Denken in beelden - volwassene met ADHD

Laatste reactie 02/03/2020 08:09 door Karin
· Markeren als ongelezen
Karin Mango 6 maanden geleden geplaatst
Wie hier van de volwassenen heeft ADHD/ADD of autisme en denkt in beelden? Ik heb ADHD en autisme en denk altijd in beelden.

Ik denk niet of nauwelijks in zinnen of begrippen. Ik zie alleen maar beelden voor mij. Hahaha, best raar ‘denken in beelden’.
Suzy Hekster 6 maanden geleden geplaatst
adhd en beelddenker.
als ik toch een printer kon aansluiten aan mijn brein....zou fantastische beelden geven.
Een van mijn kids heet autisme en is ook beelddenker

reactie op @suzyhekster:
Tessa klinker Printer aansluiten op de hersenen, haha.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 6 maanden geleden geplaatst
Hier ook een ADHD-er en beelddenker. Mijn dochter ook. Allebei het gecombineerde type. Je kunt ons honderd keer mondelinge instructies geven, het zal niet aankomen. We moeten het eerst zien. De arbeidsmarkt en onderwijs is hier niet echt op ingesteld. Hoewel ik in het praktijkonderwijs bij mijn dochter veel creatieve aanpassingen zie die goed bij haar manier van werken aansluit. 
Yvonne Brits 6 maanden geleden geplaatst
Als ik de wetenschap/boeken mag geloven, komt dit door de over-ontwikkelde rechter hersenhelft wat bij Adhd en Ass aan de hand is... En uit dat deel hersenen komt het beelddenken 😊


reactie op @yvonnes:
Karin Mango Bij Beelddenkers is de rechter hersenhelft altijd dominant! De rechter hersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het holistisch denken of te wel “alles in een” denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien.

@yvonnes 👍🏻
6 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B 6 maanden geleden geplaatst
Ik herken dat wel ja,

Ik moet het visualiseren of "zien" om iets te begrijpen en (andersom) om iets uit te leggen. Dus als ik nou eens goed kon tekenen, maar helaas.. 😄
Myhra Sandifort 6 maanden geleden geplaatst
Yess beelddenkers 💪, voor mij is het eigenlijk meer filmdenken haha maar dat klinkt mischien een beetje gek.

Afgelopen jaar heb ik voor mijn afstudeerproject onderzoek gedaan over de manier van denken van mensen met Dyslexie! Super veel geleerd over beelddenkers! Haha en ook hoe veel dyslexie en adhd met elkaar te maken hebben. Maar vergeet dan ook niet dat er nog veel meer toffe vaardigheden zijn die mensen met adhd (en dyslexie) hebben! 

Niks raars aan, juist super tof dat je het vermogen hebt om dingen visueel te kunnen zien! 
Rosalba Tridico 6 maanden geleden geplaatst
ik denk ook altijd in beelden, heb geen fotografisch geheugen helaas nou zo nu en dan misschien maar inderdaad ik zie echt alles
Coen Olde Bijvank 6 maanden geleden geplaatst
in de volgende video kenmerken van beelddenkers

reactie op @coenoldebijvank:
Karin Mango leuk filmpje 🎞
6 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank dankje @karinmango​ 👍
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 6 maanden geleden geplaatst
Een en al.beelddenker. Ik wist eerst niet eens dat het ook anders kan zijn bij andere mensen.  
Elske Veder 6 maanden geleden geplaatst
Hoewel ik me wel herken in "beelddenken" kan ik niet letterlijk zeggen dat ik beelden voor me heb. Ik denk ook niet dat woorddenkers perse letterlijk woorden zien/ horen/ ervaren. 

Hoe ziet het concept "economie" of "vriendschap" er voor jullie uit bijvoorbeeld? Heb je daar dan meteen beelden bij? Ik ben heel benieuwd! Ik herken zelf voornamelijk dat ik heel veel associaties bij zon woord heb, waarschijnlijk wel veel in beelden moet ik zeggen wat het totale concept weergeeft. Hoe is dat voor anderen? Kan iemand daar proberen woorden aan te geven?  (Dit is waarschijnlijk een super lastige vraag ...besef ik.. een tekening maken mag ook! ;) ) 

Verder denk ik dat "we" (de wetenschap) nog veel te weinig weten van hoe hersenen werken en vraag ik me af of het allemaal zo simpel gesteld kan worden, dat mensen mensen epxliciet en enkel óf beelddenkers óf lineaire woorddenkers zijn. Ik denk dat het wellicht een continuum is. 
Yvonne Brits 6 maanden geleden geplaatst
@elskeveder​   Goeie vraag 👍

Bij het woord "vriendschap" zie ik plaatjes/beelden in mijn hoofd voorbij schieten van verschillende mensen die ik ken die bij mij onder vriendschap vallen. Maar tegelijk ook plaatjes van mensen waarmee de vriendschap over is. Dus voornamelijk plaatjes van mensen die ik ken.

Bij het woord "economie" zie ik : grote gebouwen (wolkenkrabbers), geldtekens ($, €), stoeten van mensen op straat (drukte in een centrum), beelden van RTL-Z, hoop pratende mensen, de beelden van wallstreet (ook weer drukte, schreeuwen, telefoons, handelen)....

Ik merk dat "vriendschap" bij mij concreter is, dus minder uitgebreid dan het woord "economie" waarbij er continu beelden bijkomen.

Nou hopelijk heb je er iets aan😄
reactie op @yvonnes:
Karin Mango ik ook als ik het woord vrienden hoor dan zie ik ze denkbeeldig direct voor mij.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Sandra Van hees 5 maanden geleden geplaatst
Wat een mooi filmpje heb ik echt wat aan.
Ik merk wel dat met mijn medicatie het beelddenken iets minder is. Kan dat? Herkend iemand dat?

Graag reactie 
Karin Mango 5 maanden geleden geplaatst
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die in beelden denkt 💋
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 January 2020 om 15:07
Aantal lezers 53
Aantal reacties 18