Concerta geeft als bijwerking angst?

Laatste reactie 03/02/2019 04:16 door Nadine
· Markeren als ongelezen
Annemarie VB 5 maanden geleden geplaatst
Hallo lotgenoten,

Sinds een aantal dagen weer met Concerta begonnen. Eerst lijkt het goed te werken maar het lijkt ook alsof ik er soms angstig van wordt. Een half kan dat duren en daarna kan het weer weg zijn om vervolgens weer terug te komen. Ik ben heel benieuwd of iemand het herkend en of jullie dit bij andere medicatie ook hebben/hadden. 
ūüĒ• Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
vervelend om te lezen, maar het zijn de bijwerkingen die vaak bij veel soorten ADHD medicatie optreden.. dit gaat naar verloop van tijd weer weg.. denk aan een paar weken tot maanden.. 

mocht je het zelf niet vertrouwen, dan raad ik je toch aan om je even met jouw huisarts te bellen. Om je wat gerust te stellen.. kun je de volgende topics over Concerta eensdoor lezen.  

Concerta ervaringen


https://forum.adhdblog.nl/conversations/vervelende-ervaring-concerta https://adhdblog.nl/bijverschijnselen-concerta-op-welke-bijwerkingen-moet-ik-letten/ https://forum.adhdblog.nl/conversations/bijwerkingen-concerta
Joselyne J 5 maanden geleden geplaatst
Sinds drie maanden gebruik ik Concerta, en ik merkte dit in het begin ook. Nu nog wel met vlagen. Het geeft een soort gejaagd gevoel.
reactie op @joselyne:
Annemarie VB Wel benieuwd wat je er verder van vindt!!! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Joselyne J Heerlijk. Ik kan niet anders zeggen. Veel meer rust en ruimte in mijn hoofd. Veel geconcentreerder, niet meer de neiging om overal op te moeten reageren. Ik kan veel makkelijker aan iets beginnen en de taak ook afmaken.
Dat "gejaagde" gevoel merk ik dus soms. Het is echt een vlaag, het zakt net zo snel weer als dat het opkomt. Verder heb ik weinig eetlust en een ontzettend droge mond, maar dat zijn bijwerkingen heb ik me laten vertellen. Met de rebound merk ik soms dat ik wat prikkelbaarder ben, maar verder ook weinig last van.

Wat vind jij ervan tot nu toe?
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Annemarie VB 5 maanden geleden geplaatst
Ook hier erg fijn. Ineens kan ik dingen zoals chaos beter van me af zetten. Ook blijf ik minder in allerlei negatieve gedachten hangen. S'avonds ben ik wel helemaal gesloopt. Ik krijg ook een droge mond van de concerta en zweet ook meer. Dat laatste vind ik niet fijn. Verder ben ik op het moment van de rebounds ook wel erg prikkelbaar. Hoeveel gebruik jij?
reactie op @annemariev:
Nadine van Hoorde Ik heb het van Ritalin maar ik neem geen hoge dosis wil ook niet bah geen fijn gevoel die angst en rebounds 
5 maanden geleden

Beantwoorden

ADHD Hulp Voor Iedereen 5 maanden geleden geplaatst
Concerta geprobeerd maar geen goede ervaringen mee. Gebruik nu Ritalin en dat gaat uitstekend.
reactie op @adhdhulpvooriedereen:
Nadine van Hoorde Ja ik heb de indruk dat alle stimulanten een gejaagd gevoel geven 
Angst ja zijn tenslitte stimulanten en meestal geven ze we iets bij hier toch Voir het gejaagd angst gevoel 

5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 January 2019 om 14:08
Aantal lezers 18
Aantal reacties 9