Concerta en Dexamfetamine gecombineerd gebruiken??

Laatste reactie 25/12/2016 16:51 door Frederieke
· Markeren als ongelezen
Frederik Metalsema 4 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal, geruime tijd heb ik Concerta gebruikt maar ik kreeg steeds meer last van bijwerkingen, samen met mijn psychiater hebben we besloten om verder te gaan met het proberen van Dexamfetamine die ik tot op heden gebruik.. Dit gaat redelijk tot goed alleen merk ik dat het effect steeds minder wordt.. Nou zat ik er zelf over na te denken ofwel ik was zelf in mijn hoofd aan het dokteren (ha ha)

Ik had bedacht om de Concerta met de Dexamfetamine te combineren, om zo de lange werking van Concerta te mogen ervaren en daarnaast aan te vullen met de positieve effecten van Dexamfetamine of is dit nou een enorm domme gedachte? Ik had 90mg concerta per dag en heb nu 30mg dex per dag. Dus de uitkomst van mijn denken was dan om 1x 36mg Concerta te nemen in combinatie met bijvoorbeeld 20mg Dexamfetamine

Iemand ervaring met dit soort combinaties?

Ik hoor graag.

Hartelijke groet.


Frederik.
Inge van Westenbrugge 4 jaar geleden geplaatst
Hallo Frederik,

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar probeer een beetje met je mee te denken. Ik gebruik zelf Dexamfetamine dus daar heb ik wel ervaring mee.


Je geeft aan te zijn gestopt met concerta en bent gestopt vanwege de bijwerkingen, als je er nu weer mee start, komt dat probleem dan niet terug? Met andere woorden: zit je daarop te wachten?


Ook heb ik ervaren dat de werking van de Dexamfetamine af kan nemen na verloop van tijd, een kleine aanpassing in de dosering gaf goed resultaat bij mij.


Gebruik je de 'oude' Dexamfetamine of ben je overgestapt op Amfexa? Ik ben zelf een tijdje geleden overgestapt en halen hier zeer slechte ervaring mee, je kunt mijn blog hierover vinden op de site van ADHDblog.


Ook zou ik over een aanpassing in een medicatie sowieso altijd in overleg gaan met mijn psychiater.


Heel veel succes!

Groet, Inge
reactie op @ingevanwestenbrugge2:
Frederik Metalsema Hoi Inge,

Dank voor je reactie en ik gebruik nog de oude Dex, inmiddels heb ik het met mijn psych besproken en die vond mijn gedachten nog niet zo raar..! De problemen die ik had met de concerta waren het emotioneel vlak zijn in mindere mate en verder was mijn bloeddruk redelijk in de war... Ik heb dit altijd gewijd aan de dosering ofwel het zoeken naar de echt goede dosering voor mij..

Hij had nog minder geduld dan mij (ha ha ) vervolgens was zijn voorstel om Dex te gaan proberen, dit gaat echt naar behoren goed, al zeg ik het zelf... Maar naarmate dat de tijd verstrijkt merk ik het steeds minder en minder, eigenlijk per week... Tevens is mijn dosering ook al een paar keer opgehoogd en het antwoord hierop was dat bij sommige mensen het effect heel snel minder kon worden..

Kortom, ik heb mijn gedachten afgelopen donderdag met hem besproken en na wat gezonde discussie over en weer hebben we besloten om het toch te proberen, dus afgelopen vrijdag begonnen en mijn ervaring tot aan nu zijn erg positief en het voelt een stuk beter voor me, maar dan ook echt beter..!!

Schijnbaar is de zoektocht naar de best passende medicatie en daarnaast de juiste dosering voor sommigen lastig en anderen krijgen iets voor geschreven en hopla, het werkt in 1 keer..!! Blijft apart..

Tot aan nu ben ik blij met de combi maar ja, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, dus we moeten eerst maar weer een aantal weken verder zijn om er zeker van te zijn dat het echt werkt..

Dank voor je reactie en je meedenken en ik ga nu eerst je blog lezen..

Hartelijke groet.


Frederik.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Frederieke Boom 4 jaar geleden geplaatst
Zou persoonlijk nooit ADHD medicatie door elkaar gebruiken, ik heb een ervaring op ADHDblog.nl gelezen waar het bij de desbetreffende vrouw met ADHD goed mis ging.

Gaat om het volgende artikel: https://adhdblog.nl/dexamfetamine-versus-amfexa/
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 November 2016 om 19:00
Aantal lezers 76
Aantal reacties 4