Wie heeft ervaringen met Concerta Alza 36 mg?

Laatste reactie 29/10/2018 22:08 door Helpende
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Hallo @tinekeneijland welkom op het forum van ADHDblog. Jammer om te lezen dat de Methylfenidaat Retart van Sandoz vervelende bijwerking heeft.

Had je het volgende topic al gelezen: http://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-concerta

Je hebt het over de echte Concerta.. heb je een afbeelding of een linkje welke je bedoeld..? Er bestaan namelijk heel veel verschillende soorten, net zoals bij Ritalin. Als ik dat weet kan ik gerichter zoeken voor jou.

Graag hoor ik van je
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Alza 36 mg is een merknaam van Concerta.
Nancy van Schijndel 3 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Mijn zoon van 12 jaar heeft ook concerta gehad, maar werd hier heel erg emotioneel en somber van. We zijn na 6 weken gestopt, omdat het niet meer houdbaar was voor hem. Hij voelt zich het beste met medikinet (8 uur).Ook lang Ritalin geprobeerd hierdoor was hij erg afgevlakt (minder open), maar daardoor wel een betere concentratie, maar veel last van rebounds.

We hebben wel betere ervaring met de merk medicatie. Hij krijgt ook de echte medikinet en niet de stofnaam. Dit geregeld via ziekenhuis en apotheek. Want anders krijg je de goedkope versie, dan is het stofje wel hetzelfde maar de hulpstoffen anders en dan kun je ook andere bijwerkingen krijgen of slechtere werking van het medicijn.
Helpende Hand 3 jaar geleden geplaatst
Had je zoon de echte concerta of methylfenidaat*
reactie op @anoniemnederland2020:
Nancy van Schijndel Mijn zoon had de echte concerta.
3 jaar geleden

Beantwoorden

L Ve 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Tineke ,

Hoelang heb je de medicatie precies gebruikt? De eerste weken zul je je inderdaad minder voelen, je lichaam moet wennen aan dit medicijn. Ik slik het nu al bijna 10 jaar en voel me er nog steeds prima bij ik slik de pillen met alza 36 . Je moete even door de zure appel heen maar daarna voel je je beter , concentratie gaat vooruit , maar vooral orde in de hoofd!
Roelf Renkema 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb inmiddels met verschillende soorten ervaring en was blij verrast toen ik via de regenboog apotheek concerta kreeg als de methylfenidaat die geheel vergoed wordt vanuit mijn basisverzekering. In eerste instantie zou dat de apotheek eigen productie zijn. Concerta is een hele verbetering en ik ben eigenlijk erg boos dat het mensen met een laag inkomen tot nu toe altijd onthouden is. Het is echt een wereld van verschil met Mylan of Zandos
reactie op @roelfrenkema:
Coen Olde Bijvank hallo @tinekeneijland‚Äč hoe gaat het er nu mee? 9 maanden later..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2018 om 13:47
Aantal lezers 60
Aantal reacties 8