵
9 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Goddard Beste allemaal,

ik heb vorige week weer 3 maanden dex 2,5mg DMB bestel bij mijn apotheek. ik heb vorige week alvast wat potjes meegekregen en de rest moest besteld worden. ik heb vandaag dus gewoon 1200 tabletten dex opgehaald. apotheek wist ook van niks over dat het niet meer geleverd kan of mag worden.

Daarnaast gebruik ik ook de retard dex 20mg (2x 10 mg)van de regenboog. Deze werkt voor mij super dekt precies 7/8 uur van de dag daarbij slik dan nog een dosis dex van de DMB beide werken voor mij erg goed
9 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex DMB word bij mijn apotheek ook nog steeds geleverd 

Waarom deze wel nog steeds mogen is mij niet bekend
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Hans Arendsen 9 maanden geleden geplaatst
ik heb de aller ergste bijwerking ondervonden van een medicijn die er  maar is. Ik heb een BEROERTE gehad.
ik weet sinds 2 jaar dat ik ADHD heb en daar heb ik  concerta voor gekregen van de dokter.
tot ik bij een kardio psycholoog kwam via mijn psychiater. die heeft mij nogmaals getest en concludeerde dat ik echt een  ADHD geval was. toen vroeg hij welke medicijnen ik daar voor innam. ik vertelde hem dat ik een middelmatige dosis concerta daarvoor slikte waarna hij mij aankeek en zij,"wat weeg jij en hoe groot ben jij?"
Hij schreef een recept uit voor het dubbele van mijn dosis en zij, neem dit nu in dan zie ik je volgende week weer,
ik die pillen bij de apotheek gehaald ik schrok van de prijs. Een week later zat ik weer tegenover hem en vroeg hij hoe het ging, ik vertelde hem dat ik eigenlijk niet zo veel verschil ervoer. dan slik je deze week er een van jou pillen bij. ik ben dat gaan innemen tot ik mij ineens heel raar voelde worden en was ik ineens een hele oude man, ik kon niet meer opstaan als ik in de bank zat en als ik rechtop kwam dan viel ik om.
daar kwam nog bij dat ik incontinent was van het ene op het andere moment. de dokter is gekomen en stuurde mij naar het ziekenhuis waar ik een buis in moest die foto's van hoofd maakte.ik kreeg een kaartje mee met een code waarmee ik thuis de beelden kon zien. de dokter had de beelden ook en toen ik daar was liet hij mij zien wat er aan de hand was, Er was een adertje in mijn hoofd verstopt geraakt.
inmiddels gaat het weer goed met mij dus ik heb geluk gehad maar pas op met zware dosis van de medicijnen, er staat niet voor niks in de bijsluiter,"bij zware doseringen kan hartfalen, een beroerte en zelfs de dood tot de gevolgen behoren."
reactie op @hansarendsen:
John Dex Ik heb dit bericht nu al op meerdere topic's gelezen, heel goed natuurlijk dat je mensen waarschuwd voor de risico's van deze medicatie.
maar dit topic gaat hier helemaal niet over maar over het niet leverbaar zijn van een medicijn en daarbij gaat het over dexamfetamine en jij hebt het over concerta een totaal ander medicijn !

ADHD medicatie is vaak een stimulantia en dat is eigenlijk nooit zonder risico's !
Zeker in hoge dosering heb je verhoogd risico's.

Roken is ook een verhoogd risico en toch zijn er mensen die er 100 mee worden, het ligt er maar net aan hoe gevoelig je er voor bent.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 9 maanden geleden geplaatst
o en in het ziekenhuis in mij VERBODEN ooit nog concerta in te nemen.
Hans Arendsen 9 maanden geleden geplaatst

je hebt gelijk John maar als even terug leest in dit hoofdstuk dan zegt iemand ,"en toen moest ik dat dure concerta kopen wat ook niet vergoed wordt" en toen dacht ik dan waarschuw ik deze mensen ook.
reactie op @hansarendsen:
John Dex Oke ik begrijp het.


Onder dat bericht van die persoon staat een button: (REAGEER)

Als je volgende keer daar op klikt komt het ook onder dat bericht te staan dan is het makkelijker te volgen 😉

En dan krijgt die persoon ook een mailtje dat er op zijn reactie is gereageerd !
9 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper snap je reactie wel en vervelend dat dit voorkomt ja ik heb ook concerta gebruikt 150 mg en werkte bij mij goed alleen te duur en klopt dit gaat niet over concerta..no worries 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 9 maanden geleden geplaatst
gho nou loop ik hier al ff mee dat voor het dat iemand mij daar op attent maakt bedankt echt waar
Ron J 9 maanden geleden geplaatst
Ik haal gisteren net weer 12 doosjes bij de apotheek ( de gratis 2,5 Mg variant ) dus lijkt me stug.
reactie op @ron:
John Dex Alleen regenboog en collegiale bereiding word momenteel nog geleverd de laatste is bij mijn apotheek ook nog leverbaar hoe lang dat nog zo blijft is nog de vraag waarschijnlijk zolang de voorraad strekt maar dat is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Overige merken zijn nu allemaal weg voor zover ik weet.

Waarschijnlijk heb jij benu apotheek en ik verwacht dat zij vooraf nog een flinke voorraad hiervan hebben ingekocht
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B 9 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook nooit problemen, krijg altijd 240 stuks van 2,5mg mee. Collegiale bereiding geloof ik.

Ben wel erg nieuwsgierig naar Elvanse, wat hier eind september op de markt komt. Langwerkende (12 uur) Lisdexamfetamine "prodrug", lees er ook veel goede reviews over. In Amerika heet dit Vyvanse en is naast Adderall en Concerta 1 van de populairste medicijnen. 

Wellicht lost dat voor een hoop mensen dat gehannes met kleine pilletjes en versch. bereiders op.
reactie op @bbking:
John Dex Alleen regenboog en collegiale bereiding word momenteel nog geleverd de laatste is bij mijn apotheek ook nog leverbaar hoe lang dat nog zo blijft is nog de vraag waarschijnlijk zolang de voorraad strekt maar dat is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Overige merken zijn nu allemaal weg voor zover ik weet.

Waarschijnlijk heb jij benu apotheek en ik verwacht dat zij vooraf nog een flinke voorraad hiervan hebben ingekocht
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Hm ok,

Volgens mij heb ik gewoon een zelfstandige apotheek, niet Benu in ieder geval. Ik heb wel wat over voor als er problemen komen, maar tot nu toe nooit iets gehoord. Maar ga zeker wel de Elvanse proberen, als dat net zo goed is als Adderall ben ik ook meteen van wat andere Dex-nadelen af.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 8 maanden geleden geplaatst
Het laatste nieuws
Vanaf nu is er nergens GEEN dexamfetamine 2.5mg meer te krijgen (met uitzondering van regenboog) alleen de voorraad die de apotheek nog in huis heeft daarna krijg je dus amfexa 😭

Lisdexamfetamine komt eind september
reactie op @johndex:
Marc de Schipper waar komt dit nieuws vandaan als ik vragen mag jouw apotheek?
8 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Heb meerdere apotheken gebeld en allemaal hetzelfde verhaal

Informeer anders ook even bij jou apotheek
Laat het even weten !
8 maanden geleden

Beantwoorden

Danielle Tetteroo Zojuist heb ik me bij een anderen apotheek aangemeld (was ontevreden over huidige apotheek om allerlei redenen) en meteen even geïnformeerd naar mogelijkheid om dex  geleverd te krijgen. Ik kreeg te horen dat dit geen enkel probleem is, mits er een medische verklaring van de behandelaar overlegd wordt waarin staat dat er een medische noodzaak is voor het leveren van 2.5 mg dex. Onder medische noodzaak valt o.a. last hebben van extreme bijwerkingen of een allergische reactie op een van de hulpstoffen. De Inspectie noemt deze medische noodzaak ook in hun rapport van juli 2019. Mijn oude apotheek gaf aan dat ze niet meer mochten leveren en zo lees ik dat veel op deze blog. Maar mijn nieuwe apotheek geeft aan meerdere patiënten te hebben en gewoon bij de Magistrale Bereider dex kunnen bestellen met een recept van de patiënt.
Inmiddels was ik na veel gedoe uiteindelijk overgestapt naar de Regenboog maar ik ben niet erg tevreden met de werking. Geen last van bijwerkingen, das mooi maar ook geen positieve werking. Dus ik wil nu eigenlijk z.s.m. weer terug naar lisdexamfetamine, waarvan ik de werking heel fijn en subtiel vind. Maar de werkingsduur bij mij is max. 7-8 uur dus dan krijg ik het voorgeschreven in combinatie met 1 of 2 doseringen dex in de ochtend. Met mijn nieuwe apotheek kan dit dus gelukkig weer!
Tip: check eens bij wat apotheken in je buurt wat hun beleid is en misschien heb je geluk!
Dat gezegd hebbende is het natuurlijk SCHANDALIG dat de overheid mensen die afhankelijk zijn van deze medicatie zó ontzettend in de steek laat!

4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marc de Schipper 8 maanden geleden geplaatst
ik heb een medische verklaring en ze moeten wel ze bestellen het bij de regenboog apotheek 
reactie op @marcdeschipper:
John Dex Regenboog is geen doorgeleverde bereiding dat is de enige die blijft
8 maanden geleden

Beantwoorden

Faadje Fa 8 maanden geleden geplaatst
Ja dit had ik ook ondervonden vorige week en baalde enorm. Er werd mij wel verteld dat Amfexa wel exact dezelfde werking heeft en dat je er ook nog eigen bijdrage van 20 euro moet betalen. En dat de regering dit heeft bepaald en dat daarom is besloten dat er wordt overgestapt naar Amfexa. Nou daar stond ik dan!!!! 

Gelukkig werd ik later gebeld dat doordat er een grote aanvraag is de leverancier er niet tegen kon leveren en heb ik voor nu nog Dex meegekregen gelukkig. Zit er niet op te wachten hoor. 
Mr B 8 maanden geleden geplaatst
Toevallig, ik liep net even langs de apotheek met deze vraag. Er werd me verteld dat (alle?) apotheken een brief van de minister hebben gehad. Dex 2,5mg mag alleen nog een kinderen gegeven worden. Voor volwassenen Amfexa.

Over de datum dat Elvanse (lisdexamf.) beschikbaar is konden ze nog niets zeggen. @John, weet jij daar meer van?
reactie op @bbking:
John Dex De levering van lisdexamfetamine wist ze niet zeker maar dacht 20 september
Op Internet lees ik op meerdere plekken eind september dus daar ga ik voor nu maar even vanuit.

Meer zekerheid kan ik hier helaas ook nog niet over melden
8 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Thanks,

Nou dat wordt duimen dan, gelukkig heb ik nog wel voldoende Dex over. Elvanse op recept krijgen lijkt me niet zo'n probleem, daar het na Methyl de 2e keus zou worden. 
8 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Verwacht ik ook niet
Maar de kans op leveringsproblemen bij regenboog en ook voor lisdexamfetamine is nu wel erg groot aangezien er nogal veel klachten over amfexa zijn gaan er nu veel mensen opzoek naar een alternatief.

Wat een toeval allemaal je zou bijna denken dat er een financieel plan achter zit
8 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Ja dat zou je zeggen :-)

Aan de andere kant, ik denk dat dit wel een serieuze verbetering kan zijn voor de NL markt. Eindelijk een serieus langwerkend Amfetamine (merk)medicijn wat zich al bewezen heeft, in plaats van al die zelfgemaakte en doorgeleverde pilletjes die netto 2 uur werken :-)
8 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper aan kinderen mogen ze alleen gewone dexamfetamine geven? in de bijsluiter van amfexa staat weer vanaf 6jaar tot 18 jaar dus tegenovergestelde...gr marc 
8 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Klopt ook 2.5mg is tot 6 jaar
5mg Amfexa 6 tot 18 jaar
8 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @Allen, dit is inderdaad hoe het mij werd uitgelegd bij de Apotheek vanmiddag. 6-18 Dex, daarboven Amfexa.
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Mr B 8 maanden geleden geplaatst
Overigens is dit nog wel interessant. Volgens uitgebreide onderzoeken zou Lisdexamfetamine het beste werken voor ADHD-symptomen, beter dan Methyl en Mix-amfetamine zouten (Adderall). Lees ergens anders ook dat het in de UK voor volwassenen 1ste keus is.

https://www.pw.nl/nieuws/2019/lisdexamfetamine-meest-effectief-bij-behandeling-volwassenen-met-adhd
Sheila Reisinger 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Yvonne,

Mocht je toch te huiverig zijn om te starten met het alternatief, dan heb ik nog een gesloten potje Dex van 90 tabletten staan. Als het inderdaad tijdelijk niet op de markt is.
Ik had namelijk meer baat bij Welbutrin en nog een geopend potje die ik kan nemen als zo nodig, maar dat komt zelden voor .
reactie op @sheilareisinger:
Mr B Helaas is het niet tijdelijk niet verkrijgbaar. Apotheken mogen het vanaf nu (van het ministerie) niet meer leveren, behalve aan kinderen. Dit omdat er zogezegd een geregistreerd alternatief is (Amfexa) voor volwassenen. Mijn apotheker had hierover een officiele brief ontvangen.

Dat Amfexa voor veel "overstappers" veel nare bijwerkingen heeft, daar wordt aan voorbijgegaan. Het alternatief is Elvanse, dit is een langwerkende Lisdexamfetamine met een werking van 10-14 uur. Dit is recent voor NL goedgekeurd, wordt 1ste alternatief na Methylfenidaat en zou eind september op de markt komen.

Lisdexamfetamine verschilt van de "gewone" Dex in die zin dat het medicijn pas in je lichaam in dexamfetamine wordt omgezet. Dit heet een ProDrug en maakt het minder gevoelig voor "misbruik" als partydrug (bv. snuiven).

In Amerika heet hetzelfde medicijn Vyvanse en heeft daar heel goede ervaringen en resultaten. In de UK is het medicijn 1ste keus voor ADHD bij volwassenen. Gebruikers melden veel minder bijwerkingen en een "smoother" effect.

Bovenstaande is wat ik er de afgelopen dagen over kon vinden. Heb zelf een paar keer een ander langwerkend amerikaans medicijn geprobeerd (Adderall XR) en ik vond dat vele malen beter dan gewone Dex. ik ben iig vrij hoopvol dat Elvanse een goed (of beter) alternatief is voor Dex of Amfexa.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Bedankt voor je heldere uitleg, fijn!
8 maanden geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Ohh heel graag!
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jan Slimmer 7 maanden geleden geplaatst
Mijn partner Zojuist het nog openstaande recept van dex  opgevraagd. Volgens de apotheek niet meer leverbaar en het vervangende middel kost 200 euro eigen bijdrage (per jaar mag ik hopen maar dat had ze niet gevraagd) Is mij een paar jaar geleden ook overkomen en was precies dat mijn bedrijf failliet ging en ik geen cent te maken had. Ik moest daarom noodgedwongen stoppen en dat is niet zonder gevolgen gebleven en mede oorzaak geweest van veel ellende. Nu heb ik potvolkoffie na jaren van herstel en ging ik echt stappen maken op de weg naar totaal herstel onverwacht vandaag een minder positief gesprek gehad met mijn baas en krijg ik dit ook nog eens te horen. 

Bedankt farmacie en ik wens jullie nog hogere megawinsten.... pffff😢 
reactie op @janslimmer:
Mr B Is het vervangende middel Amfexa? Er is namelijk een terugbetalingsregeling voor het eigen-bijdrage gedeelte. Je moet er dus wel zelf achteraan maar maakt het dus niet duurder dan de "oude" dex. Voor het nieuwe medicijn Elvanse is deze regeling er trouwens ook.

https://www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten/amfexa
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jan Slimmer Bedankt mr B ik hoop dat het daadwerkelijk bij 250 per jaar blijft. Is nog altijd veel geld in mijn situatie, redelijk laag inkomen ondanks 2 verdieners, kinderen waar de duurste periode nu stilletjes aan toch echt gaat komen en boodschappen, energie etc. zullen ook niet goedkoper worden vrees ik :). Waar ik me echter het meeste zorgen om maak is dat ik in 1 keer over moet op een medicijn wat gewoon geen dexam is. Natuurlijk wel grotendeels maar het luistert allemaal nogal nauw, waarom zijn er anders meerdere soorten medicatie mbt ADHD. Daarnaast zijn juist komende 2 maanden alles bepalend inzake mijn werk. Alleen bij een topprestatie sta ik niet per 1-12 op straat en in mijn situatie. En juist nu dit.. dejavu gevalletje 😢😢😢
7 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Sterkte de komende tijd.. €250 is de maximale eigen bijdrage voor medicijnen voor een verzekerde. Dit kun je dus via de terugbetalingsregeling geheel terugkrijgen.

Netto ben je met Amfexa dus niet duurder uit dan met Dex. Of het medicijn zelf voor je gaat werken, ik hoop het voor je!
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Stefan C. 7 maanden geleden geplaatst
Ik moest deze week ook wisselen van dex van de magistrale bereider naar Amfexa. Hier was ik al eerder niet blij en toen van apotheek gewisseld zodat ik het eerste nog kon krijgen. Dit schijnt nu niet meer te kunnen.
Bij het ophalen van de apotheek, 8 doosjes,  zat gelijk een rekening van 205 euro waar ik best van schrok! Ze gaven mij een formuliertje om de eigen bijdrage terug te vragen via Hevo consult.
Voor de terugbetalings regeling van Amfexa heb ik gister dus contact met Hevo gehad en dit is mij verteld.
LET OP!!!
Je krijgt terug betaling als je een heel jaar Amfexa gebruikt!
Voor dit jaar, 2019 dus, krijg je ALLEEN volledige terug betaling als je 17 doosjes of meer hebt gekregen. Zit je hier onder dan krijg je de gewone regeling van 20 euro en nog wat centen per maand!

Ik zit op 40mg/dag en dat zijn 8 doosjes per 4 weken en kom dan op zo'n 24 voor dit jaar, maar zit je hier onder bereken dat dan zodat je niet voor financiele verassingen komt te staan straks.
reactie op @stefanc:
John Dex Wouw wat een k.t regeling 😤
7 maanden geleden

Beantwoorden

Pansje Kevertje 6 maanden geleden geplaatst
O jammer zeg. Ik heb net mijn psychiater verteld dat er nog wel apotheken zijn die de dex leveren. Maar dat is dus over lees ik...
Zij vertelde ook dat haar patiënten geen goede ervaringen hebben met de regenboog apotheek.
Ook verteld zij dat de lisdexamfetamine pas vanaf januari geleverd kan worden.
Nog 2 maandjes wachten...
reactie op @pansjekevertje:
Mr B Dat klinkt apart? Elvanse is gewoon leverbaar, je apotheek kan het gewoon bestellen. Kun je het daar eens navragen?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Pansje Kevertje 6 maanden geleden geplaatst
Nee de dex
reactie op @pansjekevertje:
Mr B Wat bedoel je precies? Mijn opmerking ging over dat Lisdexamfetamine gewoon nu leverbaar is.. En dat als je dat ff checkt met de apotheek, kan je Psych het gewoon nu meteen voorschrijven.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Kirillov p Dit is gewoon leverbaar door de apotheken die het mogen leveren.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Pansje Kevertje 6 maanden geleden geplaatst
Apart, zij zegt dat het pas vanaf januari kan.
Ik zal het nog eens vragen!
Devil girl 6 maanden geleden geplaatst
@yvonnenijboer de normale Dexamfetamine alweer beschikbaar?
reactie op @devilgirl:
Yvonne Nijboer Hier iig niet!!😫
6 maanden geleden

Beantwoorden

Renée Charlotte 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb nog steeds voor een maand dex 2,5 mg kunnen bestellen. Mijn apotheek heeft de brief met verbod niet gehad zeggen ze.. Blijft vreemd. 
reactie op @renee9:
Pansje Kevertje Welke apotheek is dat?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Dennis De Vries 6 maanden geleden geplaatst
Hoi, bij mijn apotheek iig niet! (montfoort)

Die geven amfexa 😭😭
Simone Dekker 6 maanden geleden geplaatst
Check de website impulsenwoortblind.nl eens. Hier staat dat dexamfetamine alleen nog maar met een medische noodzaak nog mag worden uitgegeven.
Mr B 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben bang dat het voorlopig einde oefening is voor de apothekers-dex.. Denk overigens dat ze er prima op verdiend hebben.

Maar wellicht is er nog een andere bereider die nog wat heeft liggen.. Al vond ik de Magistrale bereider dan weer heel versuffend. Dus.. Amfexa of Elvanse! 😄
reactie op @bbking:
Renée Charlotte De laatste keer heb ik nog voor een maand dex van de bereidende apothekers mee gekregen. Inderdaad fijner dan die van de magistrale .
Volgende week moet ik weer om nieuw recept. Ben heel benieuwd of ik nog dex van de bereinde apotheek mee krijg. Amfexa wil ik niet ééns uitproberen dus dan wordt het elvanse. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 5 maanden geleden geplaatst
Dag allemaal,

Ook ik kreeg vandaag Amfexa mee voor het normale gebruik (3x daag 15mg). Daarnaast kreeg ik ook nog 90 stuks magistraal bereide Dex mee voor de rebound (😁👍). Het heeft eigenlijk nooit geklopt dat ik 7,5 mg tegen de rebound zou moeten nemen (meestal 1 of 1,5), maar ik heb hier nooit wat van gezegd. Scheelt weer een paar tripjes naar de apotheek per jaar. 

2 uur geleden heb ik 15 mg Amfexa genomen en dit is een hele andere wereld dan de DMB Dex! Me tong voelt raar, ik sta moker strak en ben heel erg dromerig. Het lijkt meer op party drugs. Echt super chill en totaal zeer verantwoordt met het werk dat ik doe 🙊. 

Net de apotheek aan de lijn gehad en die vertelde mijn inderdaad dat ze geen 2,5 mg DMB Dex meer mogen uitgeven. De dame aan de lijn vertelde me dat ze dit gister helemaal uitgezocht hadden. Ze was niet op de hoogte dat de arts specifiek DMB Dex voor kan schrijven. Ze zij wel dat als dit het geval is, dan is de DMB nog gewoon leverbaar. 

Ik ga zo de huisarts bellen dat Amfexa in ieder geval niet kan (ik zit/hang al spacend 12 meter hoog in een (op zich wel een bijzondere ervaring 🙈)). De LisDex kende ik nog niet, maar ik ben nu al super enthusiast en ik ga kijken of ik hier naar over kan stappen.
reactie op @koen-27:
Koen van T Net de huisarts assistente aan de lijn gehad. Hun advies was eerst opbouwen met een halve dosis en kijken of het went. Zo niet dan gaan we overstap naar LisDex bespreken of wegens medische noodzaak terug naar DMB Dex. Inmiddels staan me kaken echt super strak

Toen ik vertelde dat ik op hoogte werk moest ik per direct het werk stoppen... Logisch uiteraard, maar ik ben net als het gros van de zelfstandige en stop pas wanneer ik echt niet meer kan. Gelukkig hoef ik zelf niet te rijden vandaag. Het is echt ziek dat de politiek dit soort wijzigingen die zulke grote gevolgen hebben door kunnen douwen. Wedden dat er geen één politicus in durft te stappen als ze weten in wat voor staat ik nu ben 😅. 

Ik zal vast niet de enige zijn met gevaarlijk werk waar je ook nog direct de verantwoordelijkheid  voor de veiligheid van je medemens hebt. Door de jaren heen heb ik veel mensen leren kennen die in dezelfde positie zitten; hijskraanmachinist, staalbouwers, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs. Daar zitten genoeg mensen tussen met add of andere raakvlakken met het autisme spectrum. De kan bestaat dus dat ze gewoon van de ene op de andere dag andere medicatie krijgen die een hele andere uitwerking hebben. 

Dit kan gewoon niet. 


5 maanden geleden

Beantwoorden

Wat was ik ook al weer aan het doen 5 maanden geleden geplaatst
Is dit nu de huidige situatie? Ik kamp met veel klachten zoals snel afgeleid, geen overzicht, continue gejaagd, extreem droge mond, duizelingen en druk op mijn ogen. Alles loopt in de soep en heb deze week pas ontdekt dat overstap dex naar amfexa daar rol in kan spelen. Ik wil dan ook zsm terug naar dex om alles (werk, studie, gezin) weer op de rit te kunnen krijgen, naast fysieke klachten.

Lees ik goed dat een medische indicatie geen zin heeft en alle dex voor volwassenen niet meer leverbaar is? (Dexamfetamine 2,5)
Zijn alle ervaringen zo of is er nog een 🌈 apotheek oid?
reactie op @lda:
Mr B Voor zover ik weet moet je echt een medische noodzaak (op je recept) hebben, en dan is het even de vraag of je apotheek het nog kan/wil leveren.

Regenboog kan wel maar dat moet je dan zelf betalen, tenzij je bij DSW verzekerd bent..
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb gister van de huisarts te horen gekregen dat de apotheek, ondank dat er medische noodzaak op het recept staat, geen DMB Dex 'mag' geven. De medische noodzaak zou moeten worden ondersteunt door bijvoorbeeld een bewezen allergische op de hulpmiddelen. 

De huisarts herkende de klachten over Amfexa en begreep de noodzaak van DMB Dex. Ik dacht klaar te zijn met het gezeur, maar helaas.

Te triest voor woorden dit!!!
Linda Alexandra 5 maanden geleden geplaatst
@koen-27​ , dat is inderdaad triest. Ik ben nog niemand tegen gekomen die het wel goed doet op Amfexa.  Dit voegt zo in ieder geval niets toe. 

Kun je dan niet beter overstappen op Lisdexamfetamine? Het lijkt nu nog per huisarts en apotheek te verschillen wat je mee krijgt...
reactie op @lindaalexandra:
Koen van T Ik ben inderdaad van plan om over te stappen naar LisDex, maar dat kan niet via de huisarts. Nu heb ik al een doorverwijzing, maar voor dat alles geregeld is zal ik een periode zonder Dex zitten. 

Ik ben me nu aan het wapenen met alles wat ik kan vinden. Wanneer de apotheek bij de volgende uitgifte weigert om DMB Dex te geven zal ik ze proberen te overtuigen. Als ze dan nog niet mee gaan dien ik een klacht/geschil in bij: 

https://www.skge.nl/zorgaanbieders/apotheken/klachtenregeling

Kost 50,- maar misschien levert het wat op. Zo niet voor mij zelf, dan wel voor een ander.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @koen-27​,

Lisdex kan ik je aanraden. Waarom kan het niet via je huisarts, wat zegt hij er over? Mijn huisarts zet in principe alle adhd-medicatie op recept, voor de "wisseling" naar Lisdex hoefde ik alleen maar te bellen en de (andere) dosering uit te leggen..

Als je echt in de problemen komt heb ik hier nog wel een potje DMB dex staan, niet meer aangeraakt sinds de Lisdex 😄
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T De huisarts zij dat een huisarts dat niet mag en dat het door een psygo... gedaan moest worden 😅

...ze past wel hoeveelheden aan, maar dat zou eigenlijk ook niet mogen.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Geen idee wat de richtlijnen hier zijn; maar mijn huisarts schrijft met diagnose gewoon ADHD medicatie voor. Ze overlegt soms dan wel met een collega. Ik kan me voorstellen dat ze bij complexe situaties met meerdere diagnoses en verschillende medicatie naast elkaar wel doorverwijzen...
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Ja, maar dan zit je met een lange wachttijd toch? Dus wellicht ff "doorzeuren" bij de huisarts of een andere zoeken?
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Wat was ik ook al weer aan het doen 4 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties, merk dat zonder amfexa ook niet goed lukt en voor nu maar geminderd, daardoor iets minder bijwerkingen maar verre van ideaal. Mijn huisarts toont begrip maar wil ook dat ik dit met psychiater regel (waar ik me dus opnieuw aan moet gaan melden). Dan waarschijnlijk overstap lisdex maar bespreken n a.v. wat ik er over lees 
Wat was ik ook al weer aan het doen 4 maanden geleden geplaatst
Ik zit ondertussen  ziek gemeld thuis met ADD klachten/ overbelasting. Ik kan me echt voor geen meter concentreren en vergeet te veel, daarnaast oververmoeid doordat ik toch door  ben gegaan en het te veel energie kost zo.
Zit nu al een week te wachten op mijn oude dex die onder medische noodzaak door regenboog geleverd zal worden. IZZ VGZ gaf aan dat dit vergoed gaat worden omdat er rationele (?) redenen zijn.
Ik hoop zo dat ik het snel krijg en weer wat uit kan rusten en herstellen.
reactie op @lda:
John Dex Je kan lisdexamfetamine nog proberen.

Ik hoop dat regenboog voor jou werkt , ik heb ze geprobeerd en die werkte voor mij niet.
Regenboog daar zijn wisselende reacties over zoals met veel ADHD medicatie.

Ik begrijp je wanhoopt heel goed.
Sterkte de komende tijd 👍🏼
4 maanden geleden

Beantwoorden

Wat was ik ook al weer aan het doen 4 maanden geleden geplaatst
Dank je wel!
danny b 2 weken geleden geplaatst
ik heb nog steeds die 2.5 dexamfetamine pilletjes hoor.. in me rol van de apotheek.
lorazepam en seroquel 200xr en 25.ook

methadon hebben ze apotheken alleen voor zieken mensen per 5mg. dus moet daar helaas voor naar methadon post. elke week en apotheek ook elke week
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 May 2019 om 10:24
Aantal lezers 220
Aantal reacties 200