Corona: verplicht thuis en niks meer kunnen doen😡

Laatste reactie 01/04/2020 12:27 door Kim
· Markeren als ongelezen
Kim Derks-Alofs 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal iemand tips voor mij een moeder met ADHD en 2 dochters waarvan 1 met ADHD. 
Hoe in vredesnaam komen wij die 3 wkn door ????
Ik ben zo gruwelijk beperkt nu in mijn doen en laten dat ik er stront chagrijnig van word.
En onze meiden snappen er niks van waarom ze niet mogen spelen en waarom ze niet meer mogen sporten en alle andere activiteiten die ze normaal zouden doen als ze vrij zijn.
Zelfs het schoolwerk wat ze krijgen is een lachertje .....
Ik zit me eigen zo erg in de weg en daarmee de kids op hun huid dat ik mezelf niet zon leuke moeder vind als normaal als we wel alles kunnen doen .
Please geef me tips ....
En laat die jaren hard werken voor ons gezin niet voor niks geweest zijn .
(Hebben al een hele lange weg achter de rug met hulpverlening)
Nicole Hoogenboom 6 maanden geleden geplaatst
@Kim Derks-Alofs
Jouw meiden mogen wel naar buiten hoor zolang ze maar niet met heel veel andere kinderen in bijvoorbeeld een ballenbad springen 😉.
Zorg voor jezelf dat ook jij naar buiten gaat om uit te waaien vooral deze dagen dat het zo'n mooi zacht weer is. Plan tijd voor jezelf als je dochters met hun schoolwerk bezig zijn. Al zijn ze er snel mee klaar jij hoeft ze dan even minder te begeleiden.
Ik weet natuurlijk niet hoe oud jouw dochters zijn maar er worden op FB heel veel leuke doe dingen aangeboden om jouw kinderen bezig te houden. er zijn gratis tekenclinics via inc.partners , er is het boek van 365 dagen wat je kunt downloaden en ik zag nog veel meer voorbij komen. Je moet even zoeken maar echt internet stroomt vol met initiatieven.
Verder helpt het jou om te gaan werken met schema's , hierin staan hun taken maar ook hun vrije momenten. Dat geeft niet alleen hen maar vooral ook jou houvast. en als jij het echt even niet meer overziet mag je op een goede manier ook voor jezelf kiezen. dan laat jij ze maar iets absoluut niet pedagogisch doen, even op de iPad oid. 
wat wel heel erg goed werkt is om de normale schema's te handhaven. Dus zo laat op, aankleden, ontbijten etc. Hierdoor houden jullie allemaal de zo nodige structuur vast.
Als je heel specifieke tips wilt hebben mag je mij mailen.
Heel veel succes.
jack Ert 6 maanden geleden geplaatst
Hi! Ik leef met je mee @kimderks-alofs

De sluiting is nu twee dagen maar gaat misschien wel maanden duren.

Wordt er echt helemaal onpasselijk van.
Ruben Arnhem 6 maanden geleden geplaatst
Het is een nare periode en ik herken de verveling vsn het thuis zitten. Het is fijn om tijd te hebben om watvte lezen of een film te kijken. Maar daar raak je ook uitgekeken van. Deze dagen start ik de dag met het ontbijt, daarna ga ik thuiswerken. Vervolgens trek ik mijn wandelschoenen aan en ga ik lopen. Aangezien het hier jn de Randstad zo bebouwd is, zijn er wijken waar ik normaal nooit kom. Door het wandelen geniet ik van architectuur, natuur en situaties op straat.  Rond 18.00 uur maak ik een uitgebreide gezonde maaltijd om de nodige vitamines binnen te krijgen en tot slot eindig ik voor de tv. Rond 23.00 uur is het genoeg geweest en ga ik lekker slapen. 

Ik merk dat het loopje in de frisse lucht een fijne uitlaatklep is om even niet binnen te zitten. Het uitgebreid koken is telkens iets om naar uit te kijken.  Als ik eten mooi geserveerd heb als in een restaurant, ben ik blij dat ik even creatief bezig ben geweest. 

Ps. Denk ook aan het maken knutselwerkjes of het bespelen van een instrument of het zingen met of zonder karaoke. Dat soort momenten doorbreken de sleur van de dag.
Jorna Postma 6 maanden geleden geplaatst
Het is ook best heftig, mijn dochters (7 en 12) hadden gisteren opeens het besef dat het wel eens lang zou kunnen duren en hadden daar last van.

En het is ook opeens best een ding, Ik werk altijd vanuit huis, meestal ben ik dan wel alleen thuis. Nu zijn we met z'n vieren thuis en moeten een nieuwe realiteit vinden.

Ik schreef een survivalgids bij quarantaine met ADHD, kun je hier downloaden:
https://drive.google.com/open?id=1--NfL37ykARer69pbImwI6yZHmHQssyH
reactie op @jornapostma:
Kim Derks-Alofs Dank je wel heb net ook onder jouw bericht gereageerd. 
Moet zeggen dat ik vandaag al wel met een andere mindset ben opgestaan als gister .
Maar nog heb ik last van de frustraties die t met zich meebrengt ....
Onze meiden zijn 9 en 5.
2 totaal verschillende meiden met hun eigen willetje plus de oudste heeft adhd .
Dus dubbel zwaar nu om het alleen te moeten doen.
Manlief is chauffeur dus die kan alleen helpen op afstand. 
Gelukkig heeft hij alle begrip voor deze situatie en vind hij t niet erg dat ik m zoveel bel ....
Maar ik vind het wel vervelend voor m de normaal zo stevig in haar schoenen staande vrouw die nu niet weet wat ze met zichzelf en haar meiden aan moet ....
Maar we hebben al veel overleefd dus dit ook wel weer maar t is pittig (en dat is nog licht uitgedrukt)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Karim M 6 maanden geleden geplaatst
Ik start elke dag met hardlopen, fietsen of iets anders asctief voor ik aan de bak ga. Van het weekend met mijn dochter een stuk gaan fietsen (zij op haar eigen fiets) en vandaag zij op de trampoline en ik in de tuin en dan een bal overgooien.

Je kan nog steeds naar buiten.met ze om te wandelen, fietsen, speeltuin etc., zodat ze lekker hun ei kwijt kunnen. Verder iets meer rommel accepteren als ze binnen spelen en samen opruimen.
Kim Derks-Alofs 6 maanden geleden geplaatst
Hier beginnen we de dag gewoon als normaal opstaan aankleden ontbijten wassen schoenen haren en dan nog ffe tv .
Dan gaan we nu ipv school Sheila (de hond) uit laten klein rondje .
Daarna gaan we kiezen welk taakje ze van school willen maken. 
Daarna weer ffe pauze met fruit.
Dan een moeilijker taakje zodat ik even wat in het huishouden kan doen.
Daarna lunch en spelen buiten .
Dan de andere dieren verzorgen .
En dan zijn ze "vrij" en van middag weer een flinke ronde door t bos met sheila .
Nu uitgeput voor de tv met wat lekkers .

Ben wel blij met deze groep/forum geeft toch een beetje rust in de chaos.
Al is het maar dat ik t van me af kan schrijven .
En kan lezen dat ik niet de enige ben 
Thanx all
Rika Fife 6 maanden geleden geplaatst
Probeer een nieuwe routine te ontwikkelen. Gebruik deze week om te experimenteren met week of dagschema's (schrijf op hoeveel tijd je voor ieder ding nodig hebt) en hou je volgende week aan het schema wat het beste bij jullie past.
Probeer daarbij zo min mogelijk naar buiten te gaan en niet op bezoek bij mensen. Dit omdat we niet weten of we over 1, 2 of 3 weken ineens minder naar buiten kunnen. Of dat die mensen besmet raken waardoor jullie niet meer op bezoek mogen. Want dan zou je binnen een paar weken je routine opnieuw kwijtraken.
Daarnaast is het niet het risico waard om bijvoorbeeld een glijbaan te gebruiken in het park die door heel veel andere kinderen is aangeraakt.
Vraag of een familielid of vriendjes of ze op een vast tijdstip een videocall willen doen. Vergeet niet om bij alles ook een eindtijd af te spreken.

Ze mogen nog wel sporten, maar niet meer in een groep. Ze kunnen bijvoorbeeld leren dansen op YouTube.
Renée Charlotte 6 maanden geleden geplaatst
Hier ook ADHD en 2 kinderen thuis van 4 en 7 jaar.
Het zijn schatjes, maar vragen uiteraard ook veel van me waardoor ik regelmatig overprikkeld raak.
Tips: 
* maak een dagschema met tijdsblokken. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn. Met opruimtijd, leertijd en tijd om te ontspannen. 
* Ga iedere dag naarbuiten, zoek de natuur op, iedere dag naar een andere plek. 
* zorg voor voldoende beweging.

Zodra mijn man er is ga ik meestal even weg om op te laden, meestal hardlopen. 
Mijn man was 1 middag vrij deze week en heeft de kinderen de hele middag mee genomen naar een rustige buitenspeeltuin, zodat ik even "vrij" was (én ongestoord het huishouden kon doen) . 
Coen Olde Bijvank 6 maanden geleden geplaatst
Verplicht thuis door het Coronavirus.. het is echt balen voor iedereen, maar laten we het beste ervan maken en luisteren naar de overheid anders zijn gevolgen niet meer te overzien.

reactie op @coenoldebijvank:
mathieu wouters Laten we vooral ook af en toe eens niet luisteren naar de overheid. Das goed voor de mentale gezondheid 😉.  Als de overheid zegt dat kleinkinderen hun grootouders de komende weken niet mogen bezoeken denk ik : jeah right.  Trouwens hoe verlopen hun vergaderingen en zittingen nu? Blijven die ook allemaal mooi thuis? 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Wim v K Ja natuurlijk. Alles wordt met video vergaderen gedaan en in kleine groepen. Als je de regels van de overheid en het RIVM negeert breng je mensen in gevaar en zorg je (on)bewust voor extra slachtoffers. Ik zou er nog eens over nadenken!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Remsterio Frinkel Really....
Ik ben zeker een voorstander van 'ik bepaal t zelf wel'. Vast een typisch kenmerk. Maar als je nu 1 van die figuren bent die de (naar mijn mening) laffe regels van oa RIVM niet opvolgt ben je echt onnozel bezig. Het is even lastig met kleine kinderen thuis maar je kunt er ook t beste van proberen te maken.
6 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters @wimvk @finkel

ik volg uiteindelijk de regeltjes ook wel, en zal niet nodeloos de gezondheid van anderen in gevaar brengen.  Ik erger me vooral aan de halfbakkenheid van die maatregelen.  Kinderen mogen niet met andere kinderen spelen, of lessen volgen, maar ze mogen wel naar de opvang.  In warenhuizen mag je enkel met een kar binnen, die vol bacteriën hangt...  Je kan je soms afvragen : zijn het echt levensreddende maatregelen, of doen instanties maar wat om niet het verwijt te krijgen dat ze niets doen...  We hebben nu vooral de illusie dat we alles onder controle hebben, terwijl mensen in tehuizen liggen te creperen (omdat ze niet meer naar ziekenhuizen mogen worden vervoerd) en ondertussen hun familie niet meer mogen zien (ook al kan het de laatste keer zijn).  Ik vind het soms zo absurd dat ik ermee moet lachen (sorry)

En het is ook grappig om te lezen hoe fel mensen kunnen reageren op zulke uitspraken.  😃
6 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @mathieuwouters

Ik denk dat het nu even geen tijd is om dingen te veel op jezelf te betrekken, of om een visie op het systeem/overheid van stal te halen, ook niet als het grappig bedoeld is.

Heel veel mensen worden hier op verschillende manieren ernstig door geraakt, laten we om ons heen kijken of we iemand helpen. Ik zie om me heen al mooie dingen gebeuren!
6 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters @bbking Ik denk dat ik zelf mag en kan bepalen hoe ik ermee omga. Ik zie inderdaad bepaalde mensen er positief mee omgaan. Maar ik zie heel veel mensen zich verliezen in de maatregelen en daar wil ik dan weer wat tegengewicht aan geven. Mijn manier om ermee om te gaan... We moeten het serieus nemen maar ook niet te serieus en we mogen nog steeds dingen in vraag stellen. Bv : is deze maatregel nodig of is die er over? Is de reactie van iemand rationeel of emotioneel/ingegeven door angst. Moeten we uit angst voor ziekte/dood mensen laten vereenzamen in tehuizen, transmigranten en daklozen op elke hoek van dé straat verjagen zonder oplossingen te bieden, jongeren terugsturen naar hun probleemgezinnen.  Heel humaan allemaal.  Vooral zelf blijven nadenken en niet zondermeer alles slikken. Dat blijft mijn standpunt. En dat zeg ik niet omdat ik alles op mezelf wil betrekken. Ik maak me oprecht zorgen over hoe bepaalde mensen zondermeer meegaan in hoe het corona verhaal gepresenteerd wordt. Hoe bijvoorbeeld collega's bijna hysterisch reageren als er iemand uit vakantie terug komt werken. Ik gebruik de term niet graag maar : doe toch 'normaal'. Blijf kritisch... En dit is hét moment om kritisch te zijn tegenover het systeem!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B @mathieuwouters

We spreken elkaar over 3 maanden weer even.. Jij hebt jouw ideeen en dat mag/is prima. Ik ga m'n energie even wat meer verleggen naar andere dingen.

Ik wens je (en iedereen hier) succes en sterkte om hier op de voor jouw beste manier mee om te gaan. #hanginthereeveryone
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Annemarie VR 6 maanden geleden geplaatst
Zo fijn dit topic. En zo herkenbaar weer! Het is vast een bijzondere gedachtegang maar ik denk wat hebben mensen zonder kids te klagen om nu een aantal weken verplicht in quarantine te zitten. Natuurlijk de reden waarom is afschuwelijk maar ik zou me prima vermaken. Maar inderdaad met kid(s).... Ik voel me vaak zo gevangen. Mis zo mijn vrijheid. Altijd rekening houden met wat zij nodig hebben en de hele dag koetjes en kalfjes gesprekjes waar ik zo slecht in ben. Ik ben heel benieuwd of jullie dit gevoel herkennen? Ik heb het trouwens niet alleen in tijden van Corona 😉 Heel benieuwd waar jullie precies mee worstelen en hoe jullie hier mee om gaan! 
josien van dongen 6 maanden geleden geplaatst
Herkenning allom hier. De enige plek trouwens waar ik begrip vindt...blijf vooral naar buiten gaan en trek je niks aan van Social shaming van mensen die naar park of strand gaan. Het is nog steeds niet verboden en hou genoeg afstand. Ik en mijn gezin gaan niet om met mensen boven de 60 of kwetsbaar. We hebben een studente die mijn zoon begeleidt met huiswerk. ( Verademing) we checken wel helemaal met wie ze omgaat, vragen het helemaal uit ( of niemand van haar huisgenoten naar oma gaat of in de zorg werkt etc), zodat onze kids niks kunnen doorgeven via haar. Buitenspelen doen onze kids onder toezicht dat ze 1,5 meter afstand bewaren. De skatebaan is een uitkomst: geen aanraking, toch ontmoeting. We zitten daar elke middag met koffie in thermoskan, en lunch en drinken. Alleen tijd om in mijn eentje even te sporten of yoga is lastig.
Vanwege toegenomen stress, toename hoge tensie en slaapproblemen moest ik even stoppen met medicatie, maar toen werd ik een erg ellendige moeder en echtgenote ( relatieproblemen werden weer blootgelegd) nu toch voorzichtig weer lagere dosering, korter werkend voor noodsituaties
Wim v K 6 maanden geleden geplaatst
Neem dit als voorbeeld/leidraad.

https://www.magikhethuisverlaten.nl/?fbclid=IwAR2OcZB_YDnoQMB89XVbvFzkW6uKy02kc346-ovpyp6FpGXgbuwnFKCArCI
Kim Derks-Alofs 6 maanden geleden geplaatst
Hey allemaal ....
Na een gesprekje met de juf van de kinderen is er al een hoop van me afgevallen .
En ben ik weer met autiplan aan de slag gegaan.
Dat geeft zo'n ruimte weer .....
En ja ik denk dat ik idd transitie tijd nodig had (you tube adhd van Jessica Mcabe geloof ik)
Met andere woorden ik moest aan deze nieuwe situatie wennen .
Moet zeggen dat het nog steeds niet gemakkelijk is maar toch ....
Wereld oorlog 3 is nog niet uitgebroken hier 😁😂😂😂
Thanx allen voor jullie reacties.
Karim M 6 maanden geleden geplaatst
Hier lopen toch de frustraties alweer hoger op. Ik heb iets meer videobellen met collega's en  vrienden op het menu gezet, misschien dat dat helpt.

Merk met thuiswerken dat de motivatie wat aan het inzakken is en ik gefrustreerd raak 😅
reactie op @karim:
Coen Olde Bijvank Hier idem dito.. het was wel even schakelen en regelen allemaal.

Vanaf volgende week is alles gepland.. gewoon hangouts vanuit huis.. paar klanten geannuleerd om er voor de kinderen er te zijn.. 

De frustratie en stress verdwijnt bij mij gelukkig weer.. nu ik weet hoe we het gaan doen.

Aangezien het Coronavirus nog wel even gaat duren..
5 maanden geleden

Beantwoorden

M B 5 maanden geleden geplaatst
Hier begint het geduld ook aardig op te houden.. 
Niks is open, alleen de supermarkt.. 
Echt niet leuk meer..

Respect overigens voor de zorgmedewerkers en dat iedereen dit Coronavirus mag overleven.
Kim Derks-Alofs 5 maanden geleden geplaatst
hey allemaal ik merk vooral aan mezelf en ook aan de kids dat t nu wel heeeeeeeeel lang duurt .

we hebben er ook gewoon geen zin meer in .
waar ik vorige week nog goede moed had en dacht t gaat me lukken is het deze week alweer van blegh hoe lang nog ......
En nu de maatregelen verlengd zijn zakt me de moed in de schoenen en dat is te merken aan de meiden.
Nu ik dit typ (12:22) zit de jongste nog steeds in haar pyama en de oudste ligt weer op de bank te vervelen want er is niks leuks te doen. Overigens wel het grootste gedeelte van haar huiswerk af .
Ben constant moe maar slapen ho maar . 
met als gevolg dag en nachtritme draaien weer om wat dus zooooooo niet de bedoeling is .
Tot overmaat van ramp van het weekend grieperig geworden.
dus kan ook niet ffe ergens heen bds doen of iets dergelijks ,wandelen in het bos gaat wel maar is schijnbaar niet genoeg voor ons om de onrust uit ons lijf te halen.
pfff word een beetje moedeloos hier van .....

sorry voor mijn gezeur moest t ergens kwijt 

groetjes Kim
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 March 2020 om 15:01
Aantal lezers 66
Aantal reacties 26