Dagplanning en weekplanning maken

Laatste reactie 22/03/2020 08:08 door Youri
· Markeren als ongelezen
Bende Proud 1 maand geleden geplaatst
Ik mag graag weten wat de planning is voor vandaag en de rest van de week. Zijn er meer volwassenen die gebruik maken van dag- en weekplanningen?
Marieke powerbeertje 1 maand geleden geplaatst
ik maak elke dag een to-do met 's ochtens, 's middags en 's avonds met maximaal 4 acties per dagdeel.
Nicole Hoogenboom 1 maand geleden geplaatst
Ik maak elke vrijdag een zakelijke planning voor de komende week. Hier staat werkelijk alles op onder andere op vrijdag dit schema maken 😜. Maak ik dit schema een week niet dan vergeet ik vooral de kleine dingen die wel belangrijk zijn. Maar ook de grotere zaken zitten dan niet of onvoldoende in mijn hoofd.

Voor mijn eigen thuis planning maak ik een to-do lijstje als ik 's ochtends beneden kom maar hier zet ik wel altijd iets op wat ik al gedaan heb zodat ik meteen kan afstrepen. Oké ik hou mijzelf dan voor de gek maar voor mijzelf werkt dat wel.

Zonder planning komt mijn brein onvoldoende op gang ben ik achter gekomen.

Fabienne Craninx 1 maand geleden geplaatst
Ik denk dat je wel een goed brein hebt .
Alleen is je goede brein met andere dingen bezig .
Maar heel goed dat het werkt .
mijn to-do lijstjes zijn heel varierend en vooral ik ben heel varierend ,sommige sagen neem ik veel hooi op mijn vork andere dagen gaat al mijn energie verloren aan zenuwachtig zijn .
Ik vind het tot hiertoe een rotte ziekte ,verlies veel vriendschappen met mensen die het niet hebben en mij zeggen als ge nu niet op tijd afkomt hoeft het niet meer .
Toch begrijp ik hen want het is zeer onbegrijpelijk .
K.J. ❀ 1 maand geleden geplaatst
Ja, ik plan heel veel... Ik gebruik mijn Google Agenda met verschillende kleuren voor afspraken en reistijden, gecombineerd met Keep voor mijn taken. Dan heb ik daarop een 'lange' takenlijst met taken die niet op een bepaalde tijd af moeten (zoals de zolder opruimen), een weektakenlijst voor alles wat binnen enige tijd af moet. Als ik me door de dag heen iets bedenk zet ik het er altijd meteen op. Meestal direct op de weektakenlijst en als ik er dan later nog eens naar kijken kan ik dingen qua prioriteit meestal wel naar m'n lange lijstje verplaatsen. ;-) Als ik aan de slag ga met m'n taken open ik alles op m'n computer zodat ik een groot beeld heb en dan maak ik op papier een apart dagtakenlijstje, want dat vind ik fijner met afstrepen.
Op m'n werk gebruik ik de agenda en takenlijst van Outlook waarop je ook herhalende taken kunt maken, dat werkt fijn en zoek ik eigenlijk nog voor thuis. M'n medicatiereminders heb ik nu ook via Keep gedaan.
Elvira Grabijn 1 maand geleden geplaatst
Ik heb een plaenbord voor mij afspraken en planningen en samen met mij begeleider. Kiijk ik elke week wat ik moet doen die week
Mascha Mulder 1 maand geleden geplaatst
Hi! 

Ja! In principe weekplanning, te ver vooruit plannen, op n aantal na, veroorzaken paniek..🤯

Op 1 dag teveel plannen werkt ook al niet, maar daar zit ook n lichamelijk deel aan vast, afgezien dat afspraken onrust veroorzaken heb ik dat ook met de telefoon (bijna altijd op stil).

Ik heb de planning en structuur echt nodig. Anders raak ik belangrijke dingen kwijt (telefoon, sleutels e.d.) en dan wordt de spanning nog groter. 😆

Zo'n kettingreactie...😳😱😩🤪😅🙄🤔
Yvonne Brits 1 maand geleden geplaatst
Jep.... Een kalender op de muur, kalender in mijn telefoon.... en nog een briefje voor mijn neus op tafel moeten leggen zodat ik het echt niet vergeet😄

Maar dat zijn voornamelijk afspraken of een taak zoals de kliko buiten moesten zetten, of een belafspraak ofzo.... Mijn dag loopt al enigszins gestructureerd, heb ik mijn routine... maar er moet niet iets tussendoor komen of veranderen.... stress.

De reden dat ik niet echt met dagplanningen werk, is ook daarom... Als het dan anders loopt dan op mijn planning staat geeft dat juist stress. Als ik een deadline niet ga halen, dan geeft dat stress. Dus geen dagplanning voor mij, maar een agenda voor alle afspraken.
Stephanie van der Heijden-Bovens 4 weken geleden geplaatst
Ook ik werk met een weekplanning op mijn whiteboard, naast mijn agenda en kalender.
Met een studerende dochter die altijd op andere tijden thuiskomt krijg ik anders niet helder wanneer ze niet tegelijk met ons mee-eet (en het dus makkelijk op te warmen moet zijn), en een eetplanning maak ik sowieso, doordat ik zelf helaas flexibeler werkuren heb en anders niet uitkom met voorbereidingen treffen.
Het whiteboard geeft overzicht, het afstrepen is fijn en herinnert me aan klusjes die ik niet dagelijks doe, en als ik mijn planning van die dag niet red kan ik ook heel bewust ernaar kijken of het wel realistisch gepland was...want in mijn hoofd past het eigenlijk haast altijd wel haha.

Waar ik nu echter wat tegenaan loop is het verspreiden van mijn energie als ik niet overdag, maar van 13.00-21.00u moet werken. Ik wil dan sowieso iets in huis doen op de ochtend, maar heb moeite met maat houden... al heb ik dan wel de ontspanning van wandelen met onze hond. Maar de prikkels van het 's avonds werken (dus nog echt actief zijn in plaats van mijn gebruikelijke minder druk bezig zijn...) en het vooraf toch behoorlijk wat gedaan hebben voel ik de dag helaas wel, vooral als ik de dag erna weer tot laat moet of juist vroeg moet beginnen. Ik gedij nu eenmaal het beste op een bepaald ritme...
Maar binnenkort mag ik drie dagen op rij van een tot negen werken, joepie (en dan een dag vrij en vervolgens gelukkig gewoon overdag). Iemand tips om te voorkomen dat ik mezelf voorbij loop en in het weekend energieloos moet bijkomen?! Alvast bedankt!!
 
reactie op @stephanie:
G Sman Top.
Ik plan in excel.
Hartstikke leuk.
Neem je ook een dag vrij?

Gerlies
4 weken geleden

Beantwoorden

Stephanie van der Heijden-Bovens Hoi Gerlies,

Zie je reactie nu pas... en tja, ooit... (volg namelijk ook een thuisstudie) maar dan vooral omdat we bijvoorbeeld afgesproken hebben met familie of vrienden....ben toch graag lekker bezig haha
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Blessings Marjolein 4 weken geleden geplaatst
Wij thuis maken altijd een dag- en een weekplanning op onze grote familie whiteboard.
Jorna Postma 4 weken geleden geplaatst
Ik gebruik een bullet journal (niet de creatieve soort, gewoon een notitieboekje met lijntjes en mijn gewone niet zo mooie handschrift) voor een lange termijn, maand en weekplanning en alle random ideeen die in de loop van de dag in mijn hoofd opkomen.
Karim M 3 weken geleden geplaatst
Ik maak voor mijn werk een to do lijst en neem elke vrijdag een moment om een grove planning te maken per dag voor de volgende week. Per dag werk ik die weekplanning bij indien nodig en schrijf ik de dingen op die ik echt wil doen en streep die af. Ik maak een to do per dag maar geen detail planning van de dag en, omdat het toch nooit volgens planning loopt en ik kan kijken in welke volgorde ik het op dat moment fijn vind.

Ook heb ik een overzicht met maanden en daarin projecten/dingen die ik wil oppakken. Dit doe ik omdat ik de neiging heb veel te veel dingen tegelijk aan te pakken en daar enorm gestresst van te raken. ik ben me bewust dat ik maar X aantal dingen kan doen per maand en op deze manier heb ik overzicht en zorg ik er voor dat ik niet helemaal los ga.
Youri Kleinsman 1 week geleden geplaatst
Ik heb 4 planningen per jaar

Dagplanning
Weekplanning
Maandplanning
Jaarplanning


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 February 2020 om 07:31
Aantal lezers 58
Aantal reacties 15