Concerta tolerantie?

Laatste reactie 20/03/2021 15:44 door Mirjam
· Markeren als ongelezen
Wilfried Doet er niet toe 1 jaar geleden geplaatst
In september dit jaar ben ik begonnen met Concerta 36mg. Dat was fantastisch! Focus, concentratie, motivatie gingen allemaal meteen naar hoe het moet zijn. Depressie smolt als sneeuw voor de zon. Echter, de laatste paar weken voel ik het niet meer zo werken als voorheen.

Wordt ik nu al tolerant voor dit spul? Wat kan ik hier tegen doen?
RAM Troubles 1 jaar geleden geplaatst
Ga met de arts praten. Iedereen kan hier zijn persoonlijke ervaring geven. Interessant. Maar dan weet je het feitelijk nog niet. Lastig vaak om zelf in te schatten.

Net als mensen zonder ADHD kan je mindere periodes hebben. Misschien decembermaand. Misschien het nieuwe eraf... ik bedoel te zeggen dat je als ADHDer, met of zonder medicatie, je er van uit kan gaan dat je harder moet werken. En dat je in september even dacht dat het vanzelf ging... 

Bij mij werkt het nauwelijks als ik slecht slaap bv. 

Succes. 
Wilfried Doet er niet toe 1 jaar geleden geplaatst
Nou, daar zeg je wat! Ik slaap momenteel niet slecht, maar wel degelijk veel te weinig. Daar zal ik sowieso wat aan gaan doen.
RAM Troubles 1 jaar geleden geplaatst
Ik las een tijdje terug een artikel. Dat ging over ADHDers die medicatie slikken. Aan een specialist werd de volgende vrasg gesteld. Welk aandeel in een succesvolle behandeling van ADHD heeft medicatie ten opzichte van niet medicamenteuze behandelingenvormen. Het antwoord was: 

Medicatie is voor de volle 100%  belangrijk.  En  voor de niet- medicamenteuze behandeling (of levensstijl aanpassing) geldt hetzelfde.

100% vs. 100%  

Ik moest er wel om lachen. Zo werkt het bij mij idd. 
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Herkenbaar, ook ik merk dat de medicatie minder goed werkt als ik minder goed slaap, niet goed eet of teveel van mezelf vraag. Daarnaast hebben wij vrouwen ook hormonale schommelingen, maar dat is meegenomen bij het voorschrijven van de medicatie.

Wat het betreft het slapen, met medicatie kan ik er beter tegen om een nacht wat minder te slapen. Tegelijkertijd moet het niet te vaak gebeuren want dan lijkt te werking minder te worden...
Jurgen lambrechts 1 jaar geleden geplaatst
Ik val van concerta in slaap.maar ik had wel degene met verlengde werking de retards zoals ze dat hier in belgie noemen
Adriaan peters 1 jaar geleden geplaatst
Hey,

Hoe bedoel je tolerant van Concerta?

Dat het medicijn niet helpt bij jou?
Mirjam Nash 6 maanden geleden geplaatst
Gebruik je het elke dag? Of sla je ook wel eens een of twee dagen over? 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 December 2019 om 10:48
Aantal lezers 54
Aantal reacties 8