Hoi allemaal,

Ik zou het heel interessant vinden om van jullie te horen, welke manieren/aanpak/kleine interventies jullie hebben ontdekt die voor jou werken, in relatie tot ADHD.
Bijvoorbeeld, heb je iets ontdekt waardoor jij je beter kan concentreren? Of makkelijker overzicht creëert? Minder uitstelt? Beter met emoties omgaat?

Ik zal mijn vraag uitleggen. Ik was vandaag bezig met mijn werk (nadat ik het tot het laatste moment had uitgesteld) en liep vast.
Toen had ik een lange afspraak (omtrent iets heel anders) waarvoor ik 2,5 uur weg was. En daarna had ik plots helderheid over wat er nodig was, wat ik moest doen, etc. Én was ik veel minder gespannen! Terwijl ik daarvoor nog vast liep en veel spanning voelde. En toen dacht ik, kan het de pauze zijn geweest? Of dat ik even met iemand heb gepraat? Heb ik het gerelativeerd? Of was het, het autorijden?

Vorige week liep ik ook een keer vast met werk. Ik kreeg alle punten die ik moest samenvoegen maar niet helder tot een geheel. Toen ben ik 20 minuutjes gaan wandelen en dat heeft geholpen. Daarna kon ik opeens vrolijk door. Maar toen ik dit twee dagen daarna weer deed, werkte het niet. Dus toen vroeg ik me af, heb ik iets anders gedaan? En wat is dan het onderdeel dat werkte? Pauze? Bewegen? Frisse lucht? Ergens anders aan denken? Een bepaalde manier van denken?

Kortom, persoonlijk weet ik het nog niet precies. Ik ben nog op zoek naar wat werkt en wat juist niet (bijv. waardoor ik vastloop). En toen dacht ik, er zijn natuurlijk heel veel mensen die al jaren weten dat ze AD(H)D hebben en dit deel van het proces al hebben gehad! En er zullen mensen zijn die in dezelfde fase zitten als ik. Deze twee kunnen elkaar helpen! De meer ervaren mensen kunnen ons wellicht helpen, door wat tips te delen. Door te delen wat zij hebben ontdekt dat werkt voor een AD(H)D-brein!
(En ik weet dat het voor iedereen anders is, maar een aantal opties proberen is minder werk dan het hele wiel opnieuw uitvinden. 😉)

Alvast heel erg bedankt! Namens iedereen die nog aan het zoeken en ontdekken is. 🙏