De scholen zijn weer begonnen, welke regels hanteer jij?

Laatste reactie 17/09/2017 12:25 door Cindy
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst

De meeste kinderen moeten weer naar school. 

Ik ben benieuwd welke regels of afspraken jij als ouder hebt gemaakt met jouw kind. 

Zijn dit dezelfde als in de vakantieperiode of verschillen deze wel degelijk van elkaar?

Tamara Tygo 4 maanden geleden geplaatst

Tja bepaalde afspraken zijn wel anders zoals tijd op de tablet, daar ben ik tijdens vakanties en ook in weekenden soepeler in dan op schooldagen. Zelfde met de tv. Maar bedtijd bijvoorbeeld is vaak in vakanties redelijk hetzelfde, dit omdat mijn zoontje nooit uitslaapt en hij heel snel reageert op slaaptekort, daarnaast houdt hij het zelf ook meestal niet vol s' avonds.

reactie op @tamaratygo:
Coen Olde Bijvank

Leuk om te lezen @tamaratygo

Uitslapen is er hier ook niet bij, altijd vroeg wakker ongeacht hoelaat ik na bed ga.. ik zeg ook vaak dat zonde van de tijd is uitslapen :p

Bedankt iig voor jouw reactie.


4 maanden geleden

Beantwoord

Cindy 4 maanden geleden geplaatst

Voor onze zoon van 12 hing zijn bedtijd in de vakantie af van wat de plannen voor de ochtend waren. Laat naar bed betekende verplicht langer op bed blijven (ook als hij wakker was). Nu moet hij echt op tijd naar bed omdat hij om 7 uur op de fiets stapt en echt veel slaap nodig heeft. Gamen en tv mag in vakanties hier ook vaker en langer, maar heeft ie weinig gedaan. Geen tijd, hij was veel in de corsotent (bloemencorso zundert) of buiten. Telefoongebruik is juist versoepeld, Afspraak die we hadden voor hij naar de middelbare school ging (hij had hem toen een half jaar), alleen thuis en beneden. Ook echt nog aan tijd gebonden. Nu mag hij hem overal mee naartoe nemen. Regels zijn nog wel steeds: alleen beneden en als je helemaal klaar bent met huiswerk en taken. Hij moet ver fietsen dus moet hij zich via whatsapp melden als hij op school aankomst en vertrekt. Ook buiten spelen en ergens naartoe was in de vakantie volgens andere afspraken. Was hij in de vakantie amper thuis, nu heeft hij huiswerk, moet hij voetballen en op tijd naar bed.

reactie op @cindy2:
Coen Olde Bijvank

Bedankt voor het delen van jouw ervaringen @cindy2

Fijn ook dat hij tegenwoordig kan appen als hij ergen is aangekomen. Fijn voor elke moeder en vader.

Zo te lezen gaat het aardig de goede kant op met jouw zoon. Goede afspraken ook, daarnaast geef je hem ook vertrouwen "pas beneden komen als het huiswerk af is" controleer je dit ook nog, of is dat gek gezegd? :D


4 maanden geleden

Beantwoord

Cindy

We kijken voor hij begint aan zijn huiswerk nu nog samen wat hij moet doen en we kijken samen of hij alles af heeft een zijn tas goed heeft ingepakt. Hij is nog maar net bezig en heeft deze begeleiding nodig. Soms zegt hij dat ik niet hoef te controleren, dan laat ik dat ook zo. Door zijn neus te stoten op school leert hij ook. De school is hier redelijk streng in, en de begeleiding is daar ook goed, dus kan dat prima. Hij maakt trouwens zijn huiswerk beneden, maar zijn telefoon mag niet mee naar boven, die ligt tijdens huiswerk maken op een afgesproken plek.


4 maanden geleden

Beantwoord


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 September 2017 om 16:50
Aantal lezers 10
Aantal reacties 6