Denken dat je niet goed genoeg bent

Laatste reactie 17/11/2020 00:32 door
· Markeren als ongelezen
Tirza De Lange 1 maand geleden geplaatst
Hallo allemaal!

Mijn ex heeft het met mij uitgemaakt en hij denkt dat het een goede beslissing is geweest, omdat hij denkt dat hij niet goed genoeg voor mij is. Het is inmiddels als 2 maanden uit en in die tussen tijd is hij er achter gekomen dat hij ADD heeft. Hij krijgt hier ook hulp bij. Ik heb nooit problemen met hem gehad, al vond hij het zelf lastig om met mijn verdriet om te gaan toen mijn vader net was overleden. Ik vond dat hij mij heel goed hierbij hielp. Hij heeft veel van zichzelf gegeven en was daardoor ‘op’. Ik kon hem op dat moment niet hetzelfde terug geven, omdat mijn vader net was overleden. Mijn ex heeft het uitgemaakt omdat hij op was en tijd voor zichzelf nodig had. Ik vraag mij af wat ik er aan kan doen om hem te laten inzien dat ik niet te goed voor hem ben. Heeft iemand hier ervaring mee?
Tirza De Lange 1 maand geleden geplaatst
Up
JJ S 1 maand geleden geplaatst
Hallo Tirza,

Allereest. Het is natuurlijk vreselijk moeilijk dat je ex de relatie verboken heeft terwijl jij nog steeds verder met hem wil. Zeker als je wellicht ook nog in rouw bent over het verlies van je vader en zijn schouder juist nu zo hard nodig is. Ik merk dat je ook echt wacht op een antwoord op je vraag.

Het is natuurlijk vreselijk lastig om op basis van de informatie die je verstrekt een antwoord te geven op je vraag. Maar ik ga een poging doen.

Zoals ik het lees had en heeft hij nu vooral ruimte nodig voor zichzelf. En het is moeilijk voor jou om te horen dat hij nu nog steeds vindt dat het een goede beslissing was om de relatie te verbreken. Ik lees ook dat hij het moeilijk vond om met jouw emoties om te gaan. Dat hij daar veel heeft moeten 'geven'. En dat hij zich 'niet goed genoeg' vindt zou dan dus kunnen komen omdat jij in zijn beleving meer 'vraagt' dan hij kan of kon 'geven'.

Het beste wat je nu dan denk ik kan doen is hem daadwerkelijk te geven wat hij vraagt: ruimte voor zichzelf. En als je hem wil overtuigen dat hij 'goed genoeg' voor je is dan zal je hem ook moeten laten zien dat jij hem ook in een relatie die ruimte zou kunnen geven.

Het is natuurlijk geen garantie dat je hem overtuigd of terug wint. Een verbroken relatie is natuurlijk altijd erg verdrietig als het van 1 kant komt. Maar ook al lijkt het misschien nu van niet en is het een cliché Je komt er met tijd echt doorheen.

Ik wens jou en jullie heel veel sterkte met deze moeilijke periode.
Tirza De Lange 1 maand geleden geplaatst
Bedankt voor de reactie JJS. Nu ik weet dat hij ADD heeft begrijp ik dat ik te veel van hem heb gevraagd. Ik heb hem in onze relatie altijd de ruimte gegeven en hem nooit gevraagd ergens bij te zijn of wat dan ook. De eerste keer dat ik dat wel heb gedaan was rond de tijd dat mijn vader overleed. Ik begrijp nu dat hij daardoor veel heeft gegeven en dat dit heel moeilijk voor hem was. Ik ben hem ontzettend dankbaar dat hij het heeft gedaan. Ik hoop inderdaad nog antwoord te krijgen op mij vragen en vooral hem mijn kant van het verhaal te laten horen. Op dit moment wilt hij mij niet zien en spreken. Hij zegt er nog niet aan toe te zijn. Dat vind ik erg moeilijk.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 October 2020 om 17:26
Aantal lezers 16
Aantal reacties 4